Gids-patrick-tijdens-vegan-food-tour-in-utrecht

Vegan Food Tour in Utrecht: lekker, leuk én interessant!

Ik ben al jaren vegetariër en daarnaast houd ik van veganistisch eten. Niet voor niets ben ik altijd blij om terug te zijn in steden zoals Tel Aviv en Lissabon, waar veganistische restaurants als paddenstoelen uit de grond schieten. Veganist zou ik mezelf nooit noemen, want ik vind een stuk kaas op z’n tijd echt heerlijk. Veganistisch eten is veel meer dan een paar wortels en een komkommer in een saladekom gooien. Tijdens de Vegan Food Tour Utrecht laten Daisy en Patrick zien dat veganistisch eten lekker, divers én makkelijk kan zijn.

Wat achtergrondinfo over de tour guides Daisy en Patrick

Ik volg mede-blogger Daisy (van All Day Every Daisy) al jaren met plezier. Ik heb bewondering hoe zij samen met haar vriend Patrick een jarenlange wereldreis heeft gemaakt op een zo duurzaam mogelijke manier. Dat deden ze bijvoorbeeld door (bijna) alleen maar over land te reizen, in plaats van te vliegen. Maar ook door de keuze te maken om overal veganistisch te eten. Dat is niet altijd even makkelijk (ik spreek uit ervaring), maar Daisy en Patrick maakten er een missie van om hier zo veel mogelijk over te leren.

Toen ze in 2020 eenmaal terug in Nederland waren wilden ze die missie met anderen delen. Want hoe meer informatie je met anderen kunt delen, hoe meer mensen geïnspireerd worden om met veganistisch eten bezig te zijn. En zo werd het idee voor de Vegan Food Tour Utrecht geboren.

Lees ook: de 9 mooiste plekken in Utrecht (de provincie)

kerk-utrecht-centrum

Waarom veganistisch eten?

Er zijn meerdere redenen om (vaker) veganistisch te eten. Voor veel mensen staat het welzijn van de dieren voorop. De manier hoe er tegenwoordig in deze industrie met dieren wordt omgegaan is iets waar ik niet aan wil bijdragen. Dit is vooral een stukje bewust bezig zijn met eten. Als ik bijvoorbeeld eieren koop doe ik dat het liefst direct bij een kippenboerderij en anders let ik op de keurmerken op de verpakking.

Daarnaast loopt de vleesindustrie wereldwijd zó uit de hand dat het een negatieve invloed heeft op het milieu en onze aarde. Het is wat mij betreft onze plicht om te kijken naar plantaardige alternatieven, zodat de generaties na ons ook nog van de wereld kunnen genieten. Als je slechts een paar van jouw vleesmaaltijden vervangt voor veganistische maaltijden heeft dat al veel impact. Ook al heb je dat gevoel misschien niet. Jouw keuzes inspireren mogelijk andere mensen om ook bewuster met hun eten bezig te zijn.

Tot slot heeft het ook voordelen voor jouw gezondheid als je minder dierlijke producten tot je neemt. Ik ben lactose-intolerant, dus mijn lichaam reageert slecht op koemelkproducten. Het voelt meestal alsof ik een steen in mijn buik heb en ook mijn huid is niet happy met veel melk. Daardoor ben ik blij dat er tegenwoordig zo veel plantaardige alternatieven zijn. Uit onderzoek blijkt bovendien dat de kans op hart- en vaatziektes met een veganistische levensstijl veel kleiner is.

Haas-van-Utrecht-bij-Neude

De wereld ontdekken tijdens een vegan food tour in Utrecht

Is veganistisch eten saai en smerig? Alles behalve, als je een beetje weet wat je met de juiste ingrediënten doet. Tijdens de Vegan Food Tour Utrecht laten Daisy en Patrick zien dat er veel meer lekkere mogelijkheden zijn dan dat je van tevoren verwacht. Verschillende restaurants in de binnenstad van Utrecht laten je zien dat veganistisch eten super lekker en divers kan zijn.

Daarnaast voelt de Vegan Food Tour Utrecht het als een kleine wereldreis. Een hapje uit het Midden-Oosten, een drankje uit Curaçao of een Portugese pastel de nata: tijdens deze food tour “reis” je langs allerlei bestemmingen. Zelfs onze Nederlandse trots –  de bitterbal – heeft tegenwoordig een veganistische variant. En omdat Daisy en Patrick over de hele wereld hebben gereisd kunnen ze leuke anekdotes tijdens de tour delen.

Maar dat Daisy en Patrick ook veel liefde voor hun thuisstad Utrecht hebben is tijdens deze tour duidelijk. Tijdens de wandeling delen ze leuke feitjes over de stad en brengen ze je via minder bekende plekken en straatjes van hotspot naar hotspot. Zo leer je niet alleen meer over veganistisch eten, maar ook over een van de leukste steden in Nederland.

Stadsbeeld-Utrecht-tijdens-vegan-food-tour
Caribische-smoothie-tijdens-vegan-food-tour-in-utrecht
Vegan-food-tour-in-Utrecht
veganistische-bitterballen-tijdens-vegan-food-tour-utrecht

Mijn ervaring met de Vegan Food Tour Utrecht

Wat ik vooral erg fijn vind aan deze tour is dat IEDEREEN welkom is, of je nou vegetariër, flexitariër, veganist of hardcore vleeseter bent. Onze groep was een goede mix van eters en mijn gids Patrick veroordeelde niemand. In de vegan-wereld kunnen mensen nogal intens zijn omdat ze zo sterk opkomen voor hun overtuigingen. Maar dat is vaak niet de manier hoe andere mensen jouw woorden (willen) horen. Deze tour is juist een hele laagdrempelige en leuke manier om meer te leren over veganistisch eten.

Patrick en Daisy hebben veel onderzoek gedaan naar plantaardige alternatieven. Tijdens de tour deelde Patrick ingrediënten en inspiratie voor gerechten om toch aan alle voedingsstoffen te komen en het eten smaakvol te maken. De route van de Vegan Food Tour Utrecht staat nooit vast, want deze is afhankelijk van de hotspots die op specifieke dagen wel of niet open zijn. Aan het einde van de tour krijg je een lijst mee met nog meer inspiratie voor veganistische hotspots in Utrecht. En dat zijn er inmiddels redelijk veel, leuk!

Deze stadswandeling is 6 kilometer lang en duurt zo’n 3 uur. Alles gaat op het gemak, zodat je voldoende tijd hebt om ook foto’s te maken en te genieten van Utrecht. Onderweg stop je bij verschillende hotspots voor een hapje of een drankje. Ik ken Utrecht vrij goed vanuit mijn studententijd, maar toch kwam ik wat plekjes tegen die ik nog niet eerder had gezien. Denk aan verstopte hofjes in de binnenstad en het langste straatgedicht van Utrecht.

Overigens zat ik na deze food tour zó vol dat ik geen avondeten meer nodig had (en ik had die dag slechts een brunch rond 11.00 uur op). Je gaat dus absoluut verzadigd naar huis toe.

Hofje-in-binnenstad-van-Utrecht-tijdens-vegan-food-touro
Grachten-van-Utrecht
falafel-tijdens-vegan-food-tour-utrecht
Fiets-langs-een-van-de-grachten-in-Utrecht
sangria-als-afsluiter-van-vegan-food-tour-utrecht
grachten-utrecht
cauliflower-hot-wings-broei-vegan-food-tour

Praktische informatie over de Vegan Food Tour Utrecht

Wanneer kun je deze tour in Utrecht doen?

De Vegan Food Tour Utrecht wordt op vrijdag, zaterdag en zondag gehouden. De tour start om 14.00 uur in het centrum van Utrecht.

Hoe lang duurt de Vegan Food Tour Utrecht?

De stadswandeling duurt zo’n 3 uur. Het kan iets eerder klaar zijn of een beetje uitlopen, afhankelijk van het wandeltempo van de groep. De wandeling is ongeveer 6 kilometer.

Wat is de prijs van deze tour?

Volwassenen betalen €49,50 euro voor deze food tour. In die prijs zit de gids, het eten en drinken en de btw inbegrepen. Kinderen tot en met 6 jaar doen gratis mee met de tour. Je kunt de food tour hier boeken.

Het is ook mogelijk om een privétour te boeken, bijvoorbeeld als bedrijfsactiviteit of familie-uitje. Voor de mogelijkheden kun je het beste even naar info@veganfoodtourutrecht mailen.   

Kortingscode voor Corners of the World lezers! (VERLOPEN)

Ben je al enthousiast geworden over deze tour? Dan word je waarschijnlijk ook happy van deze kortingscode! Bij het boeken krijg je met de kortingscode “vegancorners” 10% korting op jouw boeking. Het maakt niet uit of je voor 1 of 10 tickets boekt. Deze kortingscode werkt tot en met 31 december 2021 (al mag de boeking ook voor een tour in 2022 zijn).

Gids-patrick-tijdens-vegan-food-tour-in-utrecht
Schattig-straatje-in-utrecht
koffie-met-vegan-snack-utrecht
Grachten-Utrecht

Lees ook: 20 tips om het vakantiegevoel thuis te ervaren

Ik hoop dat je inmiddels wat enthousiaster bent geworden om veganistische hotspots in Utrecht te ontdekken tijdens de Vegan Food Tour Utrecht. Doe vooral de groetjes van mij (Jessica) aan Daisy en Patrick als je de tour gaat doen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vegan Food Tour Utrecht. Uiteraard zijn de meningen en de ervaring die je in dit artikel leest van mijzelf. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *