Waarom naar Colombia gaan? Deze 12 foto’s overtuigen je meteen!

Colombia staat bovenaan mijn lijst van favoriete landen. Waarom naar Colombia gaan? Deze keer deel ik mijn antwoord niet met woorden, maar vooral via veel fijne foto’s om jou te overtuigen om Colombia op jouw bucket list te zetten!

Waarom naar Colombia gaan?

1. De Tatacoa woestijn

Een van de meest indrukwekkende landschappen die ik ooit heb gezien is toch wel de Tatacoa woestijn. Tip: blijf overnachten, zodat je ’s nachts van de beste sterrenhemel ever kunt genieten. Bij het observatorium kun je iedere avond via sterrenkijkers nog veel meer zien, zoals planeten!

Lees ook: Pretty Picture Time #7 – Tatacoa woestijn in Colombia

colombia-bucketlist-tatacoa-woestijn

2. Onwijs veel fruitsoorten

Volgens mij staat Colombia aan de top wat betreft de diversiteit in fruitsoorten. Heb je bijvoorbeeld wel eens van granadilla, lulo of guanabana gehoord? In Colombia zul je in ieder geval geen gebrek aan vitamine C hebben!

colombia-bucketlist-fruit

3. Trappen klimmen bij El Peñón de Guatapé

Niet ver van de stad Medellín vind je dit bijzondere landschap: een groot meer met verschillende groene eilanden die een sterk contrast vormen met het blauwe water. Te midden van dat landschap vind je een gigantische rots, oftewel El Peñón. Je moet wel 740 trappen beklimmen om dit uitzicht te zien, maar dat is het absoluut waard.

colombia-bucketlist-guatape

4. Guatapé, het meest kleurrijke dorp van Colombia

De grote rots vanwaar je het uitzicht van de vorige hebt vind je vlak bij Guatapé, het meest kleurrijke dorp van Colombia. Of misschien zelfs wel van de wereld. In dit artikel deel ik nog véél meer foto’s in alle kleuren van de regenboog!

colombia-bucketlist-guatape

5. Uitwaaien aan de Caribische kust

Colombia heeft alles: jungle, bergen en natuurlijk ook paradijselijke stranden. Tayrona Nationaal Park heeft een aantal mooie stranden, maar het nadeel is dat het hier behoorlijk druk kan zijn. Zoek je liever de rust op? Dan is dit strand bij Palomino zeker een aanrader.

Lees ook: wel of niet de moeite waard #1 – Tayrona in Colombia

colombia-bucketlist-palomino

6. Cartagena, de parel van het noorden

Cartagena is toeristisch, absoluut. Maar dat is niet voor niets. De stad bruist en het is moeilijk om niet verliefd te worden op de kleurrijke gebouwen, de vele salsabarretjes, de rooftops waar je kunt genieten van een briesje en een drankje. In de wijk Getsemani vind je veel van dit soort street art. Ik ben fan!

colombia-bucketlist-cartagena

7. Vliegensvlugge vogeltjes

Tijdens jouw verblijf in Colombia zul je ze ongetwijfeld spotten: kolibries. Deze vliegensvlugge vogeltjes slaan gemiddeld zo’n 50 keer per seconde met hun vleugels! Het is best lastig om ze op de foto te krijgen, maar een poging wagen zorgt sowieso voor veel vermaak (en hopelijk uiteindelijk ook voor een mooie foto). Deze foto heb ik gemaakt bij in Valle de Cocora in de koffieregio.

colombia-bucketlist-kolibrie

8. Favoriete fruitverkoper

Mensen portretteren blijft best lastig. Maar aangezien ik al de hele week bij mijn favoriete fruitverkoper langs ging vond hij het geen probleem dat ik een foto van hem wilde maken.

colombia-bucketlist-fruitverkoper

9. Gigantische palmbomen

De hoogste palmbomen van Colombia vind je niet aan de kust, maar in Valle de Cocora. Deze vallei staat vol met waspalmen die wel 60 meter hoog kunnen worden! Het is mogelijk om vanaf de ingang de korte route naar de vallei met de palmen (ongeveer 15 minuten), maar het is eigenlijk veel leuker om de lange route te nemen. Deze duurt ongeveer 6 uur – al is dat natuurlijk afhankelijk van jouw conditie, het tempo en de stops die je onderweg maakt.

colombia-bucketlist-valle-de-cocora

10. Nieuwsgierige brulapen

Want aapjes spotten gaat nooit vervelen, toch?

Lees ook: kom in Colombia stemming!

colombia-bucketlist-brulaap

11. Het pittoreske Zipaquirá

De meeste mensen gaan naar Zipaquirá om de bijzondere zoutkathedraal te bezoeken, maar het dorp zelf is ook een bezoek waard. Met name het centrale plein is erg fotogeniek, vind je ook niet?

colombia-bucketlist-zipaquira

12. Avontuurlijk San Gil

San Gil is het Colombiaanse paradijs voor de avontuurlijke zielen onder ons. Je kunt hier grotten verkennen, van watervallen abseilen en raften op wilde rivieren. Of paragliden in een van de grootste canyons ter wereld! Een uitgebreid artikel over San Gil vind je hier.

colombia-bucketlist-zipaquira

Ik hoop dat ik jullie met deze foto’s een beetje enthousiast heb kunnen maken over Colombia. Mocht je nog vragen hebben over het land: ik ben 2 maanden in Colombia geweest en help jullie graag met meer informatie! Stuur me een berichtje of stel je vraag hieronder in een reactie.

Reacties via Facebook account

comments