Pretty Picture Time – Safaripark Beekse Bergen in Nederland

Tijdens deze Pretty Picture Time blijven we een keer op Hollandse bodem. We dromen namelijk vaak weg bij verre exotische bestemmingen, maar vergeten soms dat er in ons eigen kikkerlandje ook genoeg te doen en te zien is! Deze keer gaan we naar een plek waar ik graag mijn tijd doorbreng om te fotograferen en gekke bekken te trekken naar de apen: Safaripark Beekse Bergen.

Het is in mijn ogen het leukste dierenpark van Nederland. Misschien zelfs wel van de wereld. Durf ik dat te zeggen? Oh yes I do. Deze dierentuin in het Brabantse Hilvarenbeek is namelijk een heerlijke plek om de dag door te brengen. Aangezien het voor mij praktisch om de hoek is kom ik hier regelmatig, al van jongs af aan.

Lees ook: Loonse & Drunense Duinen bezoeken, oftewel de Brabantse Sahara

Waarom is Safaripark Beekse Bergen zo’n toffe dierentuin?

Het aanbod van zowel de dieren als de verblijven is erg divers. Het ene moment sta je op de savanne, het volgende moment loop je door een tropische vogelvolière. De beesten zitten bovendien niet opgekruld in kleine hokjes, maar hebben naar mijn inzicht ruime verblijven en worden goed verzorgd.

Hoewel het qua bezoekers waarschijnlijk best druk kan zijn in Safaripark Beekse Bergen heb ik daar nooit echt last van gehad. Ik heb wel eens in Artis gestaan waar iedereen elkaar aan de kant duwt om een foto van de bavianen te kunnen maken. Dit heb ik in de Beekse Bergen nog nooit meegemaakt. Er zijn namelijk genoeg plekjes waar je de drukte kunt ontvluchten.

Wat kun je doen in Safaripark Beekse Bergen?

Je kunt je gemakkelijk een dag vermaken, want er is veel te doen. Er is namelijk niet alleen een wandelroute door het park. Wie met de auto komt kan beginnen aan een autosafari, waar stoere jachtluipaarden, vrolijke zebra’s en aanhankelijke giraffes op je wachten. Wie niet zelf wil of kan rijden kan meereizen met de safaribus. Deze rijdt dezelfde route en tijdens de rit worden er interessante weetjes over de dieren verteld. Erg leuk met kleine kinderen!

Heb je nog wat tijd? Dan kun je ook de bootsafari doen. Deze tocht duurt ongeveer 30 minuten en brengt je langs een aantal beesten die je het beste vanaf de boot kunt zien. De yaks, de maki’s en de neushoorns bijvoorbeeld. Tot slot kun je het voeren van veel dieren meemaken of een toffe roofvogelshow bijwonen.

Lees ook: wat te doen in de omgeving van Den Bosch? Tips voor de leukste dagjes uit!

Overnachten bij Safaripark Beekse Bergen

Heb je na een dag nog geen genoeg gekregen van de dieren? Dan is het zeker tof om een nachtje te overnachten in Safari Resort Beekse Bergen. Hoe gaaf is het om ‘s ochtends op te staan en vanuit je raam de giraffen en de zebra’s wakker te zien worden?

Dieren zijn sowieso erg leuk om te fotograferen. En het beste van alles? Iedere dag is weer anders, dus het verveelt nooit om hier met mijn camera rond te hobbelen. Maar genoeg gepraat!

Zullen we maar gewoon naar een paar fijne plaatjes uit het dierenpark kijken?

Safaripark Beekse Bergen
Safaripark20
Safaripark2
Safaripark16
Safaripark1
Smile for the camera!

Safaripark12
Safaripark21
Safaripark8
Safaripark7
Safaripark10
Safaripark25
Safaripark13
Safaripark14
Safaripark15
Safaripark19
Safaripark9
Safaripark3
Safaripark24
Safaripark23
Safaripark11
Safaripark5
Safaripark6

Zijn jullie al een keer in Safaripark Beekse Bergen geweest? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Reacties via Facebook account

comments