Dahab-views

Wat te doen in Dahab in Egypte? Veel tips!

Dahab in Egypte. Een plek die onwerkelijk voelt. Waar tijd niet relevant is. Alles gaat op het Egyptische tempo. Een plek waar stress niet bestaat. Waar het beste van twee werelden samenkomt: bergen en de zee. Honden die in het water verkoeling zoeken. Dansen in het water met de vissen, in alle kleuren van de regenboog. Magische zonsondergangen waarbij de scherpe bergtoppen sterk aftekenen tegen een lucht van geel, oranje, rood en paars.

Onderhandelspelletjes waar het er soms hevig aan toe gaat – over alles kan namelijk onderhandeld worden. Ritjes in de achterbak van een truck. Over stoffige zandpaden. Haren in de wind. Glimlachend geniet ik van de stilte. De bedoeïen weten als geen ander hoe ze van deze rust moeten genieten. Al staan ze soms ook klappend en zingend in een onbegrijpelijke taal rondom een kampvuur te dansen. En Thee. Mierzoete thee met scheppen suiker. Het zijn slechts een aantal gedachtespinsels van de magische plek Sinaï. En de beste uitvalsbasis om Sinaï te verkennen? Het ultra-relaxte Dahab in Egypte.

Lees ook: voorbereid op reis naar Egypte – alles wat je moet weten voor vertrek

Dahab-streets
Dahab-streets

Wat te doen in Dahab in Egypte?

1. Duiken in Dahab: PADI-cursus en freediving

Ik vind het heerlijk om in het water te zijn en de onderwaterwereld te ontdekken, maar gek genoeg vind ik duiken DOODENG. Voor mij is het geen fijn idee dat ik 20 meter onder water afhankelijk ben van een zuurstoftank en mijn klunzigheid heeft onderwater waarschijnlijk fatale gevolgen.

Ik heb er wel over gedacht om een 2-daagse cursus freediving te doen. Tijdens deze cursus leer je om volledig afhankelijk te zijn van je eigen lichaam onder water. Freedivers duiken nog steeds 10-20 meter onder water, maar door bepaalde technieken kunnen ze gemakkelijk een paar minuten onder water blijven en hebben ze dus geen zuurstoffles nodig. Ik had jammer genoeg weinig tijd om deze cursus te doen maar ik wil zeker nog een keer terug om dit te doen!

Kosten: prijzen liggen rond de €200 euro voor een 2-daagse cursus freediving en €300 euro voor een 4-daagse PADI-cursus.

Dahab-snorkelen
Dahab-snorkelen

2. Zwemmen en snorkelen langs het rif van Dahab

Een van de mooiste en best bewaarde riffen die ik tot nu toe heb gezien is die van Dahab in Egypte. Je kunt bij veel restaurants een snorkel huren, maar ik raad je aan om er zelf een te kopen. Ik kocht de mijne voor 90 Egyptische pond (€4,70 euro) en volgens mij kun je met betere onderhandeltechnieken zelfs nog minder betalen. Je ziet zó veel verschillende vissen in het koraalrif van Dahab, prachtig! We zagen onder andere veel koraalduivels, maanvissen, clownsvissen, octopussen en gigantische alen.

Tip: er zijn een aantal plekken in Dahab waar je het water in kunt gaan, bijvoorbeeld bij Eels Garden. Bij restaurant Shells kun je – als je voor ongeveer 100 Egyptische pond (€5,20 euro) aan eten en drinken bestelt – de hele dag een fijn ligbed en een parasol gebruiken. Vanaf Shells kun je gemakkelijk het water in en het koraalrif ligt direct links van dit restaurant.

Kosten: gratis.

Dahab-snorkelen
Dahab-snorkelen
Dahab-snorkelen

3. Kajakken in de baai van Dahab

Ik vind kajakken in en rondom Dahab heerlijk. Je kunt met de kajak naar een paar plekken gaan waar je het rif helemaal voor jezelf hebt, dus vergeet geen snorkel mee te nemen!

Kosten: wij mochten gratis gebruikmaken van de faciliteiten van Red Sea Relax Resort, waaronder de kajaks.

Dahab-kajakken
Dahab-kajakken

4. Street art bewonderen in Dahab

Dahab in Egypte is een klein dorp waar je binnen een half uur doorheen bent gelopen. Toch vind je zelf hier wat mooie kunstwerken op straat door het dorp verspreid. De meeste werken vind je aan de boulevard en aan de hoofdweg.

Kosten: gratis.

Dahab-streetart
Dahab-streetart
Dahab-streetart
Dahab-streetart
Dahab-streetart
Dahab-streetart

5. Knuffelen met de dieren op straat

Honden, katten, babygeitjes: je komt het hier allemaal tegen op straat. Check wel even voor het aaien en knuffelen of de dieren geen vlooien (of rabiës) hebben.

Kosten: gratis.

Dahab-streets
Dahab-streets

6. Speel het onderhandelspel

Want het lijkt voor Egyptenaren een nationale sport om te onderhandelen over de prijs van ALLES. Je komt ongetwijfeld iets in Dahab tegen dat je mee wilt nemen als een souvenir. Let the game begin! Vaak vragen de verkopers eerst aan jou wat jij ervoor wilt bieden, voordat ze zelf een prijs geven. Het is dus handig om van tevoren te bedenken hoeveel je ervoor wilt betalen. Je noemt vervolgens een prijs die daaronder zit en natuurlijk begint de verkoper te lachen en noemt een idioot hoge prijs als tegenbod. Dit spelletje gaat even door totdat beide partijen tevreden zijn. Je kunt dit overigens voor bijna alles in Dahab doen, niet alleen voor souvenirs. Het onderhandelen kan bijvoorbeeld ook in restaurants: op die manier kregen mijn vrienden en ik regelmatig gratis voorafjes, toetjes en thee als we besloten om ergens te eten.

Tip: houd in gedachten dat bijna alles dat je ziet ook ergens anders te koop is. Het loont om rond te vragen wat verschillende verkopers vragen zodat je een beter idee hebt van de prijzen. Weglopen zorgt er trouwens vaak ook voor dat de prijs nog iets meer omlaag gaat.

Prijs voor enkele dingen in Dahab in Egypte (op basis van eigen ervaring):

 1. Snorkelset: 90 Egyptische pond (€4,70 euro)
 2. Harembroek (ideaal in Egypte): 80-100 Egyptische pond (€4-5,50 euro)
 3. Klein tasje/portemonnee: 20-25 Egyptische pond (€1,50 euro)

7. Fotogenieke restaurants in Dahab bezoeken (voor Instagram!)

Je hebt heel wat keuze wat betreft eten in Dahab en veel restaurants zijn ook nog eens leuk versierd. Voor de Instagram liefhebbers: een van mijn favorieten wat betreft de decoratie is Everyday Café, tegenover het politiebureau. Ze hebben hier onder andere een schommel, er is een nest op het dakterras en de versiering is erg kleurrijk. Bovendien is het ontbijt hier lekker en krijg je een grote portie.

Kosten: in de meeste restaurants zijn drankjes 25-30 Egyptische pond (€1,50 euro), een maaltijd is meestal 40-100 Egyptische pond (€2-5,5 euro).

Dahab-restaurants

8. Lunchen bij de vrijdagmarkt in Dahab

Een kleine, maar sfeervolle markt die iedere vrijdag in Dahab in Egypte wordt gehouden vanaf 12 uur ‘s middags. Het is een goede plek om wat locals en expats te leren kennen, maar vooral om heel veel lekkere dingen te proberen. Eet dus niet een al te groot ontbijt. Ga vooral ook even langs bij de sushivrouw, I love her! De markt is in het noordelijke deel van het dorp te vinden, volg de boulevard en je ziet na Eels Garden Beach vanzelf een aantal kraampjes verschijnen.

Kosten: 8 stuks sushi is bijvoorbeeld 70 Egyptische pond (€3,70 euro), de meeste taarten en kleinere hapjes zijn 25-30 Egyptische pond (€1,50 euro).

Dahab-vrijdagmarkt
Dahab-vrijdagmarkt
Dahab-views

9. Zonsondergang bewonderen vanaf de lagune

Best wel mooi, toch? Met wat snacks kun je je hier gemakkelijk een paar uur vermaken met de prachtige uitzichten. Vraag een taxi om je naar de lagune te brengen en daar te wachten of wissel telefoonnummers uit. Het is namelijk vrij lastig om na zonsondergang een taxi te regelen bij de lagune.

Kosten: ongeveer 50 Egyptische pond (€2,60 euro) per taxirit, ongeacht het aantal personen (wij betaalden dezelfde prijs voor 3, 4 en zelfs 6 personen).

Dahab-zonsondergang-laguna
Dahab-zonsondergang-laguna

10. Boottocht met avondeten

Een andere leuke manier om de zonsondergang mee te maken is vanaf een boot. Terwijl je vanaf het dek in het water springt en de onderwaterwereld bewondert kleurt de wereld boven je rood, oranje en geel. Wij boekten de boottocht bij Red Sea Relax Resort en het eten was heerlijk! Voor vegetariërs werden er zelfs extra gerechten gemaakt (geef het wel even van tevoren aan als je vegetariër bent).

Kosten: wij boekten de boottocht voor 250 Egyptische pond per persoon (€13 euro).

Dahab-boottocht-dinner

Wat is er te doen in de omgeving van Dahab in Egypte?

11. Zonsopkomst vanaf de Sinaïberg

Een van de beste nachtwandelingen die ik tot nu toe heb gemaakt is zeker die naar de top van Sinaïberg. In ongeveer 2,5 -3 uur wandel je in het pikkedonker naar boven. Honderden sterren boven je, maar je hebt eigenlijk geen idee hoe de rest van de omgeving eruitziet. De klim is redelijk zwaar, maar de zonsopkomst vanaf hier is werkelijk magisch. Er zijn twee routes die je kunt nemen. Ik zou je aanraden om het kamelenpad naar boven te nemen en het ‘trappenpad’ naar beneden. Het kamelenpad is langer, maar minder steil en bovendien beter onderhouden. Wanneer je naar beneden daalt via het trappenpad heb je een geweldig uitzicht over het Katharinaklooster.

Kosten: voor een tour naar de Sinaïberg en het Katharinaklooster betaal je 250-300 Egyptische pond (€13-15,50 euro).

Mount-Sinai
Mount-Sinai
Mount-Sinai
Mount-Sinai
Mount-Sinai
Mount-Sinai
Mount-Sinai
Mount-Sinai
Mount-Sinai

12. Katharinaklooster bezoeken

Een bezoek aan het St. Catherine klooster kun je gemakkelijk combineren met de zonsopkomst vanaf Mount Sinai. Het klooster is namelijk het startpunt naar de top van deze berg. Dit is een van de oudste kloosters ter wereld, gebouwd in de vierde eeuw na Christus. Als je op je gemak van de bergtop terug naar beneden loopt ben je als een van de eersten in het klooster; deze gaat namelijk pas om 9 uur open. Houd er rekening mee dat deze op vrijdag en zondag is gesloten.

Kosten: voor een tour naar de Sinaïberg en het Katharinaklooster betaal je 250-300 Egyptische pond per persoon (€13-15,50 euro).

Lees ook: Sinaïberg in Egypte – magische zonsopkomsten & heilige bergen

St-catherine-klooster
St-catherine-klooster
St-catherine-klooster

13. Quad rijden in de woestijn

Avontuurlijk ingesteld? Dan moet je vanuit Dahab zeker een paar uur doorbrengen op de quad in de woestijn! Het is vrij gemakkelijk; houd er alleen wel rekening mee dat het sturen vrij zwaar is voor je armen, dus de volgende dag heb je gegarandeerd spierpijn. Wij reden met de quads vooral door Wadi Qunai, in de buurt van 3 Pools. Vraag altijd hoe lang de tour is (sommige zijn 1,5 uur, anderen duren 3 uur) en waar je naartoe gaat. Ik zou je aanraden om een tour van meer dan 2 uur te doen, want de tijd vliegt zo voorbij en op die manier kun je veel meer zien en dieper de woestijn in.

Kosten: 180-300 Egyptische pond (€9-15 euro) per persoon, afhankelijk van het aantal personen en hoe lang je wilt gaan.

Dahab-quad
Dahab-quad
Dahab-quad
Dahab-quad
Dahab-quad

14. Sterren kijken & avondeten bij de bedoeïen

Op zo’n 20 minuten rijden vanaf Dahab ben je al in de bergachtige woestijn waar de bedoeïen wonen. Het is een van de beste plekken om sterren te kijken, aangezien je hier bijna geen lichtvervuiling hebt. Je wordt verwelkomd met thee en meestal eindigt het diner met muziek rondom het kampvuur. Het is heerlijk eten en ook voor vegetariërs is er genoeg keuze. Wij zagen bovendien de bloedmaan in het kamp van Jimmy, heel bijzonder!

Tip: probeer het diner in te plannen wanneer het maanlicht minimaal is, zodat je de sterrenhemel op z’n best kunt zien.

Kosten: 150 Egyptische pond per persoon (€8 euro)

Dahab-sterren-kijken
Sahara-beach-camp-Sinai-Egypte
Sahara-beach-camp-Sinai-Egypte

15. Snorkelen bij 3 Pools

3 Pools is een strand ten zuiden van Dahab waar je ook goed kunt snorkelen. Echter vind ik de sfeer hier niet zo heel fijn, dus het is niet een van mijn favoriete snorkelplekken. De mensen bij de strandhutjes zijn opdringerig en ongeduldig waardoor je je niet helemaal op je gemak voelt.

Kosten: 150 Egyptische pond (€8 euro) om je heen en weer te laten brengen.

Dahab-3-pools

16. Breng een paar dagen door in een bedoeïenkamp op het strand

Wil je helemaal tot rust komen? Breng dan een paar dagen door in een bedoeïenkamp op het strand. Sinaï heeft iets mystieks en brengt iedereen tot rust – of je het nu wilt of niet. Dahab in Egypte is al relaxed, maar ik kwam pas echt tot rust in een van de strandkampen.

Abu Galum is een bedoeïenkamp op het strand en is redelijk in de buurt van Dahab. Je kunt het goed combineren met een bezoek aan Blue Hole: vanaf hier wandel je ofwel een uur naar het kamp of je gaat met een boot hiernaartoe.

Zelf overnachtte ik in Sahara Beach Camp, ten noorden van Nuweiba. Het is hier heerlijk rustig: ze hebben iets meer dan 20 hutten. Hier lees je meer over mijn ervaring met deze bijzondere plek.

Kosten: wij betaalden 180 Egyptische pond (€9,50 euro) per persoon voor een overnachting.

Sahara-beach-camp-Sinai-Egypte
Sahara-beach-camp-Sinai-Egypte

17. Colored Canyon en Wishwashi Canyon

Er bestaan redelijk wat canyons in Sinai, maar een bijzondere die ik heb bezocht is de Wishwashi Canyon. Je vindt deze plek ten noorden van Nuweiba. Deze vallei eindigt bij een groengekleurd meer, omringd door hoge rotsen. Hoewel het water er niet zo uitnodigend uitziet is het zeker leuk om vanaf de kliffen in het water te springen. Houd er wel rekening mee dat het niet mega diep is: zo’n 2,5 tot 3 meter. Na het zwemmen en thee drinken loop je via dezelfde weg terug. Je kunt een bezoek aan de Wishwashi Canyon gemakkelijk combineren met de Colored Canyon; ze worden namelijk met elkaar verbonden door Wadi Milha, oftewel de Milha Canyon.

Kosten: wij bezochten de canyons vanuit het Sahara Beach Camp (en omdat we bevriend waren met de eigenaar heeft hij ons niets laten afrekenen). Het is wel handig om met een gids te gaan, anders had ik de Wishwashi Canyon niet zo snel zelfstandig gevonden. Vanuit Dahab zouden de kosten ongeveer 150-200 Egyptische pond (€8-10 euro) zijn.

Lees ook: waarom Egypte bezoeken? Ik deel 11 redenen met je!

Dahab-Colored-canyon
Dahab-Colored-canyon1
Wadi-wishwashi
Wadi-wishwashi

Dit kun je ook nog doen in Dahab in Egypte

18. Shisha roken

In Arabische landen is het verboden om alcohol te drinken, dus je zult weinig restaurants vinden waar ze alcohol schenken. Wat doen de Egyptenaren dan als ze samenkomen? De kans is groot dat ze dan shisha roken, ook wel bekend als waterpijp. Er zijn verschillende smaken zoals mango, mint en appel. Een plek die ik er zelf wel gezellig uit vond zien om shisha te roken is Elkhan.

Kosten: in de meeste restaurants zag ik 50 Egyptische pond (€2,60 euro) als prijs voor de shisha.

19. Windsurfen

Dahab in Egypte is een geweldige plek om te leren windsurfen, aangezien het hier bijna altijd wel waait.

20. Rotsklimmen

Op slechts een aantal kilometer van Dahab vandaan bevind je je al in de rotsachtige woestijn van Sinaï. Er zijn een aantal plekken waar je kunt rotsklimmen. Je kunt dit apart boeken of combineren met een dagtour die de woestijn in gaat (per quad of jeep).

21. Snorkelen bij Blue Hole

Ten noorden van Dahab vind je een andere snorkel- en duikplek die volgens velen de moeite waard is: Blue Hole. Het is overigens ook mogelijk om hier te overnachten of om vanaf hier naar het kamp van Abu Ghalum te wandelen. De wandeling duurt ongeveer 1-1,5 uur.

Lees ook: reisroute in Egypte – routes van 7, 10 & 14 dagen

Eten in Dahab in Egypte

IJs bij Ice Bubble

Laten we met het belangrijkste beginnen: de home made ijscoupes bij Ice Bubble. Een van de betere ijszaken die ik de afgelopen jaren heb gevonden. En zó veel smaken!

Vis en zeevruchten bij Nemo’s

Een van mijn favoriete restaurants in Dahab is Nemo’s. Niet alleen zit je hier heerlijk aan het water (een briesje is ’s avonds heerlijk), maar het eten is ook erg goed. Mijn favoriet is de spinazie gratin en de vers gevangen vis van de dag is ook een aanrader volgens mijn vrienden.

Brood en gebak bij Ralph’s German Bakery

Zin in versgebakken brood, croissants, cake of gebakjes? Dan moet je zeker een stop maken bij Ralph’s German Bakery. Normaal ben ik hier niet zo’n fan van in het buitenland, maar alles hier is simpelweg heerlijk. De porties zijn trouwens erg groot, dus wees niet té enthousiast met het bestellen van al dat lekkers.

Wafels en pannenkoeken bij Waffle House

Ik heb in tijden niet zulke lekkere wafels op als bij de Waffle House in Dahab. Het duurt even voordat je jouw wafel of pannenkoek hebt (alles wordt vers gemaakt), maar als je geen haast hebt moet je hier zeker een keer stoppen! De wafels zijn vrij groot, dus je kunt er ook eentje delen met iemand. Wafels zijn 50-70 Egyptische pond (€2,50-3,50 euro).

Indiaas eten bij Namaste

Ik heb al op héél veel plekken Indiaas geproefd, maar dit is toch wel een van de betere restaurants die ik ken. En super betaalbaar! Voor 60 Egyptische pond (€3 euro) heb je al een goede maaltijd.

Ontbijt bij Yalla Bar

Bij bijna ieder restaurant kun je wel ontbijt bestellen, maar een van mijn favoriete plekken is Yalla Bar. Het Eyptische ontbijt (falafel, foul, baba ghanoush en hummus), het continentale ontbijt (fruit, yoghurt, toast en eieren) en het Amerikaanse ontbijt (pannenkoeken, eieren en toast met kaas) is lekker en bovendien erg vullend: de porties zijn enorm groot. Ontbijt is ongeveer 60 shekel per portie en de porties zijn groot.

Ook handig in Dahab in Egypte

1. Co-working in Dahab

Er zijn een aantal plekken waar je je terug kunt trekken om werk af te ronden. Een centrale co-working space in Dahab is Mojo Cowork Café. Op de eerste verdieping heb je een aantal tafels en zitplekken met prima internet. Je kunt hier zo lang blijven als je wilt, maar je moet wel iets bestellen. Voorbeeld: 50 Egyptische pond (€2,60 euro) als je 1 uur blijft, 100 Egyptische pond als je 3 uur blijft.

2. Sporten in Dahab

Dahab in Egypte is redelijk Westers, dus het is geen probleem om met je sportkleding een rondje door het dorp te rennen. Al is het eerlijk gezegd in de zomermaanden te heet om buiten te sporten. Ik ben regelmatig gaan sporten bij Planet Gym, boven Ralph’s Bakery. Deze sportruimte is niet erg groot, maar er staan genoeg apparaten om jezelf te vermaken. Houd er rekening mee dat Planet Gym op vrijdag is gesloten.

Kosten: 30 Egyptische pond (€1,60 euro) per dag, 100 Egyptische pond (€5,20 euro) per week

3. Simkaart in Dahab regelen

Er zijn verschillende telefoonzaken waar je een simkaart kunt aanschaffen. Ik kocht de mijne bij de telefoonzaak tegenover Mojo Cowork Cafe. De simkaart kost 240 Egyptische pond (€13 euro) en iedere gigabyte die je aan data koopt kost ongeveer 20 Egyptische pond (€1 euro). Omdat de WiFi op de meeste plekken in Dahab in Egypte best wel slecht is zou ik je aanraden om een simkaart met 12 of 20 gigabyte aan te schaffen. Je gaat er sneller doorheen dan je denkt!

Overnachten in Dahab in Egypte

Er zijn heel wat opties in Dahab qua accommodaties. Hoewel je meer keuze en zekerheid hebt als je van tevoren online boekt kan het zeker interessant zijn om rond te lopen in Dahab en iets ter plekke te regelen. Meestal kun je een goede deal sluiten (omlaag met de prijs voor een langere periode of andere extra’s zoals ontbijt). Daarnaast kan het zeker interessant zijn om te kijken naar duikscholen die gratis accommodatie aanbieden wanneer je bij hen duikt. Hier een aantal van mijn favorieten:

1. Mirage Village in Dahab

Mirage Village is een relaxte en fotogenieke plek om te overnachten in Dahab, voor een prima prijs. Ik verbleef hier met 2 vrienden en de 3-persoonskamer was prima; genoeg ruimte, een werkende douche en airconditioning. Rustige sfeer, maar op slechts een minuut wandelen naar het ‘drukkere’ deel van Dahab. Wij betaalden $45 dollar, inclusief ontbijt.

2. Red Sea Relax Resort in Dahab

Ik heb niet in het resort overnacht, maar via hen hebben we een appartement geboekt. We konden echter nog wel steeds gebruikmaken van de faciliteiten en kortingen van het hotel, zoals het zwembad, de kajaks en de sportruimte. Hoe langer je verblijft, hoe meer je over de prijs kunt onderhandelen. Met vrienden had ik een 4-persoons appartement voor 2 weken voor zo’n €300 euro, maar andere vrienden van me verbleven 3 maanden in Dahab en hun appartement was hierdoor maar €300 euro per maand! Het loont dus om hier langer te blijven haha.

3. Amanda Hotel in Dahab

Een goede optie voor de budgetreizigers die toch van wat privacy houden. Bij Amanda Hotel kun je een privékamer voor zo’n 200 Egyptische pond (€10,50 euro) krijgen, inclusief ontbijt.

Booking.com

Hoe kom je in Dahab in Egypte?

Vanaf Caïro/Sharm el Sheikh naar Dahab

Vanaf Caïro gaan er diverse bussen naar Dahab. Ik heb deze bus meerdere keren genomen. De snelste deed er 7 uur over, de langzaamste maar liefst 10,5 uur. Je kunt van tevoren nooit inschatten hoe lang de reis duurt, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer, de controlepunten en de blaas van de chauffeur. Zelf heb ik goede ervaringen met de (nacht-) bus van GoBus tussen Dahab en Caïro. BlueBus is een andere busmaatschappij die tussen Caïro en Dahab rijdt. Deze bussen stoppen ook aan bij een halte van Sharm el Sheikh, aan de rand van de stad. De busritten zijn online te boeken en kosten tussen de 180-350 Egyptische pond per rit. Er zijn namelijk verschillende klassen qua bussen. Daarnaast kun je ook een minibus naar Sharm el Sheikh nemen. Deze rit duurt ongeveer 1 uur en zou zo’n 50 Egyptische pond (€2,60 euro) moeten kosten.

Lees ook: wat te doen in Caïro in Egypte? Veel tips!

Vanaf Israël naar Dahab

De grens waar je van Israël naar Egypte oversteekt ligt helemaal in het zuiden, bij Eilat. Kom je vanuit Tel Aviv of Jeruzalem? Dan neem je eerst de bus naar Eilat voor 78 shekel (70 shekel als je online boekt, echter is alles wel in het Hebreeuws). Deze rit duurt ongeveer 4,5 tot 5 uur. Vanaf het busstation in Eilat neem je de bus naar de grens, bij Taba. Dit is bus 15. Deze busrit kost 4,20 shekel en duurt ongeveer 20 minuten.

Hier steek je de grens over naar Taba, vanwaar je een bus of taxi naar Dahab kunt nemen. De bus gaat om 15.00 uur van Taba naar Dahab en kost 50 Egyptische pond (€2,60 euro). Wij betaalden 200 Egyptische pond (€10,50 euro) per persoon van Taba naar Dahab met een taxi en deze rit duurt ongeveer 2 uur. Houd er rekening mee dat je ook 400 Egyptische pond per persoon moet betalen als border tax bij het verlaten van Taba. Er is een ATM bij de grenspost, maar je kunt de chauffeur ook vragen om bij een ATM onderweg te stoppen.

Let erop dat de enige bus van Dahab naar Taba dagelijks om 10.30 uur gaat vanaf het busstation (met East Delta Bus)!

Belangrijk: visa aan de grens tussen Israël en Egypte

Houd er rekening mee dat je bij het verlaten van Israël 108 shekel (ongeveer €25 euro) moet betalen. Wanneer je aan de Egyptische kant komt heb je 2 opties: of je vraagt om het gratis Sinai-only visum dat 14 dagen geldig is – alleen in Sinai. Je kunt hiermee dus niet naar bijvoorbeeld Caïro of Luxor gaan.

Wil je dat wel doen? Dan heb je een Egypt e-visum nodig, waarmee je 30 dagen in heel Egypte kunt reizen. Deze moet je voor vertrek online aanvragen. Het is bij de landsgrens tussen Israël en Egypte namelijk niet mogelijk om deze ter plekke te ontvangen. De website om het e-visum aan te vragen is verschrikkelijk irritant, onhandig en traag; het duurde 45 minuten voordat ik eindelijk mijn aanvraag kon voltooien. Maar na het betalen van $25 dollar was de aanvraag gelukkig wel binnen 2 dagen goedgekeurd. Al is het verstandig om het minimaal een week van tevoren aan te vragen.

Wil jij een reis naar Egypte boeken?

Op Corners of the World deel ik veel tips over zelfstandig naar en in Egypte reizen. Maar ik kan me ook voorstellen dat er genoeg reizigers zijn die extra hulp willen bij het regelen. Of via een georganiseerde (groeps-) reis Egypte willen ontdekken. Dan heb je vast iets aan de volgende inspiratie & info:

 • Miriam van Kingfisher Tours is een Nederlandse vrouw die al jaren met haar gezin in Egypte woont. Ze spreekt Nederlands, heeft ook Nederlandssprekende gidsen en kan echt geweldige reizen in Egypte op maat voor jou samenstellen. Ook hebben ze speciale activiteiten voor (jonge) kinderen, dus hartstikke leuk als je een familiereis maakt. Ben je in Luxor en heb je wat vrije tijd? Dan nodigen ze je vaak uit voor een boottocht op hun eigen felucca, super leuk!
 • Sawadee heeft een 12-daagse groepsreis door Egypte waarbij je Caïro, Luxor, Aswan en Safaga aan de Rode Zee bezoekt. Het leuke aan deze groepsreis is dat de groep zich onder andere met de nachttrein én met een boot over de Nijl verplaatst.
 • Tui heeft een 12-daagse groepsreis door Egypte met Nederlandse reisbegeleiding. Ook tijdens deze groepsreis bezoek je Caïro, de piramides, Luxor, Aswan en maak je een 4-daagse Nijlcruise. Je kunt bovendien verlengen als je langer aan de Rode Zee wilt chillen.
 • Djoser is niet voor niets vernoemd naar een Egyptische farao: een van de eerste bestemmingen van dit reisbureau was Egypte! Zij bieden verschillende rondreizen in Egypte aan.

Dit is best een uitgebreid artikel over Dahab in Egypte. Heb jij nog vragen over of aanvullingen voor Dahab? Laat het mij en andere reizigers hieronder in een reactie weten!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

6 gedachten over “Wat te doen in Dahab in Egypte? Veel tips!”

 1. Zoveel leuke plekjes om te bezoeken rondom Dahab! Is het Katharinaklooster nog steeds zo druk bezocht, of valt dat op dit moment mee? Dahab was vroeger ook echt overspoeld door toeristen, als ik je foto’s zo zie lijkt dat tegenwoordig mee te vallen! De street art is in ieder geval een leuke nieuwe aanwinst van de stad!

  1. Ja na de revolutie is het toerisme helemaal achteruit gegaan. Het was nu wel wat drukker dan in de wintermaanden (vriendinnetje van me zei dat er toen echt maar 10 buitenlanders ofzo waren in Dahab ;p) maar het was nog steeds vrij rustig. Volgens mij stonden wij met zo’n 20 mensen op Mount Sinai, ik had ook meer mensen verwacht. Wat leuk om te horen dat jij eerder in Dahab bent geweest 🙂 Er is inderdaad veel in de omgeving te doen, al is het ook heerlijk om gewoon een dagje niets te doen hier haha ;p

 2. Wat een mooi artikel, wij zijn nu in Dahab en hebben veel aan je tips! Het is hier heerlijk relaxed, alles kan ne mag hier. Na altijd in all inclusive hotels te hebben gezeten, in Egypte is dit zo fijn! Wij verblijven in Acacia Hotel wat een absolute aanrader is. En de cheesecake in Every Day café is de lekkerste die ik ooit gegeten heb.
  Zo de moeite waard om hier naar toe te gaan. Vliegen op Sharm el Sheikh en dan een klein uurtje in de taxi is prima te doen.
  En zeker doen: fiets huren hier, dan ben je overal veel sneller.
  Bovendien is kitesurfen in de lagune ool een aanrader!

  1. Wat leuk om te horen dat het zo goed bevalt in Dahab Sandra! Het is een plek waar de tijd stilt lijkt te staan en waar je gemakkelijk een paar weken kunt blijven hangen als je geen andere verplichtingen hebt hè? ;p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *