Waarom Madrid bezoeken? Ik geef je 10 redenen!

Waarom Madrid bezoeken? Madrid, je hebt mijn hart gestolen. De stad met de statige, beeldschone gebouwen. De imposante pleinen. De pittoreske straatjes waar meters boven de mensen de was aan de lijn wappert. De schattige boekenstalletjes op de straathoek. De intense smaak van sangria en tapas. De musea met kunstwerken van grootmeesters (zelfs van ‘mijn’ stad Den Bosch: Jheronimus Bosch). De uitgestrekte parken waar de natuur vijftig tinten groen kleurt.

Ja, Madrid is ongetwijfeld mooi. Maar de stad heeft ook een rebels randje. Met buurten vol street art en zelfs een heuse regenboogwijk (Chueca), waar niets te gek is en waar geen oordelen bestaan. En juist die diversiteit heeft zo’n aantrekkingskracht op mij. Madrid is zeker een stad waar ik een langere tijd zou willen blijven, misschien wel wonen. Inmiddels ben ik twee keer in Madrid geweest en ik ben nog lang niet klaar met ontdekken. Waarom naar Madrid gaan? Ik zet 10 redenen voor je op een rijtje waarom Madrid, de prachtige Spaanse hoofdstad met het rebelse randje, op jouw bucket list moet staan.

Waarom Madrid bezoeken? Ik geef je 10 redenen

1. Je vergaapt je aan de prachtige gebouwen in de binnenstad van Madrid.

Het ene gebouw is nog indrukwekkender dan het andere. Mijn favoriet is toch het Koninklijk Paleis. Helaas mag je binnen (op de entreehal na) geen foto’s maken, maar wat is het daar mooi! Ik heb al verschillende paleizen in Europa gezien, maar het paleis in Madrid maakte echt indruk op me. Iedere ruimte was weer zo anders dan de vorige, maar allemaal even imposant.

madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist

2. Hier vind je de meest bijzondere kathedraal die je ooit zult zien

Kerken genoeg in Madrid, maar de meest bijzondere is toch wel de kathedraal, oftewel de Santa María la Real de La Almudena. Want welke kerk kent nou invloeden van de kleurrijke pop-art stijl? Heel bijzonder al zeg ik het zelf!

madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist

3. Véél straatentertainment in Madrid

Er is altijd wel iets te zien op straat: van getalenteerde muzikanten tot levende standbeelden. Op pleinen als Puerta del Sol en Plaza del Mayor zul je je niet snel vervelen.

madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist

4. De vurige flamenco…

Met name in de kleine theaters die Madrid rijk is is dit een bijzondere ervaring. Prachtige danseressen in lange jurken die over het podium draaien op de melodie van de harde gitaarklanken. Zweetdruppels die in het rond vliegen. De intensiteit in de blikken van de dansende vrouwen. Het geklik van de hakken op het podium. Als ik eraan terugdenk krijg ik weer kippenvel.

madrid-op-bucketlist

5. De beste churros met chocoladesaus die ik ooit heb gegeten vind je hier!

San Ginés is niet alleen de oudste chocolateriezaak, maar wat mij betreft ook de beste. En die mening delen trouwens veel meer mensen. Niet voor niets is de zaak dag en nacht geopend. Zelfs grote namen als Jimmy Carter en Tina Turner kwamen naar San Ginés om deze heerlijke snack te proeven!

madrid-op-bucketlist

6. Lekkere tapas op iedere straathoek

Sowieso vind je in Madrid onwijs veel tentjes waar je lekker kunt eten. Met name in de wijken La Latina en Lavapiés is het aanbod overweldigend. Van Spaanse tapas tot Indische tandoori. Van de Mexicaanse tot de Senegalese keuken. En alles is tot lekker laat open!

Lees ook: leukste hotspots in Madrid voor ontbijt, tapas en meer

7. Er is een gigantisch voetbalstadion in Madrid

Zelfs als je geen voetballiefhebber bent zul je onder de indruk zijn van het stadion van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabéu. Het uitzicht over het enorme stadion met de duizenden stoelen is overweldigend. Wandel door de spelerstunnel, bezoek de persruimte en ga zitten op dezelfde stoelen als waar legendes zoals David Beckham en Christiano Ronaldo hebben gezeten. Ik ben geen voetbalfan, maar ik vond een bezoek aan Estadio Santiago Bernabéu erg leuk!

madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist

8. Gigantische vlooienmarkt op zondag in Madrid

Liefhebbers van rommelmarkten moeten zeker zorgen dat ze op zondagochtend in Madrid zijn. Dan trekken namelijk zowel toeristen als locals naar de immense openlucht markt in de wijk La Latina: El Rastro. Hoewel je hier ook veel toeristische prullaria vind kun je zomaar op een ware schat stuiten! De sfeer is sowieso onwijs leuk en in de wijk vind je talrijke tapasbarretjes en restaurants waar je betaalbaar van een heerlijke lunch kunt genieten.

9. Lekker veel street art in Madrid

Ik houd van street art en ook dat vind je in het prachtige Madrid!

madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist
madrid-op-bucketlist

10. Het weer is bijna het hele jaar door heerlijk in Madrid

Toch zou ik ervoor kiezen om Madrid in het voor- of najaar te bezoeken. In de zomer kan de temperatuur namelijk behoorlijk hoog oplopen en die warmte blijft gemakkelijk in de bergen rondom de stad hangen.

Ik hoop dat ik je inmiddels heb overtuigd waarom naar Madrid gaan een goed idee is. Ben jij wel eens in Madrid geweest en ben je ook zo verliefd op de stad als ik? Of vond je Madrid juist tegenvallen? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments