Lissabon-vanaf-miradouro-senhora-do-monte

4 leuke stadswandelingen in Lissabon

Ik vind het heerlijk om steden wandelend te verkennen. Je beweegt op een rustig tempo, zodat je alle nieuwe indrukken in je kunt opnemen. En een van mijn favoriete Europese steden waar ik veel tijd heb doorgebracht is Lissabon. Ben jij op zoek naar een leuke stadswandeling in Lissabon? In dit artikel deel ik 4 leuke stadswandelingen in Lissabon met je, zodat jij de stad beter leert kennen!

Leuke stadswandelingen in Lissabon

1. Kunst op straat: Lisbon Street Art Tours

Een van mijn favoriete stadswandelingen in Lissabon is de tour door Mouraria en Graça met Lisbon Street Art Tours. Bijna geen enkele stad heeft zo veel mooie kunstwerken op straat als Lissabon. Als je van street art en kunst houdt is dit zeker een leuke stadswandeling in Lissabon voor jou!

Mouraria en Graça hebben ontzettend veel kunstwerken, in alle maten. Het is leuk om deze wijken op een andere manier te leren kennen. Ik heb bijvoorbeeld een maand in Graca gewoond, maar kwam tijdens de street art tour op plekken waar ik nog niet eerder was geweest. Mouraria (tussen Alfama en Graça) is bovendien een van de meest authentieke wijken die toeristen vaak overslaan. Je spot allerlei werken op straat, maar ook op minder bekende plekken zoals parkeergarages.

De gidsen die deze tours geven zijn erg gepassioneerd over de artiesten en street art in het algemeen. Je leert meer over de geschiedenis van street art, hoe artiesten te werk gaan en de missies van kunstenaars. De werken veranderen continu, want street art is niet voor eeuwig. Toch zijn de gidsen op de hoogte van alle werken, de artiesten en de boodschap van een kunstwerk. Ook leuk: een deel van de opbrengst van de tours gaat naar street art artiesten, zodat zij aan nieuwe werken in de straten van Lissabon kunnen werken.  

Bekijk het Instagramaccount van Lisbon Street Art Tours (@lisbonstreetarttours) voor nieuwe kunstwerken en de artiesten die ze in de spotlight zetten.

Tijdsduur: 2,5 tot 3 uur

Prijs: op basis van donaties (al is het wel netjes om minimaal €15 euro per persoon te geven)

Talen: Engels, Nederlands, Spaans, Portugees en Frans

street-art-Graca-in-Lissabon-stadswandeling
Street-art-Mouraria-in-Lissabon
street-art-stadswandeling-in-Lissabon
street-art-in-parkeergarage-Lissabon
street-art-stadswandelingen-in-Lissabon

2. Speelse stadswandeling: Secret City Trails in Lissabon

Wil jij Lissabon op een nieuwe, speelse manier ontdekken? Maak jouw bezoek aan de stad dan extra leuk met een stadswandeling in Lissabon via Secret City Trails. Dit platform biedt stadswandelingen aan in allerlei steden, waaronder Lissabon. Je loopt de wandelroute zelfstandig, met behulp van de app. Een Secret City Trail is een combinatie van een stadswandeling en een scavenger hunt. Onderweg los je raadsels op, zodat je naar de volgende plek wordt geleid. Ik dacht Lissabon vrij goed te kennen, maar toch kwam ik tijdens een van de Secret City Trails op nieuwe plekken en spotte ik dingen die me nog niet eerder waren opgevallen.    

Lissabon heeft onwijs veel verschillende Secret City Trails. Je kunt er een uitkiezen op basis van de wijken of het thema. Denk aan mooie uitzichten in Alfama & Baixa, de verhalen over ontdekkingsreizen in de wijk Belém of bijzondere details in Bairro Alta & Bica.   

Je kunt een Secret City Trail alleen doen, maar het is natuurlijk gezelliger om de raadsels samen op te lossen. Houd er wel rekening mee dat de spellen en de raadsels doorgaans in het Engels zijn.

Tijdsduur: afhankelijk van de wandelroute, tussen de 45 minuten en 4 uur  

Prijs: afhankelijk van het spel, tussen de €11 en €29 euro. Het aantal personen maakt niet uit; je betaalt per spel.

Talen: Engels, Spaans en Portugees

Lees ook: miradouros in Lissabon – 15x de mooiste uitzichtpunten

Miradouro-Senhora-Monte-muzikanten
Tram-Lissabon-en-Jessica-selfie
Padrao-dos-descobrimentos-Belem-in-Lissabon
Ontdekkingstocht-Lissabon-Secret-City-Trails

3. Algemene stadswandelingen in Lissabon: SANDEMAN’s New Europe Tours

Ben je op zoek naar een algemene stadswandeling in Lissabon om meer over de Portugese hoofdstad te leren? Dan is de SANDEMAN’s New Europe Tour in Lissabon een aanrader. Ik heb in meerdere steden goede ervaringen met de stadswandelingen van SANDEMAN’s gehad. Dit soort tours zijn goed om aan het begin van jouw bezoek aan Lissabon te doen, zodat je een goede indruk krijgt en de geschiedenis kent als je de daaropvolgende dagen door de stad loopt.

De gidsen van SANDEMAN’s zijn over het algemeen interactief en betrekken de deelnemers in de tours. Ze stellen regelmatig vragen en delen interessante feitjes over Lissabon en de plekken die je bezoekt.    

Tijdsduur: 3 uur

Prijs: op basis van donaties (al is het wel netjes om minimaal €12 euro per persoon te geven)

Talen: Engels en Spaans

Lees ook: Lissabon tips – de ultieme reisgids voor jouw stedentrip

Lissabon-Portugal
Santa-Justa-lift-in-Lissabon
Jessica-met-street-art-schip

4. Een lekkere stadswandeling: Food & Wine Walking Tour

Ben jij een foodie en/of heb je zin om tijdens een stadswandeling in Lissabon ook van wat culinaire tips te genieten? Tijdens de Food & Wine Walking Tour ontdek je Lissabon terwijl je van de Portugese keuken geniet. Je proeft onder meer groene wijn, ginja en port. Voor vegetariërs is deze tour minder geschikt. De Portugezen houden namelijk van vlees en vis. Als vegetariër kun je sommige tapas en snacks daarom niet proeven tijdens de tour.

Deze tour is te boeken via Get Your Guide en start aan het einde van de middag. Het leuke van deze food tour is dat je veel insider tips krijgt, hoe Portugezen van eten en drinken genieten. Het eten en drinken is in de prijs van deze stadswandeling in Lissabon inbegrepen. Wanneer je iets extra’s wilt kopen of mee naar huis wilt nemen is dit wel voor eigen rekening.    

Tijdsduur: 3 uur

Prijs: €45 euro per persoon

Talen: Engels

Lees ook: leuke hotspots in Lissabon om lekker te eten

vegan-pastel-de-nata-met-wijn
koffie-bij-Nicolau-Lissabon

Dit zijn slechts een paar van mijn favoriete stadswandelingen in Lissabon. Heb jij een goede ervaring met een andere stadswandeling in Lissabon? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *