Leuke evenementen voor (online) ondernemers & digital nomads in 2022

Het is goed om als ondernemer te blijven leren en te netwerken. Maar waar kun je allemaal terecht? Wat zijn interessante workshops en evenementen voor (online) ondernemers? Waar kun jij digital nomads ontmoeten, online en offline? In dit artikel deel ik een paar opties voor 2022!

Leuke evenementen voor (online) ondernemers & digital nomads

1. Wanneer je net begint als ondernemer: seminar/webinar Goede Start van de Belastingdienst

Wie een eigen onderneming start moet in het begin vooral veel regelen. Ik herinner me nog dat ik tweemaal naar de Kamer van Koophandel moest gaan omdat ik geen duidelijk business plan had. Vervolgens was dat geregeld en kwamen de eerste stapels administratie – en ik had geen idee hoe het allemaal zat met btw-aftrek, hoe ik mijn logboek moest invullen en wanneer ik nou eigenlijk recht had op al die extra kortingen als ondernemer.

Daarom volgde ik een workshop van de Belastingdienst, genaamd Goede Start. De informatie die tijdens dit seminar wordt gegeven is vrij algemeen maar de meeste mensen kunnen het vervolgens vrij gemakkelijk in hun eigen situatie toepassen. Natuurlijk kun je in 3 uur tijd nooit alles leren wat er over administratie, de Belastingdienst en ondernemen te leren valt. Maar ik vond het persoonlijk wel fijn om wat basiszaken op orde te hebben en er verstand van te hebben – zelfs als je direct een accountant inhuurt voor jouw administratie. En het beste van alles? Het seminar is gratis!

Investering: gratis te volgen

Wanneer: verschillende data in 2022, momenteel worden deze seminars online als webinar gehouden

2. Bansko Nomad Fest in Bulgarije: voor wereldwijde digital nomads

Bansko Nomad Fest is een vrij nieuw evenement dat focust op online ondernemers en digital nomads. Het evenement wordt gehouden in Bansko, een dorp in Bulgarije waar steeds meer online ondernemers zich verzamelen. Bansko Nomad Fest is een idee van Matthias, de oprichter van een van de co-workings in het dorp: Bansko Coworking.

In 2021 was ik een spreker tijdens Bansko Nomad Fest en ik was gelijk verliefd op het dorp aan de voet van het Piringebergte. Hoewel het dorp slechts een paar duizend inwoners heeft zijn er veel koffiezaken, restaurants en meerdere co-workings waar je kunt werken. Het internet is snel en er worden verrassend veel dingen georganiseerd, dus je leert snel en gemakkelijk andere ondernemers kennen.

Er wordt tijdens Bansko Nomad Fest ontzettend veel georganiseerd. Toegegeven: misschien iets te veel, waardoor je keuzestress krijgt. Want tussen alle activiteiten, workshops, presentaties en feestjes door wil je ook nog een beetje slapen. Maar je leert gegarandeerd veel interessante mensen kennen tijdens dit evenement. Slapen kan altijd nog.

Investering: super earlybirds betalen tot en met 31 januari €119 euro / earlybirds betalen tot en met 31 maart €139 euro en de reguliere tickets zijn €199 euro

Wanneer: zondag 26 juni tot en met zondag 3 juli 2022

Lees ook: Bansko in Bulgarije – ideale uitvalsbasis voor digital nomads

3. Traverse in Tsjechië: voor ondernemers in de reiswereld

Een van de allerleukste evenementen voor mij als reisblogger en ondernemer in de reiswereld is Traverse. De afgelopen jaren heeft Traverse al op veel leuke bestemmingen plaatsgevonden. Een aantal keer in Londen, Rotterdam, het Italiaanse Trentino en op het Spaanse eiland Mallorca bijvoorbeeld. De eerstvolgende editie in 2022 wordt in Brno in Tsjechië gehouden.

Dit evenement is een combinatie van een congres en een persreis. Een week lang zijn er allemaal leuke activiteiten en workshops te volgen die te maken hebben met het creëren van content. Er worden er tours georganiseerd om de bestemming te leren kennen. Dagelijks zijn er borrels, etentjes en netwerkmomenten om andere mensen in de industrie te leren kennen. En in het weekend volg je 2 dagen lang interessante presentaties om jouw vaardigheden als ondernemer te verbeteren. Mensen zeggen soms dat de tickets prijzig zijn, maar als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt (veel gratis eten en drankjes, toffe activiteiten, leuke uitjes om de bestemming te leren kennen, waardevolle kennis én een nieuw netwerk) is dat het zeker waard.

Investering: earlybirds betalen €150 euro, daarna gaat de prijs omhoog

Wanneer: dinsdag 13 tot en met zondag 18 september 2022

4. Ondernemende journalisten: workshops en cursussen van NVJ Academy

NVJ staat voor de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Aangezien steeds meer journalisten op freelancebasis gaan werken heeft de vereniging de NVJ Academy opgezet, met een interessant aanbod aan cursussen en workshops. Als je in de media werkt is het zeker leuk om het aanbod eens te bekijken op de website. Ook fijn: als je lid bent van de NVJ krijg je ook nog eens korting op de workshops en cursussen!

Investering: de prijs per cursus varieert, de meeste cursussen zijn €200 euro (NVJ-leden krijgen korting)

Wanneer: verschillende data in 2022

5. Nomad Cruise: reizen terwijl je workshops volgt

Nomad Cruise is een van de allerleukste manieren om te netwerken, nieuwe dingen te leren én nieuwe bestemmingen te ontdekken. Dit is namelijk een evenement dat plaatsvindt op een cruiseschip! Tijdens een meerdaagse tocht word je naar een paar prachtige bestemmingen gebracht.

Dagelijks zijn er seminars en workshops te volgen die met (online) ondernemen te maken hebben. Maar als je hoofd even vol zit met al die informatie kun je ook chillen aan het zwembad of je uitleven in de sportschool. De dagen worden meestal afgesloten met eten en een borrel. De cruise is overigens all-inclusive, dus zelfs de alcoholische drankjes zitten bij de prijs inbegrepen. Er worden normaal gesproken meerdere cruises per jaar georganiseerd. De meest populaire zijn de Trans-Atlantische cruises, maar er zijn bijvoorbeeld ook Europese cruises die korter duren.

Investering: nog onbekend

Wanneer: de datum voor de eerstvolgende editie is nog onbekend, maar het ziet er wel naar uit dat Nomad Cruise in 2022 weer een editie krijgt

6. The Self Made Summit: gericht op vrouwelijke ondernemers

The Self Made Summit is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Hashtag Workmode. Hashtag Workmode biedt co-working spaces in verschillende steden voor vrouwelijke ondernemers, om zowel aan hun business als aan hun netwerk te werken. Heel tof dat ze zo veel bezig zijn om vrouwen te inspireren om hun eigen droombaan te creëren! Suzanne ging in 2019 naar The Self Made Summit en deelde de tips die zij tijdens het evenement in 2019 heeft geleerd.

Investering: digitaal ticket is €121 euro / digitaal + regulier ticket is €181 euro

Wanneer: in 2022 is er geen editie, de eerstvolgende editie is donderdag 16 maart 2023

7. Online workshops van Wereldse Ondernemers

Sinds 2016 heb ik een Facebookgroep genaamd Wereldse Ondernemers (voorheen Dutch Digital Nomads). Deze groep is er voor (online) ondernemers, digital nomads, expats en mensen die meer over werken & in het buitenland wonen willen leren. Je leert nieuwe vaardigheden, terwijl je ook nog eens gelijkgestemde mensen leert kennen! Bekijk wat er momenteel op de agenda staat in “Online Workshops“.

Investering: de meeste evenementen zijn €15-30 euro, sommige zijn gratis

Wanneer: diverse data in 2022

workshops-evenementen-ondernemers

Nog meer evenementen voor (online)ondernemers & digital nomads:

Dit waren slechts een paar workshops en evenementen die interessant zijn voor (startende) ondernemers en digital nomads. Heb jij nog een goede tip? Laat het hieronder weten via een reactie en wie weet voeg ik hem toe aan de lijst!

Reacties via Facebook account

comments