Werken in het buitenland: dit zijn de handigste websites om te zoeken

Meer en meer mensen willen graag wonen en werken in het buitenland, of het nu voor een paar maanden of voor een langere periode is. Ik vind het hartstikke leuk om jullie hiermee op weg te helpen. De artikelen met tips over het leven als digital nomad vallen bij jullie goed in de smaak én ik vind ze ook nog eens hartstikke leuk om te schrijven. Maar je hoeft niet per se een zelfstandig ondernemer te zijn en als digital nomad de wereld ontdekken. Er zijn namelijk ook andere manieren om (tijdelijk) in het buitenland te wonen en te werken. In dit artikel deel ik een aantal handige websites zodat jij kunt gaan werken in het buitenland!

tatoeage-dromenvanger-kompas

Lees ook: 6x handige websites voor digital nomads

1. Careertrotter

Careertrotter is een recruitment bureau voor Nederlandstalige mensen voor werk in het buitenland. De website heeft vacatures in verschillende sectoren waaronder klantenservice, sales en IT, voornamelijk in diverse Europese steden. Extra fijn is dat Careertrotter gratis is voor mensen die werk zoeken in het buitenland. Bovendien helpen ze je met loopbaan adviezen, tips voor sollicitaties en het opbouwen van een CV. Omdat veel van de mensen die bij Careertrotter werken ervaring hebben met werken in het buitenland zijn er ook leuke blogs te lezen en weten de mensen met wie je contact hebt tegen welke problemen je in het buitenland aan kunt lopen.

2. Grenzelooswerk

Grenzelooswerk.nl is een fijne én Nederlands georiënteerde website om werk in het buitenland te vinden. De opmaak oogt erg fijn en je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de vacatures. Het gaat bij Grenzelooswerk om verschillende soorten banen: vaste banen, vrijwilligerswerk en seizoenswerk voor de zomermaanden en de wintersportperiode. Bijna alle banen zijn binnen Europa.

3. Search Jobs Abroad

Search Jobs Abroad is nog zo’n fijne website om een baan in het buitenland te zoeken. De website is internationaal, maar ook in het Nederlands. Ik was aangenaam verrassend door het grote aanbod op Search Jobs Abroad. Dagelijks worden er meerdere vacatures online gezet, waardoor je hier regelmatig rond kunt snuffelen. Er is veel werk in de horeca en als animator, maar ook vacatures voor bijvoorbeeld de klantenservice, chef-koks en ICT’ers. De meeste banen zijn binnen Europa, maar er zijn ook vacatures voor banen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika en China te vinden.

4. Jetsetter Jobs

Jetsetterjobs.com is een internationale website en erg handig om een tijdelijke baan te vinden. Deze website focust voornamelijk op het lesgeven in de Engelse taal, maar er worden ook andere soorten banen aangeboden om bijvoorbeeld in restaurants en accommodaties te werken. De vacatures op Jetsetter Jobs zijn voor banen in alle werelddelen.

5. Werken in het Buitenland

Nog een website die zich focust op de Nederlandse arbeidersmarkt is Werkeninhetbuitenland.nl. Voor veel vacatures zijn ze specifiek op zoek naar Nederlandstalige mensen die in het buitenland bij een bedrijf willen komen werken. Extra fijn is dat je een vacature alarm in kunt stellen, zodat je de nieuwste vacatures die bij jou passen in jouw mailbox krijgt zodra ze online komen.

6. Global Jobbing

Ook Globaljobbing.nl is een Nederlands-georiënteerde website om een baan in het buitenland te zoeken. Bijna alle vacatures die op deze website verschijnen zijn voor banen in vaste dienst. Het is veelal werk voor de klantenservice, de marketing en de salesafdeling van bedrijven in het buitenland.

7. Wereldwerk

Op Wereldwerk.eu vind je vakantiebanen voor in de zomervakantie en in de wintersportperiode. Het is veelal werk op campings en hotels, vaak van Nederlandse eigenaren, binnen Europa.

Denise van Follow My Footprints heeft jaren ervaring met wonen en werken in het buitenland. In haar uitgebreide blog over wonen en werken in het buitenland vertelt ze er alles!

Lees ook: 6 nadelen van een leven als digital nomad + oplossingen!

Dit zijn mijn tips wat betreft websites voor werken in het buitenland. Ken jij er nog meer? Deel die tip dan hieronder in een reactie!

Reacties via Facebook account

comments