Safaripark Beekse Bergen

Pretty Picture Time – Safaripark Beekse Bergen in Nederland

Tijdens deze Pretty Picture Time blijven we een keer op Hollandse bodem. We dromen namelijk vaak weg bij verre exotische bestemmingen, maar vergeten soms dat er in ons eigen kikkerlandje ook genoeg te doen en te zien is! Deze keer gaan we naar een plek waar ik graag mijn tijd doorbreng om te fotograferen en gekke bekken te trekken naar de apen: Safaripark Beekse Bergen.

Het is in mijn ogen het leukste dierenpark van Nederland. Misschien zelfs wel van de wereld. Durf ik dat te zeggen? Oh yes I do. Deze dierentuin in het Brabantse Hilvarenbeek is namelijk een heerlijke plek om de dag door te brengen. Aangezien het voor mij praktisch om de hoek is kom ik hier regelmatig, al van jongs af aan.

Lees ook: Loonse & Drunense Duinen bezoeken, oftewel de Brabantse Sahara

Waarom is Safaripark Beekse Bergen zo’n toffe dierentuin?

Het aanbod van zowel de dieren als de verblijven is erg divers. Het ene moment sta je op de savanne, het volgende moment loop je door een tropische vogelvolière. De beesten zitten bovendien niet opgekruld in kleine hokjes, maar hebben naar mijn inzicht ruime verblijven en worden goed verzorgd.

Hoewel het qua bezoekers waarschijnlijk best druk kan zijn in Safaripark Beekse Bergen heb ik daar nooit echt last van gehad. Ik heb wel eens in Artis gestaan waar iedereen elkaar aan de kant duwt om een foto van de bavianen te kunnen maken. Dit heb ik in de Beekse Bergen nog nooit meegemaakt. Er zijn namelijk genoeg plekjes waar je de drukte kunt ontvluchten.

Wat kun je doen in Safaripark Beekse Bergen?

Je kunt je gemakkelijk een dag vermaken, want er is veel te doen. Er is namelijk niet alleen een wandelroute door het park. Wie met de auto komt kan beginnen aan een autosafari, waar stoere jachtluipaarden, vrolijke zebra’s en aanhankelijke giraffes op je wachten. Wie niet zelf wil of kan rijden kan meereizen met de safaribus. Deze rijdt dezelfde route en tijdens de rit worden er interessante weetjes over de dieren verteld. Erg leuk met kleine kinderen!

Heb je nog wat tijd? Dan kun je ook de bootsafari doen. Deze tocht duurt ongeveer 30 minuten en brengt je langs een aantal beesten die je het beste vanaf de boot kunt zien. De yaks, de maki’s en de neushoorns bijvoorbeeld. Tot slot kun je het voeren van veel dieren meemaken of een toffe roofvogelshow bijwonen.

Lees ook: wat te doen in de omgeving van Den Bosch? Tips voor de leukste dagjes uit!

Overnachten bij Safaripark Beekse Bergen

Heb je na een dag nog geen genoeg gekregen van de dieren? Dan is het zeker tof om een nachtje te overnachten in Safari Resort Beekse Bergen. Hoe gaaf is het om ‘s ochtends op te staan en vanuit je raam de giraffen en de zebra’s wakker te zien worden?

Dieren zijn sowieso erg leuk om te fotograferen. En het beste van alles? Iedere dag is weer anders, dus het verveelt nooit om hier met mijn camera rond te hobbelen. Maar genoeg gepraat!

Zullen we maar gewoon naar een paar fijne plaatjes uit het dierenpark kijken?

Safaripark Beekse Bergen
Safaripark20
Safaripark2
Safaripark16
Safaripark1
Smile for the camera!

Safaripark12
Safaripark21
Safaripark8
Safaripark7
Safaripark10
Safaripark25
Safaripark13
Safaripark14
Safaripark15
Safaripark19
Safaripark9
Safaripark3
Safaripark24
Safaripark23
Safaripark11
Safaripark5
Safaripark6

Zijn jullie al een keer in Safaripark Beekse Bergen geweest? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Reacties via Facebook account

comments

8 gedachten over “Pretty Picture Time – Safaripark Beekse Bergen in Nederland”

 1. Weet je, ik ben dus echt nog nooit in de Beekse Bergen geweest … geen idee waarom, waarschijnlijk omdat we Burgers Bush hebben in Arnhem. Heb het overigens wel eens vanuit de lucht gezien haha … gave foto’s, heerlijk om beesten te fotograferen!

  1. Oewh dat is ook erg gaaf! Vanuit een vliegtuig of op televisie haha? Het is inderdaad geweldig om dieren te fotograferen, iedere keer is weer anders!

 2. Naomi in Wonderland

  Ziet er mooi uit maar ik ben niet zo’n liefhebber van dierenparken. Dit lijkt me best een goed park maar ik heb heel wat mindere parken gezien, “in het echt” en op televisie en sindsdien probeer ik er gewoon van weg te blijven. Zelf heb ik ook héél erg veel geleerd van m’n vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika.

  Al wil ik wel eens super graag op een echte safari!

  Maaaaarrr, (sorry om dit zo negatief te beginnen haha) je foto’s zijn wel érg mooi gemaakt!

  1. Haha geeft niks Naomi! (en bedankt voor het compliment over de foto’s ;p) Ik heb zelf ook een dubbel gevoel over dierentuinen en trouwens ook over de bijbehorende fokprogramma’s. Het liefst zie ik dieren in hun natuurlijke habitat en in veel gevallen blijf ik weg bij dierentuinen (ik heb inderdaad ook al een paar zeer schrijnende gevallen gezien), maar de Beekse Bergen vind ik persoonlijk erg informatief en goed voor de dieren zorgen. Wel gaaf trouwens dat je vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika hebt gedaan! Ik wil ook nog eens heel graag op een échte safari 😀 Uganda staat hoog op mijn lijstje omdat je daar in de bergen gorilla’s kunt spotten. Maar het spotten van The Big Five blijft natuurlijk ook een wens!

  1. Dank je! Ik ben niet altijd even enthousiast over dierentuinen (met name in ontwikkelingslanden worden de dieren vaak slecht verzorgd en in kleine, kale hokken gestopt), maar deze is echt de moeite waard!

 3. Wat leuk een post over de Beekse Bergen! Van mijn geboorte tot 1,5 jaar terug heb ik altijd in Hilvarenbeek gewoond (hoe vaak ik al niet gehoord heb: ‘oh dus jij woont gezellig tussen de leeuwen en apen?’ haha). Toen ik jong was hadden we een abonnement en gingen we er bijna elke week naartoe. De laatste tijd kom ik er helaas een stuk minder, maar ik ben laatst weer eens geweest en ik vond het zelfs nóg mooier en beter geworden. Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld, maar ik vind het persoonlijk een van de beste dierentuin van Nederland, omdat de verblijven zo veel mogelijk lijken op de ‘echte’ leefomgeving van de dieren. Dit weekend ga ik naar de dierentuin in Emmen, dus we zullen zien of het de Beekse Bergen kan evenaren. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt trouwens!! Ik vind het ook heel leuk om dieren te fotograferen.

  1. Het is inderdaad een prachtig park! Ik woon zelf in Den Bosch en studeerde in Tilburg, waardoor het voor mij ook praktisch om de hoek is ;p De verblijven zijn inderdaad prachtig, ik vind het ook een van de beste parken die ik ken ;p Ik heb ook wel eens dieren als sardientjes in een hok gepropt gezien, dat is gewoon ronduit triest. Veel plezier alvast in Emmen! Mijn moeder en zusje zijn er laatst geweest en die vonden dat toch ook wel een heel mooi park 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *