Dahab-snorkelen

7 mooiste plekken om te snorkelen & schildpadden te spotten

Ik ben gek op de zee en er moet dan ook niet te veel tijd voorbijgaan zonder dat ik weer bij, op of in het water kan zijn. Inmiddels ben ik al op heel wat plekken geweest om te zwemmen en snorkelen. Wat zijn de mooiste plekken om te snorkelen en schildpadden te spotten? In dit artikel vind je inspiratie voor de mooiste plekken om te snorkelen en te duiken!

Mooiste-plekken-om-te-snorkelen-vis

Mooiste plekken om te snorkelen & schildpadden te spotten

1. Caye Caulker, Belize

Een van mijn favoriete plekken om te snorkelen en schildpadden te zien is absoluut Caye Caulker in Belize. Vanaf hier kun je namelijk een dagtrip maken naar Hol An Marine Reserve. Tropische vissen in alle kleuren tussen het koraal, roggen in verschillende maten schoten onder ons door en natuurlijk de schildpadden. Het is bovendien ook een goede plek om rifhaaien te spotten. In principe doen deze haaien niets, maar het is toch even spannend als je ze tegenkomt in het water.

Lees ook: Caye Caulker in Belize – tips voor ieder budget

Belize-Caye-Caulker-snorkelen
mooiste-plekken-om-te-snorkelen-Caye-Caulker-Belize
Rifhaaien-en-vissen-snorkelen-Belize
zeeschildpad-mooiste-plekken-om-te-snorkelen

2. Bonaire, Caribische eilanden

De Cariben staan bekend om de vele prachtige snorkelplekken, maar als Nederlander moet een vakantie naar Bonaire zeker op jouw lijstje staan. Dit is een van de mooiste plekken om te snorkelen en schildpadden te spotten. Dit eiland heeft diverse spots om te snorkelen. Het koraal is grotendeels nog intact, omdat de zee rondom Bonaire een beschermd natuurgebied is. Als bezoeker betaal je een Nature Fee, die naar een stichting voor natuurbehoud gaat. Ook heeft Bonaire – in tegenstelling tot sommige Caribische eilanden – weinig last van orkanen, die het koraal kunnen vernietigen.

Schildpadden spot je regelmatig bij Bonaire tijdens het snorkelen. Maar liefst 5 verschillende zeeschildpadden zijn er te vinden in de wateren rondom Bonaire. Dit maakt het een van de mooiste plekken om te snorkelen en schildpadden te spotten. Enkele leuke spots zijn Playa Funchi, Wayaka II en Klein Bonaire; een onbewoond eilandje naast Bonaire. Bovendien kun je op Bonaire ook in grotten snorkelen, hoe gaaf is dat?

schildpad-mooiste-plekken-om-te-snorkelen
Dahab-snorkelen

3. Gili eilanden, Indonesië

De Gili eilanden zijn inmiddels een vaste stop voor mensen die naar het druk bezochte Bali in Indonesië gaan. Jaren geleden werden deze eilandjes voor de kust van Lombok nog niet zo druk bezocht, tegenwoordig (jammer genoeg) wel.

Toch was ik verrast toen ik er een paar jaar geleden opnieuw was en tussen alle drukte in het water alsnog een paar schildpadden spotte tijdens het zwemmen. Je hoeft dus helemaal geen tours te boeken of lang op pad te gaan als je ze wilt zien: je loopt vanaf het strand zo het water in en grote kans dat je er binnen een paar minuten één tegenkomt!

Surfen-gili-trawangan-met-lombok-op-achtergrond

4. Apo Island, Filipijnen

Als je in Dumaguete in de Filipijnen bent mag je eigenlijk een bezoek aan Apo Island niet overslaan. Het koraal is hier jammer genoeg niet meer wat het is geweest, maar de schildpadden blijven hier terugkomen. Ik heb maar liefst 7 schildpadden gepot bij Apo Island! Apo Island is een fijne daguitstap vanuit Dumaguete: met de boot word je in ongeveer 40 minuten naar het eiland gebracht.

Lees ook: snorkelparadijs en schildpadden bij Apo Island, Filipijnen

snorkelen-schildpadden-Apo-Island-Filipijnen
snorkelen-schildpadden-Apo-Island-Filipijnen
snorkelen-schildpadden-Apo-Island-Filipijnen

5. Rode Zee, Egypte

De Rode Zee staat bekend om het kleurrijke koraal dat nog grotendeels gezond is. Gecombineerd met de prettige watertemperatuur en het feit dat je maar een paar uur hoeft te vliegen maakt dit een geliefde duik- en snorkelbestemming voor Europeanen. Je kunt de Rode Zee bezoeken vanuit Jordanië, Israël, Saoedi-Arabië en Egypte.

De goedkoopste (en misschien ook meest diverse) bestemming is Egypte. Dahab in Sinaï is een uitstekende plek om betaalbaar te leren duiken, maar ook snorkelen is hier geweldig met de vele koraalduivels (niet té dicht in de buurt komen, want ze zijn giftig). Daarnaast heb je op sommige plekken zoals Marsa Alam kans om zeekoeien te spotten en als je echt geluk hebt kom je een verdwaalde schildpad of een dolfijn tegen!

Lees ook: heilige bergtoppen en een kleurrijke onderwaterwereld in Dahab, Egypte

Dahab-views
Dahab-snorkelen
Dahab-snorkelen
Dahab-snorkelen

6. Mooiste plekken om te snorkelen: Zakynthos, Griekenland

Je hoeft helemaal niet ver te vliegen als je schildpadden tegen wilt komen: in de Middellandse Zee zitten ze ook gewoon! Zakynthos is een van mijn favoriete Griekse bestemmingen en dat komt deels door de Karetta Karetta schildpadden die rondzwemmen, met name aan de zuidelijke kant van het eiland. Wist je dat schildpadden terugkeren naar de plek waar ze geboren zijn om hun eieren te leggen? Ze komen dus ook nog steeds terug naar Zakynthos. Het water is overigens zo helder dat je niet eens hoeft te snorkelen om ze te zien: vanaf de boot zie je vaak ook al zwemmen.

Lees ook: Zakynthos tips – schildpadden, stranden en mooie plekken

Helder-water-zee-Zakynthos-met-grillige-kust
snorkelplekken-Zakynthos

7. La Jolla in Californië, Amerika

De kans is klein dat je hier schildpadden tegenkomt, maar toch vond ik Jolla Beach bij San Diego in Amerika een geweldige plek om in het water te springen. Je kunt hier namelijk langs de kust kajakken en zwemmen met zeeleeuwen en zeehonden! Ik vond het best spannend om in het water te springen want die dieren zijn onder water onwijs snel en best speels. Maar het is een van mijn leukste snorkelervaringen tot nu toe! La Jolla is bovendien ook een goede plek om de knaloranje Garibaldi vissen te spotten.

Snorkelen-La-Jolla-Amerika
Snorkelen-La-Jolla-Amerika
Snorkelen-La-Jolla-Amerika

Er zijn natuurlijk nog véél meer mooie plekken om te snorkelen en te duiken. Wat is een van jouw mooiste plekken om te snorkelen en schildpadden te spotten? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een andere partij. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *