tatoeage-dromenvanger-kompas

Werken in het buitenland: dit zijn de handigste websites om te zoeken

Meer en meer mensen willen graag reizen en werken in het buitenland, of het nu voor een paar maanden of voor een langere periode is. Ik vind het hartstikke leuk om jullie hiermee op weg te helpen. Wat mij betreft de beste manier om te werken in het buitenland is het leven als digital nomad. Dit zijn freelancers en ondernemers die hun werk voornamelijk online uitvoeren. Zolang ze een laptop en internet hebben kunnen ze werken. Dat kan vanuit Nederland of België, maar bijvoorbeeld ook vanuit Indonesië, Spanje, Israël, Bulgarije of Colombia. Een fijne zzp website voor online ondernemers is ZZP Daily. Hier vind je meer informatie over onder andere uurtarief bepalen, zakelijke rekeningen, administratie als ondernemer en klanten vinden.

Lees ook: handige websites voor digital nomads

Maar misschien heb jij niet de ambitie om als digital nomad te leven en een ondernemer te zijn. Jij wilt gewoon een vet avontuur in het buitenland voor een paar maanden/jaren. Je vindt het wel prettig om voor een baas te werken en op één plek te blijven, zodat je de plek écht leert kennen. Ook dan zijn er nog genoeg opties om te werken in het buitenland. Je hoeft niet per se een zelfstandig ondernemer te zijn om reizen en geld verdienen te combineren. In deze blog deel ik een paar handige websites zodat jij kunt gaan zoeken naar die droombaan over de grens!

tatoeage-dromenvanger-kompas

Handige websites als jij wilt werken in het buitenland

1. Yobbers (voorheen Grenzelooswerk)

Yobbers is een fijne én Nederlands georiënteerde website om werk in het buitenland te vinden. De opmaak oogt erg fijn en je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de vacatures. Het gaat bij Yobbers om verschillende soorten banen: vaste banen, vrijwilligerswerk en seizoenswerk voor de zomermaanden en de wintersportperiode. Bijna alle banen zijn binnen Europa.

2. Jetsetter Jobs (niet meer beschikbaar)

Jetsetterjobs is een internationale website en erg handig voor tijdelijk werken in het buitenland. Deze website focust voornamelijk op het lesgeven in de Engelse taal, maar er worden ook andere soorten banen aangeboden om bijvoorbeeld in restaurants en accommodaties te werken. De vacatures op Jetsetter Jobs zijn voor banen in alle werelddelen.

3. Search Jobs Abroad

Search Jobs Abroad is nog zo’n fijne website om een baan in het buitenland te zoeken. De website is internationaal, maar ook in het Nederlands. Ik was aangenaam verrassend door het grote aanbod op Search Jobs Abroad. Dagelijks worden er meerdere vacatures online gezet, waardoor je hier regelmatig rond kunt snuffelen. Er is veel werk in de horeca en als animator, maar ook vacatures voor bijvoorbeeld de klantenservice, chef-koks en ICT’ers. De meeste banen zijn binnen Europa, maar er zijn ook vacatures voor banen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Australië en China te vinden.

Lees ook: digital nomad jobs – wat kun je doen om online geld te verdienen?

4. Werken in het Buitenland

Nog een website die zich focust op de Nederlandse arbeidersmarkt is Werkeninhetbuitenland.nl. Voor veel vacatures zijn ze specifiek op zoek naar Nederlandstalige mensen die in het buitenland bij een bedrijf willen komen werken. Fijn is dat je een vacature alarm in kunt stellen, zodat je de nieuwste vacatures die bij jou passen in jouw mailbox krijgt zodra ze online komen.

digital-nomad-life

5. Global Jobbing

Ook Global Jobbing is een Nederlands-georiënteerde website om een baan in het buitenland te zoeken. Bijna alle vacatures die op deze website verschijnen zijn voor banen in vaste dienst. Het is veelal werk voor de klantenservice, de marketing en de salesafdeling van bedrijven in het buitenland. Ze begeleiden bovendien niet alleen bij de baan, maar ook bij andere zaken zoals huisvesting en belastingen.

6. Wereldwerk

Op Wereldwerk.eu vind je vakantiebanen voor in de zomervakantie en in de wintersportperiode. Het is veelal werk op campings en hotels, vaak van Nederlandse eigenaren, binnen Europa.

Denise van Follow My Footprints heeft jaren ervaring met wonen en werken in het buitenland. In haar uitgebreide blog over wonen en werken in het buitenland vertelt ze er alles!

Extra tips voor het zoeken van werk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland via Workaway

Workaway is een website waar je héél veel oproepjes kunt vinden voor vrijwilligerswerk, overal ter wereld. Dit kan variëren van Engelse lessen geven aan kinderen in een opvang in Ghana tot receptiewerk in een accommodatie in Griekenland. Bedrijven en hotels kunnen een oproep op de website plaatsen, maar ook particulieren. Het kan dus ook voorkomen dat een familie op zoek is naar een oppas die Nederlands of Engels met het kind kan spreken.

Je verdient weliswaar geen geld met vrijwilligerswerk in het buitenland, maar meestal wordt kost en inwoning vergoed. Dit betekent dat je niet veel verdient, maar dat je ook bijna niks uitgeeft. Je hebt immers al een plek om te overnachten en het eten wordt meestal ook vergoed. Bovendien maak je geen 40-urige werkweken, maar werk je meestal 4-6 uur per dag. Je hebt dus genoeg tijd om de omgeving te verkennen en leuke dingen te ondernemen. Dit is ideaal voor mensen die langdurig op reis willen gaan en toch al langere tijd op één bestemming willen blijven.

Werken op het land in het buitenland via WWOOF

Misschien heb je wel eens van de term WWOOF gehoord. Deze afkorting staat voor World Wide Opporttunities on Organic Farms. Aansluitend op vrijwilligerswerk is dit een ideale vorm van werken in het buitenland voor boerderijliefhebbers. Werken op een boerderij is vaak wel seizoensgebonden. In ruil voor jouw werkzaamheden krijg je eten en onderdak. Daarnaast kun je meer leren over biologisch eten en de landbouw. Let er wel even op dat je je per land moet opgeven bij WWOOF. Als je naar verschillende bestemmingen wilt gaan moet jij je dus ook meerdere keren aanmelden.

Maak voor het zoeken gebruik van LinkedIn en Facebookgroepen

Weet je al dat je naar een specifiek land wilt? Dan kun je natuurlijk ook een stuk gerichter zoeken. Start eens een zoektocht op LinkedIn. Bij “Jobs” kun je niet alleen op beroepen zoeken, maar ook op locatie. Daarnaast zijn Facebookgroepen ook zeer nuttig als je al weet waar je naartoe gaat.

Veel landen / steden hebben een specifieke Facebookgroep. Daar kun je ongetwijfeld rondvragen waar ze mensen aannemen en waar je het beste lokale vacatures kunt zoeken!

Dit zijn mijn tips wat betreft websites voor werken in het buitenland. Ken jij nog meer handige websites? Deel die dan hieronder in een reactie!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

20 gedachten over “Werken in het buitenland: dit zijn de handigste websites om te zoeken”

 1. Ik werk(te) regelmatig als reisleider in het buitenland. Soms vloog ik wat eerder/later dan de groep heen/terug zodat ik ook nog dingen kon doen en bezoeken die ik wilde

  1. Wat gaaf dat je als reisleider hebt gewerkt, ik hoor inderdaad vaker dat ze er dan een paar dagen voor- of achteraan plakken 🙂

 2. Wat een handig overzicht van websites! Was dit er maar geweest toen ik 17/18 was en dolgraag wilde werken in het buitenland. Toen moest je dat soort dingen echt nog in brochures opzoeken en werd het aangeboden als een luxe, waarvoor je blij mocht zijn dat je het kon doen (en er dus in sommige gevallen zelfs voor moest betalen om te gaan werken in het buitenland!!)

  1. Haha ja iedere generatie wordt weer wat verwender wat betreft informatie ;p Er staat veel vakantiewerk tussen, maar ook bijvoorbeeld veel banen die door Nederlandse/internationale bedrijven worden aangeboden maar waarvoor je bijvoorbeeld in Portugal/Hongarije/China/Zuid-Afrika moet wonen 🙂

 3. Ik ben het met Yvonne eens. Was dit er maar toen wij jong waren dan was het leven heel anders gelopen, haha. Niet dat ik nu iets te klagen heb maar toch. Leuk dat er tegenwoordig dit soort sites zijn.

  1. Haha ja iedere generatie wordt alsmaar verwender als het aankomt op het gemak van informatie ontvangen en dingen geregeld krijgen ;p

  1. Bedankt Joanne! Het wordt tegenwoordig alsmaar gemakkelijker om in het buitenland aan de slag te gaan 🙂

 4. Zelf volg ik grezenlooswerken en heb regelmatig op het punt gestaan om daadwerkelijk ook te gaan. Toch blijft mijn baan nu mij tegen houden. Vind het te leuk. Maar wie weet ooit!

  1. Ja kan ik me voorstellen, ik zie ook regelmatig gave dingen voorbijkomen in de nieuwsbrief. Alleen inderdaad niets waarvoor ik op dit moment mijn huidige job/levensstijl zou willen inruilen. Maar het blijft een fijn concept 🙂

  1. Haha ja kan ik me voorstellen, er is tegenwoordig zó veel te vinden dat je er een beetje door wordt overdonderd ;p

  1. Dat kan ik me goed voorstellen hoor Kim. Ik kon mijn eindstage journalistiek ook in het buitenland doen, maar je moet dan én alles leren over het nieuwe bedrijf+werkzaamheden én alles over een nieuwe cultuur/een nieuw land. Ik ben later nog een paar maanden bij het jeugdjournaal in Suriname gaan werken, maar ik denk als ik dat als mijn eindstage had gedaan dat het een stuk slechter was gegaan ;p

 5. Hallo , ik ben aan het werk voor de moment voor eeb belgische firma maar steeds in het biutenland , ben eigenlijk op zoek naar belgische bedrijven die mensen uitsturen naar het biutenland op een 6 op 6 af syateem , is daar een site voor ?

  1. Hi Peter. Er is ongetwijfeld een site waar je zulk werk op kunt vinden, maar ik ken er geen dus kan je helaas daar niet bij helpen. Succes!

 6. Ook ik kijk rond om in het buitenland te gaan wonen/ werken..maar ja ben een 50 plusser waar kan ik nog terecht..liefst werk ik van huis uit..ivm andere ideeën(erbij)..
  Alle info is dan ook welkom..al is het nu wel ffies andere wereld…

  1. Hi Sonja,
   Steeds meer bedrijven verplaatsen hun klantenservice en online diensten naar landen zoals Portugal en Italië, dus dat zou een optie kunnen zijn. Die bedrijven hebben een inwerkperiode zodat je alles leert voordat je daadwerkelijk start. Maar als je iets voor jezelf wilt starten heb je natuurlijk nog meer vrijheid en ben je niet aan één bedrijf gebonden. Misschien heb je iets aan deze artikelen over online ondernemen: https://www.cornersoftheworld.nl/category/online-ondernemen/. Ik heb ook een Facebookgroep genaamd Wereldse Ondernemers, daar kun je altijd vragen stellen (er zitten mensen van alle leeftijden in de groep). Anders kun je ook altijd de cursus van Suzanne volgen over online werken & een leven als digital nomad starten. Hier vind je meer info: https://vrijemeid.plugandpay.nl/r?id=TPf8gV1s. Laat het gerust weten als je ergens vragen over hebt, succes! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *