oldtimer-cuba-reisinspiratie

4 tips wat jij kunt doen met jouw vakantiefoto’s!

We komen iedere reis met leuke foto’s thuis, maar wat kun je nou naderhand eigenlijk doen met jouw vakantiefoto’s? Vaak verdwijnen ze op een harde schijf en zie je ze jaren niet meer terug. Maar je kunt bijvoorbeeld ook jouw favoriete foto op canvas laten drukken en thuis ophangen of er creatief mee aan de slag gaan. In dit artikel vind je inspiratie wat jij met jouw vakantiefoto’s kunt doen als je thuis bent!

Lees ook: reisfotografie – wat neem ik mee om te fotograferen op reis?

jessica-met-camera-fotos-verkopen

4x doen met jouw vakantiefoto’s

1. Persoonlijke wanddecoratie via Herinneringen op Linnen

Hoe leuk is het om jouw huis of appartement op te leuken met vakantieherinneringen? Via Herinneringen op Linnen kun jij jouw vakantiefoto’s op diverse materialen laten drukken. Je kunt jouw favoriete foto op canvas laten drukken, maar voor een andere look kun je ook gaan voor een vakantiefoto op aluminium of een foto op hout. Bij Herinneringen op Linnen is het mogelijk om ook tekst op de vakantiefoto’s te laten drukken en bij ieder product zit een gratis ophangsysteem.

Voor het beste resultaat schiet jij de vakantiefoto’s in RAW (dan wordt er meer data opgeslagen) en dubbelcheck je of alles in de foto scherp is. Verkleinde foto’s kunnen niet altijd groot worden gedrukt, want dat ziet er pixelachtig uit. Foto’s verkleinen onder meer omdat je ze bijvoorbeeld via Whatsapp of Facebook hebt ontvangen. Vraag daarom aan de ander om de originele foto via de mail of WeTransfer te versturen, dan blijft de data van de foto behouden.

Lees ook: reisfotografie – tips om met geweldige foto’s thuis te komen

Reisinspiratie-blue-hour-praag

2. Verkoop jouw mooiste vakantiefoto’s via Werk aan de Muur

Wil jij een extra zakcentje met jouw vakantiefoto’s verdienen? Dan kun je jouw beste foto’s verkopen via Werk aan de Muur. Dit platform is interessant voor zowel hobbyfotografen als professionele fotografen. Er is van tevoren geen aanmeldproces, dus iedereen kan in principe starten. Binnen een paar minuten heb je een account aangemaakt en krijg jij jouw eigen shop. Een van de minimumeisen van foto’s op Werk aan de Muur is dat ze in RAW zijn geschoten in plaats van JPEG.

Bezoekers van Werk aan de Muur zoeken naar wanddecoratie en kopen foto’s van fotografen, vaak aan de hand van zoekwoorden. Vergeet deze dus niet in te vullen bij jouw foto’s! Jij bepaalt hoe veel commissie je voor jouw foto’s wilt ontvangen. Normaal gesproken is dit 10 tot 20% van de totaalprijs. Maandelijks krijg je de commissie van Werk aan de Muur uitbetaald. Het is een leuk zakcentje, maar extra leuk is dat andere mensen jouw vakantiefoto’s aan de muur hebben hangen!

Hier vind je mijn Werk aan de Muur shop

bollenvelden-nederland-reisinspiratie
wat-doen-met-vakantiefoto's

3. Maak een fotoalbum van jouw reis

Plan dit zo snel mogelijk bij thuiskomst in, want dit is iets dat ik vaak laat liggen. Maar een fotoalbum is een ideale manier om jouw vakantiefoto’s regelmatig te bekijken. Je kunt de beste foto’s ouderwets laten afdrukken (bijvoorbeeld via Hema) en dan lekker zelf knippen en plakken.

Heb je weinig zin om dit zelf te doen? Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk fotoalbums online in elkaar zetten. Enkele websites waar jij online een fotoalbum in elkaar kunt zetten zijn Albelli, Fotofabriek en Webprint.

broertjes-in-tunesie

4. Gebruik jouw vakantiefoto’s voor een puzzel of kaartspel

Zoek je een origineel cadeau of ben je op zoek naar een originele manier om jouw vakantiefoto’s te gebruiken? Gebruik jouw vakantiefoto’s dan om een puzzel of spel in elkaar te zetten! Er zijn meerdere plekken waar je jouw foto kunt omtoveren tot een puzzel. Denk aan Hema, Kruidvat, Fotopuzzelshop of Fotogeschenk.

Ook een persoonlijk kaartspel met jouw foto’s is een leuk cadeau, voor jezelf of voor een ander. Verdeel de foto’s van jouw reis over de kaarten en gebruik de hoogtepunten voor de boeren, koninginnen, koningen en azen. Dan heb je gelijk ook weer wat leuks om mee te nemen op jouw volgende reis!

Lees ook: 18 leukste reisspellen (voor op reis & thuis!)

wadi-rum-jordanie-reisinspiratie

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips wat je met jouw vakantiefoto’s kunt doen! Wat doe jij altijd met jouw vakantiefoto’s? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een andere partij. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *