Handige reisspullen die iedere backpacker wil hebben #2

Ik heb liever toffe ervaringen en een paspoort vol stempels dan een kast vol kleding en een mooi ingericht huis. Ik leef best wel minimalistisch, want wat heeft een mens nou eigenlijk nodig aan spullen om gelukkig te zijn?  Toch kan ik het vaak niet laten om een reiswinkel in te duiken en rond te snuffelen tussen de leuke gadgets en handige reisspullen. In deze blog deel ik een paar handige reisspullen die iedere reizigers ongetwijfeld wil hebben!

Lees ook: handige reisspullen waar iedere backpacker blij van wordt #1

Handige reisspullen voor backpackers

1. Pakzakken (packing cubes)

Dit is een simpele, maar o zo geniale uitvinding. Toen ik er voor het eerst over hoorde dacht ik dat het overbodig was. Maar inmiddels gaan ze iedere reis mee. Wat een orde heb je ineens in jouw backpack! Ik heb bij de Ikea een set van vier pakzakken gekocht, genaamd UPPTÄCKA.

Een paar andere fijne packing cubes zijn:

Förfina packing cubes (6) van Ikea

Forclaz packing cubes (3) van Decathlon

Packing cubes (3) van Sunflake

handige-reisspullen

2. Reishangmat

Ik slaap het beste in een hangmat: je hebt geen last van bedwantsen, je kunt jezelf in slaap wiegen en bovendien schijnt het goed te zijn voor mensen met rugpijn. Er zijn genoeg plekken waar je in een hangmat kunt overnachten, maar wie zijn of haar eigen reishangmat meeneemt betaalt vaak weinig tot niets!

Ik was lange tijd op zoek naar een perfecte reishangmat en werd uiteindelijk verliefd op de Amazonas reishangmat met klamboe. Meer foto’s van deze hangmat vind je in deze ode aan hangmatten. En ben je op zoek naar een echte budget knaller? Dan is de 1-persoons hangmat van Quechua iets voor jou!

handige-reisspullen
handige-reisspullen

3. Hangende toilettas

Nog eentje in de categorie handige reisspullen: de hangende toilettas. Eerder op reis had ik een stoffen toilettas die ik niet kon ophangen. Deze kon ik eigenlijk nooit meenemen als ik ging douchen, want de toilettas werd hartstikke nat omdat ik hem op de grond moest zetten. Een hangende toilettas is ideaal. Ik heb er een van het merk Jack Wolfskin en hij is perfect: alles – van tandenborstel tot after sun – past erin! En ben je op zoek naar een universele toilettas die leuk is voor mannen én vrouwen? Dan is de hangende toilettas van CoshX een aanrader!

handige-reisspullen

4. Hoofdlamp

Eerder zei ik al dat een kleine zaklamp een aanrader is om in de backpack te stoppen. Maar misschien vind ik mijn hoofdlamp nog wel veel fijner! Zelf heb ik een noodhoofdlamp van Petzl.

Deze is niet alleen betaalbaar (want wat kunnen sommige hoofdlampen duur zijn zeg!), maar hij heeft ook nog eens verschillende functies. Je kunt bijvoorbeeld ook rood licht gebruiken. Ideaal voor als je op zoek gaat naar dieren of met dieren werkt (zoals ik tijdens het werk met zeeschildpadden in Costa Rica) en ze niet wilt laten schrikken. Veel dieren kunnen rood licht namelijk niet zien, terwijl ‘normaal’ ligt hen wel degelijk verblindt. Daarnaast is het fijn dat je deze hoofdlamp niet alleen om je hoofd kunt doen, maar bijvoorbeeld ook om je pols.

handige-reisspullen

5. Katoenen tassen

Je kunt nooit genoeg katoenen tassen hebben op reis. Ik gebruik ze vaak om wat boodschappen te halen, om naar het strand te gaan en soms zelfs als waszak. Er zijn natuurlijk katoenen tassen in alle soorten en maten, maar deze van de reisshop Ik Wil Meer Reizen vind ik toch wel de leukste die ik momenteel heb. Je kunt namelijk de landen inkleuren waar je bent geweest!

handige-reisspullen-katoenen-tas

6. Paspoorthoes

Over leuke spulletjes van Ik Wil Meer Reizen gesproken… Ik ben echt fan van paspoorthoezen. Sommige mensen zullen denken: wat is daar nou weer het nut van? Nou, ten eerste blijft het paspoort – toch een van mijn meest kostbare bezittingen op reis – net wat beter beschermd. Daarnaast ziet het er voor dieven net wat minder interessant uit, want het lijkt eerder op een notitieboekje dan op een paspoort. Bovendien kun je meer dingen in jouw paspoorthoes kwijt. Ik bewaar hier onder andere een paar pasfoto’s, een van mijn creditkaarten, een paar foto’s en het herdenkkaartje van mijn vader in. De paspoorthoes die ik heb is inmiddels helaas uitverkocht bij Ik Wil Meer Reizen, maar deze is ook erg tof. En ook CoshX heeft verschillende leuke paspoorthoezen!

handige-reisspullen

7. Wereldstekker / omvormer

Want wie wil er nou zonder stroom komen te zitten? Bekijk van tevoren even wat voor soort stopcontact ze op jouw bestemming hebben. Ga je een langere reis maken waarbij je meerdere landen bezoekt? Dan is het misschien handiger om een wereldstekker te kopen die verschillende ingangen heeft. Deze is bijvoorbeeld erg fijn en niet te zwaar (zware wereldstekkers ‘zakken’ nog wel eens uit het stopcontact).

handige-reisspullen

8. Sarong of haremdoek

Ik heb zelf een sarong uit het Indonesische Flores die ik vaak gebruik als deken en strandhanddoek. En mocht je yoga willen doen maar geen mat bij je hebben, dan kun je deze ook gebruiken. Daarnaast heb ik een prachtige ronde handdoek van de webshop Bohemida.

handige-reisspullen

9. Sea Band

Op reis word ik behoorlijk snel misselijk in bussen en op boten. Eerder slikte ik hier meestal Primatour pillen voor. Deze werken in principe prima, maar tijdens een lange reis heb ik geen eindeloze voorraad aan pillen bij me. De bandjes van Sea Band werken via acupressuur en tot nu toe werken ze heel goed. Een goede aanschaf als je snel misselijk wordt op zee of onderweg!

Lees ook: reisziekte – wat doe je aan misselijkheid op reis?

handige-reisspullen

Ik ben erg benieuwd wat jullie nou echt onmisbaar op reis vinden. Laat het hieronder in een reactie weten en wie weet inspireren jullie me wel om nog een derde lijst te maken!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments