Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

22x wat te doen in Wenen: de leukste tips!

Eerlijk is eerlijk: Wenen stond niet heel hoog op mijn bucket list en won ook niet direct mijn hart bij aankomst (zoals steden als Sevilla en Venetië wel deden). Maar hoe meer tijd ik doorbracht in de Oostenrijkse hoofdstad, hoe meer ik de mooie bouwwerken, kerken en de fijne koffietentjes ging waarderen. Want één ding is zeker: liefhebbers van koffie en schoonheid zijn in Wenen zeker op de juiste plek. Maar wat te doen in Wenen als je hier bent?

Met budget airlines zoals Transavia vlieg je al voor een paar tientjes op en neer naar Wenen. Wil jij ook een stedentrip naar Wenen boeken? Tijdens mijn stedentrip Wenen in Oostenrijk verzamelde ik mijn favoriete plekken en bezienswaardigheden voor jullie!

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

Wat te doen in Wenen in Oostenrijk?

1. Ontbijten bij Cafe Phil

Een prettige plek om de dag te beginnen is Cafe Phil. Er heerst hier een ongedwongen, gezellige sfeer met vriendelijk personeel en een fijne menukaart. In dit restaurant vind je ook een boekenwinkel met boeken in verschillende talen. Het leuke aan deze plek vind ik dat bijna alles qua interieur tweedehands is en ook weer verkocht kan worden. Je kunt hier overigens de hele dag eten en drinken, maar wat mij betref is het een goede startplek voor de eerste dag.
Een aanrader is de Philgood Breakfast: een uitgebreid ontbijt met yoghurt, fruit, granola, brood, salade en heerlijke hummus. Als je geen grote eter bent kun je deze maaltijd zelfs met z’n tweeën delen.

Kosten: ontbijt is ongeveer €5-10 voor koffie/fruitsap en een stevige maaltijd.

Adres: Gumpendorfer Str. 10-12. Café Phil ligt op loopafstand van de Naschmarkt vandaan.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk

2. Paleis Schönbrunn bezoeken

Een van de meest indrukwekkende bouwwerken in Wenen is toch wel Paleis Schönbrunn. Dit was vroeger het zomerverblijf van de koninklijke familie. De meest bekende mensen die hier hebben rondgelopen zijn Franz Joseph en Sisi. Tijdens de rondleiding word je door meer dan 20 kamers geleid, de ene nog mooier versierd dan de ander.

Wanneer je Paleis Schönbrunn wilt bezoeken zou ik hier ongeveer 45-60 minuten voor rekenen. Wil je ook door de tuinen wandelen en van het uitzicht vanaf de Schönbrunnheuvel genieten? Tel er dan nog een uurtje bij op.

Kosten: €16 euro voor volwassenen voor een regulier ticket (juli 2019).

Adres: Schönbrunner Schloßstraße 47 (in de wijk Hietzing). De metro is de gemakkelijkste manier om naar Paleis Schönbrunn te reizen, via lijn U4.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

3. Een wandeling in de tuinen van Paleis Schönbrunn maken

Het was al een heerlijke wandeling in de paleistuinen van Schönbrunn in de winter, maar ik kan me voorstellen dat dit in de lente en zomer nog véél indrukwekkender is. De tuinen zijn te bereiken via de ingangen aan de zijkanten van het paleis. Beklim ook zeker de Schönbrunnheuvel voor het beste uitzicht over het gebouw en de omgeving.

Kosten: de tuinen van paleis Schönbrunn zijn gratis te bezoeken. Bezienswaardigheden zoals de Palmentuin, de Woestijntuin en de Vienna Zoo zijn wel betaald.

Adres: Schönbrunner Schloßstraße 47 (in de wijk Hietzing). De metro is de gemakkelijkste manier om naar Paleis Schönbrunn te reizen, via lijn U4.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

4. Dit mag je niet overslaan in Wenen: Sachertorte eten bij Hotel Sacher

Wat te doen in Wenen als je een chocoladeliefhebber bent? Dan mag je Wenen niet verlaten zonder eerst een stuk Sachertorte te hebben geproefd. Deze taart – gemaakt van chocolade en abrikozenmarmelade – kun je op veel plekken (zowel in Wenen als in andere steden in Oostenrijk) eten, maar de tofste plek is toch wel Hotel Sacher. De taart hier is zóóó lekker en je waant je even terug in de tijd in zo’n chique tent. Het is trouwens bijna altijd druk, dus maak een reservering voor je bezoek of sluit aan in de wachtrij. Er is trouwens ook een winkel bij de ingang waar je de originele taarten kunt kopen om mee te nemen.

Kosten: Sachertorte bij Hotel Sacher eten is prijziger dan wat je gewend bent: waar je in andere steden zo’n €4 euro voor een stuk taart betaalt betaal je hier minstens het dubbele. Maar je betaalt dan ook voor zowel de taart (the best you can get) als de bestemming waar je deze opeet. Wil je een Sachertorte meenemen naar huis? Een taart voor 2 personen in de winkel kost €15,90 euro.

Adres: Kärntner Str. 38. Hotel Sacher is te vinden in het centrum van Wenen, achter de Weense Staatsopera.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk

5. Van opera’s genieten bij Weense Staatsopera

Wenen en opera zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een van de meest bekende operagebouwen ter wereld is de Weense Staatsopera. Het bouwwerk is mooi van de buitenkant, maar als je de kans hebt is het ook zeker een aanrader om een opera bij te wonen.

Tip van een local!

Je kunt voor de prijs van een kop koffie al een opera in het Weense Staatsopera bijwonen! Dit zijn de zogenoemde Standing Room Tickets, die anderhalf uur voor de show begint worden verkocht. Je staat dan wel helemaal achter in de ruimte (en je moet dus stáán), maar dan ben je wel voor €2-4 euro bij een voorstelling in een van de meest indrukwekkende operagebouwen. De meeste operastukken duren een paar uur, maar je kunt natuurlijk altijd tussendoor vertrekken als je het niets vindt of het staan zat bent.
Houd er rekening mee dat de tickets anderhalf uur van tevoren worden verkocht, maar dat de rij al eerder wordt gevormd. Zorg dus dat je ruim op tijd in de rij staat om zeker te zijn van een ticket!

Kosten: van buiten gratis te bewonderen, maar er worden soms ook betaalde rondleidingen in de Weense Staatsopera gegeven. De prijs hiervoor is €9 euro (juli 2019). De ticketprijs voor een opera kun je zo duur maken als dat je zelf wilt: je hebt er al een voor een kop koffie maar de tickets kunnen ook gemakkelijk €100 euro kosten.

Adres: Opernring 2. Het operagebouw staat aan de rand van het centrum, aan de Ringstrasse – een boulevard met talrijke mooie gebouwen.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

6. Wandelen langs de mooie gebouwen van de Ringstrasse

Rondom het centrum van Wenen loopt een boulevard van zo’n 4 kilometer: de Ringstrasse. TIjdens een wandeling over deze boulevard kom je veel mooie huizen en gebouwen tegen zoals het Rathaus, het Parlement en de Weense Staatsopera.

Kosten: wandelen is gratis, nietwaar? En op die manier kun je op je gemak alle bouwwerken bewonderen. Je kunt ook de tram (#1 en #2) pakken die in een cirkel rondom de binnenstad rijdt. Een regulier kaartje kost €2,40 euro (juli 2019). Daarnaast rijdt er ook een toeristentram: tijdens deze rit wordt er meer informatie gegeven over de bouwwerken die je onderweg ziet.

Adres: de Ringstrasse loopt in een cirkel rondom de binnenstad van Wenen. De gehele Ringstrasse bestaat uit verschillende straten zoals Opernring, Schubertring en Schottenring die in een ronde cirkel lopen.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

7. Relaxen in het stadspark van Wenen

Mensen die op een bankje genieten van de zon, oude vrouwtjes die de eenden in de vijver voeren, hardlopers en mensen die in het gras een picknickmand openen: het stadspark van Wenen is een plek om tot rust te komen en van de natuur te genieten. Erg fijn dat dit zo dicht bij het oude centrum ligt!

Kosten: het stadspark in Wenen is gratis te bezoeken.

Adres: Parkring 1, ten oosten van het oude stadscentrum en liggend aan de Ringstrasse.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

8. Vreemde eend in de bijt: Hundertwasserhaus

Tussen alle klassieke gebouwen in Wenen valt het Hundertwasserhaus zeker op. Bijzonder aan de stijl van Friedensreich Hundertwasser zijn vooral de kleuren en de ongelijke vlakken: zijn werk kent bijna geen rechte lijnen. Herinner je je die dekens met allemaal gekleurde vakjes waar jonge kinderen op spelen? Daar deed het Hundertwasserhaus me aan denken.

Je kunt het Hundertwasserhaus overigens niet bezoeken, tenzij je iemand kent die hier woont. Het is namelijk een bewoond pand en de bewoners hebben liever niet dat er constant toeristen binnenwandelen.

Niet ver van dit huis vind je het Kunsthauswien, waar het Hundertwassermuseum in is gehuisvest. Hier leer je meer over deze kunstenaar en vind je meer van zijn werken/schilderijen. Daarnaast vind je – naast het permanente Hundertwassermuseum – regelmatig tijdelijke exposities in dit gebouw.

Kosten: het gebouw bezichtigen is gratis. Het Hundertwassermuseum is €11 euro of €12 euro met tijdelijke exposities (juli 2019).

Adres: Kegelgasse 36. Vanaf het stadspark steek je de brug over en loop je gemakkelijk naar de wijk Weissgerber (waar het huis te vinden is). De dichtstbijzijnde metrohalte is Wien Mitte. Het Kunsthauswien vind je niet ver van het Hundertwasserhaus, aan Untere Weißgerberstraße 13.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

9. De gotische Stephansdom bezoeken

Centraal in het centrum van de stad vind je de Stephansdom; de kathedraal van Wenen. Bewonder de gotische architectuur van de Stephansdom. Daarnaast biedt de kerk in de winter warmte en in de zomer koelte – altijd fijn.

Kosten: de kerk is gratis te bezoeken. De toren beklimmen en de catacomben bezoeken is wel betaald.

Adres: Stephansplatz 3, in de binnenstad van Wenen.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

10. De Stephansdom beklimmen via de Südturm

Een van de beste plekken om Wenen van bovenaf te bewonderen is de Südturm van de Stephansdom. Na 343 treden (op een smalle trap, waar mensen tegelijkertijd zowel naar boven als naar beneden gaan!) kom je aan bij het uitkijkpunt, Bij ieder raam hangen borden waarop je kunt zien wat er aan die zijde te zien is. Wat mij betreft een van de beste uitzichtpunten van Wenen! De locals noemen deze toren trouwens niet de Südturm, maar Steffl. De ingang van de toren is aan de zijkant van de Stephansdom.

Kosten: €5 euro voor volwassenen.

Adres: Stephansplatz 3, in de binnenstad van Wenen.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

11. Een orgelconcert bijwonen in de Sint-Petruskerk

Wenen is een bolwerk van mooie kerken. Een andere favoriet is de Sint-Petruskerk, niet ver van de Stephansdom. Deze kerk is een beetje verstopt tussen alle bouwwerken, maar zeker een bezoek waard. Regelmatig worden hier orgelconcerten gehouden, meestal in de middag. Erg leuk om een keer bij te wonen, want de akoestiek is hier prachtig. Bij de ingang hangt het programma, maar je kunt deze ook van tevoren online checken.

Kosten: de kerk is gratis te bezoeken.

Adres: Petersplatz 1, in de binnenstad van Wenen.

12. Interieur bewonderen van de Jezuïtenkirche

Ik zei het al: Wenen kent heel wat kerken. De kerk met misschien wel het mooiste interieur is de Jezuïtenkirche. De hele ruimte is versierd met schilderingen en marmeren zuilen.

Kosten: deze kerk is gratis te bezoeken.

Adres: Doktor-Ignaz-Seipel-Platz 1, in de binnenstad van Wenen.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

13. De Pronkzaal in een van de mooiste bibliotheken ter wereld

De Pronkzaal in de Österreichiche Nationalbibliothek is een echte eyecatcher. Torenhoge boekenkasten gevuld met kleurrijke boeken in alle maten. Wie bij de hoogste planken wil komen moet een trap beklimmen.

Kosten: €8 euro voor volwassenen (juli 2019). Persoonlijk vond ik dit best duur om een bibliotheek te bezichtigen, dus ik heb alleen even naar binnen gegluurd totdat de bewaker mij de deur wees.

Adres: de bibliotheek is gehuisvest in de Hofburg, de ingang is te vinden aan Josefplatz 1.

14. De wereld verkennen in één museum: Globenmuseum

Het Globenmuseum is een heerlijke plek om als wereldreiziger rond te dwalen en verschillende wereldbollen te bewonderen. Je leert bovendien meer over hoe wereldbollen vroeger werden gemaakt (wat een werk!).

Kosten: €5 euro voor volwassenen (juli 2019). In eerste instantie dacht ik eigenlijk dat dit museum gratis was. Ik kon zelf namelijk zo naar binnen en de bewaker zei er niets van. Je kunt het altijd proberen.

Adres: Het Globenmuseum zit in Palais Mollard, aan Herrengasse 9.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

15. Street art aan de Donau

In steeds meer steden vind je tegenwoordig street art. Je zou het niet verwachten in een klassieke stad als Wenen, maar ook hier is street art te spotten. Zelf zag ik de meeste street art aan de Donaukade, aan de noordkant van de binnenstad. Hoewel het niet de mooiste werken zijn is het leuk om dit soort kunst in Wenen tegen te komen. En in de zomer is het ongetwijfeld een heerlijke plek om te wandelen en van de zon te genieten. Anita van Weekendtoerist heeft een uitgebreid artikel geschreven over street art in Wenen, leuk om te lezen als je wat meer wilt spotten!

Kosten: je kunt gratis over de Donauboulevard lopen.

Adres: Obere Donaustrasse, ten noorden van de binnenstad van Wenen. Je kunt vanaf het centrum de Aspernbrücke oversteken om aan beide kanten de street art te bekijken.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

16. Schaatsen bij het Rathaus in de wintermaanden

In de wintermaanden (januari – maart) vind je op het Rauthausplatz een gigantische schaatsbaan genaamd Wiener Eistraum. Twee grote ijsbanen worden met elkaar verbonden door smalle weggetjes die door het park voor het stadhuis lopen. ‘s Avonds wordt alles verlicht en ziet het er nog magischer uit! Je kunt overigens ook van de gezelligheid genieten zonder te schaatsen: er zijn ook eetkraampjes aanwezig.

Kosten: €7,50 euro voor het ticket + kosten voor het huren van de schaatsen

Adres: Rathausplatz 1, bij het stadhuis (Rathaus)

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

17. Nóg een mooie kerk: Votivkirche

Een andere favoriet wat betreft kerken in Wenen is de Votivkirche. Het is een van de belangrijkste neogotische gebouwen ter wereld en een plaatje met de hoge, versierde torens.

Kosten: deze kerk is gratis te bezoeken

Adres: Rooseveltplatz, niet ver van Rathaus vandaan.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

18. In stijl koffie drinken bij Café Central

Wenen staat bekend om de vele koffiehuizen. Wil je het koffie drinken een keer chique aanpakken? Ga dan koffie drinken bij Café Central, in de binnenstad van Wenen. Een aanrader is het lunchmenu – betaalbaar en in stijl eten. Houd er rekening mee dat er meestal een (korte) rij bij de ingang staat en dat je dus even moet wachten als je geen reservering hebt.

Kosten: €4-5 euro voor koffie. De huiswijn is maar €3 euro, mocht je geen koffie willen drinken. ‘s Middags kun je een 2-gangenlunch voor €12,50 euro nemen. Het is wel aan te raden om dan te reserveren.

Adres: Herrengasse 14, niet ver van het Globenmuseum en de Hofburg vandaan.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

19. Schloss Belvedere

Schloss Schönbrunn is het bekendste paleis in Wenen, maar een ander mooi paleis in de stad is Schloss Belvedere. Mocht je nog niet museum-moe zijn dan kun je het museum in dit paleis bezoeken. Als je net na zonsondergang de tuinen binnengaat kun je het paleis op z’n mooist zien!

Kosten: de tuinen van Schloss Belvedere zijn gratis te bezoeken.

Adres: Prinz Eugen-Strasse 27, ten zuidoosten van het centrum.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

20. Een kerk om de Zwarte Dood weg te jagen: Karlskirche

Deze kerk (yes, nóg een kerk) werd in de achttiende eeuw gebouwd vanwege het verdwijnen van de Zwarte Dood. De koning maakte een belofte dat hij de Karlskirche zou bouwen als de ziekte uit de stad zou verdwijnen. De kerk is een vernoemd naar de bisschop Charles Borromeo.

Kosten: €8 euros voor volwassenen, voor de kerk en de panoramalift

Adres: Kreuzherrengasse 1, ten zuiden van de binnenstad van Wenen.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

21. Struinen over de Naschmarkt

Wenen heeft verschillende markten, maar de meest bekende is toch wel de Naschmarkt. Hier wordt voornamelijk eten verkocht en de verkopers laten je maar al te graag wat dingen proeven. Daarnaast vind je hier ook andere winkels om bijvoorbeeld kleding en souvenirs te kopen. Tip: kom je op zaterdag? Dan vind je aan het einde van de markt ook een rommelmarkt.

Kosten: gratis, tenzij je natuurlijk iets koopt.

Adres: de markt ligt tussen de straten Linke Wienzeile en Rechte Wienzeile, niet ver van het operagebouw.

Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1
Stedentrip-Wenen-Oostenrijk1

22. Culturen van over de hele wereld ontdekken in Weltmuseum Wien

Het MuseumsQuartier is de bekendste plek om verschillende musea te vinden in Wenen. Het is een van de grootste culturele complexen ter wereld. Een van mijn favorieten is het Weltmuseum, te vinden tegenover het MuseumsQuartier. In dit museum maak je een reis rondom de wereld en leer je meer over verschillende culturen en kolonisatie.

Kosten: €12 euro voor volwassenen (juli 2019)

Adres: Heldenplatz, tegenover het Museumsquartier.

Lees ook: Hallstatt in de winter – lawines en fotogenieke huisjes

Tours in Wenen boeken via Get Your Guide

Er is veel te doen in het prachtige Wenen. Ik zou je aanraden om eens op de website van Get Your Guide te kijken. Zij bieden honderden tours in Wenen aan, zowel in de stad maar ook in de omgeving. Denk aan de gigantische barokke Abdij van Melk of een bezoek aan Bratislava. Een paar leuke opties heb ik hieronder voor jullie naast elkaar gezet!

 

Overnachten in Wenen

Je weet nu wat te doen in Wenen, maar je bent natuurlijk ook op zoek naar een leuke accommodatie. Zelf overnachtte ik bij een vriend tijdens mijn verblijf in Wenen. Die overigens in een mooi koloniaal pand woonde. ALS STUDENT. Maar hij raadde me wel een paar accommodaties in Wenen aan voor soloreizigers. Wombats Hostel Naschmarkt en Vienna Hostel Ruthensteiner.

Mocht je met meerdere mensen naar Wenen gaan? Tijdens een verblijf in Wenen kun je ook in een mooi appartement overnachten. Interhome heeft vakantiehuizen in heel Europa, maar ook veel appartementen. Een appartement in Wenen is ideaal als je bijvoorbeeld zelf een keer wilt koken. Je hebt bovendien meer privacy en ruimte in een eigen appartement dan bijvoorbeeld in een hotel. De huizen in Wenen zijn prachtig, dus er zitten zeker een paar pareltjes van appartementen tussen!

Booking.com

Hoe kom je in Wenen in Oostenrijk?

Met het vliegtuig naar Wenen

Zo’n 20 kilometer van het centrum van Wenen vandaan ligt het vliegveld: Wien Schwechat, ook wel Vienna Schwechat genoemd. Vanaf Nederland en België gaan er regelmatig goedkope vluchten naar Wenen. Mijn vlucht in januari was bijvoorbeeld maar €35 euro, maar met wat geluk vlieg je zelfs maar voor €15 euro naar Wenen toe. Ik zou je aanraden om Skyscanner in de gaten te houden voor de goedkoopste vliegtickets. Of stel een prijsalarm in op de data dat jij graag wilt vliegen.

Vanaf het vliegveld van Wenen kun je het beste de trein naar het centrum pakken. Er gaat een speciale City Airport Train naar het centrum van Wenen en kost €12 euro (online kun je deze voor €11 euro kopen). Je kunt echter ook een ‘gewone’ trein naar het centrum nemen, die slechts zo’n €4 euro kost. Wenen heeft een uitgebreid metronetwerk, dus binnen de stad kun je je het beste verplaatsen met de metro.

Met de bus naar Wenen

Je kunt ook met de bus naar Wenen komen. Zelf ben ik fan van Flixbus. Het is goedkoop, geen gedoe met bagage (handbagage + ruimbagage) en het is gemakkelijk reizen. Bovendien is het een stuk milieuvriendelijker reizen dan met het vliegtuig. Kijk in de app of op de website van Flixbus voor de prijzen vanaf verschillende steden.

Met de trein naar Wenen

Ook is het mogelijk om met de trein naar Wenen te komen. Ik vind Trainline een fijne app om de vertrektijden en prijzen voor tickets te bekijken.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met de vraag “wat te doen in Wenen”. Ben jij er al eens geweest en heb je nog meer tips? Deel ze hieronder met mij en andere reizigers via de reacties!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

13 gedachten over “22x wat te doen in Wenen: de leukste tips!”

 1. Wenen vond ik juist wel direct heel erg tof! Ik woonde er ook het Schonbrunner Schloss concert bij, iets wat je een keer mee moet maken. En natuurlijk de Sachertorte, alhoewel ik daar niet direct fan van was, zou ik er nu speciaal voor naar de Oostenrijkse hoofdstad af reizen

  1. Wauw wat gaaf, kan me voorstellen dat dat een leuke ervaring is geweest! Ik moest inderdaad even wennen aan Wenen, waarschijnlijk ben ik toch meer gewend aan Mediterrane steden. Maar gelukkig werd de stad met de dag leuker 🙂

  1. Ik ben ook erg benieuwd hoe Wenen er in de zomer uitziet, volgens mij is het daar met een zonnetje en de natuur in bloei nog mooier! 🙂

 2. Heel gaaf! Ben er een tijd geleden 5 dagen geweest en vond het wel direct een heel toffe stad, zelfs een van de leukste in Europa die ik heb gezien. Hoop er weer eens te komen en dan nog meer te zien, want er ontbreekt nog wel wat als ik je lijstje zie 😀

  1. Wat leuk om te horen Sabine! Mij lijkt Wenen in de zomer ook erg gaaf, volgens vrienden is het dan nog mooier met alle natuur in bloei (en het zonnetje natuurlijk ;p)

 3. Hier heb ik wat aan. Ik ga over anderhalve week naar Wenen. Die Sachertorte lijkt om een bossche bol oid, is de torte niet gewoon een taartpunt?

  1. Haha nee deze taart (voor thuis) kun je in principe in 2 stukken snijden, maar de meeste taartpunten die je in de cafés krijgt zien er als een “normale” taartpunt uit. Zeker een keer proeven 🙂 Je kunt het origineel onder andere bij Hotel Sacher of Demel in Wenen proeven, maar er zijn ook veel variaties bij andere bakkerijen/cafés die ook erg lekker zijn 😉

 4. Mmmm…ik heb blijkbaar toch iets over het hoofd gezien want ik vond Wenen echt niets aan, haha. Schönbrunn vond ik overigens wel de moeite waard, maar de stad zelf kon mij niet bekoren. Ik moet wel eerlijk zeggen dat we erg pech hadden met de vlucht (overboeking) en het hotel (erg slecht) dus dat werkte ook niet mee. Ook vond ik de mensen erg stug en onvriendelijk. Misschien moet ik Wenen toch een tweede kans geven.

  1. Ik moest in het begin ook wennen aan Wenen, dus is helemaal niet gek hoor Kelly. Ik vond Salzburg en Innsbruck eigenlijk leuker dan Wenen omdat wat minder statig en stads voelde dan Wenen. En ik ben uiteindelijk ook meer van de Mediterrane steden ;p Maar als je nog eens naar Wenen gaat zou ik zeker in de lente gaan: nog niet al te druk maar de natuur in de stad (redelijk wat parken) staat dan vol in bloei!

 5. Leuke tips. Ik vond Wenen echt een heel fijne stad. Het was er alleen iets te koud (-10) naar mijn zin toen ik er was. Zou graag een keer teruggaan in zomer. Globenmuseum stond wel op mijn lijstje, maar ben ik helaas niet aan toegekomen. Bedankt voor de link naar mijn streetart artikel 🙂

  1. Wow bij jou was het wel heel erg koud zeg! Bij mij was het net onder het vriespunt, maar nog goed te doen om rond te wandelen 🙂 Ik vond het Globenmuseum erg tof, maar hoewel ik er gratis naar binnen heb gelopen hoor ik ook veel mensen die zeggen dat het eigenlijk betaald is haha ;p

 6. Zeer mooie en uitgebreide beschrijving van het mooie Wenen.
  Wellicht is ons navigatie-systeem voor de Weense metro (U-Bahn) wel handig voor degenen die Wenen (voor het eerst) bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *