Midden-oosterse-vibes-wooninspiratie

Wooninspiratie voor reizigers: welke sfeer haal jij in huis?

Houd je van reizen en wil je wat van die reissferen in huis halen? Dan heb je vast iets aan dit artikel met wooninspiratie voor reizigers! Voor iedereen zit er wel iets tussen. Per categorie deel ik welke kleuren hier goed bij passen, welke landen je als inspiratie kunt gebruiken en welke typische iconen er bij deze stijl horen.

Wooninspiratie voor reizigers

1. Tropische jungle vibes voor de natuurliefhebbers

Welke landen als inspiratie: Costa Rica, Suriname, Brazilië, Filipijnen, Indonesië

Kleurenpalet: groen, donkergroen, zwart, wit, bruin, houtkleuren

Iconisch: veel planten, exotische bloemen, flamingo’s, vlinders, apen, jaguars

Wie zich in zijn eigen huis wil terugtrekken in het fascinerende regenwoud gaat voor jungle vibes. Kleuren zoals donkergroen en houttinten staan goed op de muren. Flexa of Sigma verf vind ik zelf fijne merken om muren te verven. Het is belangrijk dat de verf dekkend is, zodat je het niet meerdere keren over hoeft te doen. Dieren kom je vaak in de jungle tegen, in alle soorten en maten. Apen, vlinders en jaguars zijn daarom typerend voor de jungle look. Zet ook lekker veel bloemen en planten in huis, om het extra tropisch te maken!

Lees ook: makkelijke kamerplanten – deze zijn ideaal voor beginners!

2. Midden Oosterse vibes voor de exotische reizigers

Welke landen als inspiratie: Jordanië, Israël, Marokko, Oman, Egypte

Kleurenpalet: geel, oranje, rood, bruin, koper, goud

Iconisch: woestijnen, kamelen, koperen lampen, kleurrijke tapijten, shisha

Het Midden-Oosters heeft iets magisch. Wil jij in jouw eigen Duizend-en-één-nacht-sprookje wonen? Dan ga je voor een exotische sfeer in huis. Wooninspiratie voor reizigers die van het Midden-Oosten houden laten zich inspireren door landen zoals Jordanië, Israël en Marokko. Door kleuren zoals rood, oranje, geel en bruin te gebruiken voelt het haast alsof je iedere dag van de zonsopkomst geniet in jouw eigen huis.

Ga voor lage meubels, dicht bij de vloer. Eenvoud is key als je voor een Midden-Oosterse look in huis gaat. De sfeer wordt bepaald door de details zoals Oosterse tapijten, kleurrijke kussens op de bank, koperen lampen en schattige theesetjes. Een shisha (een waterpijp) kan het geheel de finishing touch geven.

3. Beach vibes voor de strandliefhebbers

Welke landen als inspiratie: Jamaica, Malediven, Belize, Thailand, Griekenland

Kleurenpalet: blauw, groen, turquoise, wit, crème, zandkleuren, lichtgrijs

Iconisch: surfboards, palmbomen, vissen, dolfijnen, parasols, rieten accessoires

Ben jij het liefste op het strand te vinden? Die beach vibes kun je natuurlijk ook in huis halen, zelfs als je niet dicht bij de zee woont! Voor deze look gaan we voor verschillende blauwtinten op de muur, want de oceaan bestaat ook uit duizend tinten groen. Turquoise is daarom een populaire kleur als je voor de beach vibes gaat. Linnen details en rieten accessoires – denk aan een spiegel, een scherm of een lamp – passen goed bij deze huisstijl. Houd je van surfen? Dan mag een surfboard eigenlijk niet ontbreken in het interieur. Overigens: ook als je niet surft kun je een surfboard op een leuke manier in huis verwerken. Upcycling wordt steeds populairder: kapotte surfboards kunnen bijvoorbeeld omgetoverd worden tot een salontafel of een boekenplank.

Als je van de beach vibes houdt ben je waarschijnlijk ook liever aan het chillen dan druk bezig in huis. Wil je de muren een kleurtje geven? Ga dan voor een verf zoals Sigma Pearl Clean Matt. Muren met deze verf kun je super makkelijk schoonmaken.

Lees ook: surfvakantie inspiratie – fijne surfplekken voor beginners

Zakynthos-beach-wooninspiratie-beach-vibes
Jessica-bij-strandtent-Griekenland-beach-vibes-wooninspiratie
Palmbomen-bij-zonsondergang-Jamaica-wooninspiratie-beach-vibes

Ik hoop dat je iets hebt aan deze wooninspiratie voor reizigers! Wat zie jij zelf het liefste terug in huis? Eerlijk is eerlijk: ik kan eigenlijk ook niet kiezen wat mijn favoriete look in huis is.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een andere partij. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *