Online workshops

Op deze pagina vind je meer informatie over de online workshops die namens Corners of the World worden georganiseerd. En natuurlijk kun je hier ook jouw kaartje bestellen als je mee wilt doen!

Online workshop #1: pitchen like a pro – hoe schrijf je een goede pitch?

Je bent freelancer en wilt een potentiële opdrachtgever mailen om samen te werken. Of je hebt als ondernemer een nieuw product en wilt jouw potentiële klanten daar enthousiast over maken. Of je gaat naar een netwerkborrel om andere ondernemers te ontmoeten. Een goede pitch is dan super relevant. Ik kan zelfs wel zeggen: doorslaggevend.

Vind jij pitchen en jezelf verkopen lastig, maar wil jij wel mooie ideeën en samenwerkingen in gang gaan zetten? Dan is deze online workshop perfect voor jou! Als freelancer of ondernemer kan het behoorlijk spannend zijn om samenwerkingen, ideeën en jezelf te pitchen. Daarom gaan we in deze online workshop dieper in op:

 • Wat vind jij lastig aan pitchen? Welke belemmerende overtuigingen houden je tegen om die pitch te schrijven?
 • Tips voor het schrijven van een goede pitch (ik heb 7+ jaar ervaring als ondernemer en heb inmiddels duizenden pitches geschreven)
 • Waar stuur je die pitch eigenlijk naartoe? Verzamel jouw ideale klanten, merken en bedrijven!

Praktische informatie over deze online workshop

Datum: dinsdag 22 februari 2022

Tijd: 20.00 – 22.00 uur (Nederlandse tijd)

Waar: online (de toegangslink krijg je per mail doorgestuurd)

jessica-online-ondernemer-vrijheid-digital-nomad

Online workshop #2: reisfotografie & tips om met de mooiste foto’s thuis te komen

Op vakantie kom jij in de meest fotogenieke steden en in de mooiste natuurparken ter wereld. Maar…. je wilt dit zo mooi mogelijk vastleggen – om het thuisfront jaloers te maken bijvoorbeeld. Of om ze op Instagram te delen. Maar ook om jouw reis te herbeleven als je thuiskomt. Hoe zorg je ervoor dat jij met de mooiste reisfoto’s thuiskomt?

Fotografie wordt een steeds belangrijker onderdeel van reizen. En we kunnen door de huidige situatie misschien geen verre reizen maken, maar in de nabije omgeving is genoeg te fotograferen. Dit is juist HET moment om aan jouw fotografie skills te werken en lekker veel te oefenen!

Tijdens deze workshop leer je de basis van het fotograferen op reis (dicht bij huis en wat verder weg). Ik heb jarenlange ervaring als reisfotograaf en ga mijn tips & tricks voor reisfotografie met jullie delen!

De volgende onderwerpen komen aan bod in deze online workshop:

 • Welke apparatuur neem je mee?
 • Haal die camera van de automatische stand af (tijdens de workshop gaan we met JOUW camera oefenen)
 • Verschillende soorten fotografie, waaronder het fotograferen van architectuur, landschappen, dieren en straatbeelden
 • Het fotograferen van mensen
 • Leren kaderen en zoeken naar creatieve frames
 • Extra fotografie tips: hoe maak je unieke foto’s op reis?
 • Foto’s van jezelf op reis maken – de advanced selfie’s
 • Hoe bewerk je je foto’s (en moet je dat wel doen)?
 • Tips om geld te verdienen met jouw fotografie

Na deze workshop ga jij de volgende keer op reis en kom je thuis met foto’s waar je absoluut trots op bent!

Wat vinden anderen van deze workshop?

Ik heb online de workshop reisfotografie gevolgd en vind dit echt een aanrader. Ik ben een beginner op het gebied van fotografie maar heb veel nuttige tips gekregen van Jessica. Buiten dat was het ook gezellig en hebben we kunnen genieten van een aantal van haar foto’s en verhalen.” (Malou Koopmans)

Ik vind dat je ontzettend veel waarde hebt gedeeld, het was heel duidelijk dat je er heel veel over weet en dat je hierin expert bent. Ik als newbie heb echt veel interessante dingen gehoord en gezien. Leuk ook dat je de theorie liet zien aan de hand van eigen gemaakte voorbeelden. Ik zag eerlijk gezegd een beetje op tegen de duur, maar voordat ik het wist was de 3 uur om. Bedankt voor de leuke avond.” (Kim Meinen, Bykimos.nl)

Ik deed mee met de workshop over reisfotografie omdat ik mijn spiegelreflexcamera niet goed begreep en daarom vaak naar mijn telefoon greep om foto’s te maken. In de workshop ligt de nadruk op fotografie op reis. Jessica geeft veel tips hoe je bijvoorbeeld wildlife, locals of architectuur het beste kunt vastleggen. Jessica heeft veel kennis van zaken, ik kon met al mijn vragen bij haar terecht en ze denkt goed mee met je persoonlijke situatie. Het was een waardevolle workshop (en bovendien een gezellige avond) die ik zeker kan aanraden als je meer wilt weten over het gebruik van je camera.” (Janet Kleene)

Praktische informatie over deze online workshop

Datum: vrijdag 4 maart 2022

Tijd: 19.30 – 22.00 uur (Nederlandse tijd)

Waar: online (de toegangslink krijg je per mail doorgestuurd)

wadi-rum-jordanie-reisinspiratie

Online workshop #3: inspiratie & praktische tips om passieve inkomsten te creëren

Passieve inkomsten zorgen voor vrijheid. Je steekt namelijk jouw tijd, energie en/of geld eenmaal in een project, maar op de lange termijn blijven de inkomsten binnenstromen.

Tijdens deze online workshop krijg je veel inspiratie om passieve inkomsten voor jezelf te creëren. Er zijn namelijk zo veel mogelijkheden! De verschillende verdienmodellen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen en die van andere ondernemers uit mijn netwerk. Ik wil je zo veel mogelijk ideeën meegeven, zodat er altijd iets tussenzit waar jij dat YES-gevoel bij krijgt en direct mee aan de slag wilt gaan.

Daarnaast hebben we het in deze online workshop over de overtuigingen die jij rondom geld hebt. Door een korte oefening wil ik je uitnodigen om open te staan voor alle mogelijkheden die er zijn om geld te ontvangen.

Deze workshop is geschikt voor ondernemers die hun business willen uitbreiden met passieve inkomsten, maar ook ideaal voor mensen die iets extra’s willen verdienen met een project naast hun huidige baan.

Praktische informatie over deze online workshop

Datum: vrijdag 4 februari 2022

Tijd: 20.00 – 22.00 uur (Nederlandse tijd)

Waar: online (de toegangslink krijg je per mail doorgestuurd)

briefgeld-verschillende-valuta