lower-antelope-canyon-amerika

25 mooie plekken in Amerika voor op jouw bucketlist

Het is lastig om slechts 25 mooie plekken in Amerika te benoemen; het is immers een van de grootste landen ter wereld. Maar in dit artikel krijg je een goed idee van de veelzijdigheid tijdens een reis naar de Verenigde Staten. De mooie plekken in Amerika die ik in dit artikel noem zijn verdeeld over diverse staten. Enjoy!

Lees ook: voorbereid op reis naar Amerika – alles wat je moet weten voor vertrek

bergmeer-Yosemite-Amerika

25 mooie plekken in Amerika

1. Grand Canyon (Arizona)

Een van de meest bekende nationale parken is ongetwijfeld Grand Canyon, dus die mag niet ontbreken in dit lijstje met mooie plekken in Amerika. Deze kloof is een van de diepste ter wereld. De meeste wandelingen langs en in de kloof van de Grand Canyon starten aan de zuidelijke kant: de South Rim. Mijn zusje en ik liepen hier onder andere de South Kaibab Trail.

Lees ook: to hell and back – hiken in de Grand Canyon in Amerika

grand-canyon-usa

2. Florida Keys (Florida)

Wanneer je dat Caribische, tropische gevoel in Amerika wilt hebben moet je bij de Florida Keys zijn. Deze eilanden liggen tussen de kust van Miami en Cuba. Het bijzondere is dat je deze eilanden via een overzeese snelweg met Miami en elkaar verbonden zijn. Je hoeft dus niet te vliegen of te varen om naar deze eilanden te gaan. De eilanden zijn de perfecte plek om te zonnebaden en te duiken.

3. Yellowstone Nationaal Park (Wyoming)

Met de vele geisers, watervallen en warmwaterbronnen op een slapende vulkaan is Yellowstone Nationaal Park een bijzondere plek. Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld. Naast de bijzondere natuur is dit ook een goede plek om dieren te spotten, waaronder de bizon, elanden, de wolf en de grizzlybeer.

4. Kenai Fjords Nationaal Park (Alaska)

Wie op zoek is naar ongerepte, mooie plekken in Amerika komt al snel in Alaska uit. Een plek die echt tot de verbeelding spreekt voor natuurliefhebbers is Kenai Fjords Nationaal Park, in het zuiden van Alaska. Je kunt hier onder andere orka’s, bultrugwalvissen, bruinvissen, zeeleeuwen en papegaaiduikers spotten.

5. Death Valley (Californië)

Tijdens de roadtrip door West-Amerika was Death Valley absoluut een van de vreemdste plekken die we hebben bezocht. Het is een van de warmste en droogste plekken op aarde en de spookstadjes zoals Rhyolite dragen ook bij aan die bijzondere sfeer. Toen wij er waren hadden we ook nog eens te maken met woestijnbliksem, dus toen was het plaatje compleet.

roadtrip-west-amerika
Spookstad-Death-Valley-Amerika

6. Horseshoe Bend (Arizona)

In Arizona vind je veel van de mooie plekken in Amerika, waaronder de beroemde Horseshoe Bend. De Colorado River stroomt hier in de vorm van een hoefijzer door het landschap. Je vindt deze kloof bij het stadje Page (waar ook de Antelope Canyon te vinden is). Het beste moment om hiernaartoe te gaan is tijdens de zonsondergang.

roadtrip-west-amerika

7. Glacier Nationaal Park (Montana)

De naam Glacier Nationaal Park zegt je misschien weinig, maar de Rocky Mountains waar dit nationale park onderdeel van is waarschijnlijk wel! Voor natuurliefhebbers is dit een van de mooie plekken in Amerika die je op jouw bucketlist wilt zetten. Dit nationale park ligt op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Verwacht hier torenhoge bergen van bijvoorbeeld de Logan Pass en glinsterende meren zoals Lake McDonald en Iceberg Lake. Een aanrader voor wandelaars is de hike naar Grinnel Glacier.

8. Joshua Tree Nationaal Park (Californië)

Een van de verrassingen tijdens mijn roadtrip in West-Amerika was Joshua Tree Nationaal Park. Het is een ideale stop als je van Los Angeles richting de Grand Canyon rijdt. Dit nationale park is vernoemd naar de bijzonder gevormde bomen die je hier tegenkomt. Een van de beste mooie plekken in Amerika om ’s nachts sterren te zien!

Lees ook: Pretty Picture Time – Joshua Tree Nationaal Park in Amerika

roadtrip-west-amerika

9. La Jolla bij San Diego (Californië)

San Diego is een van mijn favoriete steden in Amerika. Een stad met relaxte vibes (bijvoorbeeld in het Balbao Park en op de vele stranden) en goede surfplekken. Een van de leukste plekken is de kust van La Jolla bij San Diego. Je kunt hier namelijk kajakken en zwemmen tussen de zeeleeuwen! Best een spannende, maar ook gave ervaring. Mijn zusje en ik maakten ook een boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten. Walvissen hebben we jammer genoeg niet gezien, maar er sprongen wel tientallen dolfijnen rondom onze boot, heel tof.

La-jolla-San-Diego-Amerika

10. Niagara Falls (New York)

Een van de meest indrukwekkende watervallen is de Niagara Falls, op de grens met de Verenigde Staten en Canada. 3 watervallen vallen hier met immens geweld naar beneden: de Horseshoe Falls (in de vorm van een hoefijzer), de American Falls en de Bridal Veil Falls. De beste ervaring met de Niagara Falls heb je overigens door zowel de Amerikaanse als de Canadese kant te bezoeken. Zorg er wel voor dat je het nodige papierwerk van tevoren regelt om de grens over te steken.

Lees ook: reisinspiratie – prachtige watervallen die je gezien moet hebben

11. Zion Nationaal Park (Utah)

Natuurliefhebbers die naar West-Amerika gaan zullen ook een stop willen maken in Zion Nationaal Park. De indrukwekkende rotslandschappen en vele kloven zorgen voor mooie uitzichten. Ik maakte een wandeling via The Narrows: een wandeling door een smalle kloof die door de ondiepe Virgin River loopt. Zoek van tevoren uit of het veilig is om deze wandeling te maken en neem waterproof spullen mee. Andere mooie wandelingen in Zion zijn de Angels Landing Trail en de Emerald Pool Trails.

Zion-mooie-plekken-Amerika

12. Mount Rushmore (South Dakota)

Hoe indrukwekkend is het om jouw hoofd in een gigantische rotsformatie vereeuwigd te hebben. In Mount Rushmore Nationaal Park zijn de hoofden van 4 Amerikaanse presidenten (George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln) in de rotsen gerealiseerd. Dit is een van de bekendste mooie plekken in Amerika en vertegenwoordigt de eerste jaren van de Amerikaanse geschiedenis.

13. Mono Lake (Californië)

Mono Lake ligt in de buurt van het beroemde Yosemite Nationaal Park, maar is een stuk minder bekend. Dit bijzondere zoutmeer is absoluut een plek die je wilt bezoeken als je in West-Amerika bent. Dit is een van de oudste meren in Amerika en de bijzondere rotsen in het water leveren mooie plaatjes op. Ook dit is een geweldige plek om ’s nachts de sterrenhemel te bewonderen.

Mono-Lake-mooie-plekken-Amerika

14. Yosemite Nationaal Park (Californië)

Een van mijn favoriete mooie plekken in Amerika is absoluut Yosemite Nationaal Park. Wij waren hier slechts een paar dagen, maar je kunt je hier weken vermaken met prachtige wandelingen! Het landschap varieert van bossen, gletsjers en bergmeren tot watervallen en bergketens. De leukste wandeling is de Mist Trail (via de Vernal Fall & Nevada Fall). Kortere wandelingen zijn de Lower Yosemite Fall Trail en de Bridalveil Fall Trail.

Lees ook: 6x wat te doen in Yosemite Nationaal Park in West-Amerika

Yosemite-National-Park-Amerika

15. Empire State Building in New York (New York)

New York is een stad die bij velen tot de verbeelding spreekt. De torenhoge gebouwen en de levendige straten zijn het decor geweest van tientallen films en series. Een van de meest bekende plekken in The Big Apple is de Empire State Building. Het kost wat om naar boven te gaan, maar dan heb je ook wel een van de beste uitzichten over de stad.

16. Het eiland Kauai (Hawaii)

Hawaii staat al op mijn bucketlist sinds ik op de basisschool een presentatie moest geven over deze plek. Hawaii bestaat uit meerdere mooie eilanden, maar voor veel mensen is het eiland Kauai favoriet. Het eiland is namelijk ontzettend groen en dankzij de vulkanische oorsprong groeien hier veel bijzondere bloemen en planten. Ga bijvoorbeeld kajakken op de Wailua Rivier, surfen bij Kalapaki Beach of wandelen bij Waimea Canyon. En wil je het helemaal bijzonder aanpakken? Maak dan een helikoptervlucht langs de Napali Coast!

17. San Francisco (Californië)

San Francisco heeft mij verrast toen ik een roadtrip in West-Amerika maakte. De stad voelt verrassend Europees en is minder “schreeuwerig” dan veel andere Amerikaanse steden. Plekken die je wilt bezoeken in deze leuke stad zijn de Fisherman’s Warf (stinkende zeeleeuwen!), de gekleurde huisjes bij Alamo Square, Lombard Street (met de steile haarspeldbochten), het gevangeniseiland Alcatraz en de Golden Gate Bridge.

San-Francisco-mooie-plekken-Amerika

18. Griffith Observatory in Los Angeles (Californië)

Toegegeven: Los Angeles is niet helemaal mijn stad. Maar je kijkt hier wel je ogen uit. Een van de beste plekken om van het uitzicht over deze gigantische stad te genieten is de Griffith Observatory. Als je via Beverly Hills naar deze sterrenwacht rijdt kun je ook nog wat immense villa’s (en misschien wat beroemdheden) spotten.

Jessica-Los-Angeles-mooie-plekken-Amerika
Uitzicht-vanaf-Griffith-Observatory-Road

19. De Everglades (Florida)

Zou je een moerasachtig, subtropisch landschap verwachten in Amerika? Je vindt het als je naar het zuidelijke Florida gaat. Everglades is een unieke plek waar je door moerasachtige natuur kunt wandelen of varen. De Anhinga Trail is een wandelroute die grotendeels bestaat uit houten vlonderpaden. Met de kano kun je de Hell’s Bay Canoe Trail afleggen. Onderweg kun je met wat geluk heel wat dieren spotten. Denk aan krokodillen, alligators, dolfijnen, schildpadden, lamantijnen en roze lepelaars.

20. Bryce Canyon (Utah)

De bijzondere rotsformaties van Bryce Canyon Nationaal Park vormen een van de mooie plekken in Amerika. Deze plek bestaat uit lange smalle zuilen en aardpiramides, oftewel hoodoos. De makkelijkste manier om dit park te verkennen is door een ritje over de Route 63, de enige weg die door het park loopt. Langs deze weg vind je tientallen uitzichtpunten. Wil je door dit bijzondere landschap wandelen? Volg dan bijvoorbeeld de Navajo Loop Trail of de Mossy Cave Trail.

21. Sedona (Arizona)

Sedona is een bijzondere plek in Arizona. Omringd door gigantische rode rotsformaties (zoals Cathedral Rock en Bell Rock) en volgens velen een van de meest magische, spirituele plekken in Amerika. Vroeger was dit een simpel boerendorp, maar inmiddels is Sedona uitgegroeid tot een populaire plek voor spirituele mensen en kunstenaars die hier hun inspiratie vinden. Een leuk uitje vanuit Sedona is Slide Rock State Park, waar je lekker kunt zwemmen en via natuurlijke glijbanen kunt glijden.

Sedona-mooie-plekken-Amerika

22. New Orleans (Louisiana)

Als we het over magische plekken hebben: New Orleans is een van de meest magische steden in Amerika die je zult vinden. De stad heeft al eeuwenlang iets met het bovennatuurlijke. Voodoo is een term die je regelmatig in New Orleans tegenkomt en series over bovennatuurlijke dingen spelen zich af in deze stad (zoals The Originals, een serie over vampieren, heksen en weerwolven). Ook muziek – en met name jazz – is een belangrijk aspect in New Orleans.

23. Plantation Alley (Louisiana)

In het gebied tussen New Orleans en Baton Rouge maak je een reis door het verleden. Hier kom je namelijk nog tientallen slavenplantages die je kunt bezoeken, waaronder Oak Alley Plantation en Evergreen Plantation. Je volgt deze autoroute ongeveer 100 kilometer door de staat Louisiana, langs de Mississippi Rivier.

24. Multnomah Falls (Oregon)

Een minder bekende plek die zeker tot de mooiste plekken in Amerika behoort is de Multnomah Falls, bij Portland in de staat Oregon. De gigantische waterval met de brug in de groene omgeving zorgt voor een sprookjesachtig en fotogeniek geheel.

25. Antelope Canyon (Arizona)

Voor fotografen is de Antelope Canyon bij Page een van die mooie plekken in Amerika die je niet mag overslaan. Je kunt hier namelijk heerlijk met lijnen, vormen en licht spelen. De Antelope Canyon bestaat uit 2 delen: Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. Mijn zusje en ik deden de speciale Photo Tour door de Lower Antelope Canyon. Je krijgt dan onderweg fotografietips én meer tijd om die foto’s te maken. Geloof me: als je wat mooie foto’s wilt maken van deze plek lukt dat amper tijdens de reguliere tour.

lower-antelope-canyon-amerika

Lees ook: rondreis – inspiratie voor een toffe reisroute in West-Amerika

Ik hoop dat je iets hebt aan deze inspiratie voor mooie plekken in Amerika. Wil jij nog meer reisinspiratie? Dan heb je vast ook iets aan de website van Little America. Deze reisorganisatie verzorgt reizen op maat naar de mooiste plekken in de Verenigde Staten en Canada.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een andere partij. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *