Street art in Breda spotten: Blind Walls Gallery

Tijdens het bezoeken van een stad is street art spotten een van de leukste dingen om te doen. In steeds meer Nederlandse steden zie je veel street art en graffitikunst. Zo ook in mijn geboortestad Breda. Ik kom hier regelmatig, maar ik was verrast hoe veel kunstwerken je hier op straat tegenkomt! Hoe je die street art in Breda het beste kunt spotten? Door middel van Blind Walls Gallery.

Street-art-Breda
Street-art-Breda
Street-art-Breda

Street art in Breda spotten: Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery omschrijft zichzelf als hét museum op straat. Aan de hand van tientallen kunstwerken worden de verhalen van Breda verteld. De street art werken zijn dus niet zomaar op een willekeurige muur geplaatst, maar vertellen vaak een verhaal over een specifieke plek of een gebouw. Zo vind je op de Molsparking een mooi kunstwerk met grote rat. Vroeger was dit de plek van een kapel met een begraafplaats. Mensen die vroeger overleden door de pest werden hier begraven. De rat staat symbool voor de pest. De dansende figuren verwijzen naar het kinderversje Ring a Ring o’ Roses, waarmee wordt gewaarschuwd voor de pest. En ook de geschiedenis van de Doelsteeg was een grote inspiratiebron voor verschillende kunstenaars.

Street-art-Breda
Street-art-Breda
Street-art-Breda

Internationale kunstenaars voor street art in Breda

Inmiddels zijn er meer dan 80 kunstwerken in de straten van Breda te bewonderen. Internationale kunstenaars van over de hele wereld komen nog steeds naar Breda om hun ideeën uit te voeren. En dat aantal kunstwerken blijft nog steeds groeien. Kunstenaars worden nog steeds uitgenodigd om hun werk in de stad te realiseren. Het kan dus zomaar zijn dat er tegen de tijd dat je dit leest nog meer nieuwe werken in Breda te vinden zijn!

Lees ook: lunchen in Breda – leuke hotspots om Bourgondisch te genieten

Street-art-Breda
Street-art-Breda
Street-art-Breda

Blind Walls Gallery routes: waar kun je de kunstwerken spotten?

Eerlijk gezegd loop je de kunstwerken al snel voorbij als je niet weet waar je ze moet vinden. Ze zitten vaak in onopvallende zijstraatjes of ergens om de hoek verstopt. Het is daarom handig om de app van Blind Walls Gallery te downloaden. Ik zou je aanraden om de app te downloaden in plaats van de website. Het eerste gedeelte van de wandeling volgde ik de route via de website en dit werkte zó ontzettend traag. De app werkt dus een stuk beter en sneller dan de website op de telefoon.

Street-art-Breda

Je kunt natuurlijk zelf een route uitstippelen, aan de hand van de kunstwerken die je graag wilt zien. Heb je geen idee waar je naartoe wilt gaan? In de app van Blind Walls Gallery staan een paar routes van wandelingen die langs een aantal kunstwerken leiden.

Daarnaast kun je ook meewandelen tijdens een van de tours van Blind Walls Gallery. Deze tour van 1,5 uur wordt regelmatig gegeven en kost €15 euro. Kijk even op de website van Blind Walls Gallery wanneer de eerstvolgende tour is.

Street-art-Breda
Street-art-Breda

Lees ook: wat te doen tijdens een dagje Breda? Mijn tips!

Ik vond het verrassend leuk om Breda op een nieuwe manier te ontdekken. Street art is altijd leuk om te spotten en op deze manier kom je ook op plekken waar je anders nooit zou komen. Heb jij nog meer tips voor Breda? Of ken je een andere stad met veel toffe street art? Laat het mij en anderen hieronder in de reacties weten!

Reacties via Facebook account

comments