Wadi Rum, een van de meest magische plekken in Jordanië

Diverse tinten oranje en rood dansen voor m’n ogen. Oranje zand kriebelt tussen m’n tenen en rode rotsmuren torenen hoog boven me uit. De stofwolken die de jeeps achterlaten kleuren bruin. De lucht kleurt roodoranje terwijl de zon naar beneden zakt.. Om vervolgens plaats te maken voor de sterrenhemel met duizenden sterren. Yes, Wadi Rum in Jordanië is magisch. Absoluut.

Ik bracht 3 dagen in deze prachtige woestijn in Jordanië door. Ik klom als een berggeit naar diverse toppen van rotsen, genoot van de mooiste zonsondergangen en bewonderde de adembenemende sterrenhemel voor ik ging slapen. Geniet je mee?

Belangrijk!

Houd er rekening mee dat er geen ATM in Wadi Rum Village is. Neem daarom genoeg contant geld mee zodat je fooi kunt geven en eventueel tours kunt betalen.

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Wat kun je zien en doen in Wadi Rum in Jordanië?

Je kunt Wadi Rum in Jordanië op verschillende manieren ontdekken. Kamelentochten zijn erg populair, maar wat mij betreft zie je tijdens een 4×4 jeepsafari meer van deze bijzondere plek. Trek stevige schoenen aan, want je zult regelmatig naar prachtige panoramapunten klimmen. Of nog beter: loop op blote voeten. Het is hier wat mij betreft fijner klimmen op blote voeten dan met schoenen, omdat je niet zo snel uitglijdt.

Enkele bezienswaardigheden in Wadi Rum zijn vernoemd naar Thomas Lawrence, een Britse officier die hier in de jaren ’20 zijn Arabische leger voorbereidde op een aanval op Aqaba. Later werd zijn verhaal gefilmd: Lawrence of Arabia. Je kunt in Wadi Rum onder andere “Lawrence Spring” (geweldig uitzicht, maar verwacht niet meer dan een klein plasje water in de bergen) en “Lawrence House” (een muur en enkele op elkaar gestapelde stenen) bezoeken.

Lees ook: Jordanië – het bedoeïenleven en wandelen in het Dana Natuurreservaat

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Zonsondergangen en sterren in Wadi Rum, Jordanië

Maar mijn favoriete momenten van mijn dagen in Wadi Rum waren toch wel de zonsondergangen. Die gaan hier nooit vervelen, want het ziet er iedere avond weer anders uit. Nadat de zon is verdwenen en je hebt gegeten is het tijd om van de sterrenhemel te genieten. Er zijn mensen die zelfs buiten slapen, maar daar vond ik het net iets te koud voor. Maar het kan!

Lees ook: voorbereid op reis naar Jordanië – alles wat je moet weten voor vertrek

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Hoe kom je in Wadi Rum in Jordanië?

Rondreizen als backpacker is niet altijd gemakkelijk in Jordanië. Het openbaar vervoer is namelijk beperkt, met name in het zuiden van het land (de driehoek tussen Aqaba, Petra en Wadi Rum).

Vanaf Wadi Musa/Petra vertrekt er dagelijks een bus naar Wadi Rum om 6 uur ’s ochtends. De bus doet er ongeveer 2,5 uur over. Vanaf Wadi Rum vertrekt deze bus vervolgens rond half 9/9 uur ’s ochtends naar Petra. De kosten voor de bus zijn 7 JD. Een taxi van Wadi Rum is ongeveer 35-40 JD. De kosten kun je mogelijk met andere reizigers delen, want de prijs is per wagen in plaats van per persoon.

Ook vanaf Aqaba gaat er een bus naar Wadi Rum. Ik heb deze zelf niet genomen, maar deze schijnt ’s ochtends rond 6 uur te vertrekken. Een taxi vanaf de grens met Israël bij Aqaba naar Wadi Rum kost 35 Jordaanse dinar, dus het loont om andere reizigers met dezelfde plannen te zoeken en de kosten te delen. Deze rit duurt ongeveer 1 uur.

Wat veel reizigers in Jordanië doen is een auto huren voor een aantal dagen. Je kunt de huurauto bij the Resthouse in Wadi Rum Village parkeren. Mocht je een 4×4 hebben dan mag je hiermee ook in de woestijn rijden!

Lees ook: Jordanië – 21 dingen die je wilt weten over Petra

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Overnachten in Wadi Rum

De meeste reizigers arriveren in Wadi Rum Village, aan de rand van de woestijn. Maar dit is niet de plek waar je graag wilt overnachten. Het dorp stelt namelijk weinig voor. Waar wil je dan wel overnachten? In de Wadi Rum woestijn, bij de bedoeïenen! Een paar opties:

  • Voor soloreizigers en mensen die een gemakkelijke tent prima vinden is Wadi Rum Sky Tours & Camp een aanrader. Dit kamp ligt op een afgelegen plek waardoor je hier goed kunt genieten van de rust en de sterrenhemel ’s nachts – er is immers geen lichtvervuiling. Vanaf het dorp is het ongeveer een half uur rijden naar dit kamp. Je wordt opgehaald in het dorp, dus geef van tevoren door hoe laat je arriveert. Er zijn toiletten en douches aanwezig en het is mogelijk om hier te dineren. Bij dit kamp kun je ook kamelentochten en jeeptours boeken.
  • De “bubbels” in Wadi Rum zijn ook erg populair geworden de afgelopen jaren. Deze ronde tenten bieden een prachtig uitzicht. Je kunt zelfs sterren kijken vanuit je bed of de douche! Deze kampen zijn een goede optie als je naar iets meer luxe in de woestijn op zoek bent. Of als je een romantische trip met je partner wilt hebben. Boek een bubbel bij bijvoorbeeld Bubble Luxotel, UFO Luxotel of Sun City Camp.

Lees ook: overnachten in Jordanië – mijn favoriete acocmmodaties

Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Wil jij een reis naar Jordanië boeken?

Op Corners of the World deel ik veel tips over zelfstandig naar Jordanië reizen. Maar ik kan me ook voorstellen dat er genoeg reizigers zijn die extra hulp bij willen bij het regelen. Of via een georganiseerde (groeps-) reis Jordanië willen ontdekken. Dan heb je vast iets aan de volgende inspiratie & info:

  • TUI biedt Fly & Drive rondreizen in Jordanië aan. Tijdens deze 12-daagse rondreis ontdek je al het moois van Jordanië, inclusief Wadi Rum, Petra, de Dode Zee en Jerash. Je kunt ervoor kiezen om zelf te rijden met een huurauto of om met een privéchauffeur te reizen.
  • Better Places werkt veel met lokale gidsen, bijzondere tours en kleinschalige guesthouses. Bij dit reisbureau maak je samen met de lokale reisexpert een reis op maat, helemaal naar jouw wens. Reisexpert Elena is erg betrokken bij jouw reis; niet alleen vooraf bij het regelen maar ook tijdens de reis checkt ze regelmatig hoe je Jordanië ervaart.
  • Tijdens de 8-daagse Fly & Drive individuele reis van 333Travel ga je niet alleen naar bekende hoogtepunten zoals Wadi Rum en Petra, maar ook naar het bijzondere Dana Nature Reserve.
  • En de 8-daagse groepsreis van Shoestring Travel focust op avontuurlijke groepen, veelal voor een wat jonger publiek. Daarnaast is er tijdens de groepsreizen veel vrije tijd, zodat jij ook zelf op ontdekkingstocht kunt gaan.
  • Jordanië kun je gemakkelijk met het buurland Israël combineren. Sawadee laat in de 15-daagse groepsreis in Jordanië en Israël alle hoogtepunten van deze 2 bijzondere landen zien.
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië
Wadi-Rum-Jordanië

Zoals je ziet genoot ik optimaal van mijn tijd in Wadi Rum in Jordanië. Heb ik je enthousiast gemaakt om hiernaartoe te gaan? Of ben je hier al eens geweest en heb je nog leuke verhalen over deze plek te delen? Laat het me hieronder in een reactie weten!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments