Duurzaam reizen: veilig water drinken op reis

Waarom een blogserie over duurzaam reizen? Omdat ik het belangrijk vind dat mensen meer bewust op reis gaan. Want zeg nou eerlijk: word jij bijvoorbeeld vrolijk als je een adembenemend strand ziet, maar de plastic rotzooi in de branding ronddrijft? Je ziet toch ook het liefst dat de wereld er over 50 jaar nog steeds prachtig uitziet? Ik zou het heel gaaf vinden als jij nadenkt over de invloed van jouw reizen op de wereld; op het milieu en de lokale bevolking. En vooral ook hoe je vanaf nu deze invloed op een positieve manier kunt inzetten natuurlijk! In deze nieuwe serie ga ik een aantal producten en tips met jullie delen voor duurzaam reizen.

Water drinken op reis

Stel: je bent 3 maanden op reis en je drinkt dagelijks minimaal 2 liter water. Dat zijn 4 plastic flessen van 500 ml per dag. Ik ben al die plastic flessen inmiddels meer dan zat. Vandaag geef ik je vijf mogelijkheden om water te drinken op reis, op een duurzame manier!

1. Drinkzakken voor lange wandeltochten

Ik gebruik mijn drinkzak van Camelbak voornamelijk voor lange wandeltochten, waar je toch minimaal wel 2 tot 3 liter water voor nodig hebt. Het fijne is dat een drinkzak erg weinig ruimte in beslag neemt, zelfs gevuld. En wanneer deze leeg is neemt ie natuurlijk al helemaal geen ruimte meer in de rugzak in. Camelbak heeft overigens ook speciale drinkrugzakken, zoals deze van 2 liter. Ideaal voor mensen die met weinig op pad willen gaan.

duurzaam-reizen-water-drinken

2. Leuk, handig én goedkoop: Aqualicious drinkflessen

Niet alleen zien deze flesjes er onwijs leuk uit, ze zijn ook nog eens heel handig (je kunt ze namelijk na gebruik oprollen) én goedkoop. De prijzen variëren misschien per winkel, maar ik had die van mij voor €5 euro. Met de karabijnhaak kun je hem overigens gemakkelijk aan je tas of zelfs aan je broek hangen. Hier vind je waar je de Aqualicious drinkflessen van 0,5 liter allemaal kunt kopen.

duurzaam-reizen-water-drinken

3. Dopper: waterflessen met een missie

Een van mijn opdrachtgevers – Better Places – zet zich veel in voor duurzaam reizen. Zo geven zij aan hun klanten een Dopper mee op reis. Deze hervulbare duurzame waterfles van 0,5 liter is ideaal om mee op reis te nemen, want je kunt deze op allerlei plekken vullen en vervolgens gemakkelijk uit elkaar halen om schoon te spoelen. Bovendien steunt Dopper projecten wereldwijd die zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van drinkwater.

duurzaam-reizen-water-drinken
duurzaam-reizen-water-drinken

4. Bobble flessen met een filter

De Bobble waterflessen van 0,6 liter zijn vooral erg handig als je twijfelt over de kwaliteit van het drinkwater op jouw bestemming. Of als je bijvoorbeeld meerdere dagen gaat wandelen in de jungle en ook water uit de rivier wilt drinken. Er zitten namelijk speciale filters op deze drinkflessen. Het fijne van deze Bobble filters is dat deze ook op andere flessen te gebruiken zijn, dus je kunt ook een los filter kopen en deze bijvoorbeeld met jouw Dopper fles gebruiken!

duurzaam-reizen-water-drinken

5. FLASKE Bottle: ijskoud water, de hele dag

Ik ben niet heel kieskeurig, maar na een lange wandeling is er bijna niets irritanter dan warm water te moeten drinken. Dat probleem heb je met de FLASKE Bottle nooit meer: in deze eco-vriendelijke fles blijft het water de hele dag ijskoud – tot maar liefst 24 uur! Ben je een theedrinker en/of ga je naar koude gebieden? Dan word je al helemaal blij van deze fles. Je kunt namelijk 12 uur heet water in de FLASKE Bottle bewaren. Een ideale fles voor de veelzijdige reiziger dus! Ik vind het overigens erg tof dat ze een deel van de opbrengst doneren aan UNICEF voor onderzoek naar de verbetering van de watervoorziening wereldwijd.

Flaske-Bottle-duurzaam-reizen-water-drinken

Daisy van All Day Every Daisy heeft nog méér manieren getest om water te drinken op reis. Klik snel door naar haar blog over kraanwater filteren op reis!

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven waardoor je wat minder plastic flessen zult kopen op reis. Mocht je zelf nog tips of ideeën hebben, deel ze vooral hieronder in een reactie! En laat het natuurlijk ook weten als je graag een specifiek onderwerp wat betreft duurzaam reizen besproken wilt hebben!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments