cadeautjes-onder-10-euro-Jessica

10 Leuke cadeautjes tot 10 euro [2024 editie]

Ben jij op zoek naar een leuk, origineel én betaalbaar cadeau? Een collega werkt een jaar bij het bedrijf, je bent op zoek naar een cadeau voor een cadeauspel met vrienden. Of misschien wil je iemand gewoon verrassen met een kleinigheidje, gewoon omdat het kan. Dan heb je vast iets aan de inspiratie in dit artikel over leuke cadeautjes tot 10 euro!

10 leuke cadeautjes tot 10 euro

1. Een kleine plant of plantzaadjes

Wil jij een cadeau voor een plantenliefhebber? Die kunnen niet genoeg groen in huis hebben! En plantjes heb je al voor een paar euro. Let wel altijd op de plant als diegene huisdieren heeft, want sommige planten zijn giftig voor katten en honden.

Heeft iemand een tuin? Dan kan het ook leuk zijn om plantzaadjes te kopen. Vooral in het voorjaar is het heerlijk om in de tuin te werken. Lekker in het zonnetje, terwijl de natuur weer wakker wordt.

Kosten: gemiddeld €2 tot 10 euro bij een tuinwinkel of bloemist

Pannenkoekenplant-in-terracotta-pot

2. Een leuke koffiemok

Op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeautje voor een koffieliefhebber? Koffiemokken zijn altijd een leuk cadeau. De helft van mijn koffiemokken heb ik van vrienden gekregen, dus het is een makkelijke manier om regelmatig aan hen te denken.

Kosten: gemiddeld €2,5 tot 5 euro bij de meeste huishoudelijke winkels

Plantenvoeding-maken-koffie

3. Een leuke kruik voor de koude winterdagen

Met name vrouwen zijn gek op kruiken. Ze zijn makkelijk (je hoeft ze alleen maar met warm water te vullen) en het is heerlijk om mee te knuffelen op een koude winterdag. Ik heb zelf meerdere kruiken in huis, waarvan de luiaard-kruik die ik van mijn zusje cadeau kreeg mijn favoriet is. HEMA heeft kruiken veel leuke printjes. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een/jouw vriendin? Dan kun je gemakkelijk zoeken via de pagina met cadeaus voor haar.

Kosten: €8,50 bij HEMA

Cadeautjes-onder-10-euro-kruik-luiaard

4. Een mooi notitieboekje

Houdt de persoon waar jij een cadeautje voor koopt van schrijven? Notitieboekjes zijn er in alle soorten en maten. Van Harry Potter tot vrolijke bloemencovers. Met een notitieboekje laat je zien dat je iemand kent, op basis van de kaft die je uitkiest. A4 is fijn voor mensen die veel brainstormen en ideeën op papier willen zetten, A5 is fijn voor mensen die op reis zijn en het boekje graag in een tas willen meenemen.

Kosten: €5 tot 10 euro bij verschillende boekwinkels of bol.com

5. Lekker warme sokken

Ja ja, ik weet het: sommige mensen vinden sokken een suf cadeau. Maar ik ben altijd hartstikke blij als mensen mij sokken cadeau doen. Van sokken met hondenprints tot wandelsokken: ik word er blij van!

Kosten: €5 tot 10 euro bij veel winkels. Denk aan HEMA voor gewone sokken (of leuke kerstsokken!) en Decathlon voor betaalbare wandelsokken

Decathlon-wandelsokken-met-gele-muur

6. Een kraslot voor wat geluk

Wil je iemand wat geluk (en geld) toewensen? Geef diegene een kraslot cadeau! Een Staatslot is ook een populair cadeau, maar die zijn inmiddels €17,50 euro. Ben je dus op zoek naar iets goedkopers? Dan is een kraslot een leuk en betaalbaar idee.

Kosten: €1 tot 5 euro bij onder andere supermarkten, boekwinkels en tankstations

7. Pubquiz gezelligheid voor thuis

HEMA heeft leuke boxen met een pubquiz die je thuis kunt spelen. Er zijn verschillende varianten, bijvoorbeeld met vragen over de 80’s, 90’s en de 00’s. Met name voor millenials een leuke en nostalgische manier om tijd met elkaar door te brengen. En gelijk een goed moment om iets in te plannen voor wat quality time!

Kosten: €9 euro bij HEMA

8. Een leuke stropdas

Iedere man heeft wel eens een stropdas nodig. Ben je op zoek naar een leuk cadeautje tot 10 euro voor jouw man? Bij HEMA hebben ze leuke, kleurrijke stropdassen voor €10 euro! Al hebben ze nog veel meer inspiratie in de categorie “cadeaus voor hem”.

Kosten: €10 euro bij HEMA

9. Spelletjes voor gezelligheid

Vrijwel iedere Nederlander houdt van een spelletje, met name tijdens de koude winterdagen. Een groot bordspel kost natuurlijk wat meer (denk aan €40-50 euro), maar er zijn genoeg leuke kleine spellen die je voor €10 euro kunt kopen! 999 Games heeft heel wat kleine spellen voor 10 euro. Een paar van mijn favorieten zijn Beverbende, Weerwolven (voor grote groepen), Saboteur, Wizard, Phase 10 en Koehandel.

Kosten: gemiddeld €10 euro, soms €12 euro. Onder andere te koop bij spellenwinkels en bol.com

Lees ook: 19 leuke spellen voor 2 personen, thuis én op reis!

Beverbende-en-anders-spellen-voor-2-personen

10. Een klein snackpakket

Je maakt mij altijd blij met iets lekkers. Denk aan Ben & Jerry’s (ijs), Hands Off My Chocolate (chocolade) en de vegan Biggetjes van Katja (snoepgoed). Wil je iemand opvrolijken met een klein cadeautje? Dan zit je met een lekkere snack altijd goed.

Kosten: €1,5 tot 7 euro bij de supermarkten

Fairtrade-chocolade-vegan-Hands-off

Ik hoop dat je iets hebt aan deze leuke cadeautjes tot 10 euro. Heb jij nog andere leuke ideeën? Deel ze alsjeblieft hieronder met mij en andere lezers!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een andere partij. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *