Yoga-Belize

Yoga op reis: fijne én handige spullen om mee te nemen

Yoga is een perfecte manier om de rust op te zoeken en de verbinding met jezelf te maken. Bovendien kun je de dag fit en energiek beginnen als je met enkele yogahoudingen begint. Maar yoga op reis is net even anders dan wanneer je thuis bent. Hoewel het altijd leuk is om nieuwe yogastudio’s op reis uit te proberen, kun je yoga gelukkig vrijwel overal doen. In dit artikel deel ik een paar handige spullen voor yoga op reis.

Online-yoga-Jessica-bij-Kasteel-de-Haar

Handige spullen voor yoga op reis

1. Lichtgewicht yogamat

Eigenlijk is een yogamat het enige wat je écht nodig hebt voor een yoga-sessie. Een fijne, handige yogamat is daarom essentieel om mee te nemen. Yogashop.nl heeft veel yogamatten, maar voor een lichtgewicht yogamat kun je het beste bij de categorie Travel Yogamatten rondsnuffelen.

Zelf heb ik bijvoorbeeld een Eco Superlite yogamat. Deze mat is super dun, weegt niks, is makkelijk schoon te maken en je kunt de mat oprollen én opvouwen. Bovendien is de mat antislip, waardoor je meer grip hebt op de mat. Ik reis al jaren met deze yogamat rond en dit is wat mij betreft de beste aanschaf als je yoga op reis wilt doen.

2. Yoga kleding

Ik houd van yoga leggings! Ik gebruik ze namelijk niet alleen om yoga te beoefenen, maar bijvoorbeeld ook voor wandelingen of een chill-avondje. Het is ideaal op reis als je spullen voor meerdere gelegenheden kunt gebruiken. De verzameling yoga leggings kan daarom niet groot genoeg zijn. Een paar van mijn favoriete merken voor yoga leggings zijn Birdies Nerdies (Bulgaars merk), Organic Basics en Urban Goddess.

Soms is het fijner om in een harembroek yoga te beoefenen. Harembroeken zijn luchtig en geven voldoende bewegingsruimte. Verder gebruik ik meestal simpele crop tops of t-shirts voor mijn yoga outfit die ik ook voor andere gelegenheden kan dragen.

Jessica-Rila-7-Lakes

3. Anti-slip sokken

Het is fijn om een yogamat te hebben met een anti-sliplaag, maar het is ook ideaal om anti-slip sokken in te pakken als je op reis gaat. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat je onderuit gaat als je bijvoorbeeld in de boomhouding of adelaarshouding staat. Ze nemen amper ruimte in je bagage in, maar geloof me dat je er blij mee gaat zijn! Vooral op koudere bestemmingen is het prettig om sokken te dragen tijdens een yogales.

Online-yoga-Daily-Yoga-app

4. Een laptop of tablet om online yogalessen af te spelen

Het liefst ga ik op reis naar een yoga studio om een les te volgen, maar dat is niet altijd mogelijk. Ik gebruik daarom ook online yogalessen om yoga te blijven beoefenen. Ik gebruik vrijwel altijd mijn laptop (Lenovo Yoga Slim 7), maar je kunt hier ook prima een tablet voor gebruiken als je niet met een laptop reist. Een paar van mijn favorieten voor online yoga:

  • Het YouTube-kanaal Yoga With Adriene
  • De app / web-app Down Dog
  • Het YouTube-kanaal Boho Beautiful Yoga
  • De app 5 Minute Yoga
  • Het YouTube-kanaal Happy With Yoga (Nederlandstalig)
  • De app Daily Yoga

Lees ook: surfvakantie inspiratie – fijne surfplekken voor beginners

Online-yoga-Jessica-in-tuin

Ik hoop dat dit artikel over handige spullen voor yoga op reis nuttig voor jou is. Ik ben in ieder geval erg blij met deze spullen, zodat ik altijd en overal yoga kan doen. Wat neem jij als yogi sowieso mee op reis? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een andere partij. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *