Jaffa-Tel-Aviv-Israel

Pretty Picture Time: het oude Jaffa in Tel Aviv

Jaffa, in het Hebreeuws Yafo, betekent ‘mooi’. En mooi is dit deel van Tel Aviv zeker. Wanneer je door de smalle straatjes slentert die als een doolhof door Jaffa in Tel Aviv slingeren heb je het gevoel dat het moderne Tel Aviv ver van je vandaan is. Een aanrader als je in Tel Aviv bent!

Jaffa in Tel Aviv is een van de oudste havensteden ter wereld. Door de eeuwen heen kwamen er steeds meer Joden met boten (terug) naar Israël en arriveerden in de haven van Jaffa. Uiteindelijk werd de havenstad te vol, waardoor mensen zich gingen vestigen buiten Jaffa. En zo ontstond Tel Aviv. Tegenwoordig is Jaffa een wijk van Tel Aviv.

Lees ook: zéér uitgebreide reisgids – tips voor een stedentrip Tel Aviv in Israël

Jaffa-Tel-Aviv-Israel

Wandelen in het oude en fotogenieke Jaffa in Tel Aviv

Het merendeel van Jaffa in Tel Aviv is autovrij, waardoor je op je gemak kunt rondwandelen. Je kunt een wandeling door Jaffa beginnen bij de klokkentoren, bij HaShaon Square. Loop langs de winkeltjes en bakkerijen aan Yefet Street (een aanrader is Abouelafia Bakery!) en sla uiteindelijk een keer een leuk straatje naar rechts in. Let ook zeker op de details op de muren en deuren. Als je de vlooienmarkt van Jaffa in Tel Aviv genaamd Shuk Hapishpishim wilt bezoeken sla je op de Yefet Street naar links af, de Olei Zion Street in.

Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel

Wanneer je genoeg hebt van de schoonheid van de fotogenieke steegjes wandel je richting de haven van Jaffa. Net als in de rest van Tel Aviv vind je ook hier weer street art en graffitikunst. Vanaf de haven kun je vervolgens naar Segev Street lopen, waar je een pittoresk plein met enkele restaurants en winkeltjes vindt. Als je deze weg vervolgt kom je uit bij het park Gan Hapisga. Een ideale plek om de voeten wat rust te gunnen, van de rust te genieten en de skyline van Tel Aviv te bewonderen. Hoewel dit een relaxte plek is, heeft het wel een duister randje wat betreft de geschiedenis. Jaren geleden stonden er op de plek van dit park Palestijnse huizen, die allemaal zijn verwoest.

Lees ook: kosten Israël – wat ben je kwijt voor een biertje en een bed? + bespaartips!

Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel

Vanaf het park lopen er een aantal trappen naar de boulevard langs zee. Via de boulevard kun je teruglopen naar de klokkentoren – het startpunt van de wandeling – of doorlopen naar een van de stranden van Tel Aviv.

Lees ook: 7 leukste hostels & hotels in Tel Aviv (betaalbaar!)

Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel
Jaffa-Tel-Aviv-Israel

Wil jij een reis naar Israël boeken?

Op Corners of the World deel ik veel tips over zelfstandig naar Israël reizen. Maar ik kan me ook voorstellen dat er genoeg reizigers zijn die extra hulp bij willen bij het regelen. Of via een georganiseerde (groeps-) reis Israël willen ontdekken. Dan heb je vast iets aan de volgende inspiratie & info:

Lees ook: voorbereid op reis naar Israël – alles wat je moet weten voor vertrek

Ik ben nog steeds verbaasd over de diversiteit van Tel Aviv! Heb je vragen over deze gave stad of over Jaffa in Tel Aviv? Laat het me hieronder in een reactie weten of stuur me een mailtje met vragen.

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

16 gedachten over “Pretty Picture Time: het oude Jaffa in Tel Aviv”

 1. Zo mooi vastgelegd! Ik herinner me Jaffa nog goed, zeker het uitzicht op de eerste foto en de toren. Ik ben niet overal geweest wat je hier beschrijft, maar gelukkig heb ik er destijds tenminste iets van meegekregen. Veel plezier verder in Tel Aviv!!!

  1. Wat lief Sabine, bedankt! Ik ie later ook wel eens foto’s van plekken en dat ik dan denk: HUH heb ik dat nou gemist? Maar leuk dat je Jaffa ook een mooie wijk vond. 🙂

 2. Wauw Jessica. Wist echt niet dat deze plek er zo uit ziet. Je foto’s hebben mij echt verrast. Zeker een must see. En de gezellig steegjes, waar je heerlijk in rond kunt dwalen. Mijn fotografenhart gaat hier sneller van kloppen.

  1. Wat leuk om te horen Diana! Ik had van tevoren ook niet zo’n goed idee van Tel Aviv, maar het is zo verrassend divers 🙂

  1. Wat leuk om te horen Esther 🙂 Israël is inderdaad een heel interessant en indrukwekkend land. Binnenkort volgt er meer over plekken buiten Tel Aviv!

 3. Jaffa ziet er echt heel leuk en sfeervol uit! Leuker dan het beeld wat ik heb van het moderne Tel Aviv (maar misschien zit ik er naast, ik ben er nooit geweest).

  Gave murals.

  1. Haha ja Tel Aviv heeft veel verschillende kanten, dat heeft mij ook echt verrast. En dat maakt het wat mij betreft ook juist zo leuk! 🙂

 4. Een feest der herkenning. Ik denk dat ik 90% van de foto’s die je hebt gemaakt ook heb gemaakt toen wij in Tel Aviv waren. Dit was een prachtig stukje Israël. We hebben deze wijk bezocht met zonsondergang, het gouden uurtje en dat was heel prettig. Het licht speelde mooi mee. Gave foto’s!

  1. De zonsondergang is inderdaad een perfect moment om deze wijk te bezoeken en daarna een wandeling langs de boulevard te maken 🙂 Leuk om te horen dat je zo veel herkent Niels, ik vind het ook altijd geweldig om foto’s van anderen ‘in real life’ tegen te komen (of juist andersom).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *