Waarom naar Cuba? 12 foto’s die Cuba op jouw bucket list zetten

Cuba is een fascinerend land. Waar mensen nooit verlegen zitten om een praatje. Waar je de mango’s overal van de bomen kunt plukken. Waar iedereen tot in de late uurtjes salsa danst. Waar mensen in ellenlange rijen staan om hun bonnetjes voor kip en rijst in te leveren. Waar je als fotograaf tijd tekort komt om alles vast te leggen. Want ja, Cuba is behoorlijk fotogeniek. De kleurrijke straatjes, de vriendelijke mensen, de groene natuur.. Cuba is een bestemming die je zo snel mogelijk moet ontdekken, want het eiland gaat de komende tijd snel groeien en ontwikkelen. Daarom 12 foto’s die Cuba op jouw bucket list zetten!

1. Natuurpark El Nicho, tussen Cienfuegos en Trinidad

De oldtimers zijn een van de redenen waarom mensen zo graag naar Cuba willen gaan. En ze zijn inderdaad stuk voor stuk prachtig!

Cuba-bucketlist

2. Casa particular in Havana

In Cuba zijn er weinig tot geen hostels, dus de meeste reizigers overnachten in casa particulares. Een casa particular is vergelijkbaar met Airbnb: je overnacht bij een Cubaanse familie in huis, maar je hebt wel een eigen kamer. Op die manier krijg je gelijk wat van het dagelijkse leven op Cuba mee, want de hele familie (soms wel vier generaties) woont meestal ook in het huis! Als je overigens op zoek bent naar accommodaties op Cuba heb je ongetwijfeld iets aan deze pagina.

Cuba-bucketlist

3. Ontbijt in de casa particular in Cienfuegos

De ontbijtjes in Cuba zijn zó fijn. En altijd veel te groot. Dit is een ontbijtje voor 1 persoon, idioot toch?

Cuba-bucketlist

4. Meisje in Trinidad

Het meisje vertelde na het maken van de foto’s enthousiast dat ze later danseres wil worden, maar ze zou het ook best goed doen als model, vinden jullie ook niet?

Cuba-bucketlist

5. Schattig huisje in Baracoa

Het stelt misschien niet zo veel, maar door de planten en de vrolijke kleuren vind ik dit een onwijs schattig huisje!

Cuba-bucketlist

6. Zonsondergangen bij Malecón in Havana

De Malecón is de boulevard van Havana waar iedereen zich verzamelt om van de zonsondergang te genieten – vaak gepaard met een cocktail, een glas rum of een biertje.

Cuba-bucketlist

7. Straatverkopers in Havana

Inmiddels vind je op steeds meer plekken in Cuba de Wi-Fi pleintjes, maar enkele jaren geleden was dit slechts een droom voor de Cubanen. Ook internationale boeken waren amper te vinden in Cuba. Het is lastig voor te stellen hoe deze mensen eigenlijk in een bubbel leefden: alles wat ze wisten werd min of meer gereguleerd door de overheid. Je ziet bij deze straatverkoper dan ook voornamelijk boeken over de Castro broers en het communisme.

Cuba-bucketlist

8. Valle de los Ingenios bij Trinidad

Een prachtige groene vallei. Mijn reisgenootje en ik hebben deze prachtige plek overigens op de fiets ontdekt. Zeker mogelijk vanuit Trinidad, mits je op tijd vertrekt! Fiets bijvoorbeeld naar de Toren van Manacaiznaga. Vanaf de top van deze toren werden vroeger de slaven op de omringende plantages in de gaten gehouden.

Cuba-bucketlist

9. Watervallen van El Nicho, op de weg tussen Cienfuegos en Trinidad

Watervallen zijn altijd goed, toch?

Cuba-bucketlist

10. Snorkelen bij Playa Santa Lucia

Niet ieder strand is even perfect om te snorkelen. Playa Santa Lucia gelukkig wel. Met een catamaran kun je zelfs naar een van de grootste riffen ter wereld, voor de noordelijke kust van Cuba. Heel veel vissen gegarandeerd!

Cuba-bucketlist

11. Centrum van Cienfuegos

Als je geen zin hebt om te lopen spring je toch gewoon achterop de fietskar van de buurman?

Cuba-bucketlist

12. Gitaarspeler in de straten van Havana

Een van de leukste ontmoetingen die ik in Cuba heb gehad was met Tomas, de gitaarprofessor in Havana. Bijna anderhalf uur lang maakten we samen muziek op straat en leerde hij mij wat nieuwe trucjes op de akoestische gitaar. Hij is hét bewijs dat er op Cuba niet alleen jineteros – de Cubaanse versie van oplichters -, maar ook heel veel lieve mensen leven.

Cuba-bucketlist

Ben je al geïnspireerd om naar Cuba te vertrekken? Of zoek je nog inspiratie voor bestemmingen op Cuba? Lees dan de blogs over bijvoorbeeld Viñales, Trinidad of Baracoa!

Reacties via Facebook account

comments