[:nl] Fijne koffiezaken in Brasov (ook voor digital nomads) [:en] Best coffee places in Brasov (also for digital nomads) [:]

[:nl]

Ik vind Brasov in Roemenië een heerlijke plek om te werken als digital nomad. De stad heeft veel leuke koffiezaken en lunchplekken. Bovendien kijkt niemand gek op als je een laptop openklapt om een dagje te werken. Daarnaast is de stad een prima uitvalsbasis om veel mooie kastelen en fijne natuurparken in je vrije tijd te bezoeken. In deze blog deel ik fijne koffiezaken in Brasov, die ook prettig zijn als werkplekken voor digital nomads!

Lees ook: wat te doen in Brasov en omgeving? Zéér veel tips! + VIDEO

Fijne koffiezaken in Brasov

1. CH9 Kaffeehaus

De zaak: dit is een van mijn favoriete koffiezaken om te werken in Brasov. Er is een beneden- en een bovenverdieping. Je kunt aan de kleine tafels voorin zitten of aan de lange tafel achterin. Boven zit je rustig als je bijvoorbeeld moet bellen. Bovendien heeft deze koffiezaak lange openingstijden: iedere dag van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds.

WiFi: prima internet. Inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: bij meerdere tafels vind je stopcontacten die je kunt gebruiken.

Menukaart: geen uitgebreide kaart om te lunchen, maar ze hebben hier wel erg lekkere taartjes (10 lei)! Ook de koffie is erg goed en er is veel keuze. Bovendien zijn het prima prijzen. 8 lei voor een americano, 10 lei voor een cappuccino en 12 lei voor een warme chocolademelk.

Laptopvriendelijk: het is prima om hier met een laptop te zitten. Er is een goede mix van mensen die gewoon voor de koffie komen en mensen die hier met een laptop zitten.

Locatie: tegenover de ingang van de Zwarte Kerk. Lekker centraal dus, maar wat rustiger dan in de hoofdstraat.

Adres: Curtea Johannes Honterus 9

Ch9-Kaffeehaus-Brasov-voorgevel
Warme-chocolademelk-met-menukaart-Ch9-Kaffeehaus-Brasov
Taartje-Ch9-Kaffeehaus-Brasov
Binnen-koffiezaak-Ch9-Kaffeehaus-Brasov

2. La Birou

De zaak: het is een kleine zaak, maar erg sfeervol. Overal hangen leuke quotes en foto’s. Je kunt in de zomer ook buiten zitten. Het personeel is bovendien erg vriendelijk. Een van mijn favoriete werkplekken in Brasov vanwege de combinatie van fijne zaak, goed internet en lekker eten. Houd er rekening mee dat La Birou op dinsdag is gesloten.

WiFi: prima internet. Inloggen met een wachtwoord (staat in de menukaart).

Stopcontacten: bij bijna iedere tafel vind je een stopcontact.

Menukaart: veel opties voor ontbijt en lunch. Mijn favorieten zijn de pannenkoeken (22 lei) en een omelet met Parmezaanse kaas (26 lei). Ze hebben ook veel opties voor salades, croissants (zelfs met zalm of camembert) en belegde broodjes (bijvoorbeeld met bietenhummus en geitenkaas). Je kunt met zowel contant geld als pinpas betalen.

Laptopvriendelijk: het is klein, maar het is prima om te werken. Al kan ik me voorstellen dat het minder prettig werkt als het vol zit met etende mensen. Maar er staat zelfs een laptop met bureau op de muur geschilderd, dus hier met je laptop aanschuiven is helemaal prima.

Locatie: midden in het centrum, in een rustig straatje.

Adres: Strada Sfantul Ioan 28

Pannenkoeken-met-fruit-La-Birou-Brasov

Lees ook: lekker en betaalbaar eten in Brasov (ook vegetarisch + veganistisch)

3. Delicious Raw

De zaak: deze koffiezaak is vrij klein met zo’n 5 tafels. Je kunt ook buiten zitten. Het is gezellig ingericht.

WiFi: er is internet, maar je moet wel even om het wachtwoord vragen aan de eigenaresse.

Stopcontacten: geen stopcontacten.

Menukaart: prima koffie en heerlijke veganistische taartjes. Denk aan smaken zoals chocolade-bosbessen en zoute-karamel. Ook een fijne optie voor mensen die geen suiker of gluten eten.

Laptopvriendelijk: de eigenaresse is meestal ook op haar laptop bezig, dus het is geen probleem om hier met je laptop te zitten.

Locatie: in het centrum van Brasov, in dezelfde straat als Coffeöl. Ook weer centraal dus.

Adres: Strada Michael Weiss 12

Voorgevel-delicious-raw-in-brasov
Vegan-taartje-delicious-raw-brasov
aardbei-bosbessen-taart-Delicious-raw-Brasov

Lees ook: desserts, taarten & ijs in Brasov (om je vingers bij af te likken!)

4. Coffeöl

De zaak: er zijn genoeg zitplaatsen, zowel binnen als buiten. Het zijn bijna allemaal 2-persoonstafels. Je kunt zowel binnen als buiten zitten. De zaak is simpel, maar leuk ingericht. In Boekarest vind je nog een vesting van Coffeöl.

WiFi: gratis internet en werkt prima. Je hoeft niet met een wachtwoord in te loggen.

Stopcontacten: voor zover ik weet zijn er geen stopcontacten.

Menukaart: naast normale koffie en cappuccino hebben ze hier ook bijzondere drankjes. Denk aan frappuccino’s met allerlei toppings, chocolademelk in alle kleuren van de regenboog en freak shakes. Deze drankjes zijn behoorlijk zoet en machtig, maar het ziet er wel gaaf uit. Er zijn weinig opties wat betreft eten. Ze verkopen croissantjes en yoghurt, maar verder niet echt lunchmaaltijden. 

Laptopvriendelijk: je kunt hier prima werken als het niet te druk is.

Locatie: in het centrum van Brasov, tegenover het restaurant La Ceaun. Lekker centraal dus.

Adres: Strada Michael Weiss 18

Interieur-rode-stoelen-Coffeol-Brasov
Warme-chocolademelk-groen-roze-Coffeol-Brasov

5. Croitoria de Cafea

De zaak: deze koffiezaak is erg klein. Meestal zitten er bij de entree een paar mensen bij te kletsen met koffie. Er is een bar aan de muur met enkele stopcontacten en achterin is een lange tafel waar je kunt zitten.

WiFi: prima internet, al kan die af en toe traag zijn. Vraag het wachtwoord aan het personeel.

Stopcontacten: meerdere stopcontacten, zowel aan de bar als achterin.

Menukaart: ze hebben hier jammer genoeg geen eten (hooguit bananenbrood), maar de opties voor koffie zijn wel erg goed!

Laptopvriendelijk: de zaak is klein, maar bijna alle zitplaatsen hebben de mogelijkheid om een stopcontact te gebruiken. Ook vinden ze het helemaal prima als je hier een paar uur zit te werken.

Locatie: een beetje buiten het oude centrum, op de weg tussen de oude stad en het treinstation.

Adres: Strada Iului Maniu 17

bar-Croitoria-de-Cafea-met-plant-Brasov
Koffie-Croitoria-de-Cafea-Brasov
Koffie-quote-Croitoria-de-Cafea-Brasov
Matcha-koffie-Croitoria-de-cafea-Brasov

6. Cafeteca

De zaak: er zijn redelijk wat zitplaatsen, de meeste voor 2 personen. Gek genoeg hangen er veel lampen, maar oogt het binnen wat donker. De fijnste werkplekken vind je bij het raam (kun je tijdens het werk ook voorbijgaande mensen bekijken).

WiFi: prima internet, inloggen met een wachtwoord.

Stopcontacten: bij diverse tafels zag ik 2 stopcontacten, dus je kunt meerdere apparaten opladen.

Menukaart: ze hebben veel verschillende koffies en koude dranken. Er zijn niet veel opties voor eten, maar wel wat snacks zoals een croissant of een brownie. De vegetarische wrap (8 lei) was ook lekker. Je kunt met zowel pinpas als cash betalen.

Laptopvriendelijk: veel mensen zitten hier met een laptop of te studeren. Het is dus geen probleem als je hier een dagje zit te werken.

Locatie: in een van de zijstraten vanaf het centrale plein, op de hoek. Lekker centrale locatie dus.

Adres: Strada Grigoras Dinicu 1

Cafeteca-Brasov-wraps-Brasov

7. Velo Coffe – Cafe Du Theatre

De zaak: De koffiebar zit beneden, het zitgedeelte vind je op de eerste verdieping. Meerdere kleine tafels om rustig te werken en een paar grotere tafels als je met een groep bent. De koffiezaak is leuk en een beetje industrieel ingericht, met fietsen als hoofdthema.

WiFi: prima internet, inloggen met een wachtwoord. Vraag het wachtwoord even aan het personeel.

Stopcontacten: meerdere tafels hebben een stopcontact.

Menukaart: prima koffie en ook de chocolademelk was lekker. Er zijn weinig opties om te eten op een paar snacks na.

Laptopvriendelijk: veel mensen zitten hier met een laptop en er zijn meerdere tafels met stopcontacten, dus helemaal prima om hier een dagje te werken.

Locatie: net buiten het oude centrum, tegenover het theater van Brasov. Voor de ingang vind je de bushalte om richting het treinstation te gaan.

Adres: Piata Teatrului 2

Fiets-decoratie-in-Velo-Cafe
Tafels-Velo-Cafe-Brasov
Velo-Cafe-Brasov-decoratie-tv-met-grap-op-briefje

Lees ook: de leukste accommodaties in Brasov in Roemenië

Dit waren mijn favoriete werkplekken en koffiezaken in Brasov. Heb jij nog meer aanraders voor mij of andere reizigers? Laat het hieronder weten in de reacties! [:]

[:en]

Brasov is a great place for digital nomads. The city in Transylvania has a lot of nice coffee places and nobody thinks it’s weird to open your laptop and have a work day. Besides that Brasov is a great base to explore the surroundings. There are a lot of beautiful castles and amazing nature parks where you can do some hiking in your spare time. In this blog I will share my favorite coffee places in Brasov for digital nomads!

Also read: what to do in Brasov? Lots of tips! + VIDEO

Best coffee places in Brasov (for digital nomads)

1. CH9 Kaffeehaus

The coffeeplace: this is one of my favorite places to work in Brasov. It has a central location next to the church and it has 2 floors where you can sit. There are some small tables in the front and a big table in the back once you enter. If you wanna work or have some calls I suggest to go upstairs. The coffee place also has good opening times: from 9 in the morning until 9 in the evening, every day.

WiFi: good internet, you have to log in with a password.

Outlets: multiple tables have an outlet that you can use.

Menu: there are not that many options for food/lunch, but they do have delicious pies (10 lei)! Also there is a variety of good coffees, for good prices. 8 lei for an americano, 10 lei for a cappuccino and 12 lei for a hot chocolate.

Laptop friendly: it’s totally fine to sit here with a laptop for a day. There’s a good mix of people who are working here and people who are coming here for a lunch / coffee break.

Location: across the entrance of the Black Church. Pretty central and more quiet than the main street.

Address: Curtea Johannes Honterus 9

Ch9-Kaffeehaus-Brasov-voorgevel
Warme-chocolademelk-met-menukaart-Ch9-Kaffeehaus-Brasov
Taartje-Ch9-Kaffeehaus-Brasov
Binnen-koffiezaak-Ch9-Kaffeehaus-Brasov

2. La Birou

The coffee place: it’s a small and cozy coffee place. There are photos and cool quotes all around you and in the summer it’s also possible to sit outside. The staff is friendly. It’s one of my favorite places to work because of the nice atmosphere, the internet and the good food. Keep in mind La Birou is closed on Tuesdays.

WiFi: good internet. Log in with a password (it’s in the menu).

Outlets: at almost every table you will find an outlet.

Menu: many options for breakfast and lunch. My favorites are the pancakes (22 lei) and the omelette with Parmezan cheese (26 lei). They also have some salads, croissants (even with salmon or camembert) and sandwiches (for example with beet hummus and goat cheese). You can pay both by cash and card.

Laptop friendly: it’s a small place, but it’s fine to work. Although I can imagine it feels uncomfortable the coffee place is full of eating people. But there’s even a painting of a desk with a laptop on the wall, so it’s totally fine to sit here with a laptop.

Location: in the city center in a quiet street.

Address: Strada Sfantul Ioan 28

Pannenkoeken-met-fruit-La-Birou-Brasov

Also read: good and affordable food in Brasov (also vegetarian + vegan)

3. Delicious Raw

The coffee place: this coffee place is also pretty small, with only 5 tables. You can also sit outside. It’s a cozy place where you can enjoy some quiet time in the busy city center.

WiFi: there is internet, but you have to ask for the password at the owner / staff.

Outlets: as far as I know there are no outlets you can use.

Menu: good coffee and delicious vegan pies. The flavours are quite interesting, like chocolate-blueberries or salty-caramel. It’s also a good option for people who don’t eat sugar or gluten.

Laptop friendly: the owner is working on her computer most of the times as well (when it’s not busy), so it’s no problem to sit here with a laptop as well.

Location: in the city center of Brasov, in a side street of the pedestrian street. So it’s pretty central.

Address: Strada Michael Weiss 12

Voorgevel-delicious-raw-in-brasov
Vegan-taartje-delicious-raw-brasov
aardbei-bosbessen-taart-Delicious-raw-Brasov

Also read: desserts, cakes & ice cream in Brasov that you’re gonna love

4. Coffeöl

Coffee place: this is one of the bigger coffee places I know in Brasov. Most tables are for 2 persons. You can sit both inside and outside. I like the interior of this one. It’s simple, but with a personal touch because of the photos. In Bucharest you can find another Coffeöl.

WiFi: good internet, you don’t have to log in with a password.

Outlets: as far as I know there are no outlets.

Menu: of course they have regular drinks like americano and cappuccino. But they also have some special drinks like frappuccino’s with toppings, hot chocolate in rainbow colors and freak shakes. These drinks are pretty heavy and super sweet, but they look awesome as well. There are not many options for food. With some luck they sell croissants and yoghurt, but not really lunch options.  

Laptop friendly: you can work here quite easily, although I wouldn’t like it if it’s too busy.

Location: in the city center of Brasov, across the street of the restaurant La Ceaun.

Address: Strada Michael Weiss 18

Interieur-rode-stoelen-Coffeol-Brasov
Warme-chocolademelk-groen-roze-Coffeol-Brasov

5. Croitoria de Cafea

Coffee place: this coffee place is really small. At the entrance there are sometimes some people drinking coffee and chitchatting. There is a small bar at the wall with some outlets and in the back there is a big table where you can sit.

WiFi: internet is good, although it can be slow every now and then. Ask the staff for the password.

Outlets: multiple outlets, both at the bar and in the back.

Menu: they don’t have many food options (mainly banana bread), but there are a lot of options for drinks. So much variety in coffees!

Laptop friendly: the place is small, but almost all the places where you can sit have an outlet option. And they don’t mind at all if you’re working here on your computer.

Location: a bit outside of the city center, on the way from the old city center to the train station.

Address: Strada Iului Maniu 17

bar-Croitoria-de-Cafea-met-plant-Brasov
Koffie-Croitoria-de-Cafea-Brasov
Koffie-quote-Croitoria-de-Cafea-Brasov
Matcha-koffie-Croitoria-de-cafea-Brasov

6. Cafeteca

Coffee place: there are a lot of places to sit, mainly for 2 people. Weirdly enough it’s quite dark inside, although there are many lamps in the decoration. The best working spots are in front of the window (so you can do some people watching during work as well).

WiFi: good internet, you have to log in with a password.

Outlets: multiple tables had 2 outlets, so you can charge multiple devices.

Menu: they have a lot of choices for hot and cold drinks. They have some food options as well, like a croissant or a brownie. And the vegetarian wrap (8 lei) was good for breakfast as well. You can pay both by card or cash.

Laptop friendly: many people are sitting here to study or work on their laptops. It’s not a big problem at all if you want to work.

Location: in one of the side streets of the central square, on the corner. Central location again.

Address: Strada Grigoras Dinicu 1

Cafeteca-Brasov-wraps-Brasov

7. Velo Coffe – Cafe Du Theatre

Coffee place: the coffee bar is downstairs, the part where you can sit and work is upstairs. There are multiple tables where you can chill and work, both small and big. I like the decoration in this coffee place, where the theme is biking.

WiFi: good internet, you have to log in with a password. Ask for it at the staff.

Outlets: multiple tables have outlets, so you can charge your devices.

Menu: I liked their coffee and their hot chocolate. There are not many options for food, except for some snacks like brownies.

Laptop friendly: many people are sitting here with a laptop and multiple tables have outlets, so it’s a great place to work.

Location: a bit outside of the old city center, across the theater of Brasov. In front of the entrance you will find a bus stop that brings you to most places in Brasov, including the train station.

Address: Piata Teatrului 2

Fiets-decoratie-in-Velo-Cafe
Tafels-Velo-Cafe-Brasov
Velo-Cafe-Brasov-decoratie-tv-met-grap-op-briefje

Also read: the best accommodations in Brasov in Romania

These were my favorite coffee places in Brasov to work as a digital nomad. Do you have other recommendations? Tell me (and other travelers) via the comments! [:]

Reacties via Facebook account

comments