14x leuke workshops en evenementen voor ondernemers in 2020

Gepubliceerd in maart 2019. Laatste update in december 2019.

Het is goed om als ondernemer te blijven leren en te netwerken. Maar waar kun je allemaal terecht? Wat zijn leuke workshops en evenementen voor ondernemers? In deze blog deel ik een paar opties!

Leuke workshops en evenementen voor (toekomstige) ondernemers

1. Dag van de ZZP’er

De Dag van de ZZP’er is een interessante dag vol workshops en lezingen die gericht zijn op ondernemers. Bovendien is het een goede mogelijkheid om te netwerken met andere zelfstandigen, aangezien er héél wat op een locatie te vinden zijn. De Dag van de ZZP’er wordt in de Rijtuigenloods in Amersfoort gehouden. Kijk op de website voor alle sprekers en het gehele programma.

Wanneer: zaterdag 4 april 2020

2. Inspirerende workshops van Meetings in the Sun

Meetings in the Sun is een platform voor ondernemers die (regelmatig) locatie-onafhankelijk werken. Ik vind het erg tof dat zij aan een community werken waar steeds meer zogeheten digital nomads met elkaar in contact kunnen komen. Daarnaast organiseert Meetings in the Sun ook workshops en zelfs workations.

Ik ben bij een workshop over life crafting en concrete doelen stellen geweest die Meetings in the Sun organiseerde in samenwerking met Twelve Waves. Een inspirerende business coach gaf niet alleen een hoop inspiratie, maar ook concrete actiepunten om daadwerkelijk aan de slag te gaan. De informatie tijdens de workshop was algemeen, maar werd tijdens de workshop direct door de deelnemers toegepast op hun eigen situaties. Een van de meest interessante workshops die ik in tijden heb gevolgd!

Meetings in the Sun organiseert nog meer workshops voor ondernemers. Andere workshops gaan onder meer over online geld verdienen, personal branding en het starten van een eigen onderneming. Ik zou zeker even op de website kijken wat er voor de komende tijd op de agenda staat!

Wanneer: verschillende data voor 2020

Meetings-in-the-sun-workshop
Meetings-in-the-sun-workshop

3. (Toekomstige) digital nomads samenbrengen bij Reislustige Freelancer

Samen met Suzanne ben ik ooit met de Reislustige Freelancer gestart om (toekomstige) ondernemers die graag locatie-onafhankelijk willen werken samen te brengen. Niet alleen om onze tips en kennis met hen te delen, maar ook zodat ze elkaar leren kennen. De eerste editie was eind 2016 en inmiddels hebben we al meerdere evenementen georganiseerd. En het blijft iedere keer hartstikke leuk om te doen! Via de Facebookpagina van de Reislustige Freelancer blijf je op de hoogte van nieuwtjes en weet jij als eerste wanneer er weer een nieuw evenement op de planning staat.

Wanneer: eerstvolgende event is donderdag 13 februari 2020 in Amsterdam

workshops-evenementen-ondernemers
jaaroverzicht-2016-corners-of-the-world

4. Business sprekers bij evenementen van Sprout

Sprout is een ondernemersplatform dat is gefocust op ambitieuze starters en start-ups. Meerdere keren per jaar organiseren zij Business on Stage in het De La Mar Theater in Amsterdam. Tijdens dit evenement worden mensen in de businesswereld geïnterviewd over hun onderneming(en), maar natuurlijk mag het publiek ook vragen stellen. Kijk op de website van Sprout wie er de komende tijd bij Business on Stage te gast zijn.

Wanneer: verschillende data voor 2020

5. Nomad Cruise: reizen terwijl je workshops volgt

Nomad Cruise is een van de allerleukste manieren om te netwerken, nieuwe dingen te leren én nieuwe bestemmingen te ontdekken. Dit is namelijk een evenement dat plaatsvindt op een cruiseschip! Tijdens een meerdaagse tocht word je naar een paar prachtige bestemmingen gebracht.

Dagelijks zijn er seminars en workshops te volgen die met (online) ondernemen te maken hebben. Maar als je hoofd even vol zit met al die informatie kun je ook chillen aan het zwembad of je uitleven in de sportschool. De dagen worden meestal afgesloten met eten en een borrel. De cruise is overigens all-inclusive, dus zelfs de alcoholische drankjes zitten bij de prijs inbegrepen. Er worden meerdere cruises per jaar georganiseerd. De meest populaire zijn de Trans-Atlantische cruises, maar er zijn bijvoorbeeld ook Europese cruises die korter duren.

Wanneer: eerstvolgende editie is van 21 april tot en met 5 mei 2020.

6. The Self Made Summit: gericht op vrouwelijke ondernemers

The Self Made Summit is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Hashtag Workmode. Hashtag Workmode biedt co-working spaces in verschillende steden voor vrouwelijke ondernemers, om zowel aan hun business als aan hun netwerk te werken. En in 2018 werd er ook voor de eerste keer een evenement voor vrouwelijke ondernemers georganiseerd. Heel tof dat ze zo veel bezig zijn om vrouwen te inspireren om hun eigen droombaan te creëren! Collega Suzanne ging in 2019 naar The Self Made Summit en deelde de tips die zij tijdens het evenement heeft geleerd.

Wanneer: donderdag 23 april 2020

7. Wanneer je net begint als ondernemer: Seminar Goede Start van de Belastingdienst

Wie een eigen onderneming start moet in het begin vooral veel regelen. Ik herinner me nog dat ik tweemaal naar de Kamer van Koophandel moest gaan omdat ik geen duidelijk business plan had. Vervolgens was dat geregeld en kwamen de eerste stapels administratie – en ik had geen idee hoe het allemaal zat met btw-aftrek, hoe ik mijn logboek moest invullen en wanneer ik nou eigenlijk recht had op al die extra kortingen als ondernemer.

Daarom volgde ik een workshop van de Belastingdienst, genaamd Goede Start. De informatie die tijdens dit seminar wordt gegeven is vrij algemeen maar de meeste mensen kunnen het vervolgens vrij gemakkelijk in hun eigen situatie toepassen. Natuurlijk kun je in 3 uur tijd nooit alles leren wat er over administratie, de Belastingdienst en ondernemen te leren valt. Maar ik vond het persoonlijk wel fijn om wat basiszaken op orde te hebben en er verstand van te hebben – zelfs als je direct een accountant inhuurt voor jouw administratie. En het beste van alles? Het seminar is gratis!

Wanneer: verschillende data in 2020 in verschillende steden

8. KVK Startersdag voor beginnende ondernemers

Nog een gratis evenement om je als startende ondernemer op weg te helpen is de KVK Startersdag van de Kamer van Koophandel. Tijdens deze dag word je op weg geholpen met alle vragen die jij als starter hebt. De KVK Startersdag wordt meerdere keren per jaar in verschillende steden gehouden. En kun je niet naar een van de locaties komen? Dan kun jij je ook voor het online evenement aanmelden!

Wanneer: verschillende data in 2020 in diverse steden

workshops-evenementen-ondernemers

9. Facebookgroep Ambitieuze Meisjes voor evenementen voor (creatieve) ondernemers

De Facebookgroep Ambitieuze Meisjes richt zich op jong, vrouwelijk talent in Nederland. Hoewel de groep niet specifiek is bedoeld om evenementen en workshops in te delen kom ik hier wel eens in contact met andere ondernemers die gave dingen organiseren. Bekijk zo nu en dan het kopje EVENEMENTEN of de nieuwste berichten en wie weet stuit jij wel op een toffe workshop!

10. Creatieve workshops (schrijven, video, fotografie) van Lokker Media Productions

Video is steeds belangrijker voor de marketing van bedrijven en ondernemers. Video’s zijn persoonlijker dan teksten, mensen zijn visueel ingesteld, Google beoordeelt websites beter waar video’s op staan en YouTube is tegenwoordig ook een grote zoekmachine. En dat zijn slechts een paar redenen om met video aan de slag te gaan. In de video workshops die ik organiseer (Corners of the World is onderdeel van mijn bedrijf Lokker Media Productions) focussen we op het maken van reisvideo’s en video’s in z’n algemeen.

Daarnaast geef ik ook workshops over creatieve (reis-) verhalen schrijven, zowel als workshop en als online mini-cursus.

Wanneer: de datum voor de eerstvolgende workshop is nog niet bekend.

Tips-reisvideo's-maken

11. Alles leren over jouw website bij WordCamp Europe

WordCamp Europe is een meerdaags evenement waar alles in het teken staat van WordPress en websites maken. Het evenement wordt op allerlei plaatsen ter wereld georganiseerd, door de WordPress community. Doordat de prijs van de kaartjes altijd vrij laag is (€40-50 euro voor een evenement van 2 dagen) is het laagdrempelig. Desondanks zorgen ze ervoor dat WordCamps nooit massaal zijn. Je hebt zeker de mogelijkheid om met andere WordPress-gebruikers te netwerken en ideeën uit te wisselen. In 2019 wordt WordCamp Europe in Berlijn gehouden, maar je kunt ook eens kijken of er binnenkort een WordCamp in de buurt wordt georganiseerd.

Wanneer: 4 – 6 juni 2020

12. Traverse: tof evenement voor reisbloggers

Een van de allerleukste evenementen waar ik ben geweest als reisblogger is Traverse. Jaren werd het in Londen georganiseerd, maar in 2018 werd deze in Rotterdam gehouden. En in 2019 wordt het in Trentino in Italië gehouden! Tijdens Traverse worden er workshops voor en door mensen uit de industrie gegeven: andere reisbloggers en contentmakers, maar bijvoorbeeld ook marketing managers van hotels en verkeersbureaus. Daarnaast is het een van de leukste evenementen om andere gelijkgestemden te leren kennen, mede door de vele activiteiten en borrels die er rondom Traverse worden georganiseerd.

Wanneer: datum voor 2020 nog niet bekend.

13. Ondernemende journalisten: workshops van NVJ Academy

NVJ staat voor de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Aangezien steeds meer journalisten op freelancebasis gaan werken heeft de vereniging de NVJ Academy opgezet, met een interessant aanbod aan cursussen en workshops. Als je in de media werkt is het zeker leuk om het aanbod eens te bekijken op de website. Ook fijn: als je lid bent van de NVJ krijg je ook nog eens korting op de workshops en cursussen!

Wanneer: verschillende data in 2020

14. “Maak 2021 jouw jaar”

Ik werd door dit seminar getipt door de altijd vrolijke en inspirerende Anne Neijnens. Tijdens dit evenement ga je op een bijzondere manier aan jouw doelen voor het jaar werken. Het wordt georganiseerd door Sluis NLP Instituut, een opleidingsinstituut die focust op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een goed evenement als jij jouw doelen voor het komende jaar helder wil hebben!

Wanneer: 9 en 10 januari 2021

Dit waren slechts een paar workshops en evenementen waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor (startende) ondernemers! Weet jij er nog meer? Laat het hieronder in een reactie weten en wie weet voeg ik hem toe aan de lijst!

Reacties via Facebook account

comments