Mijn favoriete werkplekken in Den Bosch

Als digital nomad reis ik met mijn laptop overal naartoe en heb ik al een aantal vreemde en bijzondere werkplekken gehad. Maar ook als ik terug in Nederland ben zoek ik regelmatig leuke plekken om mijn laptop open te klappen. Vaak ben ik te vinden in ‘mijn’ stad Den Bosch. En aangezien me al meerdere keren is gevraagd wat nou mijn favoriete koffiezaken & werkplekken in Den Bosch zijn besloot ik om al mijn tips te verzamelen in een blog. Dus bij deze! Deze werkplekken in Den Bosch staan overigens in willekeurige volgorde.

Lees ook: tips Den Bosch – stadswandeling langs mijn favoriete plekken

Werkplekken Den Bosch: mijn favorieten

1. Coffeelab – geliefde werkplek met centrale ligging

Locatie: Stationsweg 35, vlak bij het centraal station. Ideaal voor afspraken met mensen die met het openbaar vervoer naar Den Bosch komen en niet ver van het station vandaan willen afspreken.

Menukaart: de menukaart varieert en sommige gerechten zijn aan het seizoen gebonden. De pannenkoeken zijn altijd goed hier, al vind ik de sandwich met bietenhummus ook erg lekker. Minder honger? Dan zijn de (vegan) taartjes ook een aanrader. Het is fijn dat er veel vegetarische en zelfs veganistische opties op de menukaart staan.

Stopcontacten: aan de zijkanten vind je onder de tafels stopcontacten. Aan de rechterkant vind je enkele tafels die alleen bedoeld zijn om te lunchen. Hier mag je dus niet jouw laptop openklappen.

WiFi: goede WiFi met een open netwerk. Je kunt gemakkelijk inloggen (er wordt gevraagd om de Facebookpagina te liken, maar dat is niet verplicht).

Overigen: alle dagen van de week geopend!

Koffiezaken-werkplekken-Coffelab
Koffiezaken-werkplekken-Coffelab
Koffiezaken-Den-Bosch-Coffeelab

2. Yoghurt Barn – voor liefhebbers van yoghurt

Locatie: Orthenstraat 5, in de binnenstad van Den Bosch. Het is ook mogelijk om buiten te zitten.

Menukaart: je begrijpt het natuurlijk al: bij de Yoghurt Barn heb je heel veel opties voor yoghurt. Er zijn zelfs veganistische opties met kokosyoghurt, sojayoghurt en amandelyoghurt. Al zijn de koffie en de smoothies ook heerlijk hoor. Voor een dagje uit is het leuk om een high tea te regelen bij de Yoghurt Barn, maar deze moet je wel van tevoren reserveren.

Stopcontacten: jammer genoeg weinig stopcontacten. Er zit er één bij de grote versierde muur.

WiFi: prima WiFi en deze is bovendien beveiligd. Het wachtwoord staat op het menubord geschreven.

Overigen: alle dagen van de week geopend. Ook fijn: je kunt gratis een glas water vullen bij de waterkannen bij de ingang.

Koffiezaken-werkplekken-Yoghurt-Barn

3. Oerwoud – koffiezaak met een tropisch tintje (permanent gesloten)

Locatie: Vughterstraat 84. In deze straat vind je vooral veel concept stores en carnavalswinkels. Minder centraal dan andere koffiezaken, maar zeker de extra meters lopen waard.

Menukaart: Oerwoud is voor veganisten een perfecte plek: de lunchkaart is vegan. Er zijn veel variaties wat betreft koffie en thee, maar ook de lunchopties zijn erg lekker. En de porties zijn groot! Mijn favoriet is de Rainwbow Wrap met avocado, hennepzaden, rode bietenhummus en meer groenten. Ze hebben trouwens ook vegan worstenbroodjes!

Stopcontacten: er zijn weinig stopcontacten, dus niet heel handig als je lang wilt werken.

WiFi: er is een beveiligd WiFi netwerk aanwezig. Vraag even aan de bediening om het wachtwoord.

Overigen: Oerwoud is een combinatie van een koffiezaak en een stadstuinwinkel. Je kunt hier dus ook terecht als je een leuke plant wilt kopen. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd waaronder lessen yoga in de tuin en workshop stekken.

Welkom-Oerwoud-Den-Bosch
Urban-Jungle-Den-Bosch-Oerwoud
Den-Bosch-Oerwoud-lunch-veganistisch
Planten-lunchen-veganistisch-Oerwoud
Oerwoud-koffie-werkplekken-lunchen

4. Crème Coffee & Pastry – sfeervolle plek waar je sowieso gaat watertanden

Locatie: Snellestraat 47, in een van de leukste delen van de binnenstad van Den Bosch.

Menukaart: ik krijg altijd spontaan honger als ik hier naar binnen loop. Ze hebben hier zo veel lekkere dingen in de vitrine liggen! Zo koos ik laatst voor een onwijs lekkere açai kwarktaart, maar ook de worteltaart blijft favoriet bij mij. Er worden altijd nieuwe recepten uitgeprobeerd, dus je vindt hier regelmatig iets nieuws. Bovendien ben ik fan van hun ‘shared eating’ concept, waarbij je jouw lunch of diner met iemand kunt delen.

Stopcontacten: weinig tot geen, dus niet ideaal als je hier een hele dag wilt werken.

WiFi: de WiFi werkt prima en is te gebruiken via een beveiligd netwerk. Even aan de bediening vragen of ze je het wachtwoord willen geven.

Overigen: –

Koffiezaken-werkplekken-Cremecoffee

5. Bieb Den Bosch – rustige werkplek met ruime openingstijden

Locatie: Hinthamerstraat 72, niet ver van de Sint Janskathedraal. Er zijn verschillende plekken waar je kunt zitten. Persoonlijk vind ik de leeszaal, links van de ingang, het fijnst.

Menukaart: –

Stopcontacten: veel stopcontacten. Bij iedere zitplaats heb je er minimaal 2 stopcontacten.

WiFi: het internet is erg snel, ook als het druk is. De WiFi is een open netwerk dus je kunt gemakkelijk inloggen.

Overigen: er liggen hier ook veel verschillende tijdschriften, mocht je toe zijn aan een pauze. Extra fijn is dat de bieb meestal tot 8 uur ’s avonds open is (voor de fanatiekelingen).

Koffiezaken-werkplekken-Bieb-Den-Bosch

6. Drab Coffee – knusse koffietent met goede service

Locatie: Kruisstraat 12, in de Uilenburg. Door de ligging en de fijne service is dit een van mijn favoriete werkplekken in Den Bosch. De koffiezaak is niet al te groot, dus het is niet handig om hier met grote groepen naar binnen te lopen. De sfeer is erg relaxt en veel mensen zitten hier met een laptop. Je hoeft je dus niet ongemakkelijk te voelen als je jouw laptop hier de hele dag openklapt.

Menukaart: zéér goede koffie, je merkt dat ze er verstand hebben. Ze staan dan ook niet voor niets in verschillende top-lijsten in Nederland als het over koffie gaat. Niet heel veel opties voor lunch, maar de broodjes zijn erg lekker. Mijn favoriet is de sandwich met dadelspread.

Stopcontacten: bij de tafel bij de ingang vind je een stopcontact in de muur. Daarnaast hebben de zitplekken achterin een stopcontact onder de bank.

WiFi: prima WiFi via een beveiligd netwerk. Het wachtwoord staat in de menukaarten.

Koffiezaken-Den-Bosch-Drab

7. Seats2Meet – werkplek in Den Bosch met centrale ligging & veel andere freelancers

Locatie: Stationsplein 161, boven het Centraal Station. Een van de meest ideale werkplekken in Den Bosch als je met mensen hebt afgesproken die met het openbaar vervoer komen. Of als je zelf geen zin hebt om door het centrum van Den Bosch te struinen natuurlijk.

Menukaart: er staat een koffieautomaat waar je gratis gebruik van kunt maken. Seats2Meet zit boven het treinstation waar je onder andere een Hema, AHtoGo en De Broodzaak vindt om iets te halen.

Stopcontacten: veel stopcontacten bij de muur, maar op veel tafels ligt ook een verlengsnoer of een stekkerdoos.

WiFi: de WiFi werkt hier erg goed. Er zijn twee netwerken, beide beveiligd. De wachtwoorden vind je bij de receptie.

Overigen: toegang tot Seats2Meet in Den Bosch is gratis, maar je moet wel van tevoren online een plek reserveren. Je kunt hier overigens ook ruimtes huren voor vergaderingen, workshops en evenementen.

Koffiezaken-werkplekken-Seats2meet
Uitzicht vanaf Seats2Meet Den Bosch
Koffiezaken-werkplekken-Seats2meet

8. Van De Kaart – klein maar fijn (gesloten sinds 2020)

Update: deze hotspot is inmiddels weg en niet meer te bezoeken.

Locatie: Kruisstraat 24, in de sfeervolle wijk Uilenburg. Deze koffietent is vrij klein, maar daardoor kan eigenaresse Manon wel alle aandacht aan haar klanten geven.

Menukaart: leuke plek om te ontbijten/lunchen en de koffie is bovendien erg lekker. Aanraders wat betreft eten zijn de wentelteefjes en het Brabantse worstenbroodje.

Stopcontacten: weinig tot geen stopcontacten, dus niet ideaal als je hier een hele dag wilt werken.

Overigen: de versiering in deze koffiezaak is ook te koop.

Koffiezaken-werkplekken-Van-De-Kaart

9. ’t Opkikkertje – omringd door duizenden kikkers

Locatie: Markt 38, een mooie centrale ligging. Deze plek heeft ook een buitenterras en als het slecht weer is heb je vanaf de eerste verdieping een mooi uitzicht op de markt.

Menukaart: voor de locatie vind ik de prijzen prima. Je kunt hier trouwens ook de échte Bossche Bol proeven!

Stopcontacten: binnen zijn stopcontacten bij enkele tafels.

WiFi: er is prima WiFi aanwezig.

Overigen: in dit restaurant hebben ze duizenden kikkers, in alle soorten en maten. Heel tof om te zien. Ze zijn zelfs bezig om het wereldrecord voor de grootste kikkerverzameling te verbreken!

Koffiezaken-werkplekken-Opkikkertje
Koffiezaken-werkplekken-Opkikkertje
Koffiezaken-werkplekken-Opkikkertje

10. Bakkerij Royal – uitgebreid aanbod aan Bossche Bollen

Locatie: Visstraat 44. Als je vanaf het station de brug over de Dommel oversteekt is dit een van de eerste koffiezaken die je tegenkomt. In eerste instantie lijkt Bakkerij Royal alleen een bakkerij, maar als je doorloopt zie je dat ze ook een lunchroom hebben.

Menukaart: uitgebreide menukaart met tosti’s, sandwiches en natuurlijk… Bossche Bollen. Je kunt voor de standaard bol gaan, maar ze hebben ook varianten met bijvoorbeeld karamel-zeezout of witte chocolade met frambozensmaak.

Stopcontacten: weinig mogelijkheden om je laptop op te laden.

WiFi: er is een beveiligd WiFi-netwerk. Vraag even aan de bediening of je het wachtwoord mag hebben.

Overigen: bij Bakkerij Royal worden ook regelmatig workshops gegeven om zelf Bossche Bollen of Brabantse worstenbroodjes te leren maken. En ze hebben een kleine winkel met typische Bossche producten, zoals sokken met Bossche Bollen erop!

11. Koffie en vinyl – Maestro’s

Locatie: Hinthamerstraat 98A. Dit is het rustige gedeelte van de Hinthamerstraat, waardoor het een fijne werkplek in Den Bosch is waar je in rust kunt werken. Het koffiegedeelte zit in het midden van de winkel, tussen de vinyls in. Je kunt bovendien ook buiten zitten, want achterin hebben ze een buitenterras.

Menukaart: de koffie is hier helemaal prima. Ik heb geen lunchkaart gezien, maar ze schijnen hier ook lekkere tosti’s te maken.

Stopcontacten: weinig stopcontacten, dus niet heel geschikt als je hier een hele dag wilt werken.

WiFi: prima internet, inloggen met een wachtwoord.

Overigen: bij Maestro’s Records hebben ze veel vinylplaten. Zowel bij de entree als achter in de winkel.

Werkplekken-koffiezaken-Den-Bosch-Maestro
Werkplekken-koffiezaken-Den-Bosch-Maestro
Werkplekken-koffiezaken-Den-Bosch-Maestro

Lees ook: lunchen in Den Bosch – 17 leuke koffiezaken en restaurants

Meer tips voor werkplekken in Den Bosch

Er zijn natuurlijk nog veel meer werkplekken in Den Bosch waar jij jouw laptop kunt openklappen.

Vaste werkplekken in Den Bosch

Ben je op zoek naar een vaste werkplek in Den Bosch? Zelf ben ik te weinig in Den Bosch om een vaste werkplek te huren, maar er zijn zeker opties. Een paar mogelijkheden zijn:

  • Monqui. Dicht bij het centraal station, er is een koffiebar en deze plek heeft een prettige sfeer. Het is ook mogelijk om een vergaderruimte te huren (ik heb dit wel eens gedaan voor het geven van workshops). Je krijgt een vaste werkplek bij Monqui, deze is maandelijks opzegbaar.
  • Buro90. In de binnenstad (Verwerstraat). Er zijn geen vaste werkplekken, maar je kunt gaan zitten waar je wilt. En ze hebben ook een staand bureau (voor de afwisseling van jouw werkhouding). Je zit hier meestal met een paar ondernemers, dus je hebt veel contact met de mensen die hier ook aan het werk zijn. Je kunt voor 1 of meerdere dagen per week een flexplek huren. Heel fijn: ze hebben me verteld dat ze in de toekomst ook met strippenkaarten willen gaan werken!
  • De Zaak Vught. Zit niet in het centrum van Den Bosch, maar als je op zoek bent naar een werkplek waar je met de auto naartoe kunt gaan is dit een goede optie. Als je wilt kun je een dagje gratis komen flexwerken om te kijken of het bevalt.

Lees ook: wat te doen in de omgeving van Den Bosch? tips van een local!

Heb jij nog meer aanraders voor leuke werkplekken in Den Bosch? Laat het hieronder in een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments