Malta-Gozo-Blue-Grottos

Malta bezienswaardigheden & tips voor Gozo en Comino

Onder het Italiaanse Sicilië vind je een archipel met een paar prachtige eilanden: Malta, Gozo en Comino. Dit is een fijne bestemming voor wie er een aantal dagen tussenuit wil. In dit artikel deel ik leuke Malta bezienswaardigheden. Daarnaast vertel ik je wat je kunt doen op de eilanden Gozo en Comino. Tot slot deel ik tips voor een autotrip op Malta en Gozo!

Malta bezienswaardigheden: wat kun je hier zien & doen?

1. Blue Grotto bezoeken

Een van de mooiste Malta bezienswaardigheden vind ik de imposante kliffen aan de westelijke en zuidelijke kust van het eiland. Door het bootje op de foto zie je de verhoudingen. Prachtig hè? Als je vanaf het uitzichtspunt naar beneden gaat vind je een enkele restaurants, een plek vanwaar bootjes vertrekken om langs de kust te varen en een parkeerplaats. Hier kun je gratis parkeren, al lopen er wel mannetjes rond die een fooi verwachten voor het ‘bewaken’ van jouw auto.

Malta-Gozo-Blue-Grottos
Malta-Gozo-Blue-Grottos

2. Mdina bezoeken

In het westen van het eiland vind je Mdina, een minuscuul stadje dat uit slechts enkele straten bestaat. De straatjes hier doen me denken aan Italië, al doet het woord ‘medina’ eerder aan Noord-Afrika denken. Veel tijd heb je hier niet nodig, binnen een uur heb je letterlijk iedere straathoek gezien.

Vanaf het uitzichtspunt aan de oostelijke kant kun je een groot deel van het eiland zien. Het meest opvallende bouwwerk is de gigantische ronde kerk in Mosta, genaamd de Rotunda. Dit is een van de grootste ronde kerken ter wereld.

Ik vond het overigens een beetje jammer dat Mdina bekendstaat als ‘de stille stad’, omdat deze plek autovrij zou zijn. Toen ik in Mdina was reden de auto’s echter gewoon door Mdina – en was het alles behalve stil.

Malta-Gozo-Mdina
Malta-Gozo-uitzicht-Mdina
Malta-Gozo-Mdina-deurknop
Malta-Gozo-Mdina

3. Eten en uitgaan in St. Julian’s en Paceville

Persoonlijk zou ik niet in dit deel van Malta willen verblijven: het is druk, parkeren is een hel (dus niet handig als je gaat roadtrippen) en naast restaurants en cafés vind je hier ook veel gentlemen clubs. Zelfs in het laagseizoen kun je je hier iedere avond vermaken, maar dat betekent dat je dus ook iedere dag tot in de vroege uurtjes wakker ligt van het lawaai op straat. Maar om een hapje te eten en een dansje te doen zit je goed in St. Julian’s en Paceville.

4. IJs eten bij Busy Bee Cafe in Msida

Een van de betere ijsjes die ik in mijn leven heb gegeten. Bovendien werken ze hier niet met bolletjes ijs, maar met BOLLEN. A girl’s gotta love her ice cream.. Je vindt deze fijne plek in de buurt van de Msida jachthaven. Adres: 30 ix-Xatt Ta’ Xbiex in Msida. Vanaf de boulevard die langs de jachthaven loopt heb je trouwens een mooi uitzicht op de hoofdstad Valletta. Hier moet je vooral zijn als je wilt winkelen.

5. Het vissersdorp Marsaxlokk

Gekleurde boten dobberen rond in de baai, een briesje zorgt voor verfrissing terwijl je over de boulevard langs de kraampjes wandelt. Marsaxlokk, in het zuiden van het eiland, is een van de leukste Malta bezienswaardigheden die je op het eiland kunt bezoeken. Iedere zondag wordt hier bovendien een traditionele markt gehouden, dus leuk om in je bezoek aan Marsaxlokk te verwerken. Overigens is het jammer dat je vanaf de boulevard uitzicht hebt op een elektriciteitscentrale en in de verte kun je zelfs de lelijke steigers van de haven zien.

Malta-Gozo-Marsaxlokk

6. Zonnebaden op het strand van Mellieha

Ik heb op Malta eerlijk gezegd weinig mooie zandstranden gezien. Daarvoor moet je toch op het eiland Gozo zijn. Mellieha Bay Beach, in het noorden van Malta, vond ik een van de mooiste stranden die we op het eiland tegenkwamen. Zeker een aanrader voor als je een dagje wilt zonnebaden, maar niet met de boot naar een van de andere eilanden wilt gaan.

Yvonne ging maar liefst een week naar Malta en deelt op haar blog nog meer tips voor bezienswaardigheden op Malta! Zij ging bijvoorbeeld naar Popeye Village en maakte een mooie wandeling door de hoofdstad Valletta.

7. Speelse stadswandeling in Valletta met Secret City Trails

Wil jij de hoofdstad Valletta op een nieuwe, speelse manier ontdekken? Maak jouw bezoek aan Valletta extra leuk met een stadswandeling via Secret City Trails. Dit platform biedt stadswandelingen aan in allerlei steden, waaronder Valletta. Het is een combinatie van een wandeling en een scavenger hunt. Onderweg los je raadsels op, zodat je naar de volgende plek wordt geleid. Zelfs in steden die je goed denkt te kennen (voor mij was dat bijvoorbeeld Lissabon) ontdek je nieuwe dingen. Je kunt een Secret City Trail alleen doen, maar het is natuurlijk gezelliger om de raadsels samen op te lossen. Houd er wel rekening mee dat de meeste spellen en de raadsels in het Engels zijn.

Klik hier om meer informatie over de Secret City Trail in Valletta te ontdekken

Wat te doen op het eiland Gozo?

Vanaf Cirkewwa, in het noorden van Malta, kun je de boot nemen naar Mgzar op Gozo. Deze boot vertrekt iedere 30-45 minuten en de tocht duurt ongeveer een half uur. Je kunt met de auto oversteken: voor een auto met 1 bestuurder betaal je €15,70 retour (mei 2017). Voor iedere extra passagier betaal je €4,65 retour. Gozo is een prima dagtrip vanuit Malta, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een paar dagen op het eiland te overnachten.

1. Citadel en fotogenieke straatjes in Victoria

Het beste uitzichtpunt op het eiland vind je in de hoofdstad Victoria: de citadel. Dit ommuurde gedeelte in de stad biedt niet alleen prachtige uitzichten over de rest van Gozo. Er is namelijk nog meer te zien binnen de muren, waaronder de kathedraal van Victoria en het gevangenismuseum. Vergeet trouwens niet om door de pittoreske straatjes van Victoria te wandelen én je camera mee te nemen.

Malta-Gozo
Malta-Gozo-Victoria
Malta-Gozo-Victoria
Malta-Gozo

2. Gozo kaas proeven bij Grapes Wine Bar in Victoria

Je kunt me sowieso altijd wakker maken voor kaas, maar de Gozo kaas was echt een verrassing. De kaas is natuurlijk op meer plekken te proeven, maar ik vond de salade met Gozo kaas bij the Grapes Wine Bar een echte aanrader. Bovendien zit je hier ook nog eens gezellig op een plein met meerdere terrassen.

Malta-Gozo-kaas

3. Indrukwekkende kliffen bij Azure Window

Jammer genoeg stortte de Azure Window in 2017 compleet in. De scheuren zijn nog steeds duidelijk te zien en het gebied is afgezet vanwege het gevaar dat het verder instort. Maar gelukkig is het uitzicht op de kliffen nog steeds erg indrukwekkend. In de buurt van Azure Window zie je een vreemd gevormde rots genaamd Fungus Rock in zee liggen. Vanwege de ligging in het westen is dit overigens ook een goede plek om van de zonsondergang te genieten.

Malta-Gozo-Azure-Window
Malta-Gozo-Azure-Window

4. Inland Sea – kleinste ‘zee’ ter wereld

Op steenworp afstand van de Azure Window vind je Inland Sea, een klein zoutwatermeer dat wordt omringd door rotsen. Het is hier ondiep en het water is rustig, waardoor dit meer vooral fijn is om te zwemmen met kinderen.

Malta-Gozo-Inland-sea

5. Ramla Bay: het beste strand op Gozo?

Naast de Azure Window is er een andere indrukwekkende plek om van de zonsondergang te genieten: Ramla Bay, in het noorden van Gozo. Het zand van dit strand is roodoranje gekleurd en het water hier is ontzettend helder. Door de uitgebreide uitleg over alle soorten kwallen die hier in het water leven hield ik het bij pootje baden. Ik denk dat Ramla Bay een van de beste stranden is om te zonnebaden, zwemmen en te relaxen op Gozo.

Malta-Gozo-Ramla-Bay

Relaxen en snorkelen op Comino

Een van de leukste plekken die je kunt bezoeken ligt niet op het eiland Malta, maar bij het eiland Comino. Comino ligt tussen Malta en Gozo in en is vrij klein. Bijna iedereen gaat naar het eiland Comino om één reden: de Blue Lagoon. Het meest blauwe water dat ik ooit in Europa heb gezien is toch wel bij deze lagune.

Het is niet mogelijk om met de auto naar Comino over te steken. Maar dat is ook helemaal niet nodig: de meeste mensen blijven bij de Blue Lagoon en wie naar de toren op het eiland wil lopen maakt een wandeling van een half uur. Je hoeft je dus niet echt te verplaatsen op het eiland. Vanaf Cirkewwa, in het noorden van Malta, kun je een boot nemen naar Comino. Je betaalt €10 euro voor een retourticket.

Wat is belangrijk om te weten voordat je naar Comino gaat?

1. Er is een minuscuul zandstrand bij de Blue Lagoon, maar de kans is vrij groot dat je op de stenen moet zitten/liggen. Er worden wel stoelen verhuurd, zodat je nog enigszins comfortabel kunt zitten. Deze zijn €5-10 euro per stuk, afhankelijk van de plek.

2. Er is bijna geen schaduw bij de Blue Lagoon. Het is verstandig om zelf een parasol mee te nemen. Het is ook mogelijk om er ter plekke een te huren voor €5-10 euro, afhankelijk van de plek.

3. Je mag zelf eten en drinken meenemen naar Comino, maar er zijn ook enkele kraampjes bij de Blue Lagoon. In de winterperiode zijn deze overigens gesloten, dus dan is het verstandig om alles zelf mee te nemen.

Kwallen alert!

4. Er zitten redelijk wat kwallen in de Blue Lagoon. Gelukkig is het water kraakhelder, waardoor je ze gemakkelijk kunt zien – en ontwijken. Maar let er dus wel even op als je gaat zwemmen (de kwallen die ik heb gezien waren allemaal bruin en leken soms op bruin zeewier).

5. Tegenover Comino ligt het piepkleine eiland Cominotto. Het is mogelijk om hierheen te zwemmen. Hier vind je een klein zandstrand en kun je een grot in wandelen. Verder bestaat het eiland vooral uit rotsen.

6. Het is mogelijk om op Comino te overnachten: er is namelijk een hotel. Ideaal als je van de Blue Lagoon wilt genieten als alle dagtoeristen zijn verdwenen.

Lees ook: Blue Lagoon, Malta – dagtrip naar het eiland Comino

Malta-Comino-Blue-Lagoon
Malta-Comino-Blue-Lagoon
Malta-Comino-Blue-Lagoon

Slapen op Malta

Zelf sliepen wij in de NSTS Campus Residence & Hostel in Msida. Dit is een rustig deel, maar je kunt gemakkelijk met de bus of taxi naar andere plekken zoals de hoofdstad Valletta of St. Julian en Paceville. Bij de campus kun je zowel privékamers als een bed op gedeelde kamers boeken: ideaal voor groepen, stellen én soloreizigers dus. Bij de prijs zit het ontbijt inbegrepen – dat verrassend uitgebreid was voor een ontbijtbuffet. Daarnaast is er een zwembad aanwezig, zodat je het ook tijdens de heetste uren op Malta kunt uithouden.

Roadtrip-Malta-Gozo-Victoria

Auto rijden op Malta

Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten voordat je een auto gaat huren op Malta (en Gozo). Het gaat er hier namelijk net even anders aan toe dan je waarschijnlijk gewend bent.

1. Links rijden

Het verkeer rijdt links en als bestuurder zit je aan de rechterkant in de auto. Hoewel ik vaker links heb gereden in het buitenland (bijvoorbeeld in Suriname en Indonesië) vond ik het schakelen met links erg lastig op het begin. Daarnaast is ook het inschatten van de afstanden aan de linkerkant erg wennen.

2. Maltezers zijn echte brokkenpiloten

Bijna iedere auto op Malta heeft wel schade wat varieert van een krasje tot een afgebroken spiegel of een kapotte bumper. Mijn hart klopte bijna uit mijn borst toen een taxichauffeur door de bochten scheurde alsof de stad zijn racebaan was. Daarnaast zijn de inwoners wat mij betreft erg ongeduldig in het verkeer. Zodra je ergens een paar seconden stil of niet snel genoeg optrekt beginnen bestuurders al te schreeuwen en te toeteren.

3. Hele smalle straten

Niet gek trouwens dat er zo veel schade is: met name in het stedelijke gebied rondom Valletta zijn de straten ont-zet-tend smal. Je denkt dat de straat amper breed genoeg is voor een fietser en dan blijkt het een tweerichtingsweg te zijn, waar mensen ook nog langs de stoep mogen parkeren…

4. Heuvels, heuvels en nog meer heuvels

Ik dacht dat Malta en Gozo erg vlakke eilanden waren. Niet dus. De meeste steden zijn gebouwd op de heuvelen – onder andere ter bescherming tegen aanvallen van piraten vroeger. Het is dus wel verstandig om de hellingproef onder de knie te hebben, anders zorgt rijden op Malta voor behoorlijk wat stress en ergernissen.

5. Onderschat de afstanden niet

Malta is weliswaar een klein eiland, maar de afstanden kunnen verraderlijk zijn. Zo kun je over een afstand van een paar kilometer alsnog een half uur onderweg zijn. Van Valletta naar de haven in het noorden is het bijvoorbeeld zo’n 45 minuten rijden.

Malta-Gozo-auto
Malta-Gozo-viewpoint

Auto huren op Malta

De beste manier om de Malta bezienswaardigheden en het eiland Gozo te bezoeken is een huurauto. Een auto regelen in het buitenland kan – naast bovengenoemde punten – wel eens stress opleveren. Je zult niet de eerste zijn die gedoe heeft over een krasje – want wie heeft die veroorzaakt en wie draait ervoor op? Wij regelden een auto voor Malta via Sunnycars. Bij Sunnycars hoef je je namelijk geen zorgen te maken om eventuele schade of andere problemen. Bij de huurprijs zit namelijk van alles inbegrepen, zoals een diefstalverzekering, een schadeverzekering en een WA-verzekering inbegrepen.

De dag voor vertrek kreeg ik een sms met het noodnummer dat ik 24/7 kon bereiken. Gelukkig heb ik deze niet nodig gehad, maar het is altijd fijn om deze bij de hand te hebben (ik sla dit soort nummers vrijwel nooit op in mijn telefoon) en te weten dat je altijd de klantenservice kunt bereiken.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars
Malta-Gozo-auto

Per bus verplaatsen op Malta en Gozo

Vind je autorijden toch iets te spannend? Er rijden ook Hop-on-hop-off bussen op Malta en Gozo, die je langs de meeste Malta bezienswaardigheden en naar Gozo brengen. Je zult iets vaker moeten wachten, maar je hoeft je geen zorgen te maken over jouw eigen rijvaardigheden. Daarnaast kun je je ook met de ‘reguliere’ openbare bussen op de eilanden verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat je dan wat langer onderweg bent en minder vrijheid hebt dan met een auto. Heb je bijvoorbeeld maar 3 à 4 dagen op Malta? Dan zou ik een auto huren, zodat je de Malta bezienswaardigheden gemakkelijk kunt bezoeken.

Hoe kom je op Malta?

Er is slechts één vliegveld op Malta: Airport Malta-Luqa. Wij haalden de huurauto op het vliegveld op, maar je kunt vanaf het vliegveld ook met de bus naar de hoofdstad Valletta. Er gaan directe vluchten naar Malta vanaf Eindhoven, Amsterdam én Maastricht. Bekijk de prijzen vanaf verschillende vliegvelden en vergelijk ze via Skyscanner. Je kunt bij Skyscanner ook een prijsalarm instellen als je op specifieke data wilt vliegen naar Malta.

Dit waren mijn tips voor Malta bezienswaardigheden en roadtrippen op de eilanden. Inclusief tips voor een bezoek aan de eilanden Gozo en Comino. Ben je wel eens op deze eilanden geweest en heb je nog meer tips? Deel ze vooral hieronder in een reactie om andere reizigers te helpen!

Dit artikel is mede tot stand gekomen in samenwerking met Sunnycars. Zij hebben de auto tijdens deze rondreis verzorgd. Alle tips en meningen die ik hier deel zijn uiteraard van mijzelf. In dit artikel vind je bovendien affiliatelinks. Meer informatie over affiliate en samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

28 gedachten over “Malta bezienswaardigheden & tips voor Gozo en Comino”

 1. Ik heb hele positieve en hele negatieve verhalen over Malta gehoord, dus ik ben nu wel echt benieuwd wat ik ervan zou vinden! Gozo lijkt me in ieder geval wel heel gaaf, daar zijn de meeste mensen het volgens mij wel over eens. Die plaatsnamen zijn trouwens echt heel apart, lijkt me een bijzondere taal dat Maltees.

  1. Ik weet ook nog niet precies wat ik van het eiland Malta vind. Gozo en Comino vond ik wel erg mooi, maar Malta was een beetje eenzijdig. En een groot nadeel vind ik dat je op Malta bijna geen stranden hebt waar je kunt liggen. Dan zou ik iemand voor een zomervakantie bijvoorbeeld eerder aanraden om naar een Grieks eiland zoals Zakynthos te gaan. 🙂 Ik dacht dat we aan 5 dagen Malta niet genoeg zouden hebben, maar eigenlijk heb je in die tijd alles wel gezien wat je kunt zien haha ;p

 2. Wat prachtig! Vooral die kliffen en dat azuurblauwe water en die idyllische baaitjes. Ik ben nog nooit op Malta geweest, maar misschien leuk om eens buiten de zomer om te bezoeken, als het iets minder warm is.

  1. Ja ik denk dat het in de zomer én erg warm is én dat het eiland overspoeld wordt met Engelse toeristen die constant dronken zijn. Maar in het voor- en najaar is het een fijne bestemming om er een paar dagen tussenuit te zijn! 🙂

 3. Wat een prachtplek om lekker zelf rond te touren. Ik liet de beelden aan mijn vriend zien, die vroeg me direct “Wanneer gaan we?”

  1. Haha wat leuk om te horen Eva. Ik zou er zelf liever niet in de zomer willen zijn (door de hitte en al de dronken Engelse toeristen), maar in het najaar is het een leuke plek als je er een paar dagen tussenuit wilt gaan. En je kunt soms hele goedkope vliegtickets vinden vanaf Eindhoven en Weeze! 🙂

 4. Malta lijkt me een hele mooie bestemming, maar had er eigenlijk nog nooit aan gedacht. Lijkt me erg leuk om lekker rond te rijden. De Blue Lagoon ziet er wel heerlijk uit, maar wel jammer van de kwallen. Dat is dan weer iets minder.

  1. Ja zo jammer hè? Op zich kun je wel het water in, maar heel chill zwem je er dus niet rond. Geen idee of die kwallen er het hele jaar door zitten of dat het alleen in bepaalde periodes is. De eilanden zijn in ieder geval een leuke bestemming voor als je er een paar dagen tussenuit wilt gaan in Europa 🙂

 5. Wat gek, ik dacht echt dat ik al een reactie had geschreven op dit handige blog… nog niet dus. Toch nog even een krabbeltje om je te laten weten dat je me zeker een paar leuke tips hebt gegeven, zoals die kleinste zee en dat leuke Mdina (en dat ik geen autovrij dorp hoef te verwachten, haha)

  1. Ja maf hè? Ik zag namelijk op verschillende blogs dat Mdina autovrij is en toen ik daar was het helemaal vol met auto’s.. Hopen dat het iets tijdelijks is, want ik denk dat het wel een stuk leuker is als je daar zonder die auto’s rond kunt wandelen! 🙂

 6. Wat een fijne en handige tips en wat een mooie foto’s! Het lijkt mij wel spannend om links te moeten rijden, maar na een paar dagen zal dat wel wennen. Het lijkt me een heerlijke bestemming 🙂

  1. Haha ja ik heb al op heel wat plekken op de wereld gereden, maar dit vond ik toch een van de meest avontuurlijkste en spannendste ritjes. ;p Maar het went inderdaad na een tijdje wel hoor! 😉

 7. Als duiker niet je vooral niet je duikuitrusting vergeten als je naar Malta gaat. Er liggen prachtige wrakken rondom het eiland.

  Een huurauto is echt onmisbaar.

  1. Helemaal waar, zonder auto ben je best wel beperkt op Malta. Er gaan wel bussen, maar best onregelmatig en de reistijden zijn vaak toch nog langer dan verwacht. Jammer dat ik m’n duikbrevet nog niet heb zeg, ik heb inderdaad veel mooie dingen gehoord en gezien over wrakduiken bij Malta!

 8. Het doet me een beetje denken aan Capri. Steile kliffen, azuurblauw water en idyllische steegjes. Malta lijkt me een fijne bestemming. We hebben het op ons lijstje staan voor september, dus wie weet. Als we gaan heb ik in elk geval handige tips, dankjewel. Links rijden went heel snel, daar zal ik geen probleem mee hebben.

  1. Wat leuk dat jullie misschien naar Malta gaan! Het is inderdaad een fijne bestemming voor een paar dagen weg, met name in het voor- en najaar. Dan is het minder heet en heb je ook niet zo’n last van dronken mensen die hun zuipvakantie op Malta hebben. ;p Ik heb op meerdere plekken ter wereld links gereden maar autorijden op Malta vond ik nog wel echt een dingetje. Ik dacht van tevoren ook dat het heel gemakkelijk zou gaan (voor mij voelt links rijden namelijk logischer dan rechts rijden ;p), maar de mensen op Malta rijden als gekken en de straten in de steden zijn idioot smal. Maar een auto huren is wel echt een aanrader, op die manier kun je zoveel mogelijk van de eilanden ontdekken! 🙂

 9. Van de verhalen die ik hoorde was er op Malta niet heel veel te zien en te beleven. Goed om dan in het ongelijk te worden gesteld. Het ziet er prachtig uit. Gozo had ik nog niet op mijn radar. En ook niet geweten dat er in die regio zo’n mooi blauw meer was. Weer iets geleerd 😉

  1. Hm, ik vond Malta leuk voor een paar dagen maar ik zou er bijvoorbeeld niet mijn zomervakantie door willen brengen. Ik doe alles op een best wel rustig tempo en ik vond 5 dagen al genoeg haha. Maar het is een leuke bestemming als je er in het voor- of najaar een paar dagen tussenuit wilt gaan! 🙂

  1. Het is heel gemakkelijk te combineren (ook met Comino), zelfs als je er slechts een paar dagen bent! 🙂

 10. Hey Jessica,
  Mooie post over Malta en Gozo. Ik overweeg om (nog) eens naar Malta te gaan. Een twee jaar geleden hebben we 2 weken op Gozo een oud landhuis met zwembad gehuurd. Gozo is een erg rustig eiland en vermoedelijk “stiller” dan Malta. Ik heb op mijn blog een stuk over Gozo geschreven. Over Malta weet ik eigenlijk niet zoveel, omdat we na het landen onmiddellijk met een huurauto de overzet namen en niet meer van Gozo zijn geraakt. Er zijn daar veel strandjes, dus we moesten niet naar Malta. We hadden het geluk om Azure Window nog te zien vóór die is ingestort. Ongelooflijk dat er toen mensen bovenop die rots liepen! Ja, het water bij Comino is erg blauw en de moeite om eens te bezoeken, maar naar mijn gevoel was het er te druk. Ik had wel nog graag de hoofdstad op Malta bezocht en enkele musea, maar dat is dan voor de volgende keer.

  1. Ja erg hè! Ik vond Comino eerlijk gezegd ook erg druk en daarnaast zaten er ook onwijs veel kwallen die het zwemmen niet leuker maakten ;p Gozo is wat dat betreft wel mijn favoriete eiland van die 3. Wat lekker dat jullie daar 2 weken een huisje hebben gehad, ik ga eens kijken op je blog!

 11. Leuk om je blog te lezen ook al is hij van even geleden. Jouw ervaringen met auto rijden zijn heel herkenbaar. Een heel avontuur. Onze dochter loopt hier stage vandaar dat wij haar bezoeken. Malta heeft mooie plekjes maar toch zou ik iemand niet direct aanraden Malta te bezoeken. En als je wel gaat ga dan niet in de buurt van Valletta of Sliema zitten. Echt heel erg druk

  1. Goed omschreven, het is inderdaad een avontuur om daar te rijden haha. Ik hoop dat je dochter een fijne tijd op Malta heeft! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *