Waarom Egypte bezoeken? Ik deel 11 redenen met je!

Waarom Egypte bezoeken? Het land van de eeuwenoude tempels, piramides en mummies. Het oude Egypte fascineert mensen van over de hele wereld. Maar het land heeft nog veel meer te bieden dan enkel geschiedenis. Na een rondreis van zo’n 6 weken heb ik 11 redenen voor je op een rijtje gezet waarom jij snel naar Egypte zou moeten vertrekken!

Lees ook: voorbereid op reis naar Egypte – alles wat je moet weten voor vertrek

Waarom Egypte bezoeken? Ik deel 11 redenen met je!

1. De eeuwenoude piramides bezoeken

Laten we beginnen met een van de meest voor de hand liggende redenen: wie wil nou niet de eeuwenoude piramides van Egypte zien? Een van de wereldwonderen. Dit is iets waar ik als kind al van droomde, en met mij volgens mij nog veel andere mensen!

Lees ook: 13 dingen die je wilt weten over de piramides in Egypte

Piramides-Egypte
Piramides-Egypte
Piramides-Egypte

2. Je kunt leren duiken in Egypte

De Rode Zee is een geweldige plek om te snorkelen en te duiken. Wil je een PADI-duikcursus doen? Dan is Egypte een van de beste en meest betaalbare plekken om dit te doen. In Dahab betaal je ongeveer €300 euro voor een cursus van 4 dagen. En mooi dat het hier onder water is!

Lees ook: wat te doen in Dahab in Egypte? Veel tips!

Sahara-beach-camp-Sinai-Egypte
Sahara-beach-camp-Sinai-Egypte
Sahara-beach-camp-Sinai-Egypte

3. Heerlijk weer in Egypte

In de zomer is het eigenlijk iets té heet, maar over het algemeen is het weer in Egypte het hele jaar door aangenaam. Al helemaal in vergelijking met Nederland. Dus als je nog wat zonuren tekort komt…

Lees ook: het Google Maps fiasco in Aswan, Egypte

Cairo-Egypte

4. Egypte is goedkoop

Egypte is een goedkope bestemming. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als dat je zelf wilt, maar over het algemeen is het dagelijks leven in Egypte goedkoop. Een prima lokale maaltijd heb je al voor 20 Egyptische pond: dat is omgerekend €1 euro. Mijn goedkoopste maaltijd was falafel, baba ghanoush, foul en pita’s voor het totaalbedrag van 7 Egyptische pond; oftewel €0,35 eurocent! Een rit van een half uur met de taxi in Caïro kost je ongeveer €1,5 euro en voor de bus reken je ongeveer €1 euro per uur rijden.

Ook de entreeprijzen voor de meeste bezienswaardigheden zijn betaalbaar: tussen de €5-10 euro voor de bekende bezienswaardigheden €1-3 euro voor de minder bekende. Voor een bezienswaardigheid zoals de piramides of de tempels van Abu Simbel zouden ze gemakkelijk meer kunnen vragen want reizigers zouden het dan alsnog betalen.

Lees ook: 6 minder leuke dingen tijdens een rondreis in Egypte

Cairo-Egypte
Luxor-Egypte
Luxor-Egypte

5. Zonsopkomst vanaf Mount Sinai aanschouwen

Ik schreef er eerder al een blog over: de wandeling naar de top van Mount Sinai is een van mijn favoriete wandelingen. Het zien van de zonsopkomst vanaf deze berg is zo mooi!

Lees ook: magische zonsopkomsten en heilige bergtoppen: Sinaïberg in Egypte

Sinaïberg-Egypte
Sinaïberg-Egypte
Sinaïberg-Egypte
Sinaïberg-Egypte
Sinaïberg-Egypte

6. Egyptenaren zijn grappig

Ik had niet verwacht dat Egyptenaren zo veel humor hebben. Toegegeven: ze kunnen soms ontzettend irritant en opdringerig zijn om je iets te verkopen, maar ik heb ook veel vriendelijke Egyptenaren leren kennen met goede bedoelingen. Van veel situaties maken ze vaak gewoon een grap. Zelfs het onderhandelen gebeurt vaak op een jolige manier.

Aswan-locals
Sinai-Egypte-bedoeien
Alleen-reizen-vrouw-Egypte

7. Egypte kan je verrassen

Natuurlijk denkt iedereen aan de piramides, het gouden masker van Toetanchamon en de vele eeuwenoude tempels als je het over Egypte hebt. Maar Egypte kent ook een paar verrassingen. Wist je bijvoorbeeld dat een groot deel van Egypte miljoenen jaren geleden zee was? Ten zuiden van Caïro vind je bijvoorbeeld Wadi El-Hitan, oftewel de Vallei van de Walvissen. Hier zijn diverse fossielen gevonden van de voorouders van zeedieren zoals walvissen, schildpadden en krabben. Maf als je je in de snikhete woestijn bevindt!

Lees ook: de stad van duizend oplichters en minaretten – Caïro in Egypte

Cairo-Egypte
Cairo-Egypte
Cairo-Egypte

8. Nubische bevolking leren kennen

Over verrassingen gesproken: waarschijnlijk was de grootste verrassing tijdens mijn rondreis door Egypte de kennismaking met de Nubische bevolking. Deze mensen zijn weliswaar Egyptenaren maar hebben hun eigen cultuur en tradities. Ik vond ze heel gemakkelijk in de omgang en ont-zet-tend gastvrij. Bovendien zijn ze erg trots op hun Nubische achtergrond en vinden ze het geweldig om meer over het Nubische koninkrijk te vertellen aan buitenstaanders. De Nubische dorpen vind je in het zuiden van Egypte, tussen Aswan en de grens met Soedan. Op Elephantine Island in Aswan begeef je je even in een ander Afrika dan wat je in Egypte gewend bent!

Aswan-Nubisch-dorp
Aswan-Nubisch-dorp
Aswan-Egypte

9. Egypte is ontzettend fotogeniek

Een aantal van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien was in Egypte. De vele prachtige tempels, de eeuwenoude archeologische vondsten, het hectische dagelijks leven op de markten in de steden, de Arabische architectuur. Yes, Egypte is toch wel een van de meest fotogenieke landen waar ik tot nu toe ben geweest.

Piramides-Egypte
Luxor-Egypte
Luxor-Egypte
Luxor-Egypte
Luxor-Egypte
Aswan-Egypte
Aswan-Egypte
Aswan-Egypte
Voorbereiding-Egypte

10. De stilte in Egypte opzoeken

Enkele steden zoals Caïro zijn hectisch, maar Egypte is uiteindelijk toch grotendeels woestijn. En in de woestijn zoek je de stilte en de rust op. Heerlijk! Enkele plekken waar je helemaal tot rust kunt komen zijn de woestijn van Sinaï, de Fayoum oasis ten zuiden van Caïro en de Siwa oasis in de Westelijke Woestijn.

Sahara-beach-camp-Sinai-Egypte
Luxor-Egypte
Cairo-Egypte

11. Een rondreis in Egypte met veel diversiteit

Bergen, zee, geschiedenis en cultuur: je vindt het allemaal in Egypte. In eenzelfde rondreis van een week kun je eeuwenoude tempels en piramides bezoeken, wandelen in de bergen van Sinaï, de stilte opzoeken in de woestijn, de onderwaterwereld ontdekken bij de Rode Zee en uitwaaien op een felucca op de Nijl. Ik had niet verwacht dat een reizen in Egypte zo veel diversiteit zou kennen!

Lees ook: 12 reistips als je als vrouw alleen in Egypte reist

Luxor-Egypte
Cairo-Egypte
Cairo-Egypte
Terugblik-augustus-2018
Aswan-Egypte
Aswan-Egypte
Mount-Sinai
Dahab-views
Voorbereiding-Egypte

Wil jij een reis naar Egypte boeken?

Op Corners of the World deel ik veel tips over zelfstandig naar en in Egypte reizen. Maar ik kan me ook voorstellen dat er genoeg reizigers zijn die extra hulp willen bij het regelen. Of via een georganiseerde (groeps-) reis Egypte willen ontdekken. Dan heb je vast iets aan de volgende inspiratie & info:

  • Miriam van Kingfisher Tours is een Nederlandse vrouw die al jaren met haar gezin in Egypte woont. Ze spreekt Nederlands, heeft ook Nederlandssprekende gidsen en kan echt geweldige reizen in Egypte op maat voor jou samenstellen. Ook hebben ze speciale activiteiten voor (jonge) kinderen, dus hartstikke leuk als je een familiereis maakt. Ben je in Luxor en heb je wat vrije tijd? Dan nodigen ze je vaak uit voor een boottocht op hun eigen felucca, super leuk!
  • Sawadee heeft een 11-daagse groepsreis door Egypte waarbij je Caïro, Luxor, Aswan en Safaga aan de Rode Zee bezoekt. Het leuke aan deze groepsreis is dat de groep zich onder andere met de nachttrein én met een boot over de Nijl verplaatst.
  • Shoestring Travel heeft een mooie, uitgebreide groepsreis van 13 dagen. Deze groepsreis focust vooral op (jonge) reizigers die veel vrijheid tijdens een groepsreis willen hebben. Je hebt genoeg vrije tijd, maar tegelijkertijd ben je op pad met gelijkgestemde mensen. Tijdens deze groepsreis ga je naar Alexandrië, Caïro, Luxor, Aswan en Hurghada. Ook tijdens deze reis verplaats je je met de nachttrein en een felucca (traditionele zeilboot). Je kunt de reis uitbreiden met een bezoek aan de tempels van Abu Simbel.
  • Riksja Travel is een van de weinige reisbureaus die je ook naar de minder bekende plekken in Egypte brengt tijdens een rondreis. Zoals de woestijn van El Fayoum, tijdens de 13-daagse privéreis door Egypte.

Dit zijn een aantal redenen waarom Egypte bezoeken een goed idee is. Heb jij nog een andere reden? Of vragen over reizen in Egypte? Laat het hieronder in een reactie weten!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments