Hotspots-Tel-Aviv-Israël-eten

35 leuke hotspots in Tel Aviv (véél vegetarisch en vegan!)

Voordat ik naar Israël vertrok gaf ik eerlijk gezegd nooit zo veel om eten. Maar Tel Aviv in Israël bracht daar verandering in. Wat is daar veel lekker eten te proeven zeg! Aangezien ik meer dan een jaar in Tel Aviv heb gewoond en hier nog regelmatig kom deel ik met plezier mijn favoriete hotspots met je. Dus bij deze: heel veel tips voor leuke hotspots in Tel Aviv. O ja, eet je vegetarisch of veganistisch? Dan is deze blog al helemaal perfect voor jou. In Tel Aviv vind je namelijk onwijs veel vega & vegan restaurants!

Lees ook: voorbereid op reis naar Israël – alles wat je moet weten voor vertrek

Mijn favoriete hotspots in Tel Aviv in Israël

1. Favoriet onder de favorieten: Miznon

Een van de beste dingen die ik in Tel Aviv heb gegeten is de falafelburger van Miznon. Zelfs een vriend die niet van falafel houdt vond dit heerlijk! Alles in dit restaurant wordt gevuld in pita’s en is super lekker én betaalbaar. Ook niet onbelangrijk: het personeel is erg gezellig en behulpzaam. Vaak staan ze zelfs te dansen en te zingen tijdens het klaarmaken van het eten!

Aanrader: de falafelburger (27 shekel)

Adres: Miznon heeft meerdere vestigingen in Tel Aviv. Mijn favoriet is de zaak aan Shlomo Ibn Gabirol Street 23.

Hotspots-Tel-Aviv-Miznon

2. Avontuurlijk dineren: Joz ve loz

Joz ve loz in de wijk Florentin is een van de leukere hotspots in Tel Aviv, met een bijzonder concept. Ze hebben namelijk geen vaste menukaart. Wanneer je aan tafel aanschuift vragen ze je wat je absoluut niet wilt eten, of je allergieën hebt en wat je favoriete gerechten zijn. Op die manier stellen ze een uniek menu voor iedere tafel samen en eet iedereen in het restaurant iets anders. Ze brengen je net zo lang gerechten totdat je genoeg hebt.

Ook bijzonder: je betaalt geen vast bedrag, maar je betaalt wat je ervoor wilt betalen. Eerlijk gezegd vind ik dit best lastig, want je wilt de mensen niet beledigen maar je wilt ook niet veel te veel betalen. Je kunt binnen zitten, maar ik vind de tuin eerlijk gezegd sfeervoller en fijner. Ik zou je aanraden om 80-150 shekel per persoon te betalen, afhankelijk van hoe veel je eet en drinkt.

Adres: Gvulot Street 5 in Florentin. De naam van het restaurant staat alleen in het Hebreews, maar als je via Google Maps zoekt moet je het wel kunnen vinden.

3. Goede Midden-Oosterse maaltijden: HaKosem

Falafel en hummus kun je op iedere straathoek vinden, maar een van mijn favoriete plekken om dit te eten is HaKosem in de Dizengoff wijk. HaKosem betekent ‘de magiër’, refererend naar hoe magisch goed het eten is natuurlijk. Het is hier altijd druk en je zult eventjes in de rij moeten aansluiten. Maar geloof me: het is het wachten waard. Bovendien delen ze vaak gratis falafel uit aan de wachtrij zodat je het alvast kunt proeven. Het zijn grote porties en het is ook nog eens betaalbaar (voor Israëlische begrippen).

Aanrader: de falafel plate met falafel, hummus, rijst en salade (40 shekel)

Adres: Shlomo ha-Melekh Street, op de hoek waar de straat de King George Street kruist.

4. Hummus eten in een oude synagoge: Hummus HaCarmel

In de HaCarmel Market vind je de restanten van een oude synagoge. De synagoge wordt niet meer gebruikt voor zijn oorspronkelijke functie. Tegenwoordig zit er namelijk een hummus restaurant in dit gebouw gehuisvest. En wanneer kun je nou zeggen dat je hummus hebt gegeten in een voormalige synagoge? Er zijn overigens niet veel opties in dit restaurant, maar de hummus hier is sowieso lekker.  

Aanrader: de hummus (15 shekel)

Adres: HaCarmel Street 11, midden in de HaCarmel Markt. De ingang ligt aan de ‘hoofdstraat’ van de markt.

Hotspots-Tel-Aviv-hummus-HaCarmel

5. Wiet roken en gezellig spelletjes spelen: Dede

Laten we gelijk maar even wat taboes doorbreken: in Israël wordt redelijk wat wiet gerookt. Het is niet legaal, maar ik denk dat het niet lang meer duurt voordat het wordt gedoogd. Een van de beste plekken waar je op je gemak kunt zitten om een jointje te roken is Dede. Dede voelt als thuiskomen met de gezellige woonkamer, de spelletjeshoek en het vrolijke personeel. En dat is ook precies de bedoeling van de eigenaren: ze willen dat iedereen zich hier thuis voelt. Er is een buitenterras, maar het is ook gewoon mogelijk om binnen wiet te roken. De toiletten zijn geheel behangen met Waar is Waldo posters. Bij dit restaurant komen vooral Israëliërs, dus als je op zoek bent naar een lokaal restaurant zit je bij Dede op de juiste plek. Dede is trouwens ook open tijdens shabbat (vrijdagavond).

Aanrader: de huisspecialiteit, oftewel de Dede crêpe gemaakt van eieren. 

Adres: Uriel da Costa Street 16, in de wijk Florentin.

Hotspots-Tel-Aviv-Dede
Hotspots-Tel-Aviv-Dede

6. Ethiopische keuken proeven: Shiro [PERMANENT GESLOTEN]

Israël is een land van immigranten. Wist je dat er bijvoorbeeld ook veel mensen uit het Afrikaanse Eritrea en Ethiopië naar Israël zijn gevlucht? Hierdoor vind je met name in de wijk Neve Sha’anan in Tel Aviv veel restaurants met invloeden van deze landen. En geloof me: de Ethiopische keuken is lekker! Een goed restaurant om Ethiopisch eten te proberen is Shiro. Een van de meest kenmerkende gerechten is een gigantische pannenkoek die wordt gemaakt van zuurdeeg, genaamd injera. Vervolgens worden er bovenop die pannenkoek verschillende ‘wat’ opgediend. Dit zijn verschillende kleine hapjes en smeersels. Je eet eigenlijk nooit met bestek, maar je breekt stukjes van de pannenkoek af. Dit is trouwens een gerecht dat je gemakkelijk met meerdere mensen kunt delen.

Naast dat het eten bij Shiro hartstikke lekker en betaalbaar is, vind ik het verhaal van de eigenaar ook mooi. Hij is gevlucht naar Israël en heeft zijn hele reis vastgelegd met een camera. Hoewel hij enigszins verlegen is en bang is dat zijn Engels niet goed is kun je een prima gesprek met hem voeren. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een bijzondere (eet-) ervaring in Israël!

Aanrader: bestel een injera en laat je verrassen door wat er allemaal wordt opgediend.

Adres: Rosh Pina Street 16, in de wijk Neve Sha’anan (in de buurt van het centrale busstation).

Hotspots-Tel-Aviv-Shiro

7. ’s Nachts zin in pannenkoeken of eieren? 24/7 ontbijtmaaltijden bij Benedict

Benedict is een restaurant waar je 24/7 ontbijt kunt eten. Denk aan pannenkoeken, eieren, brood en wafels. Gek genoeg kom ik hier nooit overdag, maar alleen wanneer het donker is. Het is een ideale plek om wat te eten als je na het stappen nog honger hebt. Of als je om 2 uur ’s nachts zin hebt in warme chocolademelk.

Bovendien is het interessant om de diversiteit aan mensen te zien: dronken mensen die amper hun vork vast kunnen houden, zakenmannen die zich klaarmaken voor een vroege werkdag, mensen die niet kunnen slapen en daarom een boek openklappen, studenten die zich voorbereiden op een tentamen. Er zijn diverse Benedict restaurants in Tel Aviv, maar ik ga altijd naar het restaurant op de kruising van Allenby Street en Rothschild Boulevard.

Aanrader: pannenkoeken met bosbessen (29 shekel) of vegan crêpe (32 shekel)

Adres: verschillende hotspots in Tel Aviv. Mijn favoriet vind je op de kruising van Rothschild Boulevard en Allenby Street.

Hotspots-Tel-Aviv-Benedict
Hotspots-Tel-Aviv-Benedict

8. De hele dag ontbijten: Sidewalk Cafe

Als je in de Dizengoff wijk bent en je hebt zin in een ontbijtje moet je naar Sidewalk Cafe. Het maakt niet uit of dat om 8 uur ’s ochtends of ’s avonds is. Je kunt hier namelijk de hele dag ontbijten. Van een simpele croissant tot een uitgebreide shakshouka. Je kunt overigens ook andere maaltijden zoals nachos of burgers bestellen. Het is fijn dat je zowel binnen als buiten kunt zitten en zelfs tot middernacht hier terecht kunt om iets te eten. Bovendien is Sidewalk Cafe ook tijdens shabbat (vrijdagavond) geopend. Houd er rekening mee dat de porties vrij groot zijn, dus dat je gemakkelijk kunt delen.

Aanrader: de french toast en de toast met ei.

Adres: Dizengoff Street 130, op de hoek van de kruising met J.L Gordon Street

Hotspots-Tel-Aviv-Sidewalk-Cafe
Hotspots-Tel-Aviv-Sidewalk-Cafe

9. Ideale plek voor sushiliefhebbers (met korting): Okinawa

Er zijn een aantal dingen waar je me ALTIJD voor wakker mag maken. Een van die dingen is sushi. Dinsdag is mijn favoriete dag om bij Okinawa te eten, aangezien er dan een 1+1 sushi deal is. Extra veel sushi dus! Bovendien is het fijn dat er ook vegetarische sushi op de menukaart staat, bijvoorbeeld met avocado, Japans omelet of pompoen. Voor 1 sushirol betaal je 20-30 shekel.

Adres: Okinawa Sushi heeft een restaurant in Levontin Street én in Shabazi Street (in Neve Tzedek).

Lees ook: 2-in-1-stedentrip in Israël: Tel Aviv en Jeruzalem

10. Lekker Indiaas eten: Ma Pau

Je vindt een paar Indiase hotspots in Tel Aviv, maar mijn favoriet is Ma Pau. Het eten is lekker, alles is betaalbaar en de bediening is prima. Je kunt bovendien kiezen of je buiten of binnen wilt zitten. Er zijn zowel opties voor vleeseters als vegetariërs. Mijn favoriet is de Indiase thali: een schotel met rijst, naan brood en verschillende schaaltjes met curries en groenten

Aanrader: de thali (vegan, vegetarisch of met vlees)

Adres: Nahalat Binyamin Street 59

11. Heerlijke wentelteefjes eten bij Port Sa’id

Ik moet toegeven dat ik Port Sa’id een overrated hotspot in Tel Aviv vind. Je moet vaak lang wachten totdat je een tafeltje krijgt en het restaurant is niet heel bijzonder ingericht. Bovendien vind ik sommige gerechten te duur voor wat je ervoor krijgt. Maar waarom ik wel graag bij Port Sa’id kom? Voor de wentelteefjes, oftewel de french toast! Bij de toast zit creme frêche en marmelade.

Aanrader: de french toast natuurlijk

Adres: Har Sinai Street 5, op een plein aan Allenby Street. Je vindt dit plein naast de Grote Synagoge van Tel Aviv.

Lees ook: de ervaringen van mijn moeder – een week in Israël

Hotspots in Tel Aviv: paradijs voor vegetarisch en veganistisch eten

12. Vegetarisch genieten bij Meshek Barzilay

Je kunt hier de hele dag door terecht voor de lekkerste vegetarische en vegan gerechten. Van een heerlijk ontbijt ’s ochtends tot en met een verfrissende cocktail laat in de avond. Hun gerechten bevatten lokale en verse ingrediënten en de gerechten veranderen met de seizoenen. Ze zijn bovendien veel met duurzaamheid bezig en het personeel is zeer vriendelijk. Er heerst een fijne huiselijke sfeer en de porties van de gerechten zijn behoorlijk groot. Al met al een hele fijne hotspot als je vegetarisch of veganistisch wilt eten in Tel Aviv!

Aanrader: de Masala Dosa of de Veggieburger. Mijn favoriete drankje is de Energy Smoothie.

Adres: Aham Ha’Am Street 6, in de wijk Neve Tzedek.

Hotspots-Tel-Aviv-Meshek-Barzilay
Hotspots-Tel-Aviv-Meshek-Barzilay
Hotspots-Tel-Aviv-Meshek-Barzilay

13. Bijzondere vegan gerechten bij 416

De hotspot 416 zit niet ver van de gezellige Sarona Markt. Het restaurant heeft 2 ingangen: een aan het plein en een aan de straatkant. De ingang aan de straatkant is niet bijster uitnodigend, maar als je naar binnen loopt zie je hoe leuk het is ingericht. En er zijn lekker veel planten in het interieur verwerkt, leuk! De gerechten zijn wat duurder dan in de gemiddelde restaurants, maar je krijgt er wel speciale gerechten voor terug. Het is lastig om een keuze te maken want de gerechten zijn anders-dan-anders, waardoor je ze eigenlijk allemaal wilt proberen. Je kunt bij 416 zowel binnen als buiten zitten.

Aanrader: als voorgerecht zou ik de Mexicaanse hummus (44 shekel) of de polenta frietjes (36 shekel) aanraden. De veganistische steak is een goede keuze voor het hoofdgerecht.

Adres: HaArba’a Street 16, niet ver van de Sarona Markt.

Hotspots-Tel-Aviv-416
Hotspots-Tel-Aviv-416

14. Veganistische hoogstandjes (ook lekker voor niet-vegans): Anastasia

Anastasia is een zeer geliefde en populaire hotspot in Tel Aviv voor veganisten. De gerechten zijn dan ook om te smullen. Ik vind Anastasia dan ook een goed voorbeeld dat veganistisch eten helemaal niet saai of smerig hoeft te zijn. Je kunt bij Anastasia zowel binnen als buiten op het terras zitten. Binnen vind je bovendien een winkel met fijne (veganistische) producten. Het is hier bijna altijd druk, dus houd er rekening mee dat je even moet wachten voordat je een tafeltje hebt. Extra fijn is dat Anastasia ook gewoon tijdens shabbat open is.

Aanrader: wil je iets bijzonder proeven? Ga dan voor het veganistische kaasplankje. De salades zijn ook erg lekker, mijn favoriet is de Soba salade.

Adres: Frishman Street 54 in de Dizengoff wijk. Niet ver van het Dizengoff plein (de rotonde).

Hotspots-Tel-Aviv-Anastasia
Hotspots-Tel-Aviv-Anastasia
Hotspots-Tel-Aviv-Anastasia
Hotspots-Tel-Aviv-Anastasia

15. Heerlijke vegan sushi bij The Green Roll

Eet je veganistisch? Dan zijn de opties voor sushi vaak minimaal. Maar niet bij The Green Roll in Tel Aviv. Hier vind je heerlijke veganistische sushi. Het restaurant is klein en heeft slechts een paar zitplekken, maar het is ook mogelijk om af te halen als het vol is. De combinaties die hier worden gemaakt voor de sushi zijn top. En de prijzen zijn ook erg fijn, vooral aangezien sushi (in Tel Aviv) best prijzig kan zijn!

Aanrader: ik kan geen favoriet kiezen, want alle sushirollen die ik hier tot nu toe op heb waren heerlijk.

Adres: Montefiore Street 30, een zijstraat van Allenby Street. Niet ver van de Grote Synagoge van Tel Aviv.

Hotspots-Tel-Aviv-The-Green-Roll

16. Pizza, maar dan net even anders bij The Green Cat

Heb je ooit al eens een vegan pizza op? Bij The Green Cat maken ze pizza’s waarbij de kaas vervangen wordt door een mengsel van cashewnoten. En natuurlijk zijn ook alle toppings veganistisch en net even anders dan anders. Bijzonder om eens te proberen! Voor 12 shekel heb je een pizzapunt, voor 40 shekel een pizza voor 1 persoon.

Adres: Levontin Street 7

Hotspots-Tel-Aviv-The-Green-Cat

17. Vegan lunchen in het sfeervolle Shizen

Ik zou Shizen ook onder de categorie “lekker lunchen en fijne werkplekken in Tel Aviv” kunnen vermelden. Maar aangezien deze lunchzaak helemaal veganistisch is staat ie gewoon lekker in deze lijst. Het is een kleine zaak die hartstikke leuk is ingericht met veel planten en natuurlijke materialen. De menukaart is niet heel uitgebreid, maar ik kan je zeker aanraden om de vegan quiches te proeven. Ik vond de quiches persoonlijk best machtig, ook al ziet deze er niet super groot uit. De koffie is ook nog eens erg goed en de eigenaar is erg chill. Aanrader als je in Florentin bent!

Aanrader: vegan quiches (39 shekel)

Adres: Florentin Street 34 in de wijk Florentin

Hotspots-Tel-Aviv-Shizen
Hotspots-Tel-Aviv-Shizen
Hotspots-Tel-Aviv-Shizen
Hotspots-Tel-Aviv-Shizen

18. Veganistisch én duurzaam: Zakaim [PERMANENT GESLOTEN]

Zakaim heeft lekkere veganistische maaltijden. Maar bij Zakaim draait het om meer dan alleen eten. In dit restaurant is er namelijk ook oog voor duurzaamheid en het verbeteren van de wereld. Er worden bijvoorbeeld alleen producten gebruikt uit Israël, zodat er niets uit verre landen geïmporteerd hoeft te worden. En alles wat je hier in het restaurant ziet is tweedehands en aangeschaft op rommelmarkten. Het oogt misschien wat rommelig, maar het idee erachter vind ik erg gaaf.

Aanraders Zakaim: de vegan shakshuka en de aardappelen met de zelfgemaakte sauzen.

Adres: Simtat Beit HaSho’eva 20, in de buurt van de Grote Synagoge aan Allenby Street

Lees ook: kosten Israël – wat ben je kwijt voor een biertje en een bed? + bespaartips!

19. Sfeervol én lekkere hummus: Garger HaZahav

Als je in de wijk Florentin bent en je bent op zoek naar goede hummus moet je zeker naar Garger HaZahav, oftewel de Gouden Kikkererwt. Laat je niet afschrikken door de lange rij die hier altijd staat: die rij is er met een reden. De hummus is hier namelijk onwijs lekker. Het restaurant is een beetje hipster, maar ik vind het erg leuk ingericht met de vele planten en de ‘buitenbar’. Er zijn verschillende bijgerechten die je bij de hummus kunt kiezen zoals bloemkool, falafel en salades.

Aanrader: hummus met bonen, met 2 bijgerechten (34 shekel)

Adres: Levinsky 30 in de wijk Florentin

Hotspots-Tel-Aviv-Golden-Chickpea

20. Typisch Israëlisch: goede sabich bij Sabich Frishman

Als je in Israël bent en een typerend gerecht wilt proeven moet je zeker sabich proberen. Sabich is een pita gevuld met aubergine, ei, aardappel, salade, tahini en wat andere kruiden. Als ze je vragen wat je wilt hebben moet je gewoon antwoorden met “hakol” (alles). Sabich bij Sabich Frishman vult zeker en is ook nog eens betaalbaar! Veel mensen halen hier sabich af, maar er zijn ook enkele zitplekken buiten.

Aanrader: de sabich natuurlijk (19 shekel)

Adres: Frishmen Street 42, niet ver van restaurant Anastasia vandaan

Leuke hotspots in Tel Aviv om ’s avonds wat te drinken

21. Fancy cocktails drinken bij Bellboy

Als er een plek in Tel Aviv is waar ze weten hoe ze een creatieve cocktail moeten maken is het wel Bellboy. Geen doorsnee margarita’s en mojitos hier, maar interessante combinaties van ingrediënten in een drankje. Daarnaast worden de cocktails geschonken op een originele manier, bijvoorbeeld in een mini-badkuip of een gigantische schelp. Bovendien zorgt de decoratie en de sfeer in de bar ervoor dat je het gevoel hebt dat je een tijdreis hebt gemaakt naar de jaren ‘20.

De cocktails zijn duurder dan gemiddeld, maar als je tijdens happy hour (tussen 18.00-20.00 uur) komt bestel je de drankjes voor de helft van de prijs en is het prima te doen. De ingang van Bellboy springt niet direct in het oog, aangezien deze cocktailbar in de lobby van Hotel Berdichevsky (in de gelijknamige straat) te vinden is. Let op: je moet minimaal 25 jaar oud zijn om bij Bellboy naar binnen te mogen.

Aanrader: alle cocktails hebben bijzondere namen zoals A Lesson in Fisting, Holy Water en Why The Sour Face. Cocktails zijn 50-60 shekel (tijdens happy hour 50% korting)

Adres: Berdyczewski Street 14 in Hotel B Berdichevsky

Hotspots-Tel-Aviv-Bellboy1

22. Gezellig wat drinken bij Salon Berlin

Salon Berlin is een beetje hipster, maar ik houd daar wel van. Er is een relaxte sfeer en de cocktails zijn prima, al serveren ze ook goede bieren. Tijdens happy hour – die overigens bijna heel de avond duurt – geldt de 1+1 kortingsactie. Bovendien vind ik de mix van Israëliërs, expats en een enkele toerist wel een fijne combinatie in Salon Berlin. Je kunt bij Salon Berlin zowel binnen als buiten zitten. En door de centrale ligging kun je daarna de rest van je avond doorbrengen in een van de vele clubs of kroegen in de omgeving.

Adres: Najara Street 15, bij de ingang van de HaCarmel Markt

23. Genieten van het uitzicht over Tel Aviv bij rooftop bar SuraMare

Wil je Tel Aviv van bovenaf bewonderen? Dan moet je ’s avonds een keer naar SuraMare gaan! Deze rooftop bar gaat redelijk laat open (voor 9 uur ’s avonds moet je hier niet zijn), maar is zeker een aanrader als je een mooi uitzicht over de skyline van Tel Aviv wilt hebben. Ik vind het eten hier vrij prijzig. Net als de cocktails (zo’n 55 shekel), al zijn ze wel erg lekker. En je betaalt natuurlijk ook voor het fijne uitzicht vanaf het dakterras.

Adres: Se’adya Ga’on Street 24 in de wijk Sarona. SuraMare zit op de tiende verdieping van een oude parkeergarage.

24. Internationale vibe en gezelligheid bij Abraham Hostel Bar

Ben je op zoek naar gezelligheid en een internationale vibe? Dan moet je bij de bar van Abraham Hostel zijn. De bar zit op de eerste verdieping van het hostel en is iedere dag geopend. Bij de bar staan onder andere een pooltafel en een voetbaltafel. De drankjes zijn hier net iets goedkoper dan in andere barren en bovendien hebben ze vroeg in de avond een 1+1 happy hour deal. Je kunt trouwens met je drankje ook naar de derde verdieping, waar een dakterras is. In de zomer is ook de bar op het dakterras geopend.

Vanaf Abraham Hostel Bar vertrekt iedere avond trouwens ook een pub crawl: een kroegentocht om meerdere kroegen en clubs in Tel Aviv te leren kennen. De entreeprijzen en wat drankjes en shots zitten bij de prijs inbegrepen, dus het is een goede deal als je het uitgaansleven van Tel Aviv wilt ontdekken.

Adres: Levontin Street 21

Hotspots-Tel-Aviv-Abraham-Hostel-Bar

25. Gezellig restaurant met dakterras: The Prince

The Prince is een gezellig barrestaurant met een dakterras, niet ver van de HaCarmel Markt. De ingang ziet er niet direct uit als de echte entree, dus het kan even zoeken zijn als je door de Nahalat Binyamin Street loopt. Het trappenhuis bij de entree ziet er trouwens met de graffiti wel echt gaaf uit. The Prince is een prima plek om een drankje te doen. Qua maaltijden vind ik dat er niet zo heel veel opties zijn, vooral voor vegetariërs is er weinig. Maar de prijzen hier zijn helemaal prima als je tijdens happy hour komt en er is een relaxte sfeer. Je hebt tijdens happy hour een maaltijd inclusief een glas wijn/bier voor 45 shekel, of met een cocktail voor 55 shekel.

Aanrader: Hot Mexican cocktail – maar alleen als je van een spicy drankje houdt

Adres: Nahalat Binyamin Street 18, niet ver van de HaCarmel Markt.

Lees ook: zéér uitgebreide reisgids – tips voor een stedentrip Tel Aviv in Israël

Hotspots-Tel-Aviv-The-Prince

Fijne koffiezaken om te lunchen en te werken (voor studenten en digital nomads)

26. Cafe SAGA

Cafe SAGA hoort bij de winkel SAGA TLV in Jaffa. Deze koffiezaak is erg leuk ingericht en het personeel is vriendelijk. Er zijn veel plekken om te zitten en het is hartstikke normaal om hier met een laptop aan te schuiven: bijna iedereen doet het. De WiFi is snel en werkt met een wachtwoord. Je kunt trouwens zowel binnen als buiten zitten. Er zijn niet heel veel plekken met stopcontacten, maar je vindt er altijd wel een paar. Americano is 12 shekel, broodjes voor de lunch zo’n 40 shekel. De broodjes waren prima, maar voor een lekkere lunch zou ik eerder naar het nabijgelegen Puaa of Raisa lopen. Er staat een watertap waar je gratis water voor jezelf kunt inschenken. Tot slot is Cafe SAGA ook nog eens open tijdens shabbat. Al met al een fijne plek om te werken!

Adres: Rabbi Pinhas Street 4, in de wijk Jaffa

Hotspots-Tel-Aviv-SAGA
Hotspots-Tel-Aviv-SAGA

27. Michelangelo Cafe

Op zoek naar vegetarische of veganistische hotspots om te lunchen en te werken in Jaffa? Dan is Michelangelo Cafe een van mijn favoriete plekken om naartoe te gaan. Het Michelangelo Café heeft lange openingstijden, waardoor je tot laat in de avond kunt werken. Je kunt zowel binnen als buiten op het terras zitten. Ook zijn er bij verschillende tafels stopcontacten: ideaal als je hier een hele dag gaat werken. De WiFi werkt prima en het personeel is erg aardig. Bovendien is het eten erg lekker én de porties zijn groot. Mijn favoriet is de uitgebreide Jaffa Breakfast (65 shekel), die je overigens ook als lunch kunt bestellen.

Adres: Ben Teradion Street 2, in de wijk Jaffa. Zijstraat van de Jeruzalem Boulevard.

Hotspots-Tel-Aviv-Michelangelo
Hotspots-Tel-Aviv-Michelangelo
Hotspots-Tel-Aviv-Michelangelo
Hotspots-Tel-Aviv-Michelangelo

28. Cafe Puaa

Het is altijd druk bij Cafe Puaa rond lunchtijd, dus kom op tijd of reken op een wachtrij. En dat is natuurlijk met een reden. Het is een van de fijnere hotspots in Tel Aviv om lekker te lunchen. Ze hebben vis-, vlees- en vegetarische gerechten, dus er is voor iedereen genoeg keuze. Je kunt bij Cafe Puaa zowel binnen als buiten zitten. Ook is er WiFi, maar om hier een hele dag te werken vind ik het toch iets te druk. Extra leuk: de inrichting van Cafe Puaa is tweedehands en is bovendien ook te koop. Hierdoor verandert het interieur dus nog wel eens. Een van mijn favorieten gerechten hier is de gebakken bloemkool (kan het nog Israëlischer?) en de dumplings (met pompoencurry).

Adres: Rabbi Yohanan Street 8, in de wijk Jaffa

Lees ook: Pretty Picture Time – het oude Jaffa in Tel Aviv, Israël

29. Raisa

Wanneer het bij Cafe Puaa te druk is schuif ik ook graag aan tafel bij Raisa, het restaurant ernaast. Dit restaurant heeft iets meer zitplekken binnen, waardoor je hier gemakkelijker een tafel vindt. Ook hier vind je op de menukaart zowel vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Een van mijn favoriete gerechten in Tel Aviv is de bulgur salade van Raisa: met cranberry, walnoten, zoete aardappel en linzen. Onwijs lekker en verfrissend! In tegenstelling tot Cafe Puaa vind ik Raisa wel een prettige plek om te werken. Je kunt hier best je laptop openklappen en de WiFi werkt prima.

Adres: Rabbi Yohanan Street 10, in de wijk Jaffa

Hotspots-Tel-Aviv-Faisa
Hotspots-Tel-Aviv-Faisa

30. Cafe XoHo

Cafe XoHo is een gezellige plek om te ontbijten of te lunchen. Er komen hier veel internationale mensen en ook de menukaart is internationaal. In Tel Aviv zijn er maar weinig plekken waar je een goede bagel kunt eten, maar hier hebben ze prima bagels op de menukaart. Ik kies meestal voor de pannenkoeken of quesadillas. Bovendien hebben ze bijna alleen maar vegetarische en veganistische opties. Daarnaast is het personeel ook erg vriendelijk. Je kunt zowel binnen als buiten zitten. Ze hebben liever niet dat je hier de hele dag met je laptop gaat zitten om te werken, maar het kan in principe wel. Als het rustig is is het geen probleem, maar als het tijdens lunchtijd erg druk is zou ik me ongemakkelijk voelen om hier met m’n laptop te zitten.

Adres: J.L. Gordon Street 17.

Hotspots-Tel-Aviv-Cafe-Xoho
Hotspots-Tel-Aviv-Cafe-Xoho
Hotspots-Tel-Aviv-Cafe-Xoho
Hotspots-Tel-Aviv-Cafe-Xoho

31. Cafe Bucke

Cafe Bucke is een van de weinige plekken waar ik graag kom vanwege het personeel. In de meeste hotspots in Tel Aviv is de service namelijk niet héél geweldig. Bij Cafe Bucke loop ik met plezier naar binnen omdat het personeel altijd zo vriendelijk en gezellig is. Bovendien is het prima om hier de hele dag met een laptop te zitten: veel mensen doen het. Je kunt zowel binnen als buiten zitten bij Cafe Bucke. Aangezien de koffiezaak in een rustige straat zit is het buiten prettig zitten, maar binnen heb je bij verschillende tafels een stopcontact tot je beschikking. De WiFI werkt prima en de menukaart heeft veel lekkere opties. Mijn favoriete keuzes zijn de taarten. Tot slot zijn ze tot laat open, waardoor je hier ook prima ’s avonds kunt zitten en werken.  

Adres: Ahad Ha’Am Street 91. De straat loopt parallel met Rothschild Boulevard en ligt niet ver van Habima Square.

Lees ook: Israëlisch eten – 17x lekker eten & drinken in Israël

32. Bicicletta

Bicicletta is te omschrijven als een down to earth lunchplek met lekkere, betaalbare maaltijden. Je kunt op zich wel binnen zitten bij Bicicletta, maar het liefst zit je in de tuin. Misschien struikel je over de honden, want Bicicletta is een van de weinige mensen waar mensen met hun hond mogen komen. Zelf ga ik hier meestal naartoe om gezellig te lunchen voor fijne prijzen, maar je kunt hier ook prima een cocktail drinken tijdens happy hour.

Adres: Nahalat Binyamin Street 29. De ingang is niet heel opvallend, maar je moet door een kleine gangetje lopen om bij de tuin van Bicicletta te komen.

Hotspots-Tel-Aviv-Bicicletta

33. Java

Java ligt niet bepaald in het centrum van Tel Aviv. Toch is het hier verrassend druk. Misschien komt dat omdat je hier voor prima prijzen wat kunt eten of drinken. ’s Middags is er een lunchdeal waar je bijvoorbeeld een burger, frietjes, een salade en een drankje kunt bestellen. Er zijn ook veel vegetarische opties, zoals de vegaburger gemaakt van linzen, bieten en quinoa. De WiFi werkt prima, er zijn redelijk wat plekken met stopcontacten en bovendien kun je hier tot ’s avonds laat zitten. Een prima lunch- en werkplek in het noorden van Tel Aviv!

Adres: Ben Yehuda Street 196, in het noorden van Tel Aviv

Hotspots-Tel-Aviv-Java
Hotspots-Tel-Aviv-Java
Hotspots-Tel-Aviv-Java

34. Little Prince Bookshop & Cafe

Voor een goede lunch en een boek moet je bij Little Prince Bookshop & Café zijn. Dit is namelijk een restaurant in een tweedehands boekenwinkel. I like it! Wanneer ik hier ga lunchen ga ik meestal in de tuin zitten, achterin de winkel. Er is overigens ook WiFi, als je hier je laptop wilt openklappen. Het merendeel van de boekenwinkel bestaat uit Hebreeuwse boeken, maar er zijn ook redelijk wat Engelstalige en zelfs Franstalige en Spaanstalige boeken te vinden.

Adres: King George Street 19, de straat tussen de HaCarmel Markt en Dizengoff Shopping Center

Hotspots-Tel-Aviv-Little-Prince-Bookshop

35. Fairouz Café

Ik moet toegeven: ik vind de prijzen van het eten bij Fairouz Café eigenlijk te hoog – zelfs voor Israëlische begrippen. Maar waarom je hier dan wel naartoe moet gaan? Voor de beste Arabische/Turkse koffie in Tel Aviv. Het is een fijne plek om je benen even wat rust te gunnen als je door Jaffa wandelt. Bovendien hebben ze hier WiFi, dus mocht je hier willen werken is dat ook prima. Je kunt zowel binnen als buiten zitten. En als je toch honger hebt moet je hier het Arabische dessert kanafeh (ook wel als knafeh geschreven) proberen. Online las ik trouwens dat je alleen contant kunt betalen, maar je kunt hier ook gewoon pinnen.

Adres: Louis Pasteur Street 5, in de wijk Jaffa

Lees ook: 7 leukste hostels & hotels in Tel Aviv (betaalbaar!)

Hotspots-Tel-Aviv-Fairouz-Cafe
Hotspots-Tel-Aviv-Fairouz-Cafe

Wil jij een reis naar Israël boeken?

Op Corners of the World deel ik veel tips over zelfstandig naar Israël reizen. Maar ik kan me ook voorstellen dat er genoeg reizigers zijn die extra hulp bij willen bij het regelen. Of via een georganiseerde (groeps-) reis Israël willen ontdekken. Dan heb je vast iets aan de volgende inspiratie & info:

Lees ook: rondreis in Israël (& Jordanië en Palestina)

Dit waren mijn tips voor de leukste hotspots in Tel Aviv! Heb jij nog een andere hotspot in Tel Aviv die je wilt delen? Of is een van deze hotspots (jammer genoeg) er niet meer? Laat het me dan gerust weten via een mailtje of hieronder in de reacties.

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *