Wat te doen in Madrid: mijn favoriete bezienswaardigheden

Madrid, iedere keer verover je mijn hart weer. Een bezoek aan deze stad is voor mij als thuiskomen. Een wandeling door de verschillende wijken van Madrid voelt voor mij als een wereldreis. Zo veel veelzijdigheid. Klasse, met een rebels randje. Als ik ooit ergens voor langere tijd in Europa wil gaan wonen is de Spaanse hoofdstad een grote kanshebber. Hoewel ik weet dat veel mensen houden van Barcelona, won Madrid toch in mijn stedentrip battle. Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen in Madrid?

In deze blog deel ik mijn favoriete plekjes van Madrid, zodat ook de rest van de wereld verliefd kan worden op deze prachtstad! Het is gemakkelijk om een stedentrip naar Madrid in Spanje zelf te regelen. Heb je liever wat hulp bij het regelen? Kijk dan eens bij De Jong Intra Vakanties, waar je jouw stedentrip flexibel kunt samenstellen.

Lees ook: 10 redenen waarom Madrid op jouw bucket list moet staan

Leuke dingen om te doen in Madrid

1. Koninklijke allure in Palacio Réal

Ik heb al heel wat mooie paleizen gezien, maar Palacio Réal in Madrid staat toch wel aan de top. Wat een pareltje, zowel van binnen als van buiten! Iedere kamer is weer geheel anders ingericht als de vorige ruimte. Qua kleur, qua interieur, qua versieringen. De plafonds zijn zo geschilderd dat het haast lijkt of de geschilderde goden op de wolken boven je zweven. Jammer genoeg mag je geen foto’s maken in het paleis – op de entreehal na…

Mijn favorieten zijn de porseleinen kamer met de prachtige wereldbol (of course!) en de rijkelijk versierde kamer in rococo stijl van Charles III. Palacio Réal ligt in het westen van het stadscentrum, aan Calle Bailén. Je zult in het paleis de Spaanse koning niet snel tegen het lijf lopen, want hier worden alleen nog officiële ceremonies gehouden.

Kosten: de entreeprijs is €10 euro, studenten betalen €5 euro. Maaar…. het paleis is van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur GRATIS te bezichtigen. Houd wel rekening met een lange wachtrij rond 18.00 uur. Ik denk dat je ongeveer een uurtje nodig hebt om het paleis te bewonderen.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

2. Bijzonder plafond in de Almudena kathedraal

Vanwege een hevige regenbui kwam ik eens terecht in de kathedraal van Madrid, Santa María la Real de la Almudena. Persoonlijk vind ik de buitenkant niet bijster bijzonder, maar de binnenkant is zeker een bezoek waard. De plafonds en de koepels zijn prachtig beschilderd in de kleurige pop-art stijl. Heel bijzonder!

Kosten: de donatiebox is zo prominent aanwezig bij de ingang dat het haast lijkt alsof je MOET betalen om naar binnen te mogen, maar je moet hier niet op letten. De kathedraal is namelijk gewoon gratis te bezoeken en een donatie is vrijwillig. Aan jou de keuze.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

3. Genieten van straattheater in Madrid

Er is altijd wel iets te zien in de straten van Madrid: van getalenteerde muzikanten tot levende standbeelden. Op de drukkere pleinen zoals Puerta del Sol en Plaza del Mayor zul je je niet snel vervelen.

Kosten: gratis.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

4. Tuin der Lusten bewonderen in El Prado

In het oosten van het stadscentrum vind je de figuurlijke musea-driehoek: El Prado, Sofia Reina en Thyssen-Bornemisza. Mijn favoriet is El Prado. Hier hangt namelijk een van de tofste kunstwerken die ik ken: de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch (die schilder uit mijn hometown Den Bosch). Daarnaast zijn er ook nog veel andere indrukwekkende schilderijen en kunstwerken te bewonderen.

Kosten: de entree voor El Prado is €15 euro. Maaar…. Als je El Prado ’s avonds bezoekt (maandag tot en met zaterdag tussen 18.00-20.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 17.00-19.00 uur), mag je gratis naar binnen. Misschien heb je aan 2 uur niet genoeg, maar ik ben meestal wel na die tijd wel uitgekeken. Studenten tot en met 25 jaar hebben trouwens altijd gratis toegang tot El Prado.

5. Relaxen in El Retiro park

In Madrid vind je verschillende stadsparken, maar een van de leukste is toch wel El Retiro. Er wordt muziek gemaakt. Kunstenaars verkopen hun kunst of laten zich ter plekke inspireren. Mensen huren een bootje of liggen te zonnebaden in het gras. Eekhoorns gaan er met je lunch vandoor. Er is altijd wel iets te zien en te doen in dit park. Tip: loop wat dieper het park in richting Palacio de Cristal.

Kosten: gratis.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

6. Schildpadden spotten in Atocha Station

Heb je ooit een treinstation gezien waar je schildpadden kunt zien? En niet een of twee, maar tientallen! Atocha Station ligt in het zuidoosten van het centrum. Vanaf hier vertrekken treinen naar bijvoorbeeld Toledo en Chuenca.

Kosten: gratis.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
En kun je de duif ook spotten?
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

7. Chillen in Jardines de Sabatini

Nog een fijn park om de benen te strekken na al dat wandelen door Madrid. Jardines de Sabatini ligt naast het koninklijk paleis en hoewel het park een centrale ligging heeft is het altijd een oase van rust.

Kosten: gratis.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

8. Alles leren over Spaanse invloeden in Museo de America

In Museo de America leer je alles over de Spaanse invloeden wereldwijd, de ontdekkingstochten en de koloniën op het Amerikaanse continent. Ik vond dit museum erg interessant omdat ik zelf in voormalige Spaanse kolonies zoals Cuba en Colombia ben geweest, maar ook mijn moeder was onder de indruk van alles wat er over de verschillende culturen werd verteld en getoond. Klein nadeel: de informatie is allemaal in het Spaans.

Kosten: €3 euro, gratis voor studenten en 65+ers. Op zondagen mag iedereen het museum gratis bezoeken.

9. Prachtig uitzicht vanaf Palacio de Cibeles

Palacio de Cibeles is van de buitenkant indrukwekkend, maar vanaf het dak heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op Plaza de Cibeles. Het is ook zeker de moeite waard om door het gebouw te wandelen. Zo worden er regelmatig kleine concerten gehouden en exposities georganiseerd. Zoek je een rustige plek om te lezen of te werken? Op een van de verdiepingen vind je een leeszaal, waar je ook nog eens gratis gebruikt kunt maken van de WiFi.

Kosten: gratis. Een bezoek aan het dakterras voor het uitzicht kost €2 euro.

10. Kleurrijke street art bewonderen

Liefhebbers van kleurrijke street art zijn met name in de wijken La Latina en Lavapiés op de juiste plek. Je kunt beginnen bij El Campo de la Cebada, waar je al veel graffiti en street art zult vinden. Vanaf hier kun je de omliggende straten verkennen, op zoek naar kunst op straat.

Kosten: gratis.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

11. Rondstruinen op gigantische vlooienmarkt

Houd je van (rommel-) markten? Dan moet je op zondagochtend zeker naar de wijk La Latina gaan. Hier wordt een van de grootste vlooienmarkten van Europa gehouden: El Rastro. In een aantal straten vind je vooral veel toeristische prullen, maar je kunt hier ook op zoek naar leuke kleren en huisdecoratie. Ook fanatieke verzamelaars kunnen hier op de juiste plekken een verborgen schat vinden. Er komen overigens verrassend veel Spanjaarden op de markt af, dus je bent niet omringd door enkel toeristen. De sfeer is hier sowieso fijn en in de wijk vind je veel cafés en tapasbarretjes waar je na het rondstruinen de voeten wat rust kunt gunnen en van een betaalbare lunch kunt genieten.

Kosten: gratis (tenzij je iets koopt natuurlijk)

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

12. Gigantisch voetbalstadion van Réal Madrid

In Madrid vind je ook het stadion van de club Réal Madrid, oftewel Estadio Santiago Bernabéu. Zelfs als je geen voetbalfan bent zul je onder de indruk zijn van de omvang van dit stadion. Daarnaast is het verrassend leuk om door de spelerstunnel te lopen en op de stoelen te zitten waar beroemdheden zoals Christiano Ronaldo en David Beckham hebben gezeten. Tip: het is wel extra leuk om samen met voetbalfans te gaan als je er zelf niet echt van houdt; hun enthousiasme werkt aanstekelijk haha.

Kosten: €24 euro.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

13. Koninklijk uitrusten in Jardines del Campo del Moro

Jardines del Campo del Moro zijn de koninklijke tuinen en liggen – logischerwijs – achter het koninklijk paleis. Ik heb het idee dat niet veel mensen weten dat ook dit park open is voor publiek, want het is hier altijd ontzettend rustig.

Kosten: gratis

14. Dagtrip naar het historische Toledo

Toledo is de voormalige hoofdstad van Spanje en is een perfecte daguitstap vanuit Madrid. In deze stad is een mix van invloeden aanwezig: Joden, Moren en Christenen hebben allemaal hun stempel op deze Spaanse stad gedrukt en dat is vandaag de dag nog steeds te zien. De stad is klein genoeg om in één dag te ontdekken, al is het ook mogelijk om hier te overnachten. Houd er wel rekening mee dat de stad op een heuvel ligt en dat je regelmatig omhoog en weer omlaag moet lopen.

Enkele aanraders zijn de Kathedraal en Monasterio de San Juan de los Reyes in de Joodse wijk. Maar eigenlijk moet je gewoon lekker ronddwalen door de stad en genieten van alles wat je ziet en tegenkomt. Daarnaast ben ik naar Mirador del Valle Toledo gelopen voor het beste uitzicht over de stad. Als je geen zin hebt om te wandelen kun je ook het toeristentreintje naar dit uitzichtpunt nemen.

Kosten: een retourticket met de trein van Madrid naar Toledo en terug kost zo’n €20 euro.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

15. Vurige flamenco ervaren

Prachtige danseressen in lange jurken die over het podium draaien op de melodie van de harde gitaarklanken. Zweetdruppels die in het rond vliegen. De intensiteit in de blikken van de dansende vrouwen. Het geklik van de hakken op het podium. Iedere keer wanneer ik hieraan terugdenk krijg ik weer kippenvel. Flamenco is ontstaan in Zuid-Spanje, maar is eigenlijk in het hele land een onwijs populair muziekgenre. Flamenco wordt vaak geassocieerd met enkel de dans, maar ook de instrumenten en de zang is erg belangrijk. Je kunt op veel plekken van een show genieten, maar mijn favorieten zijn El Juglar in Calle Lavapiés en La Taberna de Mister Pinkleton in Calle Cuchilleros (niet ver van Plaza Mayor).

Kosten: een show + een drankje kost €15 euro bij El Juglar. Een show + een drankje kost €30 euro bij La Taberna de Mister Pinkleton. Het voordeel van de tweede is dat je de mogelijkheid hebt om te eten tijdens de show. Een aanrader is de paella voor €12 euro; mijn moeder en ik hadden genoeg aan 1 portie samen, want het is best veel.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

16. Parfum tappen bij Aromas

De Spaanse drogisterij Aromas kom je op meer plekken tegen, maar Aromas aan de Calle Mayor is echt een bezoek waard. De vrouw in deze winkel kan je helpen met het uitzoeken van een geur die goed bij jouw huid en persoonlijkheid past. Als je een keuze hebt gemaakt wordt de geur ‘getapt’.

Kosten: een 50ml flesje (die dus ook mee mag in de handbagage in het vliegtuig) kost maar €7 euro!

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

17. Chueca, de wijk waar alles kan en mag

Chueca is the gay district van Madrid, maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Het is een wijk waar alles mag en kan, waar iedereen met iedereen het leven viert. Met name op zaterdagavond kijk je jouw ogen hier uit en heb je gegarandeerd een interessante avond. Kijk niet raar op als er bijvoorbeeld een travestiet (voor de grap) met je flirt of je spontaan geknuffeld wordt door mensen. Chueca ligt ten noorden van de Gran Vía. Tip: als je ooit de kans hebt om tijdens het Eurovisie Songfestival in Madrid te zijn, dan is dit the place to be!

Kosten: gratis, al is het natuurlijk wel leuk om hier een drankje te drinken.

18. Templo de Debod bij zonsondergang

Waarom bij zonsondergang? Omdat ik het bouwwerk er eerlijk gezegd overdag niet zo heel bijzonder vind uitzien. ’s Avonds ziet het er echter magisch uit!

Kosten: gratis.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

19. Cuesta de Moyano voor boekenliefhebbers

Wie van El Retiro park naar het Atocha treinstation loopt komt een schattig straatje tegen: Calle Claudio Moyano. Hier openen boekenverkopers dagelijks hun kraampjes en ze zijn vaak wel in voor een praatje. Als je van rommelmarkten en/of boeken houdt is het zeker de moeite om hier even rond te snuffelen. Houd er wel rekening mee dat veel boeken in het Spaans zijn.

Kosten: gratis, tenzij je een boek koopt natuurlijk

Lees ook: die keer in de oudste kapsalon van Madrid in Spanje

Leuke plekken om te eten/drinken tijdens een stedentrip in Madrid in Spanje

Sowieso vind je in Madrid onwijs veel tentjes waar je lekker kunt eten. Met name in de wijken La Latina en Lavapiés is het aanbod overweldigend. Van Spaanse tapas tot Indische tandoori. Van de Mexicaanse tot de Senegalese keuken. En alles is tot lekker laat open!

1. Chocolateria San Ginés

San Ginés is de oudste chocolateriezaak van Madrid, maar wat mij betreft ook de beste. Ik heb al veel churros met chocoladesaus in m’n leven op en die je hier proeft zijn zeker de moeite waard. De zaak is overigens 24/7 open, dus je kunt er ook voor een late avondsnack terecht. Zelfs grote namen zoals Tina Turner en Jimmy Carter zijn naar San Ginés gegaan om deze heerlijke snack te proeven! Een portie van 6 churros met chocoladesaus kost €4 euro. Ik vind de porties best groot, dus je kunt deze prima met z’n tweeën delen.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje
Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

2. Ontbijten bij 100 Montaditos

Bij de meeste bakkerijen – oftewel panaderia’s – kun je voor 2-3 euro ontbijten. Een bekende keten waar je voor weinig geld kunt eten is 100 Montaditos. Hier heb je keuze uit onwijs veel verschillende ‘tapasbroodjes’, oftewel belegde stukjes stokbrood. Niet het lekkerste wat je in Madrid kunt eten, wel goedkoop en gemakkelijk (want je vindt deze keten door heel Madrid). Koffie en fruitsappen heb je voor €1 euro, de meeste broodjes kosten €1 tot €2 euro. Ik denk dat de meeste mensen genoeg hebben aan 2 tot 3 broodjes.

3. Hapjes en drankjes op de San Miguel markt

De markt is dagelijks van 10 uur ’s ochtends tot middernacht geopend en in het weekend zelfs tot 02.00 uur ’s nachts. Er zitten best lekkere dingen tussen, al moet ik zeggen dat je in de nabijgelegen wijk La Latina voor hetzelfde bedrag vaak meer eten kunt bestellen. Maar het is wel erg fijn dat je hier de hele dag door terecht kunt voor lekkere hapjes! Tapas is meestal €1-2 euro per stuk.

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

4. Heerlijke sushi bij Miss Sushi

Ik ben niet zo’n fan van de decoratie (alsof je in een levensgroot barbiehuis stapt, zo veel roze!), maar wel van de sushi. Ik ben een keer met een groep bij Miss Sushi gaan eten en als zelfs een man enthousiast is over deze plek weet je dat het eten goed is. Miss Sushi heb je overigens ook in andere Spaanse steden, zoals Sevilla.

5. Indisch eten: Calle de Lavapiés

Dit is bij uitstek de straat van de Hindoestanen. Wie zin heeft in Indisch is hier aan het juiste adres. Zonder te overdrijven: op 50 meter lopen ben je sowieso al 10 verschillende Indische restaurants gepasseerd.

6. Tapas bij Taberna Los Austrias

Er zijn veel leuke tapasrestaurants in de wijk La Latina. Een van de plekken die ik je kan aanraden is Taberna Los Austrias. Je kunt hier buiten zitten (is niet altijd mogelijk in Madrid) en binnen is het ook ontzettend sfeervol. Bovendien is de tapas hier heerlijk. Avontuurlijk ingesteld? Ga dan voor de lokale lekkernij gulas (ook wel angulas genoemd). Ik was er persoonlijk niet zo’n fan van..

7. Burrito time bij Rosa Negra

Wil je niet veel geld uitgeven aan een maaltijd en heb je zin in Mexicaans? Dan is Rosa Negra een aanrader. Vaak ben je voor €10 euro voorzien. Het eten is niet alleen betaalbaar, maar ook erg lekker. Bovendien zijn de mensen hier onwijs aardig. Toen het regende gaven ze mij een vest uit de gevonden voorwerpen om nog enigszins droog thuis te komen. Lief hè?

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

8. Thee en taart bij Tekoe Tea Shop

Misschien heb je inmiddels wel door dat Lavapiés een van mijn favoriete wijken is wat betreft eten en drinken. Tekoe Tea Shop heeft een fijne, relaxte sfeer waardoor ik hier graag met mijn laptop kom om te werken. Oh en de taarten die ze hier verkopen….

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

9. Lekker gezond: Faborit

Als je op zoek bent naar gezonde en heerlijke fruitsappen, dan ben je bij Faborit aan het juiste adres. Faborit zit op verschillende plekken in Madrid, waaronder Plaza de España en aan Paseo del Prado.

10. Alsof je in de trein zit: Passenger Café

Ook in de wijk Malasaña, ten noorden van de Gran Vía, vind je veel leuke restaurants en cafés. Een van mijn favorieten is Passenger Café. De inrichting lijkt op die van een oude trein en de eigenaar heeft een beamer geïnstalleerd waarop verschillende treinreizen worden geprojecteerd. Leuke plek om koffie of een biertje te drinken!

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

11. Amargo Place to Be

Niet ver van Passenger Café in de wijk Malasaña vind je Amargo Place to Be. Het ziet er misschien klein uit, maar vergis je niet: als je de trap afdaalt vind je hier nog een groot restaurant.

12. Op z’n Nederlands: Van Gogh Café

Liefhebbers van de schilder Vincent van Gogh zullen hun hart ophalen bij het gelijknamige cafe in de wijk Mancloa. Goed te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Museo de America.

Reizen naar Madrid in Spanje

De beste manier om naar Madrid in Spanje te reizen is met het vliegtuig. Vanaf Amsterdam en Eindhoven gaan er directe vluchten. In 2,5 uur sta je op Spaanse bodem en kun je jouw stedentrip in Madrid beginnen. Het vliegveld van Madrid heet Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas en ligt zo’n 15 kilometer buiten Madrid. Ik vlieg graag met Transavia, maar zij vliegen vanuit Nederland niet naar Madrid. Ryanair is een optie, al vind ik deze vliegmaatschappij alsmaar onprettiger worden. Vanaf Amsterdam gaan er wel rechtstreekse vluchten met KLM.

Bekijk eens via Skyscanner wat jouw mogelijkheden qua vluchten naar Madrid zijn en stel een prijsalarm bij Skyscanner in voor de data dat jij graag naar Madrid wilt vliegen.

Verplaatsen in Madrid in Spanje

Persoonlijk vind ik het heerlijk om door Madrid te lopen, dus ik neem bijna nooit de metro. Veel bezienswaardigheden en restaurants in het centrum liggen op loopafstand van elkaar vandaan. Maar het is wel degelijk mogelijk: Madrid heeft een uitstekend metronetwerk. Voor plekken buiten het centrum (zoals het Réal Madrid stadion of Museo de America) raad ik trouwens wel aan om de metro te nemen.

Van en naar het vliegveld van Madrid in Spanje

De meeste mensen komen aan op het vliegveld van Madrid: Adolfo Suárez Madrid-Barajas, maar de meeste Madrilenen zeggen simpelweg Madrid-Barajas. Let op: het vliegveld heeft meerdere terminals en is te bereiken met de metro. Een ticket kost €5 euro (o.a. vanaf halte Sol). Houd er rekening mee dat budgetmaatschappijen zoals Ryanair vanaf T1 (metrohalte Aeroporto T1/T2/T3) vertrekken. Reis je – net als ik – toch door naar T4? Geen paniek! Een metrokaartje terug naar terminal 1 kost €4,50 euro, maar die heb je niet nodig. Bij de uitgang op de eerste verdieping vertrekken er pendelbussen naar de andere terminals. Helemaal gratis!

Daarnaast is het mogelijk om met een speciale shuttlebus te reizen tussen het vliegveld van Madrid en het stadscentrum: de Exprés Aeropuerto. De bus rijdt langs Terminal 1,2 en 4 en stopt vervolgens op drie plekken in de stad: bij metrohalte O’Donnell, bij Plaza de Cibeles en bij het Atocha treinstation. Deze bussen rijden zowel overdag als ’s nachts en een kaartje kost €5 euro.

Lees ook: 10 redenen waarom Madrid op jouw bucketlist moet staan

Overnachten tijdens een stedentrip in Madrid in Spanje

Ik heb inmiddels op meerdere plekken overnacht in Madrid, dus bij deze mijn 3 favorieten:

1. Living Cat’s Hostel

Een super gezellig (en betaalbaar) hostel in een van mijn favoriete wijken, Lavapiés. Met name een aanrader voor soloreizigers die nieuwe vrienden willen maken, veel van de stad willen ontdekken en op zoek zijn naar een feestje. Er worden namelijk dagelijks allerlei activiteiten en kroegentochten georganiseerd. Je kunt geweldig stappen in Madrid en op deze manier word je op een gemakkelijke manier naar de leukste plekken gebracht. Bovendien is de gemeenschappelijke ruimte van Living Cat’s Hostel geweldig. Check dat plafond!

Mijn-favorieten-in-Madrid-Spanje

2. TOC Hostel

Iets duurder dan Living Cat’s Hostel, maar je zit dan ook in het hartje van Madrid. Dit hostel vind je namelijk op kruipafstand van Sol. Dit is een perfecte plek als je wel de gezelligheid van andere reizigers wilt ervaren, maar geen zin hebt in dagelijkse feestjes. De kamers zien er mooi uit en de badkamer is zó schoon. De bedden liggen erg lekker en bieden door de manier waarop ze in de kamer staan voor voldoende privacy. Bovendien vind ik het erg prettig dat de kamers geopend moeten worden met een vingerafdruk. Erg handig als je net zo’n kluns bent als ik die altijd sleutels kwijtraakt!

3. Hostal Horizonte

Samen met mijn moeder sliep ik liever niet in een hostel in Madrid. We gingen daarom voor Hostal Horizonte. De naam is misschien verwarrend, want het is geen hostel. Er is bijvoorbeeld niet echt een gemeenschappelijke ruimte en er zijn enkel privékamers voor 1 – 3 personen. Je kunt wel kiezen tussen een eigen badkamer of een gedeelde badkamer. Als je op zoek bent naar een betaalbare privékamer, dan zou ik Hostal Horizonte zeker aanraden. De eigenaar lijkt wat timide, maar is ontzettend vriendelijk (vooral als je een woordje Spaans spreekt, maar dat is vaak het geval in Madrid).

Lees ook: wat te doen in Valencia in Spanje – mijn favoriete bezienswaardigheden

Zin gekregen om Madrid in Spanje te verkennen?

Heb je door alle tips die ik hier vandaag met je deel zin gekregen om een stedentrip naar Madrid te boeken? De Jong Intra Vakanties richt zich al jaren op reizen en stedentrips, waaronder naar Madrid. Zelf vind ik het erg fijn dat er bij hen veel flexibiliteit is om jouw reis samen te stellen. Je kunt onder andere zelf kiezen hoe lang en wanneer je weg wilt gaan; iets dat niet altijd mogelijk is. Mocht je het dus niet zelf willen regelen is dit een goede optie.

Lees ook: verrassende steden voor jouw volgende stedentrip

Ik hoop dat je deze tips voor Madrid leuk vond en dat ik wat meer mensen enthousiast heb kunnen maken over deze geweldige stad. Niet ALLES dat ik heb gezien en gedaan staat in dit artikel vermeld, dus stuur me gerust een berichtje met vragen over Madrid of laat hieronder een reactie achter!

Dit artikel is geschreven is samenwerking met een andere partij. Daarnaast vind je in dit artikel affiliatelinks. Meer informatie over samenwerkingen en affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments