Online workshops

Op deze pagina vind je meer informatie over de online workshops die namens Corners of the World worden georganiseerd. En natuurlijk kun je hier ook jouw kaartje bestellen als je mee wilt doen!

1. Travel Content Triathlon

De zomer staat bijna voor de deur en mensen gaan weer op reis! Wil jij creatief bezig zijn tijdens jouw volgende vakantie en jouw vrienden jaloers maken met gave content? Tijdens de Travel content Triathlon geef ik maar liefst 3 online workshops om met bijzondere verhalen, jaloersmakende foto’s en gave video’s thuis te komen.

Dit is het programma van de Travel Content Triathlon:

 • Woensdag 13 juli, 20.00 – 22.00 uur (Nederlandse tijd): online workshop over creatieve reisverhalen schrijven. Hoe schrijf je nou een verhaal dat mensen boeit, dat intrigeert en fascineert? Droom jij ervan om mooie reisverhalen te schrijven, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Of vind je het prettig om jouw creativiteit te stimuleren aan de hand van opdrachten? In deze workshop leer je hoe je jouw avonturen creatief op papier zet!
 • Vrijdag 15 juli, 20.00 – 22.00 uur (Nederlandse tijd): online workshop over video’s op reis maken. Een video is een geweldige manier om jouw reis opnieuw te beleven én aan vrienden te laten zien. Maar hoe zet je nou een leuke video in elkaar, die de aandacht vasthoudt? In deze workshop gaan we aan de slag met video’s maken op reis, of je dat nou met jouw camera of telefoon wilt doen.
 • Zondag 17 juli, 20.00 – 22.00 uur (Nederlandse tijd): online workshop over reisfotografie. Tijdens deze workshop leer je de basis van het fotograferen op reis (dicht bij huis en wat verder weg). Ik heb jarenlange ervaring als reisfotograaf en ga mijn tips & tricks voor reisfotografie met jullie delen! Je leert om de camera van de automatische stand af te halen, creatieve manieren van fotograferen op reis en het vastleggen van mensen, natuur, steden én jezelf (handig als je alleen op reis bent!).

Kun je niet live aanwezig zijn bij (een van) de online workshops? Dat geeft niets, deelnemers krijgen een replay van de workshops, zodat ze het later nog eens terug kunnen kijken. Natuurlijk haal je het meeste uit de workshops als je er live bij bent en vragen kunt stellen, maar je kunt het dus ook altijd op een later moment terugkijken.

Praktische informatie over deze online workshops

Datum: woensdag 13 juli / vrijdag 15 juli / zondag 17 juli 2022

Tijd: 20.00 – 22.00 uur (Nederlandse tijd)

Waar: online (de toegangslink krijg je per mail doorgestuurd)

Voor wie zijn deze workshops bedoeld: (reis-) bloggers doen regelmatig mee met deze workshops om hun website naar een hoger niveau te tillen. Maar in principe zijn de workshops bedoeld voor iedereen die creatief op reis bezig wil zijn. Want creatief zijn tijdens jouw reizen maakt de trip éxtra leuk!

Wie geeft de workshops: Jessica Lokker is een voormalig journalist en inmiddels al meer dan 8 jaar creatief bezig in de reiswereld, zowel met pen en papier als met een camera. Ze maakt reportages en content voor reisbureaus, accommodaties, magazines, reiswebsites, verkeersbureaus en haar eigen reiswebsite Corners of the World (die sinds 2015 bestaat en tegenwoordig meer dan 500 artikelen online heeft!). Backpacker Magazine, Djoser, ANWB Reizen, TUI, Better Places en het Tunesisch Verkeersbureau zijn slechts enkele namen waar zij mee heeft samengewerkt.

jessica-online-ondernemer-vrijheid-digital-nomad

2. Online workshop: reisfotografie & tips om met de mooiste foto’s thuis te komen

Op vakantie kom jij in de meest fotogenieke steden en in de mooiste natuurparken ter wereld. Maar…. je wilt dit zo mooi mogelijk vastleggen – om het thuisfront jaloers te maken bijvoorbeeld. Of om ze op Instagram te delen. Maar ook om jouw reis te herbeleven als je thuiskomt. Hoe zorg je ervoor dat jij met de mooiste reisfoto’s thuiskomt?

Fotografie wordt een steeds belangrijker onderdeel van reizen. En we kunnen door de huidige situatie misschien geen verre reizen maken, maar in de nabije omgeving is genoeg te fotograferen. Dit is juist HET moment om aan jouw fotografie skills te werken en lekker veel te oefenen!

Tijdens deze workshop leer je de basis van het fotograferen op reis (dicht bij huis en wat verder weg). Ik heb jarenlange ervaring als reisfotograaf en ga mijn tips & tricks voor reisfotografie met jullie delen!

De volgende onderwerpen komen aan bod in deze online workshop:

 • Welke apparatuur neem je mee?
 • Haal die camera van de automatische stand af (tijdens de workshop gaan we met JOUW camera oefenen)
 • Verschillende soorten fotografie, waaronder het fotograferen van architectuur, landschappen, dieren en straatbeelden
 • Het fotograferen van mensen
 • Leren kaderen en zoeken naar creatieve frames
 • Extra fotografie tips: hoe maak je unieke foto’s op reis?
 • Foto’s van jezelf op reis maken – de advanced selfie’s
 • Hoe bewerk je je foto’s (en moet je dat wel doen)?
 • Tips om geld te verdienen met jouw fotografie

Na deze workshop ga jij de volgende keer op reis en kom je thuis met foto’s waar je absoluut trots op bent!

Wat vinden anderen van deze workshop?

Ik heb online de workshop reisfotografie gevolgd en vind dit echt een aanrader. Ik ben een beginner op het gebied van fotografie maar heb veel nuttige tips gekregen van Jessica. Buiten dat was het ook gezellig en hebben we kunnen genieten van een aantal van haar foto’s en verhalen.” (Malou Koopmans)

Ik vind dat je ontzettend veel waarde hebt gedeeld, het was heel duidelijk dat je er heel veel over weet en dat je hierin expert bent. Ik als newbie heb echt veel interessante dingen gehoord en gezien. Leuk ook dat je de theorie liet zien aan de hand van eigen gemaakte voorbeelden. Ik zag eerlijk gezegd een beetje op tegen de duur, maar voordat ik het wist was de 3 uur om. Bedankt voor de leuke avond.” (Kim Meinen, Bykimos.nl)

Ik deed mee met de workshop over reisfotografie omdat ik mijn spiegelreflexcamera niet goed begreep en daarom vaak naar mijn telefoon greep om foto’s te maken. In de workshop ligt de nadruk op fotografie op reis. Jessica geeft veel tips hoe je bijvoorbeeld wildlife, locals of architectuur het beste kunt vastleggen. Jessica heeft veel kennis van zaken, ik kon met al mijn vragen bij haar terecht en ze denkt goed mee met je persoonlijke situatie. Het was een waardevolle workshop (en bovendien een gezellige avond) die ik zeker kan aanraden als je meer wilt weten over het gebruik van je camera.” (Janet Kleene)

Praktische informatie over deze online workshop

Datum: binnenkort nieuwe data

Tijd: 19.30 – 22.00 uur (Nederlandse tijd)

Waar: online (de toegangslink krijg je per mail doorgestuurd)

wadi-rum-jordanie-reisinspiratie