[:nl] Fijnste werkplekken & koffiezaken in Boekarest (voor digital nomads) [:en] Best co-working spaces & coffee places in Bucharest (for digital nomads)[:]

[:nl] Boekarest is een goede uitvalsbasis voor digital nomads. De Roemeense hoofdstad heeft namelijk onwijs veel prettige koffiezaken waar het geen probleem is om met een laptop te zitten. Daarnaast zijn er ook een paar fijne co-working spaces die je een dagje als werkplek kunt gebruiken. En had ik al gezegd dat het internet ontzettend snel is? Ik heb een paar maanden in Roemenië doorgebracht – en dus ook in Boekarest. Daarom deel ik hier mijn tips voor Boekarest voor digital nomads, met de fijnste koffiezaken en werkplekken!

Van 22 tot en met 28 juni 2020 organiseert Corners of the World een avontuurlijke groepsreis naar Roemenië. Wil jij mee? Klik hier voor meer informatie!

Boekarest voor digital nomads: fijne koffiezaken en werkplekken

1. M60

De koffiezaak: redelijk grote koffiezaak met tafels in verschillende maten. Geliefd bij zowel expats en internationale studenten als bij Roemenen. Hoewel mensen hier ook komen om ‘gewoon’ te lunchen zitten hier vooral veel mensen met laptops. Er is een klein terras bij de ingang, voor als je op een zonnige dag buiten wilt zitten. Je bestelt bij de bar, dus je bepaalt zelf wanneer je weer iets wilt eten/drinken. Ook heeft M60 ruime openingstijden, dus erg fijn als je later op de dag nog wilt werken! Bovendien spreekt het personeel Engels en kun je zowel met pin als contant geld betalen.

Laptopvriendelijk: bijna iedereen die hier komt zit met een laptop of tablet. Helemaal prima dus als jij hier een hele dag wilt werken.

WiFi: internet werkt erg snel. WiFi heeft een wachtwoord (deze vind je bij de bar).

Stopcontacten: veel stopcontacten, bij bijna iedere tafel.

Menukaart: een fijne en redelijk uitgebreide kaart. Ik heb regelmatig de Lemon & Ginger Tea (12 lei) gedronken, maar de cold brew (12 lei) is ook lekker als het warm is. En als je er zin in hebt kun je ook wijn en bier bestellen. Ook is het mogelijk om hier te ontbijten/lunchen. Zelf vond ik de vegetarische quiche (24 lei) en de hummus wrap (25 lei) erg lekker.

Locatie: ten noorden van het oude centrum, niet ver van Piata Romana.

Adres: Strada D.I. Mendeleev 2

M60-lunch-quiche-in-koffiezaak
Ginger-lemon-tea-M60

2. Tucano Coffee Guatemala

De koffiezaak: de koffieketen Tucano Coffee komt oorspronkelijk uit Moldavië en ik had al erg goede ervaringen met de koffiezaken in Chisinau. En ook deze koffiezaak is erg prettig om te werken. Goed internet, bijna overal stopcontacten, lekkere taartjes en het is helemaal prima om hier de hele dag in de kleurrijke ruimtes te zitten. Binnen vind je meerdere ruimtes waar je kunt zitten en er is ook een buitenterras.

Laptopvriendelijk: veel mensen zitten hier met een tablet of laptop, dus dat is helemaal prima.

WiFi: snel internet, inloggen is niet nodig.

Stopcontacten: bij bijna iedere zitplaats vind je meerdere stopcontacten. Erg fijn als je meerdere dingen tegelijkertijd wilt opladen!

Menukaart: ze hebben heerlijke taartjes en quiches als je iets wilt eten. Verder is er een grote keuze aan koffie en thee.

Locatie: een paar minuten van Piata Romana vandaan, in het noordelijke deel van het centrum van Boekarest.

Adres: Calea Dorobanti 18. Er is nog een ander filiaal van Tucano Coffee in Boekarest, aan Calea Victoriei 100

Tucano-Coffee-Boekarest-quiche
Tucano-Coffee-koffiekop-salty-caramel
Tucano-Coffee-Guatemala-taartje

3. UrBarn

De koffiezaak: de zaak is erg vrolijk en speels ingericht. Zo zijn er een paar schommelstoelen aan een kleine bar en overal vind je plantjes. Het is geen grote koffiezaak, maar dat is juist wel prettig. 4 kleine tafels, 2 grote tafels en een bar bij het raam. Je kunt hier prima een paar uur zitten werken of lekker lunchen en het personeel is erg vriendelijk. En ik heb echt dubbel gelegen in de toiletten door de leuke versiering!

Laptopvriendelijk: het is een goede mix van mensen die hier komen om te eten en om te werken. Meerdere mensen zitten hier met een laptop, dus dat is geen probleem. Het is alleen lastig om hier een hele dag te werken als de 2 grote tafels bezet zijn, omdat je dan geen stopcontacten kunt gebruiken.

WiFi: prima internet, inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: ik kon alleen bij de 2 grote tafels stekkerdozen vinden.

Menukaart: genoeg keuze aan koffie’s, thee en frisdranken. Normaal houd ik niet zo van frisdrank, maar ik vond de Elderflower & Pomegranate frisdrank (13 lei) erg lekker. Ze hebben weinig keuze wat betreft eten, maar de sandwiches zijn erg lekker. Ik zou je aanraden om de sandwich met zacuscă te nemen. Dit is een traditionele spread gemaakt van aubergine, ui en paprika’s.

Locatie: vlak bij Piata Romana, in het noorden van het centrum. De koffiezaak vind je in een rustige straat.

Adres: Visarion 9

Urbarn-koffiebar-Boekarest
Zacusca-spread-Urbarn-koffiezaak-Boekarest
Schommelstoelen-Urbarn-Boekarest
Toiletdecoratie-Urbarn-Boekarest-man
Toiletdecoratie-Urbarn-Boekarest-vrouw
Grappige-quote-op-toilet-Urbarn-Boekarest

Lees ook: leukste hostels in Boekarest in Roemenië (+ 1 afknapper!)

4. Sheida Coffee & Stories

De koffiezaak: deze koffiezaak is erg kleurrijk en exotisch ingericht. Veel Oosterse en Perzische details. Je kunt zowel binnen als buiten zitten. Bijzonder is dat de winst van deze koffiezaak wordt gedoneerd aan een kliniek voor mensen die het zelf niet kunnen betalen. Ook is het mogelijk om in het weekend een dagje vrijwilligerswerk te doen in deze koffiezaak. Stuur even een berichtje via de Facebookpagina als je geïnteresseerd bent!

Laptopvriendelijk: mensen komen hier voornamelijk om te lunchen, maar het is geen probleem als je hier met een laptop zit.

WiFi: er is internet, inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: bij een paar tafels vind je stopcontacten, maar je moet wel een beetje geluk hebben.

Menukaart: niet veel lunchmogelijkheden, maar de taartjes zijn erg lekker. Ik had zelf een matcha taartje (17 lei). Daarnaast hebben ze soms ook sandwiches en yoghurt. Bovendien is er genoeg keuze aan thee, koffie en fris. Aanraders zijn de chai latte (mogelijk met soja) en de Turkse koffie.

Locatie: In een straat tussen het Cișmigiupark en Piata Revolutiei in.

Adres: Strada Ion Campineanu 23

Sheida-koffiezaak-voorkant
Decoratie-Sheida-koffiezaak-met-koffie-en-matcha-taartje

5. Starbucks Unirii

De koffiezaak: een Starbucks is altijd een veilige keuze als het aankomt op werkplaatsen. Je vindt ze overal ter wereld, je weet wat je op de menukaart kunt verwachten en ze hebben meestal ruime openingstijden. Bij Starbucks zijn ze zo gewend aan mensen met een laptop en het internet is meestal prima. Ik heb een paar keer gewerkt bij de Starbucks aan het plein Piata Unirii. De koffiezaak is opgesplitst in 2 delen: een deel waar je de bestelling doorgeeft (links) en een deel waar je kunt zitten (rechts). Daarnaast heeft deze Starbucks ook een buitenterras.

Laptopvriendelijk: ik zou hier niet de hele dag gaan zitten omdat het toch wel erg druk is en de tafels vrij klein zijn, maar voor een paar uurtjes in het centrum werken is het prima.

WiFi: internet is werkend, maar niet mega snel. Al is het prima om Facebook te openen en mails te checken. Je hebt geen code nodig om in te loggen.

Stopcontacten: bij de meeste tafels vind je 2 stopcontacten onder de bank/zitplaats.

Menukaart: wat je in iedere Starbucks kunt bestellen. Allerlei soorten koffies en koude dranken. Ook verkopen ze snacks zoals croissants & muffins en belegde broodjes. Er zijn betere opties wat betreft lunch voor die prijzen, maar als je honger hebt kun je hier wel wat eten.

Locatie: aan het centrale plein Piata Unirii. Zeer centrale ligging dus.

Adres: Strada Franceza Numarul 62

Laptop-en-starbucks-beker-Starbucks-Unirii

Lees ook: voorbereid op reis naar Roemenië – alles wat je moet weten voor vertrek

6. DRIP Coffee Shop

De koffiezaak: het is een kleine koffiezaak met een stuk of 6 tafels en een bar bij het raam. Het is een beetje industrieel ingericht. Ik vind de turquoise tinten er wel leuk bij passen. Het zit in een rustige wijk, dus je komt hier vooral locals tegen die willen werken op de laptop of bijkletsen. Het personeel is bovendien vriendelijk en spreekt Engels. Je kunt zowel met contant geld als pin betalen.

Laptopvriendelijk: veel mensen komen hier voor een take away koffie, maar redelijk wat Roemenen komen hier ook met een laptop om te werken. Een leuke plek als je lokale ondernemers wilt leren kennen. Je voelt je helemaal niet ongemakkelijk als je hier een (halve) dag zit te werken.

WiFi: internet met een wachtwoord – even aan het personeel vragen. Internet werkt prima.

Stopcontacten: een paar stopcontacten achterin aan de tafel.

Menukaart: goede koffie en veel keuze. Denk aan aeropress (14 lei), french press of een ‘gewone’ long black coffee. Ook ben ik fan van hun warme chocolademelk (12 lei). Jammer genoeg hebben ze niet echt lunchgerechten, maar je kunt een snack zoals appeltaart (14 lei) of bananenbrood (7 lei) nemen. Ik twijfel soms om bananenbrood te nemen omdat het al snel droog is, maar deze is erg lekker!

Locatie: in de wijk ten zuidwesten van het centrale plein Piata Unirii. Het is een relatief rustige wijk en je komt hier niet zo veel toeristen tegen.

Adres: Strada 11 Iunie 35.

Drip-coffeeshop-Boekarest-logo-aan-muur
Koffiebar-van-Drip-Coffee-turquoise-koffiemachine
Drip-Coffee-bananenbrood-met-chocolademelk

7. Commons Romana

De co-working space: Commons Romana zit een beetje verstopt. Om het gebouw binnen te gaan moet je via de deur aan de zijkant naar binnen en dan naar de tweede verdieping. Ik moest even rondvragen, want er waren geen bordjes. Het is een ruime co-working space met veel licht, dus dat is wel prettig. Let wel op aan welke tafel je gaat zitten. Sommige tafels zijn voor vaste leden, andere voor flexwerkers. Ik vond de ronde tafel in het midden fijn. Je kunt hier gemakkelijk werken én een praatje maken met andere mensen aan de tafel. Ook is er achterin een keuken die je mag gebruiken.

WiFi: prima internet, al viel het internet bij mij af en toe weg.

Stopcontacten: bij iedere tafel vind je meerdere stopcontacten.

Locatie: in het noordelijke deel van het centrum, niet ver van Piata Romana.

Adres: Strada Nicolae Iorga 5

Tip: via GetCroissant kun je gebruikmaken van co-working spaces over de hele wereld. Er zijn verschillende abonnementen, afhankelijk van hoe vaak jij deze ruimtes gebruikt. Via deze link geef ik jou €15 euro korting op jouw abonnement, zodat je GetCroissant lekker goedkoop kunt uitproberen!

Commons-Romana-Boekarest

8. Commons Unirii

De co-working space: bij de entree word al aangegeven dat Commons in dit gebouw zit. De co-working space van Commons Unirii zit op de tweede verdieping. Het is een ruime zaal met allerlei soorten tafels, groot en klein. Genoeg daglicht en een fijne keuken waar je water, koffie en thee kunt pakken. Rond het middaguur eten veel co-workers samen, dus dat is wel gezellig. Sfeer is ongedwongen en de ruimte ziet er goed uit. Het is leuk ingericht met verschillende kleuren meubilair en allerlei schilderijen aan de muur. Daarnaast is er een keuken als je wat wilt drinken of je lunch wilt klaarmaken.

WiFi: prima internet, ik kon foto’s en video’s downloaden. Inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: bij bijna iedere tafel vind je wel een stopcontact of een stekkerdoos, dus genoeg plekken om jouw apparatuur op te laden.

Locatie: aan het centrale plein Piata Unirii. Erg centraal dus.

Adres: Strada Halelor 5

Tip: via GetCroissant kun je gebruikmaken van co-working spaces over de hele wereld. Er zijn verschillende abonnementen, afhankelijk van hoe vaak jij deze ruimtes gebruikt. Via deze link kun je het 1 week gratis uitproberen!

Commons-Unirii-Boekarest-entree
Commons-Unirii-Boekarest-zitgedeelte
Commons-Unirii-Boekarest-tafels-met-blauwe-bank
Commons-Unirii-Boekarest-bank

Lees ook: wat te doen in Boekarest? (toffe dingen in een saai uitziende stad)

Dit waren mijn favoriete werkplekken en koffiezaken in Boekarest. Ken jij nog een andere leuke plek? Laat het mij en andere reizigers weten in de reacties! En wil jij graag in contact komen met Nederlandse digital nomads? Word dan gratis lid van mijn Facebookgroep Wereldse Ondernemers. Speciaal voor Nederlandstalige (online) ondernemers en digital nomads![:]

[:en]

Bucharest is a great base for digital nomads. The capital of Romania has a lot of good coffee places where it’s common to sit with your laptop. There are also some nice co working spaces in Bucharest. Some of them are even open 24/7! And did I already mention the internet in Romania is really really fast? Pretty important for people who work online and remote. I have spend a couple of months in Romania – and also in Bucharest. In this blog I share my favorite coffee places and co working spaces in Bucharest. Great for a good cup of coffee, but especially for digital nomads!

Great co working spaces & coffee places in Bucharest

1. M60

The coffeeplace: M60 is quite big, with a lot of different tables in all sizes. It’s a popular place where expats and international students meet, but locals love this place as well. Some people come here for a nice lunch, but a lot of people come here to sit with a laptop. In front of the coffee place there is a small terrace to enjoy the sun. You order everything at the bar, so you decide when you want to order something. M60 also has great opening times: you can even work or eat here in the evening. Staff speaks decent English and you can pay by cash or card.

Laptop friendly: almost everyone comes here with a tablet or a laptop. Totally fine if you want to work here the whole day.

WiFi: internet is really fasy. There is a password (you’ll find this at the bar).

Outlets: at almost every table in the coffee place you’ll find outlets

Menu: they have a nice menu with a lot of drinks and nice food. I loved the Lemon & Ginger Tea (12 lei) and the cold brew coffee (12 lei). You can even order wine and beers here, especially nice if you have a meeting at the end of the day. Breakfast and lunch are nice as well. I liked the vegetarian quiche (24 lei) and the hummus wrap (25 lei).

Location: north of the old city center, not too far from Piata Romana.

Address: Strada D.I. Mendeleev 2

M60-lunch-quiche-in-koffiezaak
Ginger-lemon-tea-M60

2. Tucano Coffee Guatemala

The coffeeplace: Tucano Coffee is a coffee chain that’s originally from Moldova (the country, not the Romanian region). I loved the coffee places in Chisinau, the capital of Moldova, and enjoyed their products very much. And it’s one of my favorite places to get some work done. The internet is good, there are a lot of outlets, they have great pies and they don’t mind if you sit here all day with your laptop. Besides that the coffee places are always super colourful and the decoration is really cool. The best places to work are inside, but you can also sit on the terrace outside.

Laptop friendly: a lot of people come here with their tablet or laptop, so it’s totally fine to sit here and work all day long.

WiFi: fast internet, you don’t have to log in with a password.

Outlets: almost every table has multiple outlets. Great if you wanna charge multiple devices!

Menu: they have delicious pies and quiches if you want to eat something. They also have some sandwiches, but I’m not the biggest fan of those. There’s also a lot of options for coffee, tea and other drinks.

Location: in the northern part of the city center of Bucharest, not too far away from the square Piata Romana.

Address: Calea Dorobanti 18. There is another coffee place of Tucano Coffee in Bucharest, at Calea Victoriei 100.

Tucano-Coffee-Boekarest-quiche
Tucano-Coffee-koffiekop-salty-caramel
Tucano-Coffee-Guatemala-taartje

3. UrBarn

The coffeeplace: I love the interior of this cute coffee place. A lot of plants and there’s even a swing at the small bar. It’s not a big place, but if you seek something more quiet this is the place for you. There are 4 tables, 2 big tables and a bar at the front window. You can easily sit here and work for a couple of hours. Staff is really friendly and speaks English well. And I love the quotes and decoration in the toilets, so make sure you check that out too!

Laptop friendly: there’s a good mix of people who come here to eat and who come here to work on their laptop. So it’s not a problem at all to sit here with your laptop. If the big tables are taken it can be hard to charge your laptop during a full day of work though.

WiFi: good internet, you have to log in with a password.

Outlets: I could only find outlets near the 2 big tables.

Menu: you have a lot of options for coffee, tea and other drinks. Normally I don’t drink soft drinks, but I enjoyed their Elderflower & Pomegranate drinks (13 lei). They don’t have a lot of food options, but the things they have are delicious. Like the sandwich with zacuscă, a typical Romanian spread made of onion, bell pepper and eggplant.

Location: nearby Piata Romana, in the northern part of the city center. The coffee place is in a quiet street.

Address: Visarion 9

Urbarn-koffiebar-Boekarest
Zacusca-spread-Urbarn-koffiezaak-Boekarest
Schommelstoelen-Urbarn-Boekarest
Toiletdecoratie-Urbarn-Boekarest-vrouw
Toiletdecoratie-Urbarn-Boekarest-man
Grappige-quote-op-toilet-Urbarn-Boekarest

Also read: best hostels in Bucharest in Romania (+ 1 really bad choice)

4. Sheida Coffee & Stories

The coffeeplace: this coffee place is really colourful, almost exotic. There are a lot of Central-Eastern and Persian details. It’s possible to sit inside and outside. It’s good to mention that the profit of this coffee place is donated to a clinic for people who can’t afford it. It’s also possible to volunteer in the weekends in this coffee place. Send them a message via Facebook if you’re interested!

Laptop friendly: most people come here to drink and eat, but it’s no problem to sit here with your laptop.

WiFi: there’s decent internet, you have to log in with a password

Outlets: some tables have outlets, but you need some luck to get the right table.

Menu: not many lunch options, but the pies are delicious. I had a matcha pie (17 lei). Besides that they have some sandwiches and yoghurt. There’s a lot of options for coffee, tea and juices. I liked their chai latte (with soya) and their Turkish coffee.

Location: in a street in between Cișmigiupark en Piata Revolutiei.

Address: Strada Ion Campineanu 23

Sheida-koffiezaak-voorkant
Decoratie-Sheida-koffiezaak-met-koffie-en-matcha-taartje

5. Starbucks Unirii

The coffeeplace: Starbucks is always a safe option if you are searching for a working spot in a city. You’ll find Starbucks everywhere in the world and you know what to expect on their menu. Most coffee places have decent internet and a lot of outlets. Starbucks is used to people who are sitting there to work, so it’s not a problem if you come here with your laptop. I worked a couple of times in the Starbucks at Piata Unirii. It’s divided in 2 parts: where you order and sit (left of the entrance) and where you can sit (right of the entrance). There’s also a terrace outside.

Laptop friendly: It can be pretty busy here, so I wouldn’t work here for a full day, especially since most tables are quite small. But for a couple of hours working on a central spot it’s totally fine.

WiFi: decent internet, but not super fast. It’s fine to open Facebook and check your mail and stuff. You don’t need a password to log in.

Outlets: most tables have 2 outlets under the seats/couches.

Menu: expect what you can expect in most Starbucks coffee places. A lot of different coffees, hot drinks and cold drinks. They also have alternatives for milk, like coconut, almond and soy milk. They also sell some snacks like croissants, muffins and sandwiches. I don’t like the food that much, but it’s okay if you’re hungry while working here.

Location: pretty central location in Bucharest, on the northern side of Piata Unirii.

Address: Strada Franceza Numarul 62

Laptop-en-starbucks-beker-Starbucks-Unirii

6. DRIP Coffee Shop

The coffee place: this is a small coffee place with only a couple of tables (like 6) and a bar at the front window. I like the industrial look of the place and the turquoise details. It’s in a quiet, residential area, so you will mainly meet locals here, meeting or working on their laptop. The staff is friendly and speaks English well. You can pay by card or cash.

Laptop friendly: most people come here for take away coffee, but also some locals sit here with their laptops. It’s a nice place to get to know some local entrepreneurs and freelancers. You won’t feel uncomfortable if you work here for a couple of hours, or even the whole day.

WiFi: decent internet with a password. Ask the staff what’s the password.

Outlets: a couple of outlets near the table in the back.

Menu: they don’t have a lot of food options, only some small snacks like apple pie (14 lei) or banana bread (7 lei). They do have a lot of coffee options, like aeropress (14 lei), french press or a regular long black coffee. I also enjoyed their hot chocolate milk (12 lei).

Location: in an area south west of the central square Piata Unirii. It’s a quiet area and you won’t see a lot of tourists here.

Address: Strada 11 Iunie 35

Drip-coffeeshop-Boekarest-logo-aan-muur
Koffiebar-van-Drip-Coffee-turquoise-koffiemachine
Drip-Coffee-bananenbrood-met-chocolademelk

7. Commons Romana

The co working space: Commons Romana is a bit hidden. To reach this place you have to go to the side entrance and then to the second floor. When I was there I had to ask around because there were no signs (yet). But the co working space is nice and spacious. I also like the fact that there are big windows, so you have a lot of day light. Please check beforehand where you can sit, because some tables are for flex workers, some are for members. I liked the round table in the middle. You can easily chat with others and work. You’re also allowed to use the kitchen in the back of this co working space.

WiFi: decent internet, although my internet disconnected sometimes.

Outlets: every table has multiple outlets

Location: in the northern part of the city center, not too far away from Piata Romana.

Address: Strada Nicolae Iorga 5

Tip: via GetCroissant you can use co working spaces all over the world, also in Bucharest. You can choose the membership that fits you. Via this link you can try GetCroissant 1 week for free!

Commons-Romana-Boekarest

8. Commons Unirii

The co working space: at the entrance you already see a sign of COMMONS. You’ll find the co working space at the 2nd floor. It’s a spacious place with a lot of different tables in all sizes. There’s a lot of day light and you can use the kitchen to get some water, coffee or tea. Around lunch time people eat together, so that’s a great way to get to know other freelancers and entrepreneurs. The atmosphere is nice and the space is nicely decorated.

WiFi: good internet, I was able to download and upload photos and videos. You have to log in with a password.

Outlets: almost every table has at least one outlet, so enough options to charge your devices.

Location: at the central square of Piata Unitii, on the northern side.

Address: Strada Halelor 5

Tip: via GetCroissant you can use co working spaces all over the world, also in Bucharest. You can choose the membership that fits you. Via this link you can try GetCroissant 1 week for free!

Commons-Unirii-Boekarest-entree
Commons-Unirii-Boekarest-zitgedeelte
Commons-Unirii-Boekarest-tafels-met-blauwe-bank
Commons-Unirii-Boekarest-bank

Also read: what to do in Bucharest? (cool things in a boring looking city)

These were my favoriete working spots and coffee places in Bucharest. Do you know another great co working place or coffee place in Bucharest? Tell me (and other travelers) about this place in the comments!

Reacties via Facebook account

comments