Sintra-Portugal

Sintra in Portugal: alles wat jij moet weten voor jouw bezoek

Ah Sintra…. De naam alleen al klinkt sprookjesachtig, toch? Sintra in Portugal is een droom voor iedereen die van mooie paleizen, sprookjesachtige kastelen, kleurrijke gebouwen en prachtige uitzichten in de bergen houdt. Als je een stedentrip naar Lissabon maakt is een bezoek aan Sintra zeker aan te raden. En als je de tijd hebt is het zelfs slim om hier meerdere dagen te blijven; zo veel is er namelijk te zien! In deze blog vind je alle tips voor en informatie over Sintra in Portugal.

Lees ook: Lissabon tips – ultieme gids voor jouw stedentrip

Alles wat je moet weten over Sintra in Portugal

1. Sintra in Portugal: dorp én bergketen

De naam Sintra verwijst zowel naar het dorp Sintra als naar de bergketen Serra da Sintra. Sommige bezienswaardigheden zijn in het dorp te vinden, sommige wat meer in de natuur. Hierdoor is Sintra in Portugal een perfecte plek om te bezoeken voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers.

Sintra-Portugal

2. Sintra in Portugal staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Sinds 1995 staat Sintra in Portugal op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is geheel terecht. Er valt zo veel moois te zien in Sintra! Talrijke schrijvers, poëten en kunstenaars lieten zich door de eeuwen heen inspireren door Sintra en de omgeving. Een van de bekendste is de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. De plek heeft absoluut een aantrekkingskracht. Sintra heeft iets romantisch. Iets magisch.

Sintra-Portugal

3. Sintra is een ideale dagtrip vanuit Lissabon…

Sintra ligt in het westen van Portugal, op ongeveer 25 kilometer van Lissabon vandaan. Tijdens een stedentrip naar Lissabon mag je Sintra eigenlijk niet overslaan. Vanaf het treinstation Rossio in Lissabon ben je in ongeveer 40 minuten met een directe trein in Sintra. Een retourtje van Lissabon naar Sintra en terug is €4,50 euro.

Sintra tip: let op waar je uitstapt!

Stap NIET uit bij de halte Portela de Sintra, anders moet je nog een stukje lopen naar het historische centrum. En aangezien je in Sintra toch al veel gaat lopen heb je daar weinig zin in. Stap dus uit bij de laatste halte genaamd Sintra. Vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten naar het historische centrum of kun je de bus nemen naar een van de bezienswaardigheden in Sintra.

Lees ook: leuke rondreis in Portugal met de auto (voor 2 weken)

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

4. …Maar je kunt gemakkelijk een paar dagen (of weken) in Sintra doorbrengen

Een van de beste Sintra tips die ik je kan geven: blijf meerdere dagen. Omdat er zó veel te zien is in Sintra en omgeving zou ik aanraden om minimaal 2 dagen in Sintra door te brengen. Het liefst nog meer. Maar je moet hier natuurlijk wel rekening mee houden als je een stedentrip naar Lissabon aan het plannen bent.

Sintra-Portugal

5. Waar ga je dan overnachten in Sintra in Portugal?

Nice Way Sintra Palace

Als je meerdere dagen in Sintra in Portugal blijft – en dat zou ik dus zeker aanraden – dan is het wel zo handig om hier ook te overnachten. Zelf vond ik het hostel Nice Way Sintra Palace een fijne plek om te overnachten. Ze hebben zowel slaapzalen als privékamers, wel allemaal met een gedeelde badkamer. Het hostel is niet al te groot, schoon en de sfeer is erg relaxed. De gemeenschappelijke ruimte is erg gezellig en je kunt hier onder andere bordspelletjes spelen en televisie kijken (in de wintermaanden). En in de tuin is het lekker ontspannen na een dag wandelen in Sintra (in de zomermaanden). Het ontbijt is overigens bij de prijs inbegrepen en een prima start van de dag. Enige nadeel van deze accommodatie is dat je vanaf het historische centrum van Sintra een stukje naar beneden moet lopen. En dus ook weer een keer omhoog moet wandelen.

Een alternatief is Moon Hill Hostel in Sintra, ook een prima uitvalsbasis voor soloreizigers om meer van Sintra te ontdekken.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

Privéaccommodatie via Airbnb

Daarnaast zijn er in Sintra in Portugal ook veel keuzes voor accommodaties via Airbnb. Ideaal als je meerdere dagen blijft en je wilt privacy hebben. De meeste accommodaties van Airbnb hebben vaak ook een keukentje, waardoor je zelf een ontbijt of avondmaal kunt klaarmaken.

Booking.com

6. Er is een aantal gratis bezienswaardigheden in Sintra

Voor de meeste bezienswaardigheden in Sintra in Portugal betaal je een entreeprijs. Ben je op zoek naar Sintra tips voor gratis bezienswaardigheden? Dan zijn er een aantal plekken die je gratis kunt bezoeken. Ik zet er een paar voor je op een rijtje:

– Stadhuis van Sintra

Hoe schattig is het stadhuis, oftewel Câmara Municipa, van Sintra? Als je van het treinstation naar het oude stadscentrum van Sintra loopt kom je hier sowieso langs.

Sintra-Portugal

– Stadspark van Sintra: Parque de Liberdade

Parque de Liberdade, oftewel het Vrijheidspark, ligt ook op de route van het treinstation naar het historische centrum van Sintra. Het park is op een heuvel gebouwd dus je zult – weer – een stukje moeten klimmen om hierdoorheen te lopen. Wat veel verschillende bomen kom je hier tegen! In tegenstelling tot de rest van Sintra kom je hier verrassend weinig mensen tegen.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

– Fonte Mourisca

Misschien heb je al genoeg azulejos – de kleurrijke keramieken tegeltjes – in Lissabon gezien, maar ik kan er eerlijk gezegd geen genoeg van krijgen. Op weg van het treinstation naar het centrum kom je de betegelde fontein Fonte Mourisca tegen.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

– Historisch centrum van Sintra

Pak je camera er maar bij, want het historische centrum van Sintra is fotogeniek met de vele kleurrijke huizen. Tip: als je nog eten moet inslaan dan zou ik het hier doen. Bij de bezienswaardigheden zijn er namelijk niet heel veel mogelijkheden om eten en drinken te kopen.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

– Miradouro da Ferraria: uitzichtpunt in het centrum

Het historische centrum van Sintra in Portugal is vooral een wirwar aan straatjes die omhoog en omlaag lopen. Een van de straatjes leidt naar een uitzichtpunt: Miradouro da Ferraria. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het Paleis van Sintra, het historische centrum en het stadhuis van Sintra.

Sintra-Portugal

– Naar boven wandelen via Villa Sassetti

Een van mijn favoriete Sintra tips is de wandeling naar boven, via Villa Sassetti. Wie zin heeft in een fijne wandeling naar het Morenkasteel en het Penapaleis kan via Villa Sassetti naar boven lopen. Ik was verrast hoe rustig het hier is. In een uur tijd kwam ik slechts 3 mensen en 2 klimmers tegen! Tijdens de klim heb je constant een prachtig uitzicht over de omgeving en als het goed weer is kun je zelfs de kust zien! Onderweg kom je zulke bijzondere planten en bomen tegen. Ik voelde me soms net Alice in Wonderland op deze prachtige plek.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

7. Houd rekening met veel entreeprijzen voor al dat moois in Sintra

Alles in Sintra is prachtig, maar houd er wel rekening mee dat je voor de meeste bezienswaardigheden een entreeprijs betaalt. Als je meerdere plekken bezoekt kunnen de kosten dus aardig oplopen, dus houd dit in gedachten bij het plannen van jouw trip naar Sintra.

Waar moet je entree voor betalen in Sintra in Portugal?

– Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van Sintra: het Penapaleis

Palácio da Pena, oftewel het Penapaleis, is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Sintra. Dit prachtige paleis is in 1840 gebouwd als zomerresidentie voor de koninklijke familie van Portugal. De felle kleuren en de vele details nodigen uit om hier uren rond te dwalen. Door de kleine kleedschermen, bedden en soms ook deuren merk je hoe klein mensen vroeger eigenlijk waren! Het uitzicht vanaf hier, op onder meer het Morenkasteel en bij helder weer zelfs op de kust, is fenomenaal.

Kosten: de entree voor het Penapaleis is €14 euro voor volwassenen. Dit ticket is geldig voor het Penapaleis én de tuinen van Pena. Als je alleen de tuinen wilt bezoeken betaal je €7,50 euro. Het is niet mogelijk om alleen een ticket voor het Penapaleis te kopen, aangezien je via de tuinen het kasteel binnen gaat.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

– Dwalen in het Park van Pena

Het Park van Pena is ontzettend groot en je kunt ook hier uren rondlopen. Er valt namelijk veel te zien. Wandel bijvoorbeeld naar Cruz Alta, het hoogste uitzichtpunt van Sintra. Vanaf het kasteel is het ongeveer 1 kilometer wandelen naar dit uitzichtpunt dat wordt gekenmerkt door een kruis. Ook Chalet da Condessa D’Edla is zeker de moeite om naartoe te lopen. Door de dagjestoeristen wordt deze plek vaak overgeslagen, dus het is hier een stuk rustiger. Dit bijzondere huis heeft een aantal indrukwekkende kamers, die stuk voor stuk helemaal zijn versierd.

Kosten: de entree voor de Tuinen van Pena is €7,50 voor volwassenen. Hiermee kun je ook het kleurrijke Penapaleis van de buitenkant bewonderen.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

– Het Morenkasteel

Castelo dos Mouros, oftewel het Morenkasteel, is al duidelijk vanaf het historische centrum van Sintra te zien. Dit kasteel werd door de Noord-Afrikaanse Moren gebouwd toen zij dit gebied veroverden. Het Morenkasteel ligt vrijwel direct naast het Penapaleis, waardoor je een bezoek aan deze bezienswaardigheden gemakkelijk kunt combineren.

Kosten: de entree voor het Morenkasteel is €9 euro voor volwassenen.

Sintra-Portugal
Morenkasteel-Sintra-Portugal

– Paleis van Sintra

Voor het Paleis van Sintra hoef je niet omhoog te klimmen. Dit bouwwerk staat namelijk in het historische centrum van Sintra in Portugal. Toegegeven: van de buitenkant ziet het er minder indrukwekkend uit als het Morenkasteel en het Penapaleis. Maar desalniettemin is het een bijzonder gebouw. Kenmerkend aan dit gebouw zijn de twee gigantische schoorstenen.

Kosten: de entrée voor het Paleis van Sintra is €10 euro voor volwassenen.

Sintra-Portugal

– Convento dos Capuchos: klooster verstopt in de heuvelen van Sintra

Convento dos Capuchos ligt verstopt in de heuvelen van Sintra in Portugal. Dit klooster wordt ook wel het kurkenklooster genoemd. Niet gek, want het klooster wordt omringd door kurkbomen. Het klooster werd in de zestiende eeuw gebouwd. Slechts een paar monniken leefden hier een sober leven. Ze ontdeden zich van alle vormen van rijkdom, om op die manier met de spirituele wereld te verbinden. Alles is hier zo klein en de deuren zijn slechts 1 meter hoog.

Omdat de tourbus geen halte heeft bij het klooster wordt deze bezienswaardigheid vaak overgeslagen door bezoekers. Vanaf het Penapaleis is het namelijk nog 1,5 – 2 uur lopen. Als je met de auto bent kun je wel naar de parkeerplaats in de buurt van het klooster rijden. Vanaf de parkeerplaats is het nog zo’n 10 minuten lopen naar het klooster.

Kosten: de entrée voor het klooster is €7 euro voor volwassenen.

– Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira, oftewel het Huis van de Miljoenen, is gebouwd door een miljonair die zijn fantasie tot een werkelijkheid heeft verwezenlijkt. Wat mij betreft een van de leukste Sintra tips! Het bekendste bouwwerk in deze tuin is de wenteltrap die de dood en de wedergeboorte symboliseert. De tuin van Palácio Quinta da Regaleira is ontzettend groot dus je kunt hier gemakkelijk anderhalf uur rondlopen.

Kosten: de entree voor Quinta da Regaleira is €6 euro voor volwassenen.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

– Paleis van Monserrate

Dit paleis, met bijbehorende tuinen, is een lust voor het oog. Je vindt hier zowel Noord-Afrikaanse als Europese invloeden in de architectuur. Het Paleis van Monserrate ligt wat verder van het historische centrum van Sintra dan de meeste bezienswaardigheden. Hierdoor wordt deze door veel dagjestoeristen overgeslagen. Niet alleen het paleis is prachtig trouwens. Het is ook lekker om door de tuinen van Monserrate te wandelen, waar je verschillende bomen, planten en bloemen tegen komt.

Kosten: de entree voor Paleis van Monserrate is €8 euro.

– Sintra Mitos E Lendas Museum

Het Sintra Mythen en Legenden Museum is gehuisvest in het toerismecentrum (Posto de Turismo) in het historische centrum. Gek genoeg heb ik hier op andere blogs niets over teruggevonden. Maar ik vind het echt een aanrader! Het museum vertelt op een interactieve manier diverse geschiedenisverhalen en legendes die zich afspelen in Sintra en omgeving. Tijdens jouw bezoek krijg je een audioguide mee, die automatisch afspeelt in de ruimte waar het verhaal over gaat. De meeste verhalen worden verteld aan de hand van video’s en 3D-figuren. Ik vond dit museum echt verrassend leuk, omdat je bij het bezoeken van de bezienswaardigheden nu ook een paar verhalen voor ogen hebt. Ik zou ongeveer een uur rekenen voor een bezoek aan dit museum.

Kosten: de entree voor het Sintra Mythen en Legenden Museum is €4,50 voor volwassenen.

Sintra-Portugal

– Museu Ferreira De Castro

Ferreira De Castro was een Portugese schrijver en journalist die in de twintigste eeuw leefde. Hij leefde lange tijd in Brazilië en heeft diverse reisboeken geschreven, over plekken van over de hele wereld. In Sintra is een museum te vinden dat aan deze schrijver is gewijd. Het museum is niet mega interessant ingericht en bestaat vooral uit boeken en persoonlijke bezittingen. Je krijgt een papieren uitdraai mee als je Engelstalige uitleg wilt, want alles is in het Portugees uitgelegd. Maar als je geïnteresseerd bent in reisliteratuur is het wel interessant om meer over deze man te leren.

Kosten: de entrée voor Museu Ferreira De Castro is €1 euro.

8. Wat zou ik aanraden als je slechts 1 dag in Sintra in Portugal bent?

1. Wandel van het Sintra treinstation naar het historische centrum, onder andere langs het stadhuis en de mooie fontein Fonte Mourisca. Deze wandeling duurt ongeveer 20 minuten als je op je gemak loopt en wat foto’s onderweg maakt.

2. Bekijk het Paleis van Sintra van de buitenkant en wandel eventueel wat rond in de buurt van het plein Praça da República in het historische centrum. Hier kun je ongeveer een half uur voor rekenen.

3. Neem de bus naar het indrukwekkende Penapaleis, het hoogtepunt van jouw bezoek aan Sintra. Vanaf hier heb je ook uitzicht op het nabijgelegen Morenkasteel. Als je tijd wilt besparen kun je een ticket kopen voor alleen het Park van Pena (€7,50 euro) en een bezoek aan het kasteel overslaan. Met het ticket voor het Park van Pena kun je namelijk nog wel de buitenkant van het kasteel bewonderen.

4. Als je in goede conditie bent loop je door naar het uitzichtpunt Cruz Alta in het Park van Pena.

5. Wandel naar beneden via het wandelpad naar Villa Sassetti, terug naar het historische centrum. Onderweg kom je prachtige bomen en planten tegen en het is bovendien lekker rustig. Beter dan in een overvolle bus zitten, toch? De wandeling naar beneden duurt ongeveer 50 minuten als je onderweg ook nog wat foto’s maakt.

6. Als je zin hebt kun je een bezoek brengen aan het bijzondere Quinta da Regaleira, net buiten het historische centrum van Sintra. Je kunt in dit paleis met de bijbehorende tuin nog gemakkelijk een uur of 2 doorbrengen, maar het is afhankelijk van hoe laat je hier arriveert.

7. Bezoek het Sintra Mitos E Lendas Museum in het toeristencentrum van Sintra. Een bezoek aan dit museum brengt de verhalen uit de geschiedenis van Sintra tot leven. Op deze manier leer je toch wat meer over alle bezienswaardigheden die er in het gebied van Sintra te zien zijn. Een bezoek aan dit museum duurt ongeveer 1 uur en is een goede afsluiter van jouw dag in Sintra.

9. Wat zou ik aanraden als je aan slechts 1 bezienswaardigheid in Sintra geld wilt uitgeven?

Een ticket voor het Park van Pena is €7,50 euro en als je aan slechts 1 bezienswaardigheid in Sintra geld wilt uitgeven zou ik deze kiezen. Met dit ticket kun je namelijk door het gigantische park van Pena wandelen. Hier vind je onder meer het uitzichtpunt bij Cruz Alta, het hoogste uitzichtpunt van Sintra, en het bijzondere huis Chalet da Condessa D’Edla. En natuurlijk kun je met dit entreeticket een fotoshoot houden bij het kleurrijke Penapaleis! Hetgeen waar bijna iedereen voor naar Sintra komt. Met dit ticket kun je niet het paleis van binnen bewonderen, maar je mag wel overal buiten rondlopen.

Sintra-Portugal
Sintra-Portugal

10. Boek de entreetickets voor de populaire bezienswaardigheden van tevoren!

Via Get Your Guide kun je Skip The Line Tickets voor bijvoorbeeld het populaire Penapaleis met de bijbehorende tuinen en het Morenkasteel boeken. De prijzen zijn gelijk aan die bij de kassa, maar je kunt dus wel de wachtrij bij de bezienswaardigheden overslaan. En als je slechts 1 dag in Sintra hebt kan dat heel wat tijd besparen!

Boek jouw Skip The Line Ticket voor het Penapaleis hier (dezelfde prijs als bij de kassa)

Boek jouw Skip The Line Ticket voor het Morenkasteel hier (dezelfde prijs als bij de kassa)

Pena-paleis-Sintra-vanaf-Cruz-Alta

11. Neem genoeg eten en drinken mee voor een dag in Sintra

Er zijn verrassend weinig mogelijkheden om bij de bezienswaardigheden in Sintra te eten. Of het is onwijs duur en vaak niet eens lekker. In het historische centrum van Sintra vind je een paar supermarkten waar je drinken en wat snacks kunt inslaan en enkele restaurants. Als je vanaf Lissabon komt zou ik je aanraden om daar al iets in te slaan; makkelijker en waarschijnlijk ook goedkoper dan de kleine supermarkten in Sintra.

Lees ook: 15x de mooiste plekken in Portugal

12. Neem de Sintra tourbus om tijd te besparen

De Sintra tourbus zal je veel tijd besparen als je meerdere bezienswaardigheden wilt zien en niet veel wilt lopen / klimmen. Er zijn diverse tourbussen die een toeristische route door Sintra in Portugal volgen. De populairste is de gele buslijn 434. Deze brengt je van het treinstation (aan de rechterkant) onder meer naar het historische centrum waar het Nationaal Paleis van Sintra staat, het Morenkasteel en het Penapaleis. De buslijn 435 brengt je onder meer naar Quinta da Regaleira en het Paleis Monserrate. Een dagticket voor deze bussen in Sintra kost €10 euro, een enkel ticket is €3,50 euro. Een alternatief is een rit met de tuktuk, die op en neer van het historische centrum naar de heuveltoppen rijdt.

Sintra-Portugal

13. De bezienswaardigheden in Sintra zijn ook op maandag open

In tegenstelling tot Lissabon – waar veel bezienswaardigheden op maandag zijn gesloten – is alles in Sintra op maandag gewoon geopend. Ideaal om dus een dagtrip vanuit Lissabon naar Sintra te plannen op een maandag!

Sintra-Portugal

14. Wanneer is het beste moment om Sintra in Portugal te bezoeken?

Sintra in Portugal is het hele jaar door te bezoeken. Er zijn een paar feestdagen dat de bezienswaardigheden gesloten zijn. Kijk op de website welke dagen dit zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zelf ben ik meerdere keren in Sintra in Portugal geweest, altijd in de wintermaanden (november, december, januari). Het is dan nog steeds verrassend warm, de natuur is prachtig en het is lekker rustig. Althans, bijna overal. Ik denk dat het rondom het Penapaleis altijd wel druk is. Maar omdat ik me op het ergste had ingesteld vond ik het zelfs meevallen. Wel waaide het flink, waardoor mijn camera met statief bijna van de paleismuren af waaide… De meest populaire periode voor een bezoek aan Sintra is de zomer. Als het kan zou ik de zomermaanden en vakantieperiodes dus vermijden.

Lees ook: 8 leuke dagtrips in de omgeving van Lissabon

Sintra-Portugal

15. Extra tip: drankje tijdens zonsondergang bij Casa do Fauno

Ben je terug in het dorp Sintra en wil je op een leuke plek van de zonsondergang genieten? Bij Casa do Fauno, vlak bij Quinta da Regaleira, kun je vanaf het buitenterras de zon onder zien gaan. Bij goed weer zie je ook de kustlijn in het westen. Casa do Fauno heeft een Middeleeuws / sprookjesachtig thema. Je kunt bijvoorbeeld een speciaalbiertje bestellen dat in Sintra is gebrouwen, jezelf opwarmen met een lekkere kop thee of honingwijn bestellen. Honingwijn (dat heet officieel mede) is een alcoholisch drankje dat wordt gemaakt door honing en water te laten vergisten. Best lekker! Als je van spicy houdt kan ik de Dragons Breath aanraden. Qua eten hebben ze alleen wat snacks en tosti’s – maar die zijn wel erg lekker. Mijn favoriete tosti’s hier zijn de Hobbit (vega) en de Elfica (vegan).

Lees ook: surfen Lissabon – 7 redenen waarom ik The Magnet Projects te gek vind

Palacio-de-Pena-Sintra

16. Extra tip: speelse stadswandeling met Secret City Trails

Wil jij Sintra op een nieuwe, speelse manier ontdekken? Maak jouw bezoek aan Sintra extra leuk met een stadswandeling via Secret City Trails. Dit platform biedt stadswandelingen aan in allerlei steden, waaronder Sintra. Het is een combinatie van een wandeling en een scavenger hunt. Onderweg los je raadsels op, zodat je naar de volgende plek wordt geleid. Zelfs in steden die je goed denkt te kennen (voor mij was dat bijvoorbeeld Lissabon) ontdek je nieuwe dingen. Je kunt een Secret City Trail alleen doen, maar het is natuurlijk gezelliger om de raadsels samen op te lossen. Houd er wel rekening mee dat de meeste spellen en de raadsels in het Engels zijn.

Klik hier om meer informatie over de verschillende Secret City Trails in Sintra te ontdekken

Dat is alle info die ik met je wil delen over Sintra in Portugal. Ben je wel eens in deze sprookjesachtige stad geweest en heb je nog meer tips voor Sintra? Laat het mij en andere reizigers hieronder weten in een reactie!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

10 gedachten over “Sintra in Portugal: alles wat jij moet weten voor jouw bezoek”

 1. Wow, ik had juist verwacht dat het in de zomer SUPER heet zou zijn. Maar inderdaad boven op de toppen waait het denk ik het hele jaar door wel flink. Altijd fijn om een vest of een trui bij je te hebben 🙂 (en deze even uit te trekken voor de Instagramwaardige foto’s haha)

 2. Wat leuk om te horen Dominique, yay 🙂 Ik ga in januari weer naar Lissabon en zit er eigenlijk over te denken om nog een keer naar Sintra te gaan haha, zo mooi daar!

 3. Wow wat een mooie blog. Ik ga eind september naar Lissabon. Ik doe eerst Sintra aan. Kom s avonds laat aan om daar eerst te overnachten. Ik ben opzoek naar een supermarkt die vroeg open is. Ik wil direkt als het Pennapaleis open gaat naar binnen. Heeft er iemand een tip waar ik mijn lunch voor 9:00 kan inslaan?

  1. Bedankt Michiel! Als je vanuit Lissabon naar Sintra reist zou ik proberen om in de buurt van het station wat boodschappen in te slaan. De kans dat die laat in de avond nog open zijn is vrij groot, vooral die kleine lokale supermarkten (voor wat drinken, brood en fruit bijvoorbeeld). En de supermarkten bij Portela de Sintra (de halte voor Sintra) zijn ook al vroeg open. Dus je zou ook daar om 8 uur wat kunnen halen. 😉

  1. Je kunt de Lisboa kaart wel gebruiken om de trein naar Sintra te nemen, maar je kunt de kaart niet in de bussen gebruiken. 😉

 4. Hallo, ik vond de tips geweldig. Ik ben een keer naar Portugal geweest en ik ben van plan zo snel mogelijk terug te keren. Ik hou ervan om de kastelen te bezoeken en de verhalen van elke plek te leren.

 5. Hoi Jessica, wat een ontzettend leuke blog met goede tips. Wij reizen momenteel door Portugal en hebben 3 dagen uitgetrokken voor Sintra. Gisteren een ‘verkenningstocht’ gedaan vanaf station naar historische binnenstad en museum over de legendes van sintra. Het Pena paleis staat uiteraard ook op de planning en ik werd heel enthousiast over jouw tip om vanaf daar naar beneden te wandelen via wandelpad naar villa Sasseti (naar boven met 2 kids gaat hem niet worden ;-)). Ik heb dit wandelpad echter nog niet kunnen vinden. Is het voor jou mogelijk om wat specifieker aan te geven waar het pad vanaf het Pena paleis begint? Alvast bedankt.

  1. Hoi Bart,
   Wat leuk dat jullie in Portugal zijn! Vanaf het Pena paleis kun je het beste eerst naar de uitgang en dan een stukje de autoweg volgen, naar de ingang van het Moorse kasteel. Bij de ticket office (Google Maps coördinaten: 38.790067, -9.389239) zie je dan links een stenen muur met een doorgang. Die volg je een stukje door het bos en als het goed is staat er dan ook Villa Sasseti of Centro aangegeven. Het kan bijna niet missen als je die route blijft volgen. Veel plezier gewenst! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *