10x de leukste reisspellen om mee te nemen op reis

Voor het eerst gepubliceerd in december 2016. Laatste update in april 2019.

Regent het de hele dag? Moet je een paar uur wachten op het vliegveld? Of heb je gewoon zin om in het hostel te chillen? Wie voor een langere tijd op reis is zal erkennen dat er van die momenten zijn dat je een spelletje wilt spelen. Helaas zijn niet alle spellen even handig om mee te nemen op reis.

Maar wees gerust! Ik heb voor jullie een lijstje gemaakt met de leukste én reisproof spellen die gemakkelijk in jouw backpack passen. Bij deze mijn favoriete reisspellen om mee te nemen op reis!

Lees ook: eerste hulp bij backpacken #6 – wat gaat er mee op reis?

leukste-reisspellen-om-mee-te-nemen
leukste-reisspellen-om-mee-te-nemen

1. Koehandel Master

Een van mijn favorieten: Koehandel. De normale variant van Koehandel is voor 3 tot 5 spelers, maar als je met z’n tweeën reist is Koehandel Master een leukere optie. Deze is namelijk voor 2 tot 6 spelers. Door middel van bieden (en ook wel een beetje te bluffen) moet je ervoor zorgen dat jij zo veel mogelijk setjes dieren bij elkaar verzamelt. Daarnaast zitten er bonuskaarten en kaarten die jouw minpunten bezorgen in het spel. Degene met de meeste punten wint! Bestel Koehandel hier.

2. Unstable Unicorns

Als je fan bent van eenhoorns is Unstable Unicorns een PERFECT spel voor je. Het is een leuk kaartspel waarbij je 7 eenhoorns moet verzamelen in jouw stal. Je tegenstanders kunnen echter wel allerlei kaarten inzetten om dat te dwarsbomen. Door de vele schattige kaarten en de leuke interactie is dit echt een leuk spel om mee op reis te nemen! Bovendien speel je alleen met kaarten, dus het neemt weinig ruimte in jouw tas in beslag. Bestel Unstable Unicorns hier.

3. Beverbende

Ook Beverbende kun je met 2 tot 6 spelers spelen. Bij Beverbende draait het deels om geluk, maar vooral ook veel om tactiek en geheugen. Je moet namelijk goed onthouden welke kaarten er omgedraaid voor je liggen! Het doel van het spel is om met zo min mogelijk strafpunten over te blijven. Een leuk spel dat bovendien niet al te lang duurt (ideaal als je bijvoorbeeld bij de gate op het vliegveld aan het wachten bent). Bestel Beverbende hier.

4. Kolonisten van Catan dobbelspel

Dit dobbelspel kun je met 4 personen spelen, maar het is zelfs mogelijk om het alleen te spelen. Ideaal voor de soloreizigers dus! Door te dobbelen verzamel je grondstoffen en bouw je dorpen en straten. Het heeft veel weg van het originele Kolonisten van Catan bordspel, maar dan is het natuurlijk net wat gemakkelijker. Deze heb ik veel gespeeld op reis, zeker een aanrader! Bestel het Kolonisten van Catan dobbelspel hier.

5. Hippe Kippen

Hippe Kippen is een spel waar geluk en tactiek beide een belangrijke rol spelen. Je gaat zo veel mogelijk grote verzamelingen maken van accessoires voor kippen. Yes, je leest het goed: de kippen moeten het haantje imponeren met mooie spullen. Het spel heeft geen vast verloop, waardoor iedere ronde weer anders kan uitpakken. Zo kun je er op het begin slecht voor staan en aan het einde toch de winnende partij zijn. Je kunt dit spel spelen met 2 tot 5 personen. Bestel Hippe Kippen hier.

6. Vlotte Geesten

Eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo’n fan van dit spel – aangezien ik door alle hysterie een keer mijn vinger heb gekneusd – maar ik weet dat veel andere mensen echt dol zijn op dit spel. Het werkt eigenlijk vrij simpel: enkele voorbeelden liggen in het midden. Iedere ronde wordt er een kaart omgedraaid en moet je zo snel mogelijk het gezochte voorwerp pakken. Degene die de meeste kaartjes heeft verzameld wint. Je kunt dit spel met 2 tot 8 spelers spelen. Overigens ook erg leuk als drankspel! Bestel Vlotte Geesten hier.

7. Boonanza of Al Caboon

Dit bonenspel is dan wel weer een van mijn favorieten. Ik houd namelijk van spelletjes waar bluffen, handelen en manipuleren ook een onderdeel van het spel is. Bij dit spel moet je bonen gaan verzamelen en verbouwen om geld te ontvangen. Zelf heb ik Boonanza in huis, die met 3 tot 5 spelers te spelen is. Een leuke variant hierop is Al Caboon: deze kun je namelijk ook met 2 mensen spelen. Bestel Boonanza hier of bestel Al Caboon hier.

8. Yahtzee

Eigenlijk heb je hier niet eens veel voor nodig: zes dobbelstenen en een notitieboekje. Al heb ik ook vaak genoeg op reis gewoon zelf een scorebord in elkaar gezet. Per ronde moet je namelijk ergens een score opschrijven. Heb jij veel 2-en liggen? Dan schrijf je een goede score op bij de 2. Of misschien heb jij wel een straat van cijfers liggen (1,2,3,4,5) waar je veel punten voor krijgt. Degene met de meeste punten in totaal wint! Bestel Yahtzee hier.

9. Guillotine

Een leuk kaartspel met een Frans tintje. Geschiedenisliefhebbers zullen dit spel helemaal geweldig vinden, want de Franse Revolutie staat hier centraal. Iedere speler mag om de beurt een personage onthoofden, maar je wilt natuurlijk wel degene met de meeste punten bij de guillotine hebben staan. Dit spel kun je met 2 tot 5 spelers doen. Bestel Guillotine hier.

10. Regenwormen reisvariant

Regenwormen is ook weer zo’n spel dat rustig begint, maar alsmaar hectischer verloopt naarmate het einde nadert. Je moet namelijk zo veel mogelijk regenwormen verzamelen, maar je mag ze ook nog eens stelen van de andere spelers. Deze reisvariant is trouwens ideaal, want hij past zelfs in je broekzak! Bestel de Regenwormen reisvariant hier.

Volgens mij kunnen we weer even vooruit wat betreft inspiratie voor leuke spelletjes. Ken jij nog leuke spellen die je gemakkelijk op reis mee kunt nemen? Laat het hieronder weten in een reactie, hoe meer inspiratie hoe leuker!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments