[:nl]Tips Den Bosch: stadswandeling langs mijn favoriete plekken [:en]Travel tips for Den Bosch: city walk and my favorite places [:]

[:nl] Gepubliceerd in februari 2019. Laatste update in mei 2020.

Ik ben in heel wat steden op de wereld geweest, maar mijn thuisstad Den Bosch blijft toch een van mijn favorieten. Ik ben in Den Bosch opgegroeid en ken de stad op mijn duimpje. Heb jij tips voor Den Bosch nodig? In deze blog deel ik een stadswandeling die jij voor jouw dagje Den Bosch kunt gebruiken. Ik leid je in één dag langs alle leuke plekken die de Noord-Brabantse stad te bieden heeft. De stadswandeling is zo’n 6 kilometer lang en prima te doen voor jong en oud.

Tips Den Bosch: stadswandeling voor jouw dagje Den Bosch

1. Gouden draak van Den Bosch

We beginnen de wandeling bij het centraal station van Den Bosch. Vanaf hier zie je direct een van mijn favoriete plekken in Den Bosch: de gouden draak bij de Drakenfontein op de rotonde. Voor mij is dit – samen met de Sint Jan en het Jheronimus Bosch standbeeld op de markt – een icoon van de stad. Als ik deze ergens op een foto zie weet ik direct dat iemand in Den Bosch is.

Extra tips Den Bosch #1: bij deze rotonde vind je een regenboog-zebrapad. Leuk voor een kleurrijke foto!

UPDATE MEI 2020: de gouden draak is verplaatst van de rotonde naar de tuin van het Noordbrabants Museum in de Verwersstraat. Waarschijnlijk gaat de draak in mei 2021 terug naar zijn oorspronkelijke plek.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

2. Koffie drinken bij Coffeelab

Op een van de hoeken van de rotonde vind je Coffeelab. Een fijne koffietent met een prettige sfeer en een fijne menukaart. Ik noemde hem al als een van mijn favoriete werkplekken in Den Bosch, maar ook tijdens een stedentrip Den Bosch is dit een prima begin van de dag.

Lees ook: mijn favoriete werkplekken in Den Bosch

tips-Den-Bosch

3. Uitzicht over de Dommel

Vanaf Coffeelab loop je rechtdoor via de Stationsweg richting de rivier de Dommel. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op de oude treurwilgen die langs het water staan. In de verte zie je aan je linkerzijde de tramkade en muren vol graffiti. Als je zin hebt om street art in Den Bosch te spotten ga je bij de brug naar links en loop je helemaal door over de Havensingel. Als je geen street art wilt zien tijdens deze stadswandeling kun je de brug oversteken en doorgaan vanaf punt 6.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

4. Street art bij de Tramkade en de Havendijk

Bij de stoplichten steek je over en loop je langs de graffiti op de Havendijk. Je kunt hier wat straatjes induiken, want de street art is op de meest gekke plekken te vinden. Loop vervolgens door naar het Werkwarenhuis. Achter het Werkwarenhuis vind je namelijk de gigantische silo’s die een paar jaar geleden helemaal zijn beschilderd. Heel tof om te zien! Mocht je hier zin hebben in koffie, dan kan ik de Portugese koffiebar Da Silva aanraden.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

5. Huizen aan de Dieze

Loop vervolgens terug naar de stoplichten en steek weer over, richting het bruggetje. Je kunt dan namelijk lopen langs de rivier de Dieze via de Smalle Haven. De huisjes in deze straat vind ik er zo leuk uitzien!

tips-Den-Bosch

6. De Uilenburg: gezelligste deel van de stad

Vanaf hier kom je ongeveer weer uit bij de brug over de Dommel – als je de street art dus niet wilt zien kun je de route vanaf hier verderlopen. Je bent nu in de Uilenburg, de gezelligste wijk van de binnenstad. Hier vind je onwijs veel leuke cafés en restaurants.

Proeflokaal ’t Paultje in de Lepelstraat is bijvoorbeeld een aanrader als je van speciaalbieren houdt.

Leuke tentjes om koffie te drinken of te lunchen in de Uilenburg zijn Drab Coffee in de Kruisstraat en Nom Nom in de Postelstraat. Ook in de Snellestraat vind je een paar leuke zaken, waaronder Crème Coffee & Pastry, Eetbar DIT en The Shoege. Als je zin hebt in falafel en andere Midden-Oosterse gerechten kun je terecht bij Yalla Yalla Foodbar in de Postelstraat.

Lees ook: lunchen in Den Bosch – 17 leuke koffiezaken en restaurants

Den-Bosch-favorieten-Shoege
Den-Bosch-Yalla-Yalla

Loop voor deze Den Bosch stadswandeling door de Lepelstraat, die vervolgens overloopt in de Molenstraat.

Extra tips Den Bosch #2: vergeet niet Zoete Lieve Gerritje aan het water te spotten.

Aan de linkerkant zie je al snel een deel van de Dieze lopen. Ik moet bekennen dat ik slechts één keer in mijn leven een boottocht op de Dieze heb gemaakt en dat was tijdens mijn introductieweek van de middelbare school… Maar het is zeker een populaire bezigheid tijdens een stedentrip in Den Bosch voor veel mensen! Je vindt een van de opstapplaatsen voor deze boottochten in de Uilenburg.

tips-Den-Bosch

7. Concept stores in de Vughterstraat

Via de Uilenburg loop je naar de Vughterstraat. Deze straat is bij Bosschenaren vooral bekend vanwege de vele carnavalswinkels die je hier kunt vinden. Daarnaast zitten er verschillende concept stores en winkels voor creatievelingen in deze straat. In de concept stores worden vooral unieke en handgemaakte producten verkocht. Enkele leuke concept stores waar je rond kunt snuffelen zijn Waar en Koekwaus. Als je net als ik een liefhebber bent van gezelschapsspelletjes moet je ook even bij De Dobbelsteen binnenlopen. Een leuke en zeer groene koffietent in deze straat is Oerwoud. Je kunt hier heerlijk veganistisch lunchen en wie weet loop je ook nog met een nieuwe plant naar buiten.

Lees ook: leuke winkels in Den Bosch – tips van een local

Welkom-Oerwoud-Den-Bosch
Urban-Jungle-Den-Bosch-Oerwoud
Den-Bosch-Oerwoud-lunch-veganistisch

8. Oversteken met het vlot naar Bossche Broek

Als je de Vughterstraat uitloopt kom je uiteindelijk uit bij het Wilhelminaplein (ook wel het Heetmanplein genoemd). Dit was vroeger een van de drukste verkeerspunten in de stad. Tijdens deze stadswandeling steek je over het plein over en je loopt naar de brug (de weg richting Vught). Bij de brug vind je aan de linkerkant een trap. Hier kom je uit bij het vlot. Je steekt het water over en komt dan uit in het Bossche Broek: het natuurgebied buiten het centrum van Den Bosch. Houd er rekening mee dat het nog best veel kracht kost om dit vlot naar de overkant te trekken!

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

9. Wandelen door Bossche Broek in Den Bosch

Vanaf hier kun je lekker wandelen door het natuurgebied Bossche Broek. Tijdens de stadswandeling loop je het stuk langs het water, maar je kunt de ronde zo groot maken als dat je zelf wilt. Je komt als het goed is altijd uit bij het punt waar de Zuidwal en de Pettelaarseweg elkaar kruisen.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

Lees ook: Loonse en Drunense Duinen bezoeken, oftewel de Brabantse Sahara

10. Wandeling vervolgen door Zuiderpark

Zodra je de straat oversteekt zul je een paar opvallende figuren zien: de verzonnen figuren van Jheronimus Bosch, oftewel Jeroen Bosch. Jeroen Bosch was een schilder in de vijftiende eeuw die surrealistische schilderingen maakte. Een van zijn bekendste werken is de Tuin der Lusten. Het originele schilderij is in El Prado in Madrid te vinden. Door de stad heen vind je verschillende surrealistische figuren die door Jeroen Bosch zijn ‘verzonnen’. Enkele vind je in en rondom het Zuiderpark, maar ook in het water.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

11. De Sint-Janskathedraal, de trots van Den Bosch

Als je een stukje door het Zuiderpark hebt gewandeld loop je terug naar het kruispunt van de Zuidwal en de Pettelaarseweg. Hier vervolg je de wandeling via de Cavaleriestraat, richting de Parade. Op de Parade vind je verschillende restaurants, maar het meest opvallende bouwwerk is toch wel de Sint-Janskathedraal. Je kunt de Sint-Jan beklimmen, maar wel alleen onder begeleiding van een gids. Maar ik zou je zeker aanraden om even naar binnen te lopen en de kerk te bewonderen. En aan de buitenkant van de Sint-Jan is er ook genoeg te zien. Zo veel versieringen!

Extra tips Den Bosch #3: kun jij het beeld van de engel met de telefoon vinden in de versiering van de Sint Jan?

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

12. Werken van Jeroen Bosch bewonderen

Vanaf de Parade loop je via de Choorstraat en de Clarastraat richting de Hinthamerstraat. Als je naar rechts afslaat kom je al snel bij het Jheronimus Bosch Art Center terecht. Er zijn jammer genoeg geen originele werken meer van Jeroen Bosch in dit museum te vinden, maar het is nog steeds de moeite waard. Bovendien zit het museum in een prachtig gebouw. Als je de lift naar de bovenste verdieping neemt heb je een mooi uitzicht over het centrum van Den Bosch en op de Sint-Janskathedraal.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

13. Rust in het drukke centrum van Den Bosch

Als je vanaf het Jheronimus Bosch Art Center een klein stukje terugloopt over de Hinthamerstraat vind je aan de rechterkant de Schilderstraat. Dit is een schattig straatje dat je niet zou verwachten in het drukke centrum van Den Bosch. Als je doorloopt kom je al snel een groot kunstwerk tegen op een huis aan de linkerkant.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

Je volgt deze weg naar links en komt uit bij het Oeteldonks Gemintemuzejum. Een van de belangrijkste feesten voor een Bosschenaar is het Oeteldonks carnaval. Oeteldonk? Dat is dus de naam van Den Bosch in de carnavalsperiode. Het carnavalsmuseum is niet erg groot, maar erg interessant als je meer over het carnaval door de eeuwen heen wilt leren. Ook een leuk museum voor kinderen, aangezien ze veel versieringen en kostuums tentoon hebben gesteld!

tips-Den-Bosch

14. Nog meer beelden in de Jeroen Bosch tuin

Als je vanaf het Carnavalsmuseum een stukje rechtdoor loopt kom je vanzelf uit bij de Jeroen Bosch tuin. Je kunt immers nooit genoeg van die surrealistische beelden zien, toch?

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

15. De winkelstraat van Den Bosch: Hinthamerstraat

Er zijn verschillende wegen die eigenlijk allemaal weer naar de Hinthamerstraat leiden. De Hinthamerstraat is een van de bekendste winkelstraten in Den Bosch. Als je zin hebt om te shoppen kun je nu beginnen!

tips-Den-Bosch

16. Eindigen op de Markt, hét centrum van Den Bosch

De Hinthamerstraat brengt je uiteindelijk naar een van de leukste plekken van Den Bosch: de Markt. Hier vind je diverse dingen die de moeite waard zijn om even te bewonderen. Denk aan het beeld van Jeroen Bosch, zijn voormalige thuis De Kleine Winst (het groene huis), het Stadhuis en de Moriaan. De Moriaan is het oudste bakstenen huis van Nederland. In dit gebouw zit bovendien het VVV gehuisvest. Vanaf de Markt loop je trouwens zo naar de Arena, waar je nog meer kunt winkelen.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

Als je zin hebt in een kop koffie of een lunch op de Markt kan ik ’t Opkikkertje aanraden. De kikker is een van de symbolen van de stad (waarschijnlijk omdat het land rondom Den Bosch vroeger moeras was en daar veel kikkers leefden). En bij ’t Opkikkertje vind je honderden kikkers. Erg leuk om eens een kijkje te nemen. Bovendien verkopen ze hier de echte Bossche Bollen van Jan de Groot. Je kunt Den Bosch eigenlijk niet verlaten zonder een Bossche Bol geproefd te hebben, toch?

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
Den-Bosch
tips-Den-Bosch

17. Extra tips Den Bosch voor zaterdag: lekkerste stroopwafels van Nederland

Als je op zaterdag in Den Bosch bent moet je zeker een stroopwafel halen bij de stroopwafeltent op de markt. Deze staat meestal voor de Hema. Onwijs lekker!

Lees ook: 10 leuke in Nederland die je kunt bezoeken met de trein

18. Extra tips Den Bosch voor het weekend: Brabantse kunst bij Galerie KuBra

Galerie KuBra biedt een podium aan Brabantse kunstenaars. Er zijn steeds wisselende exposities, dus je kunt hier regelmatig binnenlopen en steeds weer iets nieuws tegenkomen. Galerie KuBra zit in de passage van Parkeergarage Tolburg, onder de Intersport. De entree is gratis, maar de galerie is het beste te bezoeken in het weekend – doordeweeks is deze vaak gesloten.

19. Biertjes drinken bij Jongens van de Wit

Jongens van de Wit is een Bossche stadsbrouwerij in de wijk Paleiskwartier, achter het treinstation. De meeste toeristen komen niet in deze buurt. Een paar jaar geleden was hier eerlijk gezegd ook weinig te zien. Maar tegenwoordig hebben een aantal leuke restaurants en cafés zich hier gevestigd, waaronder Jongens van de Wit. Ze hebben hier een leuk aanbod aan verschillende bieren en boven het restaurant kun je zien hoe het bier gebrouwen wordt. Je kunt zowel binnen- als buiten zitten. Er is ook een spelletjeskast en er worden af en toe evenementen zoals een pubquiz georganiseerd.

Den-Bosch-stadswandeling-Jongens-van-de-Wit

Hoe zit het met de Bossche Bollen in Den Bosch? Waar kan ik de echte Bossche Bollen eten?

Veel mensen willen een echte Bossche Bol van Jan de Groot eten als ze in Den Bosch zijn. Jan de Groot heeft een banketzaak, tegenover het Centraal Station. Veel mensen halen hier hun Bossche Bollen af, maar ze hebben ook een lunchroom waar je op je gemak kunt zitten.

Op zaterdag sta je hier echter een eeuwigheid te wachten.

Heb je geen zin in die lange rij en wil je toch Bossche Bollen eten? Goed nieuws! Er zijn diverse plekken in Den Bosch waar je ook gewoon de bollen van Jan de Groot kunt eten. Meestal staat er een wit bord buiten het restaurant dat aangeeft dat ze de echte Bossche Bollen op de menukaart hebben staan. Restaurants waar je de Bossche Bollen kunt bestellen (als ze niet op zijn natuurlijk) zijn Versus in de Korte Putstraat, ’t Opkikkertje op de Markt, Silva Ducis op de Parade en Bolwerk Den Bosch aan de Dommel.

tips-Den-Bosch

Lees ook: wat te doen in de omgeving van Den Bosch? Tips van een local!

Dit was een uitgebreide blog met mijn tips voor Den Bosch. Doe jij binnenkort een dagje Den Bosch en ben je nog op zoek naar meer tips? Laat het me gerust hieronder in een reactie of via de mail weten. En als je zelf nog tips voor toffe plekken in Den Bosch hebt natuurlijk ook! [:]

[:en]

I’ve been to many places in the world, but my hometown Den Bosch is still one of my favorites. By the way, locals call it Den Bosch, but foreigner know it maybe better as ‘s-Hertogenbosch. We just hate to pronounce it like that so we call it Den Bosch haha. And during carnival (around february/march) we even have a different name for it: Oeteldonk.

In this blog I will share a city walk through Den Bosch. I also share my favorite places in the city that you can visit during this walk. This city walk is about 6 kilometers long and is both doable for kids and adults.

Citywalk Den Bosch – what to do when you’re in Den Bosch?

1. Golden dragon of Den Bosch

We start the city walk at the Central Train Station of Den Bosch. If you leave the station you immediately see one of my favorite places of the city: the golden dragon at the roundabout. For me this is – together with the cathedral and the statue of Jheronimus Bosch – one of the icons of the city.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

2. Start the day with some coffee at Coffeelab

At one of the corners of the roundabout you find a cute coffee place, named Coffeelab. The decoration is nice and the menu has a lot of vegetarian and even vegan options. Coffeelab is open every day (even on mondays – a lot of coffee places and restaurants close on mondays!).

Maybe you also like: my favorite coffee places and work spots in Den Bosch

tips-Den-Bosch

3. Viewpoint over the Dommel river

If you have had some nice coffee (of course you can skip this) you walk along the Stationsweg, towards the city center. You will encounter a bridge where you have a lovely view over the river named the Dommel. I love the weeping willows that are already on the river bank for ages. If you look to the left you can also see the Tramkade with some graffiti. You will visit this place later during the walk. If you wanna skip the graffiti and street art you can cross the bridge and move on to point 6 in this city walk.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

4. Street art at the Tramkade and Havendijk

If you do wanna see the street art and graffiti you don’t cross the bridge, but you go to the left. You walk to the end of this street (Havensingel), until you see the traffic lights. Here you can cross the street to see the street art and graffiti. You already see some colorful pieces on Havendijk. Just walk around a little bit and check out the streets in this area. You will find a lot of street art, both big and small! After wandering around you can walk to Werkwarenhuis. Behind this place you will find gigantic silos (towers) that are decorated. Pretty cool to see! And if you feel like having a coffee now, you can order one at the Portugese coffee bar DaSilva next to it.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

5. Cute houses at de Dieze

If you have seen enough street art you walk back to the traffic lights and you cross the street again. This time you cross a small bridge. You follow this street (Buitenhaven) and then go to the right (to Handelskade and then Smalle Haven). In Smalle Haven (and the opposite street is Brede Haven) you can check out some adorable houses. The river that you will follow here is not the Dommel, but the Dieze.

tips-Den-Bosch

6. Uilenburg: best part of the city

At some point you will see the bridge over the Dommel again at your right side. So if you didn’t check out the street art we will go along from here as well. You’re now in the neighbourhood called Uilenburg. Personally I love this area! There are a lot of cute coffee places and small bars where you can have a good glass of beer/wine. There’s also some cool restaurants to check out. I will share some of my favorites:

Proeflokaal ‘t Paultje in the Lepelstraat is a great place to try some new beers. They have SO MANY choices!

– If you’re searching for a small, adorable coffee place you can visit Nom Nom in the Postelstraat or Drab Coffee in the Kruisstraat.

Koffiezaken-Den-Bosch-Drab

– Some of my favorite places to have lunch or dinner are located in the Snellestraat: Crème Coffee & Pastry, Eetbar DIT and The Shoege.

Den-Bosch-favorieten-Shoege

– And if you feel like Middle-Eastern food you should check out Yalla Yalla Foodbar in the Postelstraat.

Den-Bosch-Yalla-Yalla

So continue your city walk after the Smalle Haven, first through the Lepelstraat and then through the Molenstraat. At your left side you will see the small Dieze river. It’s possible to make a boat trip in Den Bosch; one of the starting points for those trips is here.

tips-Den-Bosch

7. Concept stores in the Vughterstraat

So walk a bit around in the Uilenburg area, I’m sure you will love the atmosphere. At some point you will reach the Vughterstraat. This street is mainly known for having some (permanent) carnival shops like Hoofs. Keep in mind: carnival is really important in Den Bosch. We celebrate it every year, around february/march. For a couple of days everybody is dressing up, dancing in the streets and drinking a lot of alcohol.

Anyway, back to the city walk. Besides carnival shops you will find a lot of concept stores in the Vughterstraat. Some of my favorite concept stores are Waar, Koekwaus and Daily Poetry. Keep in mind that concept stores look vintage, but they are actually quite expensive. And if you’re a board game lover like me I’m sure you will love De Dobbelsteen. For a coffee in this street I would recommend the urban jungle cafe Oerwoud.

Welkom-Oerwoud-Den-Bosch
Den-Bosch-Oerwoud-lunch-veganistisch
Urban-Jungle-Den-Bosch-Oerwoud

8. Reaching nature reserve Bossche Broek by raft

If you walk all the way through the Vughterstraat at some point you will reach the Wilhelminaplein. Locals call this square also Heetmanplein. So if you are lost at this point, just ask for that place. You will see another bridge at the other side of the square, in the direction towards Vught. At the left side of the bridge you will see some stairs.

Go down and you will reach the raft to cross to the other side: Bossche Broek. This nature reserve is just outside of the city center, but a lovely place to walk. By the way, moving the raft is a lot harder than it looks like, so you need some muscles!

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

9. Walking in Bossche Broek in Den Bosch

Nature reserve Bossche Broek is a nice place to enjoy nature and walk around, without travelling too far from the city center of Den Bosch. During this city walk you can make the loop as big as you want, but make sure at some point you end up at the intersection of Pettelaarseweg and Zuidwal.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

10. Walking through Zuiderpark (with Jheronimus Bosch creatures!)

If you cross the street you will find some interesting sculptures in Zuiderpark: the surreal creatures of Jheronimus Bosch. But we just call him Jeroen Bosch. He’s a famous painter from the 15th century and he made some crazy cool art. One of his most well-known paintings is The Garden of Earthly Delights. The original is in Museo El Prado in Madrid, Spain.

In the city you will find multiple sculptures of these creatures. Once you notice them you will see them everywhere in Den Bosch. A couple of them you will find in Zuiderpark and in the water.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

If you feel like having coffee or lunch I can recommend to go to Gossimijne. It’s a lovely place for lunch: they have great salads, soups and grilled sandwiches. You also have a nice view over the Dieze river from here (and check out people who join the boat trips).

Den-Bosch-Gossimijne
Den-Bosch-Gossimijne

11. St. John’s Cathedral, the icon of Den Bosch

If you walk a little bit through Zuiderpark you will walk back to the Zuidwal. From here you can walk to the Parade, via the street Cavaleriestraat. Here you’ll find multiple restaurants and it’s a place where they organise a lot of events. One of our icons is also situated on this square: the St. John’s Cathedral. You can go to the top of the cathedral, but only with a guide on specific times. There are a lot details, so it’s worth it to check it out. Can you for example find the statue of the angel with the phone? But you can also check out the church from the inside of course.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

12. Fan of the art of Jeroen Bosch?

From the Parade you walk via the Choorstraat and the Clarastraat to the Hinthamerstraat. If you go right you will soon see the Jheronimus Bosch Art Center. The art you find here are not originals, but the replicas are still pretty cool and it’s nice to know more about this guy and his work. The museum is situated in a beautiful building. And if you go up with the elevator you have a pretty nice view over the city and the kathedral.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

13. Escaping the crowds in the busy city center of Den Bosch

Walk a little bit back from the Jheronomus Bosch Art Center to the city center, via the Hinthamerstraat. At some point on your right you will find the Schilderstraat. It’s a cute street and a great place to escape the crowds, especially in the weekend. In this street you can see a big piece of art on your left.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

If you follow this road to the left you will end up at Oeteldonks Gemintemuzejum. One of the most important holidays for people from Den Bosch is carnival. During carnival we change the name of Den Bosch into Oeteldonk. In this museum you will find some cool costumes and parade decoration. So if you wanna know more about this cool holiday where people dress up, drink a lot and dancing in the street for days you should check out this museum. The museum is not really big, so you don’t need more than an hour.

tips-Den-Bosch

14. More surreal sculptures of Jeroen Bosch

In the same area as the museum you will also find the Jeroen Bosch Garden, with some surreal sculptures and paintings on the walls. Pretty weird, but cool!

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

15. The shopping street of Den Bosch: Hinthamerstraat

So at some point you will end up again on the Hinthamerstraat. This is one of the most well known shopping streets in Den Bosch. If you feel like shopping this is your place to be. Other places where you can shop are the Vughterstraat (for creatieve/concept stores) and the Arena (a shopping mall).

tips-Den-Bosch

16. End the walk on the Markt (Market), the city center of Den Bosch

The Hinthamerstraat will lead to one of the nicest places in the city: the Markt (Market). You can check out the sculpture of Jeroen Bosch, his former house named De Kleine Winst (it’s the green house), the city hall and the Moriaan. The Moriaan is the oldest house made out of brick stones in the Netherlands. In the Moriaan you can also find the tourist information center for more information.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

If you wanna have some coffee or grab a lunch on the Markt I would recommend to go to ‘t Opkikkertje. It’s a word joke: it kinda means like ‘something that’s cheering you up’ or ‘something that makes you feel fresh again’. But a ‘kikker’ is Dutch for frog. And because the frog is one of the symbols of the city you can expect a lot of them in this restaurant. The owner has hundreds of frogs! Pretty cool to check it out. And if you wanna go completely nuts you should order a Bossche Boll from Jan de Groot. They sell the originals here as well.

tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch
tips-Den-Bosch

17. Extra tip for saturdays: best caramel waffles on the Markt

If you’re in Den Bosch on a saturday you should definitely get a caramel waffle (stroopwafel) at the market. It’s not too hard to find the place where they sell it: it’s most of the times right in front of the Hema shop. They’re sooooo good!

18. Drinking beer at brewery Jongens van de Wit

The city brewery named Jongens van de Wit is a pretty cool place to have a beer. It’s in the area called Paleiskwartier, behind the train station. A couple of years ago there wasn’t much in this area, but nowadays there are a lot of cool cafes and restaurants in this neighbourhood. So if you wanna have a local experience you should get a drink at this cool brewery! They have a nice menu with a lot of different beers and some food. You can see a part of the brewery above the restaurant. If you like to play games, this is also the right place for you.

Den-Bosch-stadswandeling-Jongens-van-de-Wit

I hope you enjoyed this city walk in Den Bosch! If you have more questions about this lovely city, please let me know. I’m happy to help. And if you know some awesome places in Den Bosch of course share them as well via e-mail or in the comments below! [:]

Reacties via Facebook account

comments