Kotor Nest in Montenegro: geweldige coliving voor digital nomads

Steeds meer mensen werken online en kunnen daardoor overal ter wereld hun werk uitvoeren. Het leven als digital nomad geeft veel vrijheid. Maar voor iedereen komt er een moment dat ze onderdeel willen zijn van een community en gelijkgestemden om zich heen willen hebben. Dan zit je bij Kotor Nest in Montenegro op de juiste plek! Deze coliving in de oude stad van Kotor is een must visit voor digital nomads. In dit artikel deel ik 6 redenen waarom ik fan ben van Kotor Nest in Montenegro.

6 redenen waarom ik een coliving in Kotor Nest in Montenegro zou aanraden

1. Kotor is een van fijnste plekken in Montenegro

Montenegro heeft mijn hart gestolen. De bergen in het oosten en noorden zijn geweldig, maar de baai van Kotor heeft iets mystieks. Het is heerlijk om in de late avond door de eeuwenoude stad van Kotor te struinen. En de nabijheid van de oceaan en de bergen op één plek doet het altijd goed bij mij. In de ochtend kun je in de bergen wandelen en heb je spectaculaire uitzichten over de baai, ’s middags dobber je lekker in het water van de Middellandse Zee.

Kotor is vooral populair als stop voor cruiseschepen. Overdag krioelt het met dagjestoeristen. En heel eerlijk ben ik geen fan van Kotor als het zó druk is. De straten zijn smal en je wordt regelmatig omver gelopen door verdwaalde toeristen die een van de vele straatkatten najagen voor een foto. Maar in de namiddag klinkt dat magische geluid: de hoorn van de cruiseschepen. Het teken dat de dagjestoeristen weer naar de haven moeten komen.

Niet lullig bedoeld naar de dagjestoeristen, maar Kotor verandert van sfeer als die hoorn heeft geblazen. En dat ervaar je alleen als je langer dan één middag in Kotor verblijft.

Lees ook: Kotor in Montenegro – lekker veel tips voor jouw bezoek

2. Goede uitvalsbasis om meer van Montenegro te ontdekken

Er is genoeg te doen in Kotor en de directe omgeving, maar vergeet ook niet om andere mooie plekken in Montenegro te ontdekken. Montenegro is relatief klein, maar zeer divers. Het busnetwerk langs de kust van Montenegro is prima, waardoor je gemakkelijk plekken zoals Perast, Herceg Novi en Budva kunt bezoeken. Er gaat bovendien een directe bus naar de hoofdstad Podgorica (waar ook het vliegveld is).

Wie een auto heeft, reist gemakkelijk naar prachtige plekken in alle uithoeken van het land. In Durmitor Nationaal Park (bij het dorpje Zabljak) kun je mooie bergwandelingen maken. Naar de hoogste piek van Montenegro, Bobotov Kuk, bijvoorbeeld. In Biogradska Gora Nationaal Park kom je helemaal tot rust en voor een dagje tussen de wijngaarden aan het water ga je naar Skadar Lake.

Uitzicht over Perast in Montenegro

3. Kotor Nest heeft goede balans tussen tijd voor jezelf & sociaal zijn

Ik ben fan van de inrichting van Kotor Nest. Iedereen heeft een ruime privékamer met een eigen werkruimte, als je bijvoorbeeld een belangrijke meeting hebt. Ik vond het heerlijk om mezelf soms terug te trekken in mijn kamer, om daarna weer sociaal te zijn. Iedereen respecteert elkaars schema en privacy. Als je zin hebt om gezellig te doen kom je naar de gemeenschappelijke ruimtes en in je kamer doe je je eigen ding.

Verdeeld over de verdiepingen van Kotor Nest vind je meerdere keukens, woonkamers én een coworking ruimte. Het koffieapparaat (voor gratis koffie en thee!) is nooit ver van je vandaan. Naast sleutels voor iedere kamer heeft iedere verdieping ook een beveiligingssysteem met een unieke code. De kamers hebben bovendien een kluisje, als je het prettig vindt om belangrijke spullen zoals laptop en paspoort veilig op te bergen.

4. Je bent onderdeel van een geweldige nomad family

Als digital nomad kun je je wel eens eenzaam voelen terwijl je de wereld verkent. Als je alleen in je appartement in een nieuwe stad zit. Of in een guesthouse met reizigers die binnen een paar dagen weer weg zijn en niet begrijpen dat jij overdag ook nog werk moet afronden. Dat is het fijne van een coliving: je leeft samen met gelijkgestemde mensen met dezelfde levensstijl en mindset.

Kotor Nest heeft 13 kamers, verdeeld over verschillende verdiepingen. Het merendeel van de digital nomads die naar Kotor Nest komen reizen alleen, maar het is ook mogelijk om als koppel een kamer te boeken. Gemiddeld zijn er 10 tot 16 mensen in Kotor Nest. Wat mij betreft een ideaal aantal voor een nomad family. De groep is klein genoeg dat je iedereen binnen één dag leert kennen, maar groot genoeg dat er altijd wel mensen vrij zijn om iets leuks te ondernemen.

Hoewel ik slechts 2 weken in Kotor Nest in Montenegro verbleef heb ik geweldige nomads leren kennen. Voor een korte periode waren we echt een familie: samen eten, leuke dingen doen, film kijken, met elkaar over de hoogte- en dieptepunten van het leven praten. Met de meeste mensen heb ik nog steeds contact en de eerste ontmoetingen na Kotor Nest zijn ook al een feit!

5. Er wordt veel georganiseerd door de community managers

Nog een aspect wat ik erg waardeer aan Kotor Nest is de activiteitenlijst. Iedere dag wordt er wel iets georganiseerd om de werkdag af te wisselen met iets leuks. De eigenaar Filip en de community manager kennen Kotor en de omgeving goed. Fietstochten door de baai van Kotor, zwemmen, kajakken, wandeltochten, filmavondjes, zeiltochten, etentjes, masterminds.. Je verveelt je niet snel in Kotor Nest. Iedere week werd er een lijst met gevarieerde activiteiten samengesteld.

Om mensen snel thuis te laten voelen worden er ook welcome dinners georganiseerd. Soms wordt er door iemand gekookt, soms wordt er een restaurant gekozen om een hapje te eten. Dit is een van de beste manieren om de andere mensen in Kotor Nest te leren kennen. Het is laagdrempelig en iedereen moet immers eten (en kan hier dus tijd voor vrijmaken).

6. Huisdieren zijn toegestaan in Kotor Nest

En dit is een belangrijke voor mensen die met een huisdier reizen: Kotor Nest is ook huisdiervriendelijk. Tijdens mijn verblijf waren er 2 mensen met een hond en dat ging hartstikke goed. Sterker nog: de honden zorgden juist voor extra sfeer in de groep. Het waren zulke schatjes! Mensen die met een hond reizen weten hoe lastig het kan zijn om een accommodatie te vinden die huisdieren toelaat. Dus als je een digital nomad met een hond bent zou ik je zeker aanraden om naar Kotor Nest in Montenegro te gaan!

Ben jij nu ook enthousiast om Kotor Nest in Montenegro te bezoeken?

Alles wat een digital nomad nodig heeft vind je in Kotor Nest in Montenegro. Denk aan de praktische zaken: gratis wasmachine, gratis koffie, gratis handdoeken, fijne werkplekken, prima WiFi en schone kamers. Maar vooral ook aan het sociale aspect: een fijne community met mensen die houden van ondernemen, reizen, plezier hebben en nieuwe dingen uitproberen.

Voor een verblijf van 1 maand in Kotor Nest betaal je €780 euro voor een kamer met gedeelde badkamer en €990 euro voor een kamer met een privébadkamer (prijzen december 2022). Op de website van Kotor Nest vind je de meest recente prijzen en meer informatie over deze geweldige coliving.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kotor Nest. Uiteraard zijn de meningen en ervaringen in dit artikel enkel die van mijzelf. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *