Favorieten-Sevilla-Spanje

Wat te doen in Sevilla in Spanje? Mijn favoriete bezienswaardigheden

Madrid blijft mijn grote Spaanse liefde, maar ook Sevilla heeft een speciaal plekje in m’n hart gewonnen. Deze Zuid-Spaanse stad is wat mij betreft een ideale bestemming voor een stedentrip van een paar dagen. Bovendien kun je een bezoek aan Sevilla mooi combineren met andere mooie steden in de omgeving, zoals Ronda en Córdoba. In deze blog deel ik al mijn favoriete bezienswaardigheden voor wat te doen in Sevilla in Spanje!

Lees ook: de 15 mooiste plekken van Spanje

Beste reistijd voor Sevilla in Spanje

Zelf bezocht ik Sevilla in maart. Dit is in principe een prima periode, al kan het met name in de avonden best fris zijn. Daarnaast valt er ook nog regelmatig een regenbui. De beste reistijd voor Sevilla is in het voorjaar (april, mei) of het najaar (augustus, september, oktober).

Ik zou mensen aanraden om Sevilla in de zomer te vermijden, omdat de temperaturen hoog kunnen oplopen en het ook benauwd is. Bovendien zijn de vliegtickets in het voor- en najaar goedkoper dan in de zomer. Zelf vlieg ik binnen Europa vaak met Transavia. Ik zie regelmatig interessante aanbiedingen vliegtickets voor Sevilla voorbijkomen bij Transavia.

Lees ook: 20 mooiste paleizen en kastelen in Europa voor jouw bucketlist

Extra tip: ga je tussen eind maart en half april naar Sevilla? Dan kun je een van de grootste vieringen van Zuid-Spanje meemaken: de Semana Santa. Dit wordt in de week voor Pasen gevierd. Tijdens de Semana Santa wordt het lijden van Jezus Christus herdacht, in de vorm van boeteprocessies door de broederschappen. Met zware kisten lopen ze in speciale gewaden door de stad. Bijzonder om een keer mee te maken!

Favorieten-Sevilla-Spanje

Tours in Sevilla boeken via Get Your Guide

Wat te doen in Sevilla? In deze blog deel ik heel wat tips voor de Spaanse stad in het zuiden. Maar ik zou je aanraden om ook een kijkje te nemen op de website van Get Your Guide. Zij bieden honderden tours aan in Sevilla én naar andere plekken in Zuid-Spanje. Een paar bijzondere tours heb ik voor jullie op een rijtje gezet hieronder!

Wat te doen in Sevilla in Spanje?

1. Fietsen in Sevilla

Een fietstocht is de ideale manier om de stad snel, gemakkelijk en op een leuke manier te leren kennen. Een aanrader is de fietstocht van Andalucia Tours & Discovery. De gidsen vertellen veel interessante informatie waardoor je de stad beter leert kennen en bovendien zijn de tours in verschillende talen – waaronder Nederlands –  te boeken. Natuurlijk is het ook mogelijk om een fiets te huren en zelfstandig een fietsroute uit te stippelen.

Favorieten-Sevilla-fietsen

2. Op ontdekkingstocht in de wijk Triana

Triana is een van mijn favoriete wijken en ligt in het westelijke deel van Sevilla. Dit is de geboorteplaats van de flamenco en door de eeuwen heen woonden hier artistieke mensen zoals pottenbakkers, keramiekmakers, muzikanten en uiteraard dansers. Ook veel zigeuners leefden in dit deel van Sevilla.

Vanaf de Puente de Isabel II – die ook wel Puente de Triana wordt genoemd – kun je de gekleurde huizen aan de waterkant zien. Wandel vervolgens over de boulevard langs het water voor een mooi uitzicht op bouwwerken aan de andere oever, zoals de Torre del Oro en de Giralda. In Triana zul je veel kerken tegenkomen, waarvan Santa Ana waarschijnlijk de mooiste is. Bij Mercado de Triana kun je goedkoop fruit inslaan. Houd er rekening mee dat deze markthal in de middag sluit. ’s Avonds is Triana de perfecte plek om een authentiek flamenco optreden mee te maken. In veel barretjes worden er spontaan gitaren tevoorschijn getoverd en beginnen mensen te dansen. Soms zijn dit professionele danseressen, maar vaak ook mensen vanuit het publiek die gewoon goed kunnen dansen. Een van mijn favorieten is La Taberna, in de Calle Duarte.

Favorieten-Sevilla-Triana

3. Museo de Bellas Artes de Sevilla

De collectie in dit museum bestaat voornamelijk uit portretten van Spaanse kunstenaars. Maar ook als je niet van kunst houdt moet je hier zeker even naar binnen wandelen. Het gebouw en de binnentuinen zijn namelijk prachtig. De entree is bovendien gratis voor inwoners van de EU.

Favorieten-Sevilla-museum-belles-artes

4. Plaza del Cabildo

Ietwat verborgen, maar dit prachtige plein mag je zeker niet overslaan als je in Sevilla bent. Je vindt Plaza del Cabildo niet ver van de kathedraal, in het centrum van de stad.

Favorieten-Sevilla-Plaza-Cabildo

5. Kathedraal en het beklimmen van de Giralda

Ongetwijfeld de meest bekende bezienswaardigheid van Sevilla is de kathedraal en de bijbehorende klokkentoren; de Giralda. De kathedraal van Sevilla is de grootste gotische kathedraal ter wereld en maakt zeker indruk. Sevilla kent zowel invloeden van Europese christenen als Noord-Afrikaanse Moren en dit is hier duidelijk te zien. De kerk heeft een christelijk uiterlijk, maar er zijn ook details en kenmerken van de Moorse tijd terug te vinden, zoals het hofje met de sinaasappelbomen en de versierde Puerta del Perdón. Ook de Giralda is een overblijfsel van de periode dat er op deze plaats een moskee stond en diende destijds als minaret.

De Giralda is vanaf veel plekken in Sevilla te zien en is een van de hoogste bouwwerken in de stad. Het is mogelijk om de toren te beklimmen. Er zijn weliswaar geen trappen, al is een tocht naar boven alsnog vermoeiend. Maar het uitzicht over de stad is de moeite zeker waard!

Let op: er zijn twee ingangen om de kathedraal binnen te gaan. Bij de grote poort is de ingang voor individuele bezoekers, aan de ‘zijkant’ is er nog een entree voor groepen.

Favorieten-Sevilla-Giralda

6. Indrukwekkend koninklijk paleis: Real Alcazar

Een van mijn favoriete plekken in Sevilla is toch wel Real Alcazar. Hoewel dit een van de meest toeristische plekken in de stad is heb je al het moois vrijwel voor jezelf als je het paleis op de juiste tijden bezoekt, wanneer het net is geopend bijvoorbeeld. De ene kamer is nog indrukwekkender dan de andere. Wanneer je wat langer de tijd hebt is het ook de moeite om door de tuinen van het paleis te wandelen. Je waant je hier in een filmdecor van Game of Thrones (of beter gezegd: de tuinen van Real Alcazar zijn daadwerkelijk gebruikt als decor voor de serie!). Een aanrader is de permanente expositie over de azulejos: de siertegels die in heel Sevilla (en andere delen in Spanje en Portugal) te vinden zijn.

Extra tip: als je weet wanneer je het paleis wilt bezoeken kun je de tickets het beste van tevoren online bestellen. Je geeft dan aan hoe laat je het paleis binnen wilt gaan en ontloopt op die manier de rij – je wacht al snel 30 tot 40 minuten. Op maandag schijn je gratis naar binnen te mogen bij Real Alcazar.

Favorieten-Sevilla-Real-Alcazar
Favorieten-Sevilla-Real-Alcazar
Favorieten-Sevilla-real-alcazar

7. Meer paleizen: Casa de Pilatos

Maar Real Alcazar is niet het enige indrukwekkende gebouw dat je kunt bezoeken in Sevilla. Een andere favoriet van mij is Casa de Pilatos. Ook hier word je getrakteerd op prachtig versierde muren, kleurrijke tegels en fotogenieke binnenplaatsen. De audioguide zit bij de prijs inbegrepen. Handig om mee te nemen, want er wordt veel interessants verteld over het gebouw, de geschiedenis van Sevilla en de familie van wie dit paleis nog steeds is. Je kunt een tour boeken om ook de bovenverdieping te bezoeken, maar eerlijk gezegd vond ik deze minder indrukwekkend dan de benedenverdieping. Op woensdagen schijn je gratis naar binnen te mogen bij Casa de Pilatos.

Favorieten-Sevilla-casa-de-pilatos
Favorieten-Sevilla-casa-de-pilatos
Favorieten-Sevilla-casa-de-pilatos
Favorieten-Sevilla-casa-pilatos

8. Gemeentehuis Sevilla: let op de versiering!

Op zich is dit geen bezienswaardigheid waar je als toerist lang de tijd voor hoeft te nemen, maar het is zeker een vermelding waard. De versiering aan de buitenkant van het gemeentehuis, oftewel ayuntamiento, is namelijk vrij bijzonder. De architect had een perfect plaatje voor de versiering van het gemeentehuis in zijn hoofd. Halverwege overleed de architect en wist niemand hoe de versiering afgerond moest worden, waardoor het vandaag de dag nog steeds niet is afgerond.

Favorieten-Sevilla-ayuntamiento
Favorieten-Sevilla-ayuntamiento

9. Hotel Alfonso XIII

Voor veel mensen valt deze accommodatie buiten het budget, maar het goede nieuws is dat iedereen hier naar binnen mag wandelen om het gebouw te bewonderen. Bovendien kun je hier naar een van de mooiste toiletten die je in de stad zult vinden (gratis!).

Favorieten-Sevilla-Hotel-Alfonso-XIII

10. Mooiste plein van Spanje: Plaza de España

Op Plaza de España kijk je ongetwijfeld je ogen uit. Dit halfronde en rijkelijk versierde plein is zelfs het decor geweest van enkele films, zoals Lawrence of Arabia en Star Wars. Populaire dingen om op dit plein te doen zijn een ritje met de koets of een tocht per boot over de gracht. Maar eigenlijk kun je je lopend of zittend op een bankje al een paar uur prima vermaken. Een aanrader is een wandeling langs de bankjes die worden omringd door kleurrijke azulejos en daarmee zo’n 50 Spaanse steden representeren.

Favorieten-Sevilla-Plaza-de-España
Favorieten-Sevilla-Plaza-de-España
Favorieten-Sevilla-Plaza-de-España
Favorieten-Sevilla-plaza-de-espana
Favorieten-Sevilla-Plaza-de-España
Favorieten-Sevilla-plaza-de-espana

11. Relaxen in Parque de María Luisa

Plaza de España ligt in het immense stadspark Parque de María Luisa. Het is een heerlijke plek om te wandelen en er zijn een aantal zeer romantische plekken met bijvoorbeeld kleine kapelletjes om te zitten of om een fotoshoot te houden. Bij Plaza América in het park vind je niet alleen een aantal mooie gebouwen, maar ook onwijs veel witte duiven. Met name in het weekend is het voor families met jonge kinderen een populaire plek om de vogels te voederen.

12. Nog een fotogenieke wijk: Santa Cruz

Ook Santa Cruz, de wijk rondom de kathedraal, is erg leuk om doorheen te wandelen. Smalle straatjes slingeren als een doolhof door dit deel van Sevilla heen, afgewisseld met een paar pittoreske pleinen. Santa Cruz is een oude Joodse wijk. Sevilla had namelijk vroeger een van de grootste Joodse gemeenschappen in Spanje, totdat zij werden verdreven uit deze wijk door de Moren. In Santa Cruz kun je Centro de Interpretacion Juderia de Sevilla bezoeken om hier meer over te leren.

Favorieten-Sevilla-Santa-Cruz

13. Moderne kunst en azulejos bij Centro Andaluz de Arte Contemporaneo

In deze oude keramiekfabriek vind je een museum voor moderne kunst. Sommige werken zijn een beetje maf, maar er zitten ook erg interessante en grappige kunstwerken tussen. Ik zou ook zeker een rondje rondom het gebouw lopen, om onder meer de tuinen en de poort met de muur vol azulejos te bewonderen. Als je het museum doordeweeks in de avond bezoekt schijn je gratis toegang te hebben.

Favorieten-Sevilla-museum-moderne-azulejos
Favorieten-Sevilla-museum-moderne-kunst-azulejos

Eten en drinken in Sevilla in Spanje

Als je van lekker eten houdt (en wie houdt daar nu niet van?), dan ben je in Sevilla op de juiste plek. Een paar van mijn favoriete hotspots in Sevilla:

1. Amorino (€2,50-5 euro per persoon)

Tsja, hoe kan het ook anders dan dat ik begin met mijn favoriete ijssalon in Sevilla? Amorino zit op verschillende plekken, verspreid door de stad. Het ijs is hier ontzettend lekker. Maar ook een pannenkoek met bolletjes ijs is een aanrader, bijvoorbeeld als lunch.

Favorieten-Sevilla-Amorino

2. Taberna Aguilas (€10-15 euro per persoon)

Met name doordat er veel vegetarische tapasgerechten op de kaart staan ben ik fan van deze plek. Het is geen fancy restaurant, want je zit aan hoge tafels met barkrukken. Maar het eten is erg lekker en de sfeer is gemoedelijk. Aanrader!

3. Miss Sushi (€10-15 euro per persoon)

Ik eet regelmatig sushi en wat werd ik enthousiast van deze plek zeg. Laat je niet misleiden door het roze, ietwat kitscherige interieur van dit restaurant. De keuze aan sushi is reuze en het is nog onwijs lekker én betaalbaar ook!

4. Labulla (€10-15 euro per persoon)

Hoewel de bediening ietwat chaotisch overkwam, was dit een erg fijne plek om te eten. “Gezellig druk”, zoals we het in Brabant zouden zeggen. Bovendien heb je vanuit het raam uitzicht op de kathedraal.

Lees ook: stedentrip battle – Madrid versus Barcelona

Slapen in Sevilla in Spanje

1. Black Swan Hostel

Black Swan is een van de leukste hostels waar ik tot nu toe in Europa heb overnacht. Met name voor soloreizigers is dit de perfecte plek om te overnachten in Sevilla. Het hostel heeft een perfecte ligging, direct naast het centrale plein Plaza Nueva. De kamers en de bedden zijn prima, de badkamers zijn schoon. En niet te vergeten: het hostel organiseert regelmatig gratis of goedkope activiteiten zoals paella leren koken. Met name de gratis avondmaaltijden zijn een perfecte manier om erg gemakkelijk met andere reizigers in contact te komen. “Wat een lekker eten hè?” is namelijk een vraag die iedereen kan beantwoorden. Mocht je trouwens zelf een keer willen koken, dan kan dat ook gewoon, want de keuken hier is hartstikke chill.

2. Triana Backpackers Hostel

Ook weer zo’n pareltje wat betreft accommodaties. Hoewel er in de kamers wat minder ruimte is dan in de andere genoemde hostels is het pand zelf een prachtig paleisje. Inclusief een dakterras met heerlijke hangmatten, zitzakken én een jacuzzi. Het hostel staat overigens in de sfeervolle wijk Triana. Als je ergens ’s avonds flamenco wilt ervaren, is het hier wel. Daarnaast is het ideaal dat er meerdere grote supermarkten én de markt (Mercado de Triana) op loopafstand te vinden zijn. De keuken in dit hostel is namelijk ook hartstikke prima. Overigens schijnt Sevilla een steeds populairder startpunt te zijn voor de Camino de Santiago: een wandeltocht naar Santiago de Compostella. Naast reizigers zul je hier dus ook veel wandelaars ontmoeten.

3. Nomad Hostel

Nomad Hostel is een perfecte plek om te overnachten voor digital nomads, reizigers die onderweg ongestoord willen werken of mensen die simpelweg wat rustiger willen overnachten. De WiFi hier is perfect en de badkamers zijn ruim en schoon. Ook dit hostel heeft een fijn dakterras om de zonnige namiddag door te brengen. Nomad Hostel ligt trouwens in het winkelgedeelte van Sevilla, dus voor shopaholics is dit ook een ideale uitvalsbasis.

Booking.com

Dagtrips vanuit Sevilla in Spanje

1. Ronda in Spanje

Wat is Ronda heerlijk fotogeniek zeg. Dit dorp ligt aan de rand van een klif; de twee delen worden met elkaar verbonden door een immens hoge brug. In dit artikel kon je al zien hoe mooi Ronda is.

Ronda is vanuit Sevilla het gemakkelijkst te bereiken met de bus. Om 07.00, 09.30 en 10.00 uur in de ochtend kun je de bus nemen vanaf het busstation Prado de San Sebastian. Hier koop je jouw ticket. Het is ook mogelijk om gelijk een retourticket terug naar Sevilla te kopen. Volgens het reisschema zou de bus zo’n 2,5 uur over de rit doen, maar wij reden in 2 uur van Sevilla in Ronda.

Ronda-Spanje
Ronda-Spanje
Ronda-Spanje

2. Córdoba in Spanje

Ook Córdoba is erg leuk om te bezoeken, met name in het voorjaar. Overal in de stad hangen dan namelijk bloempotten aan de hagelwitte muren – vergeet niet een bezoek te brengen aan de straat Calleja de las Flores. Bovendien staat het oude centrum van Córdoba niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Mezquita is de kathedraal van de stad en kent een interessante geschiedenis. Het bouwwerk diende eerst als kerk, later als moskee en tot slot weer als kerk. Tussen 8.30 en 9.30 uur in de ochtend kun je gratis naar binnen om alles te bewonderen. Wil je meer tijd hebben om alles binnen te zien? Dan kun je hierna met een betaald ticket naar binnen.

Wat is er nog meer te doen in Córdoba?

Voor €2 euro kun je naar de top van de Torre Campanario om de stad en de Mezquita van boven te bewonderen. Ook het koninklijk paleis en de indrukwekkende tuinen, oftewel Alcázar de los Reyes Cristianos, zijn zeker een aanrader. De entreeprijs is €4,50 en er is een gereduceerde prijs voor studenten.

Vanaf Sevilla kun je zowel met de bus als met de trein naar Córdoba reizen. Wie met de trein wilt reizen gaat naar het treinstation van Sevilla, de bus naar Córdoba vertrekt vanaf busstation Plaza de Armas. Vanaf Córdoba kun je ter plekke kiezen hoe je terug wilt gaan: het busstation en het treinstation liggen namelijk naast elkaar, waardoor je snel en gemakkelijk prijzen en tijden kunt vergelijken.

Favorieten-Sevilla-Cordoba
Favorieten-Sevilla-Cordoba
Favorieten-Sevilla-Cordoba

Extra tip voor vervoer in Spanje

Trein- en busritten kunnen soms onverwacht duur zijn in Spanje. Een aanrader voor het rondreizen in Spanje is BlaBlaCar: een website waar mensen een rit van A naar B aanbieden en waar jij als reiziger dan een stoel voor kunt reserveren. Iets minder flexibel, maar het scheelt vaak een hele hoop geld. En bovendien leer je ook nog eens lokale mensen kennen die vaak leuke tips kunnen delen!

Lees ook: 7x inspiratie voor Spanje – voor iedereen een leuke plek!

Heb jij nog leuke tips voor wat te doen in Sevilla in Spanje? Deel ze dan zeker hieronder in een reactie, om nog meer reizigers enthousiast over Sevilla te maken! Of vertrek je binnenkort naar Sevilla en heb je nog vragen? Ik help graag, dus stuur vooral een berichtje.

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

41 gedachten over “Wat te doen in Sevilla in Spanje? Mijn favoriete bezienswaardigheden”

 1. Ik vind Sevilla echt een geweldige stad, zo kleurrijk en divers! Ik ben er ooit een middag geweest, maar wil echt nog een keer terug, want ik heb lang nog niet alles gezien. Leuke tips en mooie foto’s heb je gemaakt!

  1. Haha ja ik was er 2 weken en voor mijn gevoel moet ik ook nog meer tijd doorbrengen in Sevilla, het is zo’n fijne stad! 🙂

 2. Wist echt niet dat Sevilla zo diverse stad is. Zelf hou ik erg van Spaanse steden en ga ik graag op zoek naar pareltjes in de stad. Jij hebt er al veel gevonden, handig als ik zelf ooit is richting Sevilla ga. Ronda wil ik ook aandoen dan.

  Je foto’s maken het artikel weer compleet 🙂

  1. Haha yes, ik was er voor 2 weken dus had gelukkig ook wel redelijk wat tijd om op ontdekkingstocht te gaan 🙂 Zeker een keer naartoe gaan, zo’n fijne stad!

 3. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Sevilla ziet er ZO mooi uit! Je hebt prachtige foto’s gemaakt, ik word helemaal enthousiast! Nu wil ik ook. Hoe lang Sevilla zou je aanbevelen?

  1. Haha ik ben er 2 weken geweest en voor mijn gevoel heb ik nog lang niet alles gezien en gedaan haha ;p Maar de stad is op zich best klein dus in een dag of 2/3 kun je de meeste dingen in de stad hebben gezien en dan nog 1 of 2 dagen voor de omgeving. 🙂

 4. Wederom fijn artikel met handige tips! Sevilla lijkt me een mooie stad. Ik wil zeker een keer naar Sevilla en Andalusië toe, maar eerst binnenkort naar Portugal. Je hebt prachtige foto’s gemaakt die uitnodigen om het eerste de beste vliegtuig te pakken.

 5. Mijn lievelingsstad! Ik hou zo van Sevilla. En ik ben bijna geschokt dat je iets hebt ontdekt dat ik niet ken, haha! Nu moet ik snel terug, want Plaza del Cabildo heb ik dus nog nooit gezien. De rest wel gelukkig, dus ik kan nog slapen. Mij is trouwens altijd verteld dat het gemeentehuis niet is afgemaakt doordat er geen geld meer was, waardoor de rest zonder versiering is gedaan.. Ben nu wel benieuwd waarom er dan twee verhalen zijn eigenlijk.

  1. Hahaha ja ik ben er 2,5 week geweest en ik wil ook nog steeds terug, zo’n fijne stad! Leuk dat je ook zo’n fan van Sevilla bent 😀 Ik denk dat het verhaal over het gemeentehuis een mix van die 2 kan zijn, dat ze niet meer wisten hoe ze verder moesten en dat het ook te veel geld zou kosten om het werk van de architect af te ronden ;p

 6. Ik ben deze zomer voor 1 dag naar Sevilla geweest, maar van jouw lijst heb ik alleen nummer 10, 11 en 12 gezien. Reden genoeg dus om nog een keer terug te gaan :p

  1. Yes ik heb de paddenstoel wel bezocht! Maar stond niet tussen m’n favorieten haha (al is het wel een leuke plek om te bezoeken) ;p

 7. Wat een goede en fijne tips! Ik twijfelde dit jaar tussen Sevilla en Berlijn en uiteindelijk is het Berlijn geworden. Sevilla bewaar ik voor een andere keer 🙂 .

 8. Prachtig en wat een hoop tips. Ik ben heel kort (1 dag) in Sevilla geweest en heb toen het koninklijk paleis bezocht zó mooi. Maar ik ga graag nog een meer terug om veel meer te ontdekken. Wij verbleven toen in Cordoba en dat vond ik ook zo’n mooie plek. Andalusië is echt zo mooi

  1. Cordoba is inderdaad ook leuk! Ik ben zelfs 2,5 week in Sevilla geweest maar ik wil ook nog graag een keer terug om meer te ontdekken 🙂

 9. Okee, je hebt me overtuigd met je prachtige foto’s: Sevilla moet het in 2018 echt worden!! Ik wil er al langer naartoe, maar het is er nog niet van gekomen. Je hebt het onwijs mooi in beeld gebracht. Fietsen vond ik in Valencia ook een succes, dus dat zou ik zeker hier ook willen doen, goeie tip!

 10. Jeetje, wat een lijst vol leuks over Sevilla! Ik wil zelf ook nog zo’n artikel maken, maar zo compleet als jij krijg ik ‘m niet hoor. Ik vond Sevilla echt een gave stad, maar Ronda vond ik ook tof. Ik denk dat ik na Barcelona, Valencia, Sevilla en Ronda ‘t liefst graag naar een Spaans eiland wil. Lijkt me ook zo heerlijk!

  1. Haha ja het duurde even voordat ik al mijn losse notities bij elkaar had verzameld tot één artikel ;p Spaanse eilanden zijn ook erg fijn en ontzettend divers. Menorca is geweldig door de rust en de natuur, op Ibiza is altijd wel wat te beleven en Mallorca is de gulden middenweg. En Formentera ben ik jammer genoeg maar een paar uurtjes geweest, dus daar wil ik graag weer een keer naartoe 🙂 Welk eiland heeft jouw voorkeur?

    1. Ja inderdaad, keuzestress hè haha :p Tenerife ben ik een aantal jaar geleden geweest en dat was inderdaad indrukwekkend, maar ik hoor de laatste tijd ook steeds meer toffe verhalen over Lanzarote!

 11. Ziet er prachtig uit! Ik ben in heel veel Spaanse steden geweest (vroeger gingen we elk jaar), maar ben er nu al jaren niet meer geweest. Sevilla heb ik nog niet bezocht, maar staat zeker op de lijst. Zit er aan te denken om volgend jaar eens terug te gaan naar Spanje. Dan wordt het sowieso of Andalusië of 1 van de Balearen 🙂

  1. Wat grappig, wij gingen ook ieder jaar naar Spanje toe. Al is er wat betreft mijn Spaans niet veel blijven hangen in mijn jeugd haha ;p De eilanden zijn geweldig, maar San Sebastián, Valencia, Sevilla en Madrid blijven ook geweldig. Zo veel leuke keuzes in Spanje haha ;p

 12. Fietsen is altijd een goed idee als je in een Spaanse stad bent. Het geeft je toch een ander perspectief op een stad en laat je net wat meer zien dan als je alles te voet doet. Deze Spaanse stad hebben we nog niet ontdekt maar andere wel. Hij staat nog op ons lijstje om te bezoeken en dan vooral om het mooie plein dat er middenin ligt, misschien dat we er ooit eens een rondreis gaan maken.

  1. Haha ja we blijven Nederlanders hè 😉 Sevilla is een van m’n favorieten in Spanje (en misschien zelfs wel ter wereld). Een langere road trip door Andalusië staat hier ook nog op de bucket list! 🙂

 13. Na Barcelona moet ik nu toch ook eens naar Madrid! Dit ziet er echt gaaf uit zeg! Geweldige foto van Plaza de España met dat roeibootje…net een ansichtkaart!

 14. Wat lijkt Sevilla mij een prachtige stad zeg! Je foto’s zijn echt prachtig mooi. Dat plein lijkt me geweldig, ik kijk op de foto’s al mijn ogen uit, dan zou dat in het echt vast nog erger zijn. Ik zou het liefst Sevilla combineren met een roadtrip door Andalusië, wie weet gaan we dat ooit ook echt doen!

  1. Wat leuk om te horen Linda, dank je 🙂 Ik heb het een en ander van Andalusië gezien, maar ik zou ook graag nog een langere road trip maken in die regio!

 15. Op weg naar Andorra heb ik deze week weer een stukje Spanje gezien. Vanuit de bus helaas, maar ik besloot wel meteen dat het weer eens tijd wordt om terug te gaan naar Spanje. Mijn laatste trip is toch weer een paar jaar geleden. Sevilla lijkt me dan een gave plek om te ontdekken!

  1. Haha ja Spanje gaat niet snel vervelen hè 😉 Al ben jij de laatste tijd ook druk bezig geweest met fietsen in andere mooie streken! 🙂

  1. Wat heerlijk dat je naar Sevilla gaat Jannike, het is een geweldige stad! Alvast veel plezier met de voorpret en natuurlijk tijdens de stedentrip 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *