werkplekken-Den-Bosch

De 8 leukste werkplekken in Den Bosch (tips van een local)

Remote werken wordt alsmaar populairder en zeg nou eerlijk: altijd maar dezelfde werkplek is niet zo inspirerend, toch? Ik werk al bijna 10 jaar online en heb daardoor honderden werkplekken – over de hele wereld – gehad. Maar ‘mijn’ stad Den Bosch blijft toch wel een plek waar ik graag terugkom en mijn laptop openklap. Van goede coworkings in Den Bosch tot fijne koffiezaken waar je prima met jouw laptop kunt gaan zitten: in dit artikel vind je de leukste werkplekken in Den Bosch!

Lees ook: tips voor Den Bosch – stadswandeling langs mijn favoriete plekken

Coworkings: werkplekken in Den Bosch

1. Seats2Meet Den Bosch

Seats2Meet is een ideaal concept voor freelancers en online ondernemers. Seats2Meet is prima voor mensen die veel met het ov reizen, minder budget hebben (want coworkings kunnen voor starters prijzig zijn) of die van veel flexibiliteit houden. Seats2Meet is namelijk gratis: je betaalt met je kennis, netwerk of vaardigheden.

De Seats2Meet in Den Bosch zit boven het Centraal Station. Als je Seats2meet als werkplek gebruikt mag je gratis gebruikmaken van de koffie en thee. Op het station vind je bovendien winkels zoals Hema, Starbucks en AHtoGo als je iets voor de lunch wilt halen. Er zijn veel stopcontacten en de Wifi is prima. Je kunt bij Seats2Meet ook ruimtes voor trainingen, workshops en vergaderingen huren.

Prijs: toegang tot Seats2Meet in Den Bosch is gratis, maar je moet wel van tevoren online een plek reserveren.

Adres: Stationsplein 161 (boven het Centraal Station, ingang zit naast de Hema)

Koffiezaken-werkplekken-Seats2meet
Uitzicht vanaf Seats2Meet Den Bosch

2. Monqui

Monqui is een van de beste werkplekken in Den Bosch als je op zoek bent naar een kantoor buitenshuis die je regelmatig kunt gebruiken. Het pand zit vlak bij het centraal station en is erg leuk ingericht. Een goede mix van kantoor en huiselijk. Er zijn verschillende ruimtes ingericht waar je jouw laptop kunt openklappen en er is een binnentuin als je buiten wilt zitten.

Het is mogelijk om een gratis proefdag bij Monqui te gebruiken, zodat je de sfeer kunt proeven en alvast wat mensen leert kennen. Ook is het mogelijk om workshops en evenementen te organiseren bij Monqui, want ze hebben meerdere prachtige ruimtes (ik heb hier ooit een workshop over reisfotografie gegeven – leuke locatie!).

Deze coworking in Den Bosch is van maandag tot en met vrijdag geopend. In de weekenden worden er vaak evenementen en workshops georganiseerd bij Monqui.

Prijs: €295 euro voor een vaste plek per maand / €115 euro voor een flex-membership voor 4 dagen per maand

Adres: Stationsweg 19

Den-Bosch-rotonde-bij-station-met-gouden-draak

3. Buro90

Buro90 is waarschijnlijk een van de knuste werkplekken in Den Bosch. Het pand staat in hartje Den Bosch, niet ver van de Parade en de Sint-Jan. Ze hebben slechts 9 werkplekken, dus dat creëert een vertrouwd en gezellig sfeertje. De eigenaren zijn 2 vrouwen en ook vrijwel alle coworking-leden zijn vrouwen. Dus als je op zoek bent naar girl power en een gezellige manier om je Brabantse netwerk uit te breiden: ga naar Buro90!

De memberships lopen per kwartaal, maar gelukkig hebben ze ook dagpassen, strippenkaarten én je kunt zelfs via Choosewise per minuut betalen. Voor mij is dit een ideale optie, omdat ik zo flexibel mogelijk wil zijn. Ik ga vaak niet een hele dag naar een coworking, maar slechts een paar uur of een dagdeel (dus dan is een dagkaart zonde).

Naaat de gratis koffie en thee kun je ook iedere maand aanschuiven bij Pizza Night. Er is een gratis proefdag om de sfeer te gaan proeven. Extra fijn: deze coworking in Den Bosch is iedere dag geopend, ook in het weekend!

Prijs: €105 euro excl. btw voor een flexplek 1 keer per week / €197 euro excl. btw voor een flexplek 3 keer per week / losse dagkaart €35 euro excl. btw / via Choosewise kun je per minuut betalen

Adres: Verwersstraat 90

Sint-Jan-in-Den-Bosch

4. HUB Den Bosch

HUB Den Bosch is in 2023 geopend en daardoor de nieuwste werkplek in Den Bosch in dit rijtje. HUB zit in de Vughterstraat, een van de hoofdstraten die van de Markt naar natuurgebied Bossche Broek loopt. Ook HUB Den Bosch is een kleinschalige coworking, met zo’n 15 werkplekken. In verschillende soorten trouwens; er zijn zowel zit- als staplekken. Wanneer het lekker weer is kun je bovendien buiten in de kantoortuin zitten. En heb je een meeting of een belafspraak? Dan kun je in de beltuin wat rustiger zitten, zodat je andere mensen niet lastigvalt.

Niet alleen de koffie en thee zijn gratis, maar er ligt ook vaak fruit of een snack voor de leden klaar. Op vrijdagmiddag kun je aanschuiven voor een borrel voordat het weekend begint. Extra leuk: ze hebben een karaokemachine die nog wel eens wordt aangezet. Je kunt een gratis proefdag aanvragen voor HUB Den Bosch. Naast de memberships zijn er ook strippenkaarten voor mensen die meer flexibiliteit willen, ideaal!

Houd er rekening mee dat deze coworking in Den Bosch niet in het weekend geopend is, maar alleen van maandag tot en met vrijdag.

Prijs: €160 euro excl. btw voor onbeperkte toegang per maand / €45 euro excl. btw voor een strippenkaart van 10 uur

Adres: Vughterstraat 96

HUB-Den-Bosch-werkplekken-flexplek

5. Huis73 – Bieb Den Bosch

Een van de fijnste plekken om te werken in Den Bosch is de bieb in het centrum: Huis73. Als je de bieb inloopt zijn er verschillende plekken waar je gratis kunt studeren en werken op je laptop. De WiFi werkt prima en in de meeste ruimtes vind je genoeg stopcontacten om tussendoor je laptop op te laden. Extra fijn is dat het hier erg stil en rustig is, in tegenstelling tot veel restaurants waar je een laptop openklapt om te werken. En natuurlijk kun je hier ook een boekje of een tijdschrift openslaan om het werken af te wisselen.

Natuurlijk hoort deze plek ook in het rijtje van werkplekken in Den Bosch thuis omdat het een gratis werkplek is. Huis73 organiseert bovendien ontzettend veel workshops en evenementen, dus zeker interessant om even door de agenda van de komende tijd te bladeren. Extra fijn: Huis73 is iedere dag geopend!

Prijs: gratis

Adres: Hinthamerstraat 72

Koffiezaken-werkplekken-Bieb-Den-Bosch

restaurants die als prima werkplekken in Den Bosch dienen

Er zijn meerdere coworkings in Den Bosch waar je kunt werken, maar soms heb je zin om het ontbijt of de luncht te combineren met een gezellige werkplek. In Den Bosch zijn er gelukkig ook heel wat gezellige hotspots. Ik heb er hieronder een paar uitgelicht waar ik zelf wel eens heb gewerkt en waar het oké is om je laptop te openen.

Ga je bij een ander restaurant werken? Vraag dan van tevoren even of het oké is als je daar met je laptop gaat zitten. Meestal is het geen probleem, maar sommige zaken zijn er niet van gediend.

Bij onderstaande restaurants ben je anno 2023 €8 à 15 euro kwijt voor een prima lunch met een drankje (koffie, thee of frisdrank).

1. Anne & Max

Anne & Max is een fijne keten die je in verschillende steden vindt. Zo ook in Den Bosch. Ik vind het een heerlijke locatie, aan de oude Dieze. Niet ver van de Parade en het centrum, maar tegelijkertijd kun je hier prima je auto parkeren of je benen strekken en het natuurgebied Bossche Broek in lopen. Niet alle restaurants zijn blij als je een laptop openklapt, maar bij Anne & Max hebben ze daar de bovenverdieping speciaal voor ingericht. Hier vind je ook een paar stopcontacten en de WiFi werkt hier prima.

De muziek staat niet te hard, maar een belafspraak zou ik daar niet houden als het druk is. Ze komen regelmatig kijken of je nog iets te eten of drinken wilt, maar absoluut niet op een opdringerige manier. Ze houden met alles rekening op het menu (vegetarisch, vegan, glutenvrij etc.), dus er staat voor iedereen wel wat lekkers op de menukaart. Voor mij blijven het bananenbrood ontbijt, de acai bowl en de dubbelkaas tosti favoriet.

Ook fijn: ze zijn iedere dag vanaf 8 uur geopend, ook in het weekend.

Adres: Oude Dieze 25

Lunchen-werken-Anne-Max-Den-Bosch

2. Coffeelab

Coffeelab is een ideale werkplek in Den Bosch als je een ontbijt of luncht wilt combineren met een paar uurtjes werken. Ik gebruik Coffeelab vaak als ontmoetingsplek voor interviews en afspraken die met het openbaar vervoer komen. Coffeelab zit namelijk tegenover het centraal station, waar de meeste bussen en treinen aankomen. Het interieur van Coffeelab is vrolijk en de plek staat altijd vol met planten. Het voelt een beetje als een urban jungle bij Coffeelab, I love it.

Coffeelab is een fijne werkplek omdat het restaurant iedere dag is geopend, ook op zondag. Dit is al jaren een van mijn favoriete werkplekken in Den Bosch, maar ik hoor van vrienden wel wisselende verhalen over de service. De menukaart is in ieder geval erg fijn: veel vegetarische en vegan opties en ook aan alle allergieën wordt gedacht. Ze werken veel met seizoensproducten, dus de menukaart verandert regelmatig. Maar je kunt altijd wel een goede variant van de smoothiebowl, de pannenkoeken of een salade verwachten.

Interessant: je kunt bij Coffeelab gewoon iets bestellen, maar wil je Coffeelab als werkplek gebruiken en per minuut betalen? Dan kun je bij Coffeelab ook inchecken via de app Choosewise.

Adres: Stationsweg 35, vlak bij het centraal station

Koffiezaken-werkplekken-Coffeelab

3. Happiness Cafe

Ik ben gek op Happiness Cafe en ga al jaren naar het restaurant in Eindhoven. Dus ik was super blij toen er in de zomer van 2023 ook een Happiness Café in Den Bosch kwam. Happiness Cafe zit in het pand waar vroeger de Yoghurt Barn zat, in de Orthenstraat. Lekker in het hart van Den Bosch. Je kunt zowel binnen als buiten zitten, al zit je binnen lekkerder als je moet werken. De WiFi werkt prima, maar je moet wel even checken of er bij jouw tafeltje een stopcontact zit als je die nodig hebt.

De menukaart van Happiness is geweldig en ze houden overal rekening mee; er zijn veel vegetarische en vegan opties . Als je niet kunt kiezen kun je net als ik voor de Happiness Brunch Platter gaan. Dan krijg je van meerdere dingen zoals de yoghurt, de pannenenkoeken en het banananbrood een kleine variant.

Extra fijn: Happiness Cafe in Den Bosch is iedere dag vanaf 9 uur geopend, ook in het weekend.

Adres: Orthenstraat 5-7

Happiness-Cafe-Den-Bosch-brunch-platter

4. Drab Coffee

Ik durf wel te zeggen dat Drab Coffee een van de beste plekken in Den Bosch is voor koffieliefhebbers. Ze weten hier hoe ze een goede koffie moeten maken. Ze hebben niet een hele grote menukaart en deze varieert regelmatig, maar de opties die ze hebben zijn altijd goed. Een goed stuk appeltaart of een lekkere tosti. Deze koffiezaak is niet erg groot, maar ik heb regelmatig achterin gewerkt met mijn laptop. Hier vind je rust en genoeg stopcontacten. Het voorste gedeelte is juist meer voor de gezelligheid en om bij te kletsen met mensen.

Ook fijn: ze zijn iedere dag geopend, ook in het weekend.

Adres: Kruisstraat 12

Koffiezaken-Den-Bosch-Drab

permanent gesloten

Er zijn ook enkele fijne restaurants en werkplekken in Den Bosch gesloten. Ik voeg ze toch in dit lijstje toe, zodat je weet dat je hier niet naar hoeft te zoeken:

 • Maestro’s Records: een voormalige muziekwinkel met een koffiezaak in de Hinthamerstraat.
 • Oerwoud: als we het over urban jungles hebben… dit was echt een exotische plek om lekker je laptop open te klappen tussen de vele planten.
 • Plant: ook Plant – het broertje van Oerwoud – heeft de crisis jammer genoeg niet overleefd.
 • Yoghurt Barn: waar inmiddels Happiness Cafe zit, zat vroeger de Yoghurt Barn.

Lees ook: lunchen in Den Bosch – 15 leuke koffiezaken en restaurants

Den-Bosch-Oerwoud-lunchen

Ik hoop dat je iets hebt aan dit lijstje met fijne werkplekken in Den Bosch. Ken jij nog een andere leuke coworking of een fijn restaurant waar je jouw laptop kunt openklappen? Deel jouw aanraders hieronder via de reacties met mij en andere mensen!

Reacties via Facebook account

comments

16 gedachten over “De 8 leukste werkplekken in Den Bosch (tips van een local)”

 1. Wat een fijne plekjes zeg! Den Bosch is z’n heerlijke stad. Oerwoud zal ik eens naar toe gaan want ik kom bijna jaarlijks bij die grote bekende carnavalswinkel op de Vugterstraat 😉 Eindhoven heeft overigens sinds kort ook een Yoghurt Barn en daar wil ik zeker ook een kijkje nemen. Ik ben echt dol op yoghurt!

  1. Die zit daar inderdaad in de buurt 😉 En wat chill dat Eindhoven nu ook een Yoghurt Barn heeft, ik ga daar regelmatig met vrienden lunchen 🙂 Thanks for the tip!

  1. Ja inderdaad, daarom ga ik ook wel eens in de bieb zitten. Daar moeten mensen verplicht stil zijn ;p Al kan ik ook gemakkelijk werken door m’n koptelefoon op te zetten in wat drukkere locaties. Mijn favoriet is denk ik Coffeelab, vooral ook omdat ie zo dicht bij het station zit en de decoratie echt leuk is 🙂

 2. Ik ben nog nooit in Den Bosch geweest & ik heb er eigenlijk nauwelijks iets over gelezen, dus zo’n blog post komt goed uit! Restaurants vind ik altijd één van de belangrijkste plekken van een stad 🙂

  1. Nee, dan moet je zeker een keer langskomen in 2018! We hebben namelijk héél veel leuke plekjes om te eten (Bourgondiërs staan bekend om het eten en drinken hè haha ;p)

  1. Zeker! Ik zit in januari 2 weken in Oostenrijk maar daarna heb ik zeker zin om weer een keer te meeten 🙂 (in Utrecht of in Den Bosch ;p)

  1. Wat leuk om te horen Sophie, Den Bosch is inderdaad een van de leukste steden in ons land 🙂 Al ben ik natuurlijk wel een beetje partijdig haha ;p

 3. Bij Den Bosch denk ik toch altijd als eerste aan Jan de Groot, maar die is niet echt geschikt als werkplek, lijkt me. Wanneer ik weer eens in de stad ben ga ik het Opkikkertje eens bekijken. Zou ook leuk geweest zijn als het het Oeteltje had geheten, toch?

  1. Je kunt gelukkig ook bij een hoop andere plekken Jan de Groot bollen eten, want met name in het weekend wil je liever niet in de rij staan bij de officiële winkel ;p Dat is inderdaad wel een leuke naam, ik vraag me eigenlijk af waarom er nog geen tentje is met die naam haha!

 4. Hey wat een leuke tips! Ik heb een vraagje. Als we met een groep van ongeveer 10 personen wat willen overleggen en eten, welke plek zou je dan aanraden? We maken dus wel geluid en we hebben een beetje een grote tafel nodig?

  1. Hey Sanne,
   Ik zou denk ik bij Drab gaan zitten. Eerder heb ik daar ook met een groep van +- 8 mensen gezeten en dat was prima. Ze hebben achterin een gedeelte waar je met kleine tafels kunt zitten (even bij elkaar schuiven) en waar het vrij rustig is. Anders kun je voorin aan de grote tafel zitten, maar dat is een beetje afhankelijk van andere mensen (meestal zitten daar de mensen met laptops). De eigenaar is erg relaxed, maar stuur voor de zekerheid even een berichtje via de mail of Facebook dat hij erop voorbereid is 😉 Anders is Coffeelab een goed alternatief, al vind ik het daar tegenwoordig wel druk. Dus als je met een grote groep wilt zitten en normaal wilt praten kan dat iets te rumoerig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *