Makkelijke kamerplanten: deze zijn ideaal voor beginners!

Er zijn genoeg redenen om planten in huis te halen. Planten werken stressverlagend en maken je happy. Ze zuiveren de lucht, zodat jij binnenshuis schone lucht inademt. Het schijnt dat je zelfs productiever bent als er kamerplanten in de ruimte staan waar jij werkt. En bovenal ziet het er hartstikke gezellig en leuk uit. Heb jij geen groene vingers? Geen probleem! Er zijn genoeg makkelijke kamerplanten die jij in huis kunt halen. Ik help je op weg!

Makkelijke kamerplanten uitkiezen

De ene plant is de andere niet – en dat geldt ook voor de verzorging. Misschien past een plant wel helemaal niet bij jou. Het is daarom goed om van tevoren wat research te doen voordat je een kamerplant aanschaft. Het zou jammer zijn als je na 1 week ontdekt dat jij en jouw kamerplant geen goede match zijn.

1. Denk na over de plek van de kamerplant

Mag de plant in direct zonlicht staan? Veel kamerplanten mogen niet in direct zonlicht staan. Cactussen en vetplanten houden juist wel van veel zonlicht. Ook belangrijk: heeft de plant veel of weinig (indirect) daglicht nodig? Sommige planten vinden het prima om een schaduwplekje te hebben. Vindt jouw plant dit niet prettig? Dan zal hij er binnen een week slap bij hangen. Denk dus na over de plek waar jouw kamerplant gaat staan. Een kamer met een raam op het noorden krijgt minder direct zonlicht dan een kamer met een raam op het zuiden.

haworthia-makkelijke-kamerplant

2. Is de plant giftig?

Dit is met name belangrijk als je kleine kinderen of huisdieren hebt. De meeste planten zijn niet dodelijk als je ze aanraakt, maar een kat, hond of konijn kan er wel ziek van worden. Sommige planten kunnen er prachtig uitzien, maar dus wel gevaarlijk zijn. Meestal is de plant giftig wanneer het blad wordt gegeten of door aanraking met het sap dat vrijkomt als er een blad of stengel afbreekt. Dit betekent niet dat je deze planten niet in huis kunt nemen, maar dat je wel voorzichtig moet zijn met huisdieren of kleine kinderen. Ik heb een paar planten die licht giftig zijn (Alocasia Zebrina en Scindapsus Pictus bijvoorbeeld). Was voor de zekerheid je handen nadat je zo’n plant hebt aangeraakt, want sommige mensen kunnen een licht allergische reactie krijgen.

Een paar giftige kamerplanten:

 • Flamingoplant (Anthurium). Bloeit het hele jaar door, maar de jonge bladen en de kolven zijn giftig.
 • Croton (Codiaeum). Heeft bladeren in alle kleuren van de regenboog en is een opvallende kamerplant. Maar pas op als er een blad of tak afbreekt! Het sap dat uit de plant loopt is giftig en veroorzaakt irritaties op je huid.
 • Dieffenbachia (Dieffenbachia). Ook deze plant heeft giftig sap dat vrijkomt als er een blad of stengel afbreekt. In de mond kan het een branderig gevoel geven en de keel kan zelf opgezwollen raken, dus uit de buurt van huisdieren en nieuwsgierige kinderen houden.
 • Polkadot of Stippenbegonia (Begonia Maculata). Het sap van deze populaire kamerplant is giftig, dus wees voorzichtig als bladen of takken afbreken. Dan komt het sap namelijk vrij.
 • Gatenplant (Monstera Deliciosa). Deze kamerplant geeft een tropisch tintje aan jouw kamer, maar pas op! Zowel het blad als de stengel is giftig voor jouw huisdier.
scindapsus-pictus-makkelijke-kamerplanten
Scindapsus Pictus (Zilverrank)

3. Heeft de plant veel verzorging nodig?

Heeft de plant veel water nodig? Vaker water geven staat natuurlijk gelijk aan meer verzorging. Ook belangrijk: groeit jouw plant snel? Dan heeft de kamerplant waarschijnlijk ook meer voedingsstoffen nodig. Het is dan belangrijk dat jij jouw kamerplant plantenvoeding geeft. En wanneer een plant van hoge luchtvochtigheid houdt is het handig om de blaadjes af en toe te besproeien. Een plantenspuit heb je al voor één euro.

Lees ook: zelf plantenvoeding maken? Zo doe je dat!

pilea-molls-makkelijke-kamerplanten
Pilea Mollis (Vriendschapsplant)

4. Is de plant luchtzuiverend?

Iedere kamerplant produceert zuurstof, maar niet iedere kamerplant is luchtzuiverend. Er zijn gelukkig veel kamerplanten die een (licht) luchtzuiverende werking hebben. Zij zetten schadelijke stoffen om in schone lucht. Zo zorg jij ervoor dat jij schone, niet-schadelijke lucht inademt in huis. Ik geef je later in de blog voorbeelden van luchtzuiverende kamerplanten.

rhipsalis-makkelijke-kamerplanten
Rhipsalis (Koraalcactus)

5. Uiterlijk van de plant

Hoe wil jij dat jouw makkelijke kamerplanten eruitzien? Het oog wil immers ook wat. Veel kleine plantjes zien er (nog) niet zo indrukwekkend uit. Daarom is het goed om in de winkel of online te kijken hoe de grote variant eruit komt te zien. En de kamerplant moet natuurlijk ook bij jouw interieurstijl passen. Geen onbelangrijk punt om van tevoren over na te denken.

peperomia-caterata-bijzondere-kamerplanten
Peperomia Caperata (Rattenstaart)

6. Budget & grootte van de plant

Wat is de gewenste maat van jouw kamerplant(en)? Dat hangt natuurlijk samen met waar je hem wilt plaatsen, maar…. ook met de prijs. Een klein plantje scoor je al voor €2 euro, maar een volwassen kamerplant kan al snel een paar tientjes kosten. Daarom is het ook belangrijk om te kijken wat voor budget jij voor jouw kamerplant(en) hebt.

Oké, je bent nu zo ver dat je jouw kamerplanten gaat scoren. Ik deel een lijstje met makkelijke kamerplanten, opgedeeld in kwaliteiten. Zo zie je in een oogopslag of een makkelijke kamerplant bij jou past! Sommige kamerplanten staan in meerdere lijsten, zoals de Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides).

peperomia-watermeloen-makkelijke-kamerplanten
Peperomia Argyreia (Watermeloenplant)

Makkelijke kamerplanten: deze zijn ideaal voor beginners!

1. Luchtzuiverende kamerplanten

 • Graslelie of spinnenplant (Chlorophytum Comosum). Deze plant kun je erg gemakkelijk stekken, want deze plant krijgt snel babyplantjes.  
 • Vrouwentong (Sansevieria). Deze plant is bijna niet kapot te krijgen, dus ideaal voor beginners die een luchtzuiverende kamerplant willen.
 • Goudpalm (Areca Palm). Voor de liefhebber die een grote luchtzuiverende kamerplant in huis wil halen.
 • Lepelplant (Spathiphyllum). Sierlijke, mooie én makkelijke kamerplant. Houd hem wel uit de buurt van kleine kinderen en huisdieren.
 • Pauwenplant (Calathea Flamestar). Calathea’s in het algemeen zijn luchtzuiverende kamerplanten, maar de bladeren van deze vind ik prachtig. Leuk aan de Calathea is dat de bladeren ’s nachts sluiten en ’s ochtends weer opengaan.
 • Klimop (Hedera helix). Groeit zeer snel, waardoor je er creatief mee om kunt gaan qua versiering in jouw interieurstijl.
 • Epipremnum (Scindapsus Pictus). Een van de beste luchtzuiverende planten in dit rijtje. Leuk in een potje, maar zeker ook als hangplant.
 • Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides). Een topper onder de makkelijke kamerplanten. Hij ziet er leuk uit, is luchtzuiverend, heeft weinig verzorging nodig en is leuk om te stekken!
Makkelijke-kamerplanten-Calathea
Calathea (Pauwenplant)

Verzorging pannenkoekenplant

Op zoek naar een makkelijke kamerplant als cadeau voor iemand? Dan is de pannenkoekenplant, oftewel de Pilea Peperomioides, een aanrader. Deze plant heeft weinig verzorging nodig, is luchtzuiverend en is bovendien gemakkelijk te stekken. Stekken betekent dat je een babyplant neemt en deze tot een nieuwe volwassen plant laat groeien.

Water: ik geef mijn pannenkoekenplant ongeveer eens per 10 dagen water. Je kunt de plant ook wekelijks water geven, maar geef liever te weinig water dan te veel. Door je vinger in de aarde te stoppen voel je of de plant water nodig heeft. De bodem moet altijd licht vochtig zijn. De pannenkoekenplant kan niet tegen uitdroging, maar ook niet tegen te veel water.

Licht: de pannenkoekenplant vindt daglicht prettig, maar staat liever niet in direct zonlicht. Dan kunnen de bladeren verschrompelen.

Plantenvoeding: de pannenkoekenplant heeft weinig voeding nodig en groeit gemakkelijk. Die van mij vindt het wel lekker om af en toe een scheut koude koffie te krijgen. Je ziet dat de stengels dan gelijk wat sterker worden. In de winter is de lucht in huis vrij droog door de verwarming. Door af en toe water te sproeien over jouw pannenkoekenplant is deze weer happy.

Stekken: zie je kleine plantjes uit de grond komen, naast de moederplant? Gefeliciteerd! Dan kun je die baby stekken. Dit betekent dat je de babyplant met wortels uitgraaft en in een potje met water zet. Na een paar weken zul je zien dat de wortels zijn gegroeid. Dan kun je de plant in een potje met potgrond zetten. Je kunt ook een stengel stekken, al heb je hier wel wat meer geduld voor nodig.

Extra tips voor de verzorging van de pannenkoekenplant: zorg ervoor dat jij jouw pannenkoekenplant regelmatig draait. De bladeren groeien namelijk naar het licht toe en zo voorkom je dat hij scheef groeit. Daarnaast is het verstandig om hem af en toe regenwater te geven in plaats van kraanwater. Zie je witte stipjes aan de onderkant van de bladen? Dit komt door het kalk dat in het kraanwater zit. Wees gerust: dit is niet schadelijk voor jouw pannenkoekenplant. Maar bij de volgende waterbeurt maak je hem ongetwijfeld blij met regenwater.

pannenkoekenplant-makkelijke-kamerplanten
Pilea Peperomioides (Pannenkoekenplant)

2. Kleine kamerplanten

 • Zebraplant (Haworthia). Lijkt op een Aloë Vera, maar dan met strepen.
 • Venusvliegenvanger (Dionaea Muscipula). Dit is een vleesetende plant, dus een ideale kamerplant als je last hebt van vliegen en andere insecten.
 • Luchtplantje (Tillandsia). Dit plantje heeft geen aarde nodig, want hij haalt al zijn voedingsstoffen uit water en lucht. Kun je creatieve dingen mee doen!
 • Babytenen (Fenestraria Rhopalophylla). Oorspronkelijk komt deze vetplant uit Namibië, maar hij heeft het overal wel naar z’n zin. De verzorging is erg gemakkelijk en z’n uiterlijk is zo leuk.
 • Mozaïekplant (Fittonia Verschaffeltii). Deze plant heeft een bijzonder patroon op de bladeren en blijft bovendien ook als volwassen plant klein.
 • Jellybeans (Sedum Rubrotinctum). Een vetplantje dat op een hoopje Jelly Beans lijkt, hoe leuk is dat?
 • Huislook (Sempervivum Tectorum). Vrolijk vetplantje dat niet veel nodig heeft.
 • Echeveria (Echeveria). Deze vetplant komt in allerlei kleuren, die op een natuurlijke wijze ontstaan. Een gemakkelijke, kleine kamerplant die het huis zeker opvrolijkt!
haworthia-kamerplant-van-bovenaf
Haworthia (Zebraplant)

Verzorging vetplanten

Vetplanten worden door plantenkenners vaak succulenten genoemd. Succus is Grieks voor ‘sap’: deze planten slaan het water – sap – namelijk op. Hierdoor hebben ze eigenlijk heel weinig water en verzorging nodig. Als je dus op zoek bent naar een zelfvoorzienend plantje dan is een vetplantje iets voor jou. En ze komen in allerlei leuke vormen en maten!

Water: liever te weinig dan te veel. In de winter hoeven ze zelfs maar eens per maand water te hebben. Als er te veel water in de grond blijft zitten kunnen de wortels rotten en kan de plant zelfs sterven. In de zomer kun je eens in de 10 dagen water geven. Het liefst willen ze regenwater op kamertemperatuur. Dit omdat er in regenwater minder kalk zit dan in kraanwater.

Licht: veel vetplanten houden van direct zonlicht, maar zoek dit altijd uit voor JOUW vetplant. Er zijn namelijk ook vetplanten zoals de Haworthia die niet graag in direct zonlicht staan.

Plantenvoeding: er bestaat speciale plantenvoeding voor cactussen en vetplanten, maar het is niet noodzakelijk voor een gezonde plant. Wel is het goed om naar de potgrond te kijken. Gebruik liever geen gewone potgrond, want cactussen en vetplanten hebben andere voedingsstoffen nodig. Je kunt speciale potgrond voor cactussen en succulenten (vetplanten) aanschaffen.

Stekken: vetplanten stekken gaat verrassend gemakkelijk. Je moet er alleen wel wat geduld voor hebben. Er gaan zo een paar maanden voorbij voordat jij een nieuw vetplantje hebt.

Echeveria-makkelijke-kamerplanten
Echeveria (vetplantje)

3. Groene kamerplanten

 • Koraalcactus (Rhipsalis). Een cactus zonder stekels, en erg leuk als hangplant.
 • Palmlelie (Yucca Elephantipes). Voor een exotisch tintje aan jouw kamer.
 • Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides). De geliefde Pannenkoekenplant staat ook hier weer in het rijtje.
 • Vredespalm of Sagopalm (Cycas Revoluta). Met deze plant waan je je direct op een tropisch strand.
 • Kwartjesplant (Aspidistra Eliator). De Aspidistra heeft verschillende bijnamen: kwartjesplant, blarenplant, kloosterplant en slagersplant. Schijnbaar was deze plant vroeger geliefd in slagerijen, omdat ze goed kunnen omgaan met koude temperaturen en weinig licht.
 • Ananasplant (Bromelia ananas). Want een ananas is een van de meest fotogenieke stukken fruit, nietwaar?
 • Gatenplant (Monstera Deliciosa). Voor huisdieren is deze groene kamerplant niet zo geschikt, maar hij is wel lekker luchtzuiverend – dus goed voor jou!
 • Lipstick plant / schaamrood (Aeschynanthus). Een van mijn favorieten. Ik heb zelf een rasta-variant; de stengels lijken namelijk op dreadlocks. In de lente en zomer krijgt deze plant prachtige rode bloemen.
Aeschynantus-kamerplant
Aeschynantus Rasta (lipstick plant)

4. Kamerplanten die tegen volle zon kunnen

 • Bananenplant (Musa). De meeste bananenbomen zullen geen bananen geven, maar de gigantische bladeren fleuren je huis wel lekker op. Hij houdt van lekker veel zonlicht.
 • Chinese banyan of gordijnvijg (Ficus Microcarpa). Lijkt op een Bonsaiboom, maar is het niet. Deze planten willen meerdere uren per dag direct zonlicht, dus hij staat goed voor het raam.
 • Echeveria (Echeveria). Een gemakkelijke en kleurrijke vetplant, die het naar z’n zin heeft op de vensterbank, vol in de zon.
 • Crassula of Jadeplant (Crassula ovata). Deze vetplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en houdt daarom van lekker veel zonlicht.
 • Luchtplantje (Tillandsia). Deze planten hebben geen aarde nodig, maar houden wel van water en licht. Hoe lichter het luchtplantje van kleur is, hoe beter ze tegen de zon kunnen.
 • Jellybeans (Sedum Rubrotinctum). Dit kleurrijke vetplantje houdt van veel zon, dus geef hem een plekje waar hij lekker veel direct zonlicht krijgt.
 • Aloë Vera (Aloe Barbadensis). Aloë Vera zal sneller groeien als deze in de volle zon staat dan op een schaduwplek. Maar let er wel op dat hij dan ook wat meer water verlangt!
 • Grijsbaardcactus (Cephalocereus Senilis). Cactussen zijn dé perfecte kamerplanten die tegen volle zon kunnen. Zelf heb ik een fluffy grijsbaardcactus.

Verzorging cactus

Wist je dat iedere cactus een vetplant is? Maar niet iedere vetplant is een cactus. Cactussen groeien in de natuur vaak op plekken waar soms maanden geen regen valt. Deze plant weet daarom goed hoe hij voor zichzelf moet zorgen. Hij slaat het vocht op en bovendien verdampt er bijna niets uit deze plant.

Water: zorg ervoor dat de grond kurkdroog is voordat je de cactus weer water geeft. Bij de cactus geldt: liever te weinig dan te veel water. In de wintermaanden hoef je hem zelfs maar eens per maand water te geven.

Licht: cactussen houden van veel direct zonlicht. Heb je een raam op het zuiden? Dan vinden ze het heerlijk om daar te staan. Houd rekening met minimaal 5 uur licht per dag. Op een te donkere plek zal jouw cactus langzaam maar zeker in elkaar zakken. Ook zal de groei van de cactus er vreemd uitzien. Een cactus wil namelijk naar het licht groeien. Dit gedrag van een cactus heet ‘stretchen’.

cactus-makkelijke-kamerplanten
Cephalocereus Senilis (Grijsbaardcactus)

5. Kamerplanten die weinig water nodig hebben

 • Crassula of Jade plant (Crassula ovata). Dit vetplantje slaat water in zijn vlezige bladeren op.
 • Vrouwentong (Sansevieria). In de zomer geef je deze 2 keer per maand water, maar in de winter kan hij zelfs een week of 7-8 zonder water!
 • Palmlelie (Yucca Elephantipes). Deze kamerplant houdt niet van veel water. Wanneer de bladeren slap gaan hangen of geel verkleuren weet je dat hij te veel heeft gehad.
 • Schoonmoederstoel (Echinocactus grusonii). Deze bolvormige cactus ziet er zo leuk uit én heeft ook nog eens weinig water nodig. Net zoals de meeste cactussen overigens.
 • Geluksbamboe (Dracaena Sanderiana). Deze plant staat constant in water (bijvoorbeeld in een vaas). Ververs het water wel zo nu en dan.
 • Vredespalm of sagopalm (Cycas Revoluta). Ook deze kamerplant heeft weer weinig water nodig. Sterker nog: je kunt het beter een keer vergeten om water te geven dan deze plant te veel water geven.
 • Luchtplantje (Tillandsia). Deze planten hebben geen aarde nodig, maar houden wel van water en licht. Hoe lichter het luchtplantje van kleur is, hoe beter ze tegen de zon kunnen. De plantjes kun je besproeien met een plantenspuit en af en toe een badje geven.
verschillende-makkelijke-kamerplanten-op-een-rij

Verzorging luchtplantje

Tillandsia’s, oftewel luchtplantjes, zijn gemakkelijk om te verzorgen. In de natuur groeien ze tegen andere planten en tegen muren aan, maar ze zijn ook geschikt als makkelijke kamerplant. Je kunt ze creatief inzetten in jouw huisdecoratie, juist omdat ze geen pot met aarde nodig hebben.

Water: ik besproei mijn luchtplantjes regelmatig met een plantenspuit. Het liefst met regenwater, maar kraanwater is ook prima. Daarnaast laat ik ze eens per week badderen voor 30 – 60 minuten. Naderhand wel goed uitschudden, zodat er geen water tussen de bladeren blijft zitten waardoor het plantje kan rotten.

Licht: luchtplantjes houden van een lichte plek, maar niet van direct zonlicht. Zorg dus dat ze een plekje hebben waar ze veel daglicht krijgen, maar niet in de volle zon staan.

tillandsia-luchtplantjes-makkelijke-kamerplanten
Tillandsia (luchtplantje)

6. Bijzondere kamerplanten (niet allemaal geschikt voor beginners)

 • Olifantsoor / Reuzentaro (Alocasia Zebrina). Deze kamerplant heeft redelijk wat aandacht nodig, dus een makkelijke kamerplant is het niet. Maar het is wel een echte eyecatcher met die grote bladeren en gestreepte stengels!
 • Hypoestes (Hypoestes phyllostachya). Deze kleine kamerplant komt in allerlei kleuren. Zelf heb ik er bijvoorbeeld een met roze bladeren.
 • Polkadot of stippenplant (Begonia Maculata). Een vrolijke plant met stippen op de bladeren. Hoe groter deze plant wordt, hoe fascinerender hij eruitziet.
 • Gebedenplant of tiengebodenplant (Maranta Leuconeura). De bladeren zijn erg bijzonder en lijken haast op pauwenveren. Ze doen me een beetje denken aan de Calathea.
 • Croton (Codiaeum variegatum). Groen, geel, rood, paars… Deze plant doet me door de vele kleuren altijd aan de herfst denken.
 • Rattenstaart (Peperomia Caperata). De stengels die uit deze plant groeien lijken een beetje op rattenstaarten, vind je ook niet?
 • Erwtenplant (Senecio Rowleyanus). Alsof je duizenden erwtjes aan elkaar hebt gevlochten… Een leuke hangplant om in huis te hebben.

Lees ook: welke plant is dit? Apps om planten te herkennen

hypoestes-bijzondere-kamerplanten
Hypoestes
Alocasia Zebrina (Olifantsoor)

Tips om voor jouw makkelijke kamerplanten te zorgen

 • Check de aarde van de plant. Dit is de beste manier om te checken of de plant te veel of te weinig water krijgt. Per plant verschilt hoe veel water hij nodig heeft. Bij cactussen moet de bodem uitgedroogd zijn voordat je weer water geeft, maar een pannenkoekenplant houdt bijvoorbeeld van vochtige grond.
 • Gooi geen water over de bladeren. Door de natte plekjes kan het blad gaan rotten. Zorg dat je het water zo dicht mogelijk bij de stengel en wortels in de grond giet.
 • Staat een plant in de volle zon? Besproei de plant dan NIET in de ochtend water, maar aan het einde van de dag. Als de bladeren nat zijn en de volle zon erop staat kunnen de bladeren brandvlekjes krijgen.
 • Check regelmatig of jouw plant te veel of te weinig water krijgt. Vetplanten en cactussen hebben al snel te VEEL water. Doordat de plant het water niet opslaat blijft het in de bodem zitten en kunnen de wortels gaan rotten. Dit kun je verhelpen door een gaatje in de onderkant van de pot te maken. Terracotta potten hebben dit gat vaak al. Met een schroef en een hamer kun je zelf een gat in de onderkant maken. Sla wel zijwaarts met de hamer tegen de schroef. Als je direct van bovenaf slaat kan de pot breken.
 • Heeft jouw plant een boost nodig? Dan kun je wat plantenvoeding geven. Dit kun je zelf maken, maar je kunt ook vloeibare plantenvoeding in de winkel kopen. Ik heb zelf vloeibare plantenvoeding van DCM, maar Pokon is ook een goed merk.

Lees ook: planten water geven tijdens vakantie? Zo doe je dat!

Sempervivum-makkelijke-kamerplanten
Sempervivum (Huislook)
grijsbaardcactus-makkelijke-kamerplanten

Inspiratie om jouw makkelijke kamerplanten te vinden

Plantje.nl

Ik vind Plantje.nl een heerlijke website om inspiratie op te doen voor makkelijke kamerplanten. Wil je wel veel planten in huis, maar heb je weinig budget? Dan is de Groene Kneusjes Box perfect voor jou. Voor €23,95 euro krijg jij een pakket toegestuurd met planten die zijn afgekeurd. Dit kan door een schoonheidsfoutje zijn, maar ook omdat er simpelweg ruimte gemaakt moet worden voor nieuwe planten. Deze box heeft een waarde van 50 à 60 euro, dus je krijgt zeker waar voor je geld. En Plantje.nl belooft dat ze geen zieke planten jouw kant op sturen. Van meerdere mensen hoor ik dat zij amper zien wat er mis is met de plant, op een verkleurd blaadje na. Aanrader!

Greenlifestylestore.nl

Op de website kun je rondsnuffelen door gemakkelijke categorieën zoals “grote kamerplanten” en “kind- en diervriendelijke kamerplanten”. Ik word happy als ik weer een nieuwsbrief van Greenlifestylestore ontvang. Ze schrijven namelijk ook hele nuttige blogs over planten!

Dille & Kamille

Dille & Kamille is niet alleen een fijne plek om inspiratie op te doen voor planten en potten. Ze hebben ook genoeg leuke dingen om de natuur te helpen. Denk aan huisjes voor bijen, lieveheersbeestjes en vogels. En als je jouw eigen moestuin wilt beginnen is dit ook een goede plek om te starten! Dille & Kamille zit bovendien door heel het land, dus er zit altijd wel een winkel bij jou in de buurt.

123planten.nl

Een van de fijnste websites wat betreft de verzorging van jouw kamerplanten is 123planten.nl. Hoe veel water moet je de plant geven? Moet je ook water sproeien? Hoe veel licht heeft de plant nodig? Hoe zit het met verpotten? En plantenvoeding? Krijgt de plant bloemen? En is die giftig? Al deze praktische informatie vind je op deze handige website.

scindapsus-pictus-makkelijke-kamerplant-op-vensterbank

Lees ook: stekjes kopen en ruilen – hoe krijg jij meer babyplanten in huis?

Dit waren mijn tips voor makkelijke kamerplanten. Ideaal als jij op zoek bent naar planten voor beginners. Of als jij wel planten in huis wilt, maar er niet dagelijks druk mee bezig wilt zijn. Veel van de planten in deze lijst zijn ideaal voor mensen die regelmatig op reis zijn. Wat is jouw lievelingsplant? Deel het hieronder in de reacties!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments