4x leuke dingen om te doen op Coron in de Filipijnen

Coron in de Filipijnen voelt als een verademing na El Nido. El Nido en ik zijn namelijk geen goede match. Misschien dat Coron daarom des te fijner is. De sfeer is beter en de mensen lijken relaxter. Het eiland is met name bij duikliefhebbers geliefd, vanwege de vele scheepswrakken die hier in de buurt te vinden zijn. Maar er is meer te doen dan alleen duiken. Ik deel 4 dingen die je zeker wilt doen als je naar Coron in de Filipijnen gaat.

Wat te doen op Coron in de Filipijnen?

1. Coron Island ontdekken

Het is prachtig hoe de grijze rotsen als een kunstwerk het eiland sieren, gevormd door de wind en de tijd. Door de jaren heen hebben de rotsen de meest indrukwekkende vormen gekregen. Mijn reisgenootje en ik willen – natuurlijk – Coron Island verkennen. Even voor de duidelijkheid: Coron Town waar de meeste mensen verblijven ligt NIET op Coron Island. Dit eiland is namelijk onbewoond. Coron Town ligt op het naburige eiland Busuanga. Vanuit de haven van Coron Town vertrekken er dagelijks boten naar de leukste plekken op en rondom het eiland. Mijn reisgenoot en ik besluiten om het iets avontuurlijker aan te pakken: we gaan per kajak naar Coron Island.

Op avontuur: kajakken naar Coron Island

Dus… kajakken naar Coron Island. Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: met de kajak naar Coron Island is zwaar. Héél zwaar. Mijn reisgenoot en ik hebben allebei een prima conditie en wij wilden het alsnog meerdere keren opgeven door de sterke wind en de stroming in het water.

Maar hoewel het zwaar was, was het ook ontzettend gaaf om het eiland op deze manier te verkennen. Je kunt plekken bezoeken waar bijna niemand komt, zoals de kleine baaien en de mangroven bij Uson Island. En met wat geluk heb je al dat moois helemaal voor jezelf. Het kan bijvoorbeeld behoorlijk druk zijn bij het bekende Kayangan Lake, maar als je wacht totdat de meeste boottoeristen weg zijn hoef je deze plek met bijna niemand meer te delen.

Een van mijn favorieten was het Barracuda Lake. Ik heb nog bijna nergens zulk kraakhelder water gezien als hier. Wij betaalden 200 pesos voor de entree en we konden hier zo lang blijven als we wilden. Dat is het grootste voordeel ten opzichte van een tour.

Ook naar Coron Island?

Wil je dit avontuur ook ondernemen met een kajak? Bij Sea Dive kun je voor 450 pesos een kajak voor twee personen voor één dag huren. Dit is de goedkoopste prijs die ik ben tegengekomen. Daarnaast is het ook mogelijk om met een georganiseerde tour naar Coron Island te gaan. De prijzen hiervoor variëren van 750 tot en met 1500 pesos per persoon.

Coron-Filipijnen
Coron-Filipijnen
Coron-Filipijnen

2. Waterpret bij Concepcion Falls

Bij het dorp Concepcion – op de weg van Coron Town naar Busuanga – vind je de gelijknamige watervallen: Concepcion Falls. De meeste mensen bezoeken deze watervallen tijdens een scootertocht over het eiland. Je kunt de scooters aan de weg parkeren en na een kleine wandeling landinwaarts kom je bij deze watervallen uit. De watervallen zijn niet groot of bijzonder indrukwekkend, maar dit is wel een sfeervolle plek waar veel locals komen om af te koelen. De stoerste kinderen van het dorp springen nog wel eens in het water, vanaf de top van de waterval. Entree tot deze plek is gratis.

Lees ook: die keer dat ik werd aangehouden vanwege een mango in de Filipijnen

3. Klein paradijs bij Ocam Ocam Beach

Tijdens een scootertrip op Coron kun je ook naar Ocam Ocam Beach rijden. Dit prachtige strand ligt ten noorden van het dorp Busuanga. Een heerlijke plek om een paar uurtjes te relaxen.

Houd er rekening mee dat je vanaf de hoofdweg nog een aantal kilometer over een hobbelige zandweg moet rijden, inclusief heuvels. Bij een van die heuvels gingen mijn reisgenootje en ik onderuit, waardoor we in de kreukels lagen en niet van het strand genoten op de manier die we voor ogen hadden. Kijk dus goed uit op deze weg!

Coron-Filipijnen
Coron-Filipijnen

4. Ontspannen bij de Maquinit Hot Springs

De Maquinit Hot Springs zijn de perfecte plek om jouw Coron avontuur af te sluiten. Deze warmwaterbronnen liggen enkele kilometers ten oosten van Coron Town. Tip: ga hier niet naartoe als je allerlei open wondjes hebt, zoals ik na het scooterongeluk. De tranen stonden in m’n ogen nadat ik mijn been in het water dipte. Het zout viel mijn huid aan alsof er honderden naalden in me werden geprikt. Op de meest onhandige manier heb ik toen half met mijn lichaam in het water gezeten, wat volgens mij een vermakelijk gezicht was voor de overige bezoekers.

Maar voor ieder ander persoon is het hartstikke lekker om een paar uurtjes in dit hete water door te brengen. Het hoge zoutgehalte schijnt een helend effect te hebben op mensen met huidproblemen en de hitte is goed voor iedereen met spierpijn. Met name ’s avonds ziet het er hier sprookjesachtig en mysterieus uit. De entreeprijs is 200 pesos.

Lees ook: Pretty Picture Time #13 – Bohol, Filipijnen

Slapen op Coron in de Filipijnen

Zelf overnachtte ik bij Fat Monkey Hostel, enkele kilometers buiten Coron Town. Ik vond het een fijne plek, mede omdat het een van de weinige plekken zijn waar soloreizigers komen vanwege de slaapzalen. De WiFi werkte verrassend goed en er was een fijne sfeer. Het nadeel is dat je wel met een tricycle heen en weer naar Coron Town moet gaan. Voor de tricycle betaal je 20 pesos per persoon, dus zo’n grote hap uit je budget is dat waarschijnlijk niet. Dayon Hostel is ook een goede en betaalbare optie, voor wie in het centrum van Coron Town wil overnachten.

Lees ook: boottocht van Coron naar Manila in de Filipijnen

Coron-Filipijnen

Heb jij Coron in de Filipijnen al eens bezocht en heb je nog tips die je graag wilt delen over deze plek? Deel ze vooral hieronder in een reactie! En laat het vooral ook weten als je nog vragen hebt over Coron of andere plekken in de Filipijnen.

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments