Wat neem ik mee tijdens lange wandeltochten?

Ik maak regelmatig lange wandeltochten in het buitenland. Wandelen zorgt er niet alleen voor dat ik tot rust kom, maar het is wat mij betreft ook de ideale manier om op mijn eigen tempo prachtige plekken te zien (en te fotograferen). De outdoor webshop Outdoorsupply vroeg mij om een handige lijst te maken van de spullen die ik meeneem tijdens lange wandeltochten. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

Lange-wandeltochten-checklist

Wat neem ik mee tijdens lange wandeltochten?

1. Goede schoenen om te wandelen

Goede schoenen zijn essentieel voor de ervaring van lange wandeltochten. Ik heb ooit een meerdaagse wandeltocht in Laos gedaan op All Stars. Geen goed idee… Kort samengevat: de schoenen hadden totaal geen grip en dus rolde ik – waarschijnlijk op een vrij vermakelijke manier – van een heuvel af, recht de cactusplanten in. Na deze ervaring heb ik mijn Iowa wandelschoenen aangeschaft. Zelf heb ik de bruine schoenen, maar eerlijk gezegd vind ik deze kleur leuker. Het enige nadeel van wandelschoenen is dat ze veel ruimte in beslag nemen, maar wanneer je veel gaat wandelen (en met name gaat klimmen en dalen) is dat het zeker waard. Sportschoenen zijn een goed alternatief, met name wanneer de wandeling redelijk vlak is.

Lees ook: 4x fijne wandelsokken voor verschillende soorten wandelingen

Lange-wandeltochten-checklist1
Lange-wandeltochten-checklist

2. Zwemkleding

Het is natuurlijk afhankelijk van de locatie, maar meestal is er wel een mogelijkheid om in natuurparken te zwemmen in een meer of bij een waterval.

Watervallen-algar-spanje

3. Pleisters (of nog beter: een uitgebreide EHBO-kit)

Ik ben vrij klunzig, dus eigenlijk maak ik geen enkele wandeltocht zonder een paar blauwe plekken of schrammen op te lopen. Ik neem daarom pleisters en gaas mee, maar het is verstandig om ook een flesje jodium mee te nemen om wondjes schoon te maken (mits je dit niet met water kunt doen).

4. Waterflessen & waterfilter

Misschien wel het belangrijkste dat je mee kunt nemen als je gaat wandelen: water. Voor lange wandeltochten gebruik ik mijn Camelbak. Het fijne van deze waterzak is dat hij steeds minder ruimte in beslag neemt. Daarnaast neem ik altijd een fles water mee omdat deze gemakkelijker is te vullen en iets fijner drinkt dan de Camelbak. In dit artikel vind je enkele manieren om duurzaam water te drinken op reis. Tot slot kun je een waterfilter meenemen om water uit de natuur te filteren en te kunnen drinken.

Lees ook: duurzaam reizen #2 – tips tijdens het reizen

Lange-wandeltochten-checklist
duurzaam-reizen-water-drinken

5. Zonnebrand

Misschien niet van toepassing als je in de jungle gaat wandelen, maar vergeet anders niet om tijdens een lange wandeling de zonnebrand in te pakken! Ik gebruik meestal een klein flesje die je enkele dagen kunt gebruiken en vervolgens opnieuw kunt vullen.

Lees ook: natuurlijke zonnebrand – goed voor jou én de planeet

6. Drybag

Ik gebruik mijn drybag niet alleen om alles droog te houden, maar ook om alle kleine spulletjes die ik tijdens een wandeling bij me heb bij elkaar te houden.

handige-reisspullen

7. Zakdoekjes/toiletrol

Ik heb er helemaal geen problemen mee om in de natuur te plassen, maar het is wel fijn om als vrouw zakdoekjes of een toiletrol bij je te hebben.

8. Desinfecteergel

Ook een klein flesje desinfecteergel (bijvoorbeeld van Kruidvat) is handig als je je handen schoon wilt houden. En dat wil ik meestal wel met de combinatie van zweet en zonnebrand.

Lees ook: reisspullen waar iedere backpacker blij van wordt #1

9. Eten, spork & inklapbaar bakje

Natuurlijk is eten ook essentieel tijdens een wandeling. Ik probeer altijd zo min mogelijk zoete snacks mee te nemen, omdat suiker je slechts een tijdelijke energie boost geeft. Neem in ieder geval iets zouts mee: dat zorgt ervoor dat je minder snel uitdroogt omdat zout water ‘vasthoudt’. Vaak ga ik voor energierepen, noten, fruit, een broodje en iets zouts zoals chips. Soms maak ik een fruitsalade voor mezelf en dan zijn een inklapbaar bakje en een spork ideaal.

handige-reisspullen

10. Camera

Omdat je natuurlijk al het moois dat je onderweg ziet wilt vastleggen kan een camera niet ontbreken. Vergeet niet om extra batterijen en SD-kaarten mee te nemen tijdens een lange wandeltocht.

Lees ook: reisfotografie – tips om met geweldige foto’s thuis te komen

digital-nomad-tips-fotografie

11. Statief

Soms wandel ik met andere mensen, maar ik wandel ook regelmatig alleen. Om te zorgen dat ik een aantal foto’s van mezelf kan maken neem ik meestal een statief mee. Mijn Hama statief is licht, gemakkelijk te gebruiken en bovendien ook nog betaalbaar.

reisfotografie-tips

Dit zijn de spullen die ik meeneem tijdens lange wandeltochten. Heb jij nog dingen die mensen zeker niet mogen vergeten tijdens een lange wandeltocht? Laat het dan hieronder weten in een reactie!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Outdoorsupply. Deze outdoor webshop heeft een uitgebreid aanbod aan spullen om te kamperen, te wandelen en te backpacken. Alle tips en meningen die ik hier deel zijn uiteraard van mijzelf. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments