De 12 mooiste plekken in Canada voor op jouw bucketlist

Canada is een van de grootste landen ter wereld en ook nog eens een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. In dit artikel deel ik de mooiste plekken in Canada voor natuurliefhebbers met je. Zo heb jij lekker veel inspiratie voor een reis naar Canada en weet je met welke mooie natuurgebieden jij jouw bucketlist kunt aanvullen!

De 12 mooiste plekken in Canada

1. Banff Nationaal Park

Banff Nationaal Park is een van de bekendste en mooiste plekken in Canada. Dit natuurgebied ligt in de provincie Alberta, bij de stad Calgary. In dit oudste natuurgebied van Canada vind je prachtige landschappen, van besneeuwde bergen en gletsjers tot heldere bergmeren en warmwaterbronnen. Enkele mooie plekken in dit nationale park zijn Lake Louise, de top van de Sulphur Mountain, Lake Minnewanka en Lake Peyto. Banff is bovendien een heerlijke plek om te wintersporten in de wintermaanden.

2. Vancouver Island

Vancouver Island is een eiland voor de kust van de stad Vancouver, in het westen van Canada. De natuur op dit eiland is zeer divers en daardoor een geweldige plek voor natuurliefhebbers. Met meer dan 32.000 vierkante kilometer is er genoeg te ontdekken op dit eiland. Regenwoud en prachtige bergen wisselen af met mooie uitzichten over zee. Je schijnt hier wolven en beren (zwart en bruin) te kunnen spotten. Wanneer je liever de oceaan ontdekt kun je een boottocht maken om walvissen en orka’s te zien.

3. Avalon Peninsula

Avalon is een schiereiland van het eiland Newfoundland, in de gelijknamige provincie Newfoundland in het oosten van Canada. In het hart van dit eiland vind je het Avalon Wilderness Reserve waar je lekker kunt wandelen. Vogelspotters kunnen hun hart hier ophalen: sneeuwuilen, papegaaiduikers en strandlopers zijn slechts enkele vogels die je hier kunt spotten. Ook de architectuur op dit schiereiland maakt dit een van de mooiste plekken in Canada. Denk aan het kleurrijke Saint John’s en het havenplaatsje Dildo. Een van de hoogtepunten van Avalon zijn de drijvende ijsbergen. Sommige zijn wel 10.000 jaar oud!

4. Nova Scotia

Nova Scotia in het oosten van Canada is een ongerepte en bijzondere provincie. Wist je dat Nova Scotia in de zeventiende eeuw even onderdeel is geweest van de Nederlandse koloniën? Deze provincie is erg geschikt voor roadtrips. Enkele hoogtepunten van dit eiland zijn de Joggins Fossil Cliffs, Cape Breton Highlands Nationaal Park, Bay of Fundy en Peggy’s Cove. Als je ook de boot wilt pakken zijn Sable Island en Pictou Island aanraders. De kans is groot dat je onderweg nog walvissen tegenkomt.

5. Jasper Nationaal Park

Canada heeft het hele jaar door genoeg te bieden aan reizigers. Wil je wintersporten? Dan zijn de wintermaanden ideaal. Maar doorgaans heeft de periode van mei tot en met oktober het beste klimaat in Canada. De natuur in Jasper Nationaal Park is dan één groot kleurenfestijn, waar je de echte Indian Summer vibes kunt ervaren.

Jasper Nationaal Park ligt in de buurt van Banff Nationaal Park, ook in de provincie Alberta. Dit is een van de beste en mooiste plekken in Canada om dieren te spotten. Je kunt hier onder andere wolven, rendieren en beren tegenkomen. Enkele hoogtepunten in Jasper Nationaal Park zijn Pyramid Lake, Maligne Lake, Valley of the Five Lakes en de Athabasca Glacier. Voor het wintersporten is Marmot Basin een goede plek om te onthouden.

6. Nahanni Nationaal Park

Canada staat bekend om de ongerepte, uitgestrekte natuur die je bijna helemaal voor jezelf hebt. Een van de mooiste plekken in Canada voor natuurliefhebbers is Nahanni Nationaal Park, in de noordelijke provincie Northwest Territories. Technisch gezien is Nahanni een natuurpark en geen nationaal park, maar dat maakt de natuur hier niet minder indrukwekkend. De South Nahanni River stroomt door dit gebied, waardoor je hier goed kunt raften. Enkele mooie plekken in Nahanni zijn de Virginia Falls, Mount Harrison Smith en Cli Lake.

7. Fogo Island

Fogo Island is een van de vele mooie plekken die de oostelijke provincie Newfoundland te bieden heeft. Je hebt hier echt even het gevoel alsof je aan het einde van de wereld bent beland. Dit eiland is bijna volledig van de bewoonde wereld afgesloten. Ook hier kun je het merendeel van het jaar gigantische ijsschotsen voorbij zien drijven. Op het eiland kom je kleurrijke huisjes tegen en er is een community van artistieke mensen die hier een galerij hebben opgezet. Een bijzondere ervaring is een overnachting op Fogo Island, in Fogo Island Inn.

8. Churchill

Aan de Hudson Bay ligt een bijzonder plaatsje genaamd Churchill, in de provincie Manitoba. Dit is een van de weinige plekken in Canada waar je nog ijsberen in het wild kunt spotten. Rondom Churchill leven namelijk nog groepen ijsberen. Wanneer je hier op het juiste moment bent kun je bovendien ook het Noorderlicht bewonderen. Een bijzondere ervaring dus, in een van de mooiste plekken van Canada. Let op: je kunt Churchill alleen met de trein of met het vliegtuig bereiken, want het is vrij afgelegen.  

9. Niagara Falls

Een van de bekendere mooiste plekken in Canada is de Niagara Falls, in de provincie Ontario. Deze beroemde watervallen liggen op de grens met Canada en de Verenigde Staten. Het is een van de meest toeristische plekken die je zult bezoeken in Canada, maar als je het immense natuurgeweld naar beneden ziet vallen snap je waarom iedereen hiernaartoe reist. De watervallen bestaan uit 3 delen: de Bridal Falls, de American Falls en de Horseshoe Falls. Je kunt een boottocht boeken om dichter bij de watervallen te komen en als je het écht bijzonder wilt aanpakken maak je een helikoptervlucht!

Lees ook: 25 mooie plekken in Amerika voor op jouw bucketlist

10. Sirmilik Nationaal Park

Een van de meest afgelegen plekken ter wereld is Sirmilik Nationaal Park, in de Nunavut Territory provincie in het uiterste noorden van Canada. De naam Sirmilik betekent voor de Inuit (de eskimo’s van Canada en Groenland) “plaats van de gletsjers”. Hier ontdek je een waar winterwonderland met ruige besneeuwde bergen, ijsgrotten, gletsjers, fjorden en ijsschotsen die voorbijdrijven. Veel expedities in dit bijzondere natuurgebied starten in Pond Inlet, waar je enkel met het vliegtuig kunt komen.

11. Mont-Tremblant Nationaal Park

In de oostelijke provincie Quebec vind je Mont-Tremblant Nationaal Park, niet ver van de stad Quebec vandaan. Natuurliefhebbers kunnen hier zowel in de zomer als in de winter terecht. Mont-Tremblant Nationaal Park heeft ontzettend veel rivieren, beekjes en meren, waardoor je hier in de zomermaanden heerlijk kunt kanoën. In de wintermaanden kun je in dit gebied geweldig wintersporten, maar ook sneeuwschoenwandelen en sledetochten met husky’s behoren tot de mogelijkheden.

12. Yoho Nationaal Park

Tot een van de mooiste plekken in Canada behoort ook Yoho Nationaal Park, gelegen tussen de nationale parken Banff en Jasper in de provincie Alberta. Ook hier kom je weer prachtige gletsjermeren, bossen en watervallen tegen. Een paar hoogtepunten in Yoho Nationaal Park zijn de Angel’s Staircase Falls, Lake O’Hara, de Takakkaw Falls, Lake Emerald en de Wapta Falls.

Lees ook: reisinspiratie – 25 plekken voor avontuurlijke reizigers

Dit zijn wat mij betreft de mooiste plekken in Canada voor op jouw bucketlist. Er zijn natuurlijk nog véél meer plekken in Canada die de moeite waard zijn. Ken jij nog meer plekken die op deze lijst horen? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een andere partij. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *