10 handige apps voor op reis: mijn favorieten

De telefoon is tegenwoordig een van de belangrijkste dingen die we inpakken als we op reis gaan. Een telefoon kan jouw reis makkelijker en leuker maken, als je wat handige apps voor op reis erop hebt staan. In dit artikel deel ik handige apps voor op reis die wat mij betreft onmisbaar zijn.

10 handige apps voor op reis

1. InShot voor het perfecte plaatje

Wanneer je op reis bent wil je het thuisfront wel een beetje jaloers maken met mooie foto’s. Mijn (professionele) foto’s maak ik vooral met een Sony A7 II camera, maar voor de makkelijke foto’s onderweg gebruik ik mijn telefoon.

Als je een telefoon met een goede camera (zoals de iPhone 12) hebt hoef je eigenlijk weinig nabewerking meer te doen. Maar als je nog wel nabewerking wilt doen voor jouw foto’s op Instagram en Facebook kun je de app InShot gebruiken. Met deze handige app kun je foto’s en video’s bewerken of collages maken van verschillende foto’s. Je kunt verschillende formaten kiezen, wat bijvoorbeeld prettig is als je veel Instagram Stories plaatst.

Extra tip: veel van mijn foto’s op reis maak ik tijdens de zonsopkomst en zonsondergang. Via de gratis app LunaSolCal zie je exact hoe laat deze momenten zijn op jouw bestemming.

Lees ook: 6 tips om snel & makkelijk te fotograferen op reis

jessica-online-ondernemer-vrijheid-digital-nomad

2. Accommodaties boeken via Booking

Ik boek bijna al mijn overnachtingen op reis via Booking. Dit platform heeft altijd een uitgebreid aanbod van hotels en hostels. Ik vind het gebruiksvriendelijk voor zowel boeken als het beheren van de geboekte accommodaties. Als je een account hebt en via de telefoon accommodaties boekt krijg je vaak nog extra korting via de Only Mobile Deals.

Boek jij liever jouw accommodaties op reis via een ander platform? Airbnb, Hostelworld en Hostelbookers hebben ook een eigen app voor op reis.

overnachting-boeken-via-Booking-app-reizen

3. Nieuwe talen leren met Drops

Drops is wat mij betreft een veel fijnere app voor op reis om talen te leren dan Duolingo. Er zijn Drops apps voor veel talen. Ik heb Drops zelf onder andere voor Portugees, Spaans, Russisch en Hebreeuws gebruikt. Het is een visuele manier van leren. Met de gratis versie heb je iedere dag 5 minuten aan oefeningen, met de betaalde versie kun je langer leren. Wat mij betreft is het een laagdrempelige, leuke manier om een nieuwe taal te leren als je op reis gaat.

Drops-taalapp-voor-op-reis

4. XE Currency: valuta omrekenen

Er zijn veel handige apps voor op reis om de wisselkoers van valuta in de gaten te houden. Mijn favoriet is XE Currency. De wisselkoersen worden constant bijgewerkt zodat je de recente wisselkoersen hebt. Maar je kunt in de statistieken zien hoe de valuta zich heeft ontwikkeld, tot maar liefst 10 jaar terug. Zo kwam ik er via deze handige app op reis in Turkije achter dat de Turkse lira flink aan het schommelen was de maanden voor mijn reis.

geldzaken-apps-op-reis

5. Spotify, een van de handige apps op reis voor muziek

Ik kan niet zonder muziek, dus ook Spotify moet op mijn telefoon staan. Met een gratis account kun je alleen muziek luisteren als je internet verbruikt. Met een premium account kun je jouw muzieklijsten downloaden en afspelen hoe vaak en waar jij maar wilt.

Extra tip: kom je een leuk nummer tegen terwijl je op reis bent? Dan kun je de app Shazam gebruiken om erachter te komen naar welk nummer je luistert. Hij neemt een paar seconden van het nummer op en geeft je dan de naam en artiest. Zonder internet wordt het nummer wel opgeslagen, maar de informatie wordt dan pas gedeeld als je WiFi hebt.

Mensen-fotograferen-op-reis-Jeruzalem

6. Communiceren in verschillende talen: Google Translate

Een van de meest handige apps voor op reis is Google Translate. Je kunt woorden intypen voor een vertaling, maar deze onmisbare app heeft nog meer handige functies. Zo kun je tijdens een gesprek opnemen via Google Translate en wordt het gesprek voor jullie vertaald. Ook de camerafunctie van Google Translate is erg nuttig, met name voor informatieborden en menukaarten. Je maakt gewoon een foto van de tekst, je selecteert wat je wilt vertalen en Google Translate doet vervolgens het werk.  

7. Mapy.cz voor wandelliefhebbers

De offline kaarten van Google Maps zijn bij mij favoriet, maar als wandelaar heb ik ook altijd de offline kaarten van Mapy.cz op mijn telefoon staan. Mapy.cz is een van de meest handige apps voor op reis als je veel wandelt. De wandelroutes zijn erg exact aangegeven en veel nauwkeuriger dan veel andere apps.

Mapy-cz-handige-apps-voor-op-reis

8. Altijd een paklijst bij de hand: OneBag

Ik houd van lijstjes op reis; ze houden alles overzichtelijk. Van mijn globale reisroute tot wat ik in mijn koffer of rugzak heb zitten. OneBag is een fijne app voor op reis om bij te houden wat je allemaal mee hebt genomen. De spullen voor op de paklijst voeg je eenmalig aan de app toe. Vervolgens kun je invullen wat je voor welke trip in hebt gepakt. Dit is niet alleen overzichtelijk voor jezelf, maar ook voor de reisverzekering – mocht je jouw bagage een keer kwijtraken.

Vergeet natuurlijk niet om jouw eigen telefoon (en oplader) ook op de paklijst te zetten. Zelf heb ik een Samsung Galaxy A32. Eerlijk gezegd vind ik deze telefoon net iets te groot. Wil je een kleinere telefoon voor op reis? Dan is de iPhone 12 mini een aanrader. iPhone-telefoons kunnen wel prijzig zijn, maar dan kan een refurbished telefoon een optie zijn. Voor bijvoorbeeld een iPhone 11 refurbished betaal je een stuk minder dan voor een nieuw model.

Wandelen-handige-apps-reizen

9. Van A naar B met Rome2Rio

Ik vind Google Maps prima werken, maar toch check ik ook altijd de opties om van A naar B te reizen met de app Rome2Rio. Deze app (ook een website-versie) geeft vaak nog meer mogelijkheden! Rome2Rio werkt wereldwijd, dus je kunt het overal op reis gebruiken. Rome2Rio geeft ook een indicatie wat de specifieke routes en opties kosten.

Jess-in-Loonse-en-Drunense-Duinen-Nederland

10. ExpressVPN om jouw locatie aan te passen & veilig te internetten op reis

Op reis maak je verbinding met heel wat WiFi-netwerken. Maar wist je dat veel van die verbindingen niet veilig zijn? Met name als je privégegevens deelt of online geldzaken wilt regelen wil je een veilige verbinding.

Een VPN app zorgt ervoor dat je veilig kunt internetten op reis. VPN staat voor Virtual Private Network. Een app zoals ExpressVPN zorgt ervoor dat je jouw IP-adres kunt aanpassen. Hierdoor creëer je een soort privénetwerk, waardoor je een anonieme verbinding hebt.

Ik gebruik een VPN overigens niet alleen om veilig te internetten. Als je in het buitenland series of tv-programma’s wilt kijken kun je met een VPN jouw locatie naar bijvoorbeeld Nederland aanpassen.

telefoon-handige-apps-voor-op-reis

Ik hoop dat deze handige apps voor op reis jouw reizen vanaf nu makkelijker en leuker gaan maken. Welke app kun jij niet missen als je op reis bent? Laat het mij en andere reizigers weten via de reacties hieronder!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *