Drip-Coffee-bananenbrood-met-chocolademelk

Fijnste werkplekken & koffiezaken in Boekarest (voor digital nomads)

Boekarest is een goede uitvalsbasis voor digital nomads. De Roemeense hoofdstad heeft namelijk onwijs veel prettige koffiezaken waar het geen probleem is om met een laptop te zitten. Daarnaast zijn er ook een paar fijne co-working spaces die je een dagje als werkplek kunt gebruiken. En had ik al gezegd dat het internet ontzettend snel is? Ik heb een paar maanden in Roemenië doorgebracht – en dus ook in Boekarest. Daarom deel ik hier mijn tips voor Boekarest voor digital nomads, met de fijnste koffiezaken en werkplekken!

Boekarest voor digital nomads: fijne koffiezaken en werkplekken

1. M60

De koffiezaak: redelijk grote koffiezaak met tafels in verschillende maten. Geliefd bij zowel expats en internationale studenten als bij Roemenen. Hoewel mensen hier ook komen om ‘gewoon’ te lunchen zitten hier vooral veel mensen met laptops. Er is een klein terras bij de ingang, voor als je op een zonnige dag buiten wilt zitten. Je bestelt bij de bar, dus je bepaalt zelf wanneer je weer iets wilt eten/drinken. Ook heeft M60 ruime openingstijden, dus erg fijn als je later op de dag nog wilt werken! Bovendien spreekt het personeel Engels en kun je zowel met pin als contant geld betalen.

Laptopvriendelijk: bijna iedereen die hier komt zit met een laptop of tablet. Helemaal prima dus als jij hier een hele dag wilt werken.

WiFi: internet werkt erg snel. WiFi heeft een wachtwoord (deze vind je bij de bar).

Stopcontacten: veel stopcontacten, bij bijna iedere tafel.

Menukaart: een fijne en redelijk uitgebreide kaart. Ik heb regelmatig de Lemon & Ginger Tea (12 lei) gedronken, maar de cold brew (12 lei) is ook lekker als het warm is. En als je er zin in hebt kun je ook wijn en bier bestellen. Ook is het mogelijk om hier te ontbijten/lunchen. Zelf vond ik de vegetarische quiche (24 lei) en de hummus wrap (25 lei) erg lekker.

Locatie: ten noorden van het oude centrum, niet ver van Piata Romana.

Adres: Strada D.I. Mendeleev 2

M60-lunch-quiche-in-koffiezaak
Ginger-lemon-tea-M60

2. Tucano Coffee Guatemala

De koffiezaak: de koffieketen Tucano Coffee komt oorspronkelijk uit Moldavië en ik had al erg goede ervaringen met de koffiezaken in Chisinau. En ook deze koffiezaak is erg prettig om te werken. Goed internet, bijna overal stopcontacten, lekkere taartjes en het is helemaal prima om hier de hele dag in de kleurrijke ruimtes te zitten. Binnen vind je meerdere ruimtes waar je kunt zitten en er is ook een buitenterras.

Laptopvriendelijk: veel mensen zitten hier met een tablet of laptop, dus dat is helemaal prima.

WiFi: snel internet, inloggen is niet nodig.

Stopcontacten: bij bijna iedere zitplaats vind je meerdere stopcontacten. Erg fijn als je meerdere dingen tegelijkertijd wilt opladen!

Menukaart: ze hebben heerlijke taartjes en quiches als je iets wilt eten. Verder is er een grote keuze aan koffie en thee.

Locatie: een paar minuten van Piata Romana vandaan, in het noordelijke deel van het centrum van Boekarest.

Adres: Calea Dorobanti 18. Er is nog een ander filiaal van Tucano Coffee in Boekarest, aan Calea Victoriei 100

Tucano-Coffee-Boekarest-quiche
Tucano-Coffee-koffiekop-salty-caramel
Tucano-Coffee-Guatemala-taartje

3. UrBarn

De koffiezaak: de zaak is erg vrolijk en speels ingericht. Zo zijn er een paar schommelstoelen aan een kleine bar en overal vind je plantjes. Het is geen grote koffiezaak, maar dat is juist wel prettig. 4 kleine tafels, 2 grote tafels en een bar bij het raam. Je kunt hier prima een paar uur zitten werken of lekker lunchen en het personeel is erg vriendelijk. En ik heb echt dubbel gelegen in de toiletten door de leuke versiering!

Laptopvriendelijk: het is een goede mix van mensen die hier komen om te eten en om te werken. Meerdere mensen zitten hier met een laptop, dus dat is geen probleem. Het is alleen lastig om hier een hele dag te werken als de 2 grote tafels bezet zijn, omdat je dan geen stopcontacten kunt gebruiken.

WiFi: prima internet, inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: ik kon alleen bij de 2 grote tafels stekkerdozen vinden.

Menukaart: genoeg keuze aan koffie’s, thee en frisdranken. Normaal houd ik niet zo van frisdrank, maar ik vond de Elderflower & Pomegranate frisdrank (13 lei) erg lekker. Ze hebben weinig keuze wat betreft eten, maar de sandwiches zijn erg lekker. Ik zou je aanraden om de sandwich met zacuscă te nemen. Dit is een traditionele spread gemaakt van aubergine, ui en paprika’s.

Locatie: vlak bij Piata Romana, in het noorden van het centrum. De koffiezaak vind je in een rustige straat.

Adres: Visarion 9

Urbarn-koffiebar-Boekarest
Zacusca-spread-Urbarn-koffiezaak-Boekarest
Schommelstoelen-Urbarn-Boekarest
Toiletdecoratie-Urbarn-Boekarest-man
Toiletdecoratie-Urbarn-Boekarest-vrouw
Grappige-quote-op-toilet-Urbarn-Boekarest

Lees ook: leukste hostels in Boekarest in Roemenië (+ 1 afknapper!)

4. Sheida Coffee & Stories

De koffiezaak: deze koffiezaak is erg kleurrijk en exotisch ingericht. Veel Oosterse en Perzische details. Je kunt zowel binnen als buiten zitten. Bijzonder is dat de winst van deze koffiezaak wordt gedoneerd aan een kliniek voor mensen die het zelf niet kunnen betalen. Ook is het mogelijk om in het weekend een dagje vrijwilligerswerk te doen in deze koffiezaak. Stuur even een berichtje via de Facebookpagina als je geïnteresseerd bent!

Laptopvriendelijk: mensen komen hier voornamelijk om te lunchen, maar het is geen probleem als je hier met een laptop zit.

WiFi: er is internet, inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: bij een paar tafels vind je stopcontacten, maar je moet wel een beetje geluk hebben.

Menukaart: niet veel lunchmogelijkheden, maar de taartjes zijn erg lekker. Ik had zelf een matcha taartje (17 lei). Daarnaast hebben ze soms ook sandwiches en yoghurt. Bovendien is er genoeg keuze aan thee, koffie en fris. Aanraders zijn de chai latte (mogelijk met soja) en de Turkse koffie.

Locatie: In een straat tussen het Cișmigiupark en Piata Revolutiei in.

Adres: Strada Ion Campineanu 23

Sheida-koffiezaak-voorkant
Decoratie-Sheida-koffiezaak-met-koffie-en-matcha-taartje

5. Starbucks Unirii

De koffiezaak: een Starbucks is altijd een veilige keuze als het aankomt op werkplaatsen. Je vindt ze overal ter wereld, je weet wat je op de menukaart kunt verwachten en ze hebben meestal ruime openingstijden. Bij Starbucks zijn ze zo gewend aan mensen met een laptop en het internet is meestal prima. Ik heb een paar keer gewerkt bij de Starbucks aan het plein Piata Unirii. De koffiezaak is opgesplitst in 2 delen: een deel waar je de bestelling doorgeeft (links) en een deel waar je kunt zitten (rechts). Daarnaast heeft deze Starbucks ook een buitenterras.

Laptopvriendelijk: ik zou hier niet de hele dag gaan zitten omdat het toch wel erg druk is en de tafels vrij klein zijn, maar voor een paar uurtjes in het centrum werken is het prima.

WiFi: internet is werkend, maar niet mega snel. Al is het prima om Facebook te openen en mails te checken. Je hebt geen code nodig om in te loggen.

Stopcontacten: bij de meeste tafels vind je 2 stopcontacten onder de bank/zitplaats.

Menukaart: wat je in iedere Starbucks kunt bestellen. Allerlei soorten koffies en koude dranken. Ook verkopen ze snacks zoals croissants & muffins en belegde broodjes. Er zijn betere opties wat betreft lunch voor die prijzen, maar als je honger hebt kun je hier wel wat eten.

Locatie: aan het centrale plein Piata Unirii. Zeer centrale ligging dus.

Adres: Strada Franceza Numarul 62

Laptop-en-starbucks-beker-Starbucks-Unirii

Lees ook: voorbereid op reis naar Roemenië – alles wat je moet weten voor vertrek

6. DRIP Coffee Shop

De koffiezaak: het is een kleine koffiezaak met een stuk of 6 tafels en een bar bij het raam. Het is een beetje industrieel ingericht. Ik vind de turquoise tinten er wel leuk bij passen. Het zit in een rustige wijk, dus je komt hier vooral locals tegen die willen werken op de laptop of bijkletsen. Het personeel is bovendien vriendelijk en spreekt Engels. Je kunt zowel met contant geld als pin betalen.

Laptopvriendelijk: veel mensen komen hier voor een take away koffie, maar redelijk wat Roemenen komen hier ook met een laptop om te werken. Een leuke plek als je lokale ondernemers wilt leren kennen. Je voelt je helemaal niet ongemakkelijk als je hier een (halve) dag zit te werken.

WiFi: internet met een wachtwoord – even aan het personeel vragen. Internet werkt prima.

Stopcontacten: een paar stopcontacten achterin aan de tafel.

Menukaart: goede koffie en veel keuze. Denk aan aeropress (14 lei), french press of een ‘gewone’ long black coffee. Ook ben ik fan van hun warme chocolademelk (12 lei). Jammer genoeg hebben ze niet echt lunchgerechten, maar je kunt een snack zoals appeltaart (14 lei) of bananenbrood (7 lei) nemen. Ik twijfel soms om bananenbrood te nemen omdat het al snel droog is, maar deze is erg lekker!

Locatie: in de wijk ten zuidwesten van het centrale plein Piata Unirii. Het is een relatief rustige wijk en je komt hier niet zo veel toeristen tegen.

Adres: Strada 11 Iunie 35.

Drip-coffeeshop-Boekarest-logo-aan-muur
Koffiebar-van-Drip-Coffee-turquoise-koffiemachine
Drip-Coffee-bananenbrood-met-chocolademelk

7. Commons Romana

De co-working space: Commons Romana zit een beetje verstopt. Om het gebouw binnen te gaan moet je via de deur aan de zijkant naar binnen en dan naar de tweede verdieping. Ik moest even rondvragen, want er waren geen bordjes. Het is een ruime co-working space met veel licht, dus dat is wel prettig. Let wel op aan welke tafel je gaat zitten. Sommige tafels zijn voor vaste leden, andere voor flexwerkers. Ik vond de ronde tafel in het midden fijn. Je kunt hier gemakkelijk werken én een praatje maken met andere mensen aan de tafel. Ook is er achterin een keuken die je mag gebruiken.

WiFi: prima internet, al viel het internet bij mij af en toe weg.

Stopcontacten: bij iedere tafel vind je meerdere stopcontacten.

Locatie: in het noordelijke deel van het centrum, niet ver van Piata Romana.

Adres: Strada Nicolae Iorga 5

Tip: via GetCroissant kun je gebruikmaken van co-working spaces over de hele wereld. Er zijn verschillende abonnementen, afhankelijk van hoe vaak jij deze ruimtes gebruikt. Via deze link geef ik jou €15 euro korting op jouw abonnement, zodat je GetCroissant lekker goedkoop kunt uitproberen!

Commons-Romana-Boekarest

8. Commons Unirii

De co-working space: bij de entree word al aangegeven dat Commons in dit gebouw zit. De co-working space van Commons Unirii zit op de tweede verdieping. Het is een ruime zaal met allerlei soorten tafels, groot en klein. Genoeg daglicht en een fijne keuken waar je water, koffie en thee kunt pakken. Rond het middaguur eten veel co-workers samen, dus dat is wel gezellig. Sfeer is ongedwongen en de ruimte ziet er goed uit. Het is leuk ingericht met verschillende kleuren meubilair en allerlei schilderijen aan de muur. Daarnaast is er een keuken als je wat wilt drinken of je lunch wilt klaarmaken.

WiFi: prima internet, ik kon foto’s en video’s downloaden. Inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: bij bijna iedere tafel vind je wel een stopcontact of een stekkerdoos, dus genoeg plekken om jouw apparatuur op te laden.

Locatie: aan het centrale plein Piata Unirii. Erg centraal dus.

Adres: Strada Halelor 5

Tip: via GetCroissant kun je gebruikmaken van co-working spaces over de hele wereld. Er zijn verschillende abonnementen, afhankelijk van hoe vaak jij deze ruimtes gebruikt. Via deze link kun je het 1 week gratis uitproberen!

Commons-Unirii-Boekarest-entree
Commons-Unirii-Boekarest-zitgedeelte
Commons-Unirii-Boekarest-tafels-met-blauwe-bank
Commons-Unirii-Boekarest-bank

Lees ook: wat te doen in Boekarest? (toffe dingen in een saai uitziende stad)

Dit waren mijn favoriete werkplekken en koffiezaken in Boekarest. Ken jij nog een andere leuke plek? Laat het mij en andere reizigers weten in de reacties! En wil jij graag in contact komen met Nederlandse digital nomads? Word dan gratis lid van mijn Facebookgroep Wereldse Ondernemers. Speciaal voor Nederlandstalige (online) ondernemers en digital nomads!

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *