rode-tulpen-in-tulpenvelden-nederland

5 plekken om kleurrijke tulpenvelden in Nederland te bewonderen

De tulp en de tulpenvelden in Nederland zijn onze iconen. Van over de hele wereld komen mensen in april en mei naar ons land om de kleurrijke tulpenvelden te bewonderen. Ben jij benieuwd wat de beste plekken zijn om de mooie bloemen te zien? In deze blog deel ik 5 plekken in Nederland waar jij de kleurrijke tulpenvelden kunt bezoeken.

Let op!

Wandel niet door de tulpenvelden heen. Dit is nog steeds privéterrein van de boer en die wordt er niet vrolijk van als zijn bloemen worden vertrapt door bezoekers. Wil je toch een van de tulpenvelden in Nederland bezoeken voor bijvoorbeeld een fotoshoot? Vraag dan toestemming aan de boer. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het plukken van de tulpen. Vaak vind je in de omgeving wel plekken waar je voor een klein bedrag zelf mag plukken – en anders kun je altijd terecht bij een leuke bloemenwinkel.

Lees ook: 57x wat is typisch Nederlands? (maar bijzonder voor buitenlanders)

bordje-niet-door-bollenvelden-lopen
roze-tulpen-in-bloemenveld-nederland

Wanneer staan de tulpenvelden in Nederland in bloei?

Dit verschilt per jaar, dus er is geen exacte datum vast te leggen. Wanneer het een zachte winter is geweest kunnen de tulpenvelden in maart al in bloei staan. Maar de meeste zekerheid om de tulpenvelden in Nederland in bloei te zien is in april.

In 2023 staan de tulpenvelden naar verwachting vanaf half april tot half mei in bloei.

Bloemenvelden-Flevoland

5 plekken waar je de tulpenvelden in Nederland kunt bewonderen

1. Lisse en de Bollenstreek (Zuid-Holland)

Lisse en omgeving is een van bekendste plekken om de tulpenvelden in Nederland te ontdekken. Dit gebied tussen Leiden en Haarlem wordt ook wel de Bollenstreek genoemd.

Je kunt bijvoorbeeld een fietstocht vanaf Lisse starten. In het gebied tussen Lisse, Hillegom en Noordwijk lopen allerlei fietspaden die je langs de tulpenvelden brengen. Een prima dagtrip in de lente. Tijdens een fietstocht van 35 kilometer fiets je de Bloemenroute in de omgeving van Lisse. En wil je iets minder fietsen? Dan is de Tulpenroute van 15 kilometer een prima route voor jou.  

Helemaal geen zin om te fietsen? Net buiten Lisse vind je Keukenhof: een botanische tuin met de mooiste tulpen en kleurrijke bloemen.

gele-tulpen-in-tulpenveld

2. Schagen en omgeving (Kop van Noord-Holland)

Minder bekend is het gebied tussen Alkmaar en Den Helder, in de Kop van Noord-Holland. Het is in de lente één groot gebied met bollenvelden en tulpenvelden in Nederland. Sterker nog: het is tegenwoordig het grootste aaneengesloten bloembollengebied in het land.

Een leuke manier om de Kop van Noord-Holland en de tulpenvelden te ontdekken is een e-chopper. Dit zijn elektrische scooters met brede banden. Ze gaan zo’n 30 kilometer per uur, rijden op elektriciteit en zijn een stuk milieuvriendelijker dan de auto of een normale scooter. Omdat het een vrij groot gebied is kun je met een e-chopper redelijke afstanden afleggen in een korte tijd.  

Lees ook: Kop van Noord-Holland ontdekken – 8 dingen om te doen

witte-paarse-roze-oranje-tulpen-in-veld

3. Zeewolde en omgeving (Flevoland)

In Flevoland vind je onwijs veel tulpenvelden. Maar ze liggen wel redelijk verspreid over de provincie. Daarom is de fiets of de auto de beste manier om deze tulpenvelden te bezoeken. De meeste tulpenvelden en bollenvelden vind je rondom Zeewolde, Dronten, Emmeloord en Swifterband. Op deze website vind je verschillende tulpenroutes in Flevoland om met de auto of de fiets af te leggen.     

Lees ook: bollenvelden in Flevoland – tips voor jouw bezoek!

Bloemenvelden-Flevoland
Bloemenvelden-Flevoland

4. Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland)

Nog een onbekend gebied om tulpenvelden in Nederland te bezoeken is Goeree-Overflakkee. Hierdoor is het lekker rustig als je de bloemenvelden wilt bewonderen. Er is een Tulpenroute op Goeree-Overflakkee. Dit is een fietsroute van 37 kilometer die over het oostelijke deel van het eiland loopt. Je fietst in een cirkel via dorpen zoals Oude-Tonge, Middelharnis en Ooltgensplaat langs de tulpenvelden.        

paarse-tulpenvelden-in-nederland
Bloemenvelden-Flevoland

5. Groningen en omgeving (Groningen)

En dan misschien wel de meest verrassende plek waar je tulpenvelden in Nederland kunt vinden: Noord-Groningen! Deze bollenvelden zijn minder uitgestrekt dan in andere gebieden in Nederland. Maar als je in het noorden van het land woont is dit zeker een leuke optie. Rondom dorpjes in het noorden van Groningen zoals Kloosterburen, Pieterburen, Spijk en Uithuizermeeden vind je bollenvelden. Je kunt het beste met de auto op pad gaan om verschillende bloemenvelden in Groningen te ontdekken.

Bloemenvelden-Flevoland

Dit zijn slechts een paar plekken waar je de mooie tulpenvelden in Nederland kunt bewonderen. Ken jij nog een andere leuke locatie? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *