Jullie vragen over de avontuurlijke groepsreis naar Roemenië (uitgesteld)

[In verband met het Coronavirus is deze groepsreis naar Roemenië uitgesteld. De nieuwe datum voor de groepsreis wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt!]

Vorige maand kondigde ik de avontuurlijke groepsreis naar Roemenië in juni aan en daar kwamen een hoop leuke reacties op. Maar ook een hoop vragen. Om geïnteresseerden nóg beter te helpen heb ik daarom een blog samengesteld met jullie vragen over de groepsreis naar Roemenië. Mocht je na het lezen van deze blog nog steeds twijfelen? Aarzel niet om me te mailen via groepsreis@cornersoftheworld.nl.

Over welke groepsreis naar Roemenië heb ik het trouwens?

Tijdens de groepsreis naar Roemenië (van 22 tot en met 28 juni 2020) bezoeken we meerdere kastelen en wandelen we in prachtige bossen en berggebieden. Ook maken we een duik in de interessante geschiedenis van Transsylvanië en Roemenië. Een belangrijke toevoeging aan deze groepsreis zijn de creatieve workshops die tijdens de reis worden gegeven. Houd je van schrijven, filmen en/of fotograferen? Dat komt goed uit, want daar gaan we tijdens deze groepsreis veel mee aan de slag.

Deze reis is ideaal voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het ongerepte Roemenië, maar niet alleen op pad willen gaan. Reizigers die het juist leuk vinden om met gelijkgestemden het avontuur aan te gaan. En het liefst ook nog creatief met een pen of camera aan de slag gaan op reis.

Alle praktische informatie over de groepsreis vind je hier.

Uitzicht-op-Peles-kasteel-vanaf-tuin
Berggeit-in-bergen-Piatra-Craiului

Jullie vragen over de groepsreis naar Roemenië

1. Hoe zwaar schat je de wandelingen tijdens de groepsreis in?

Dit is lastig in te schatten, want iedereen heeft natuurlijk een andere conditie en ervaring met wandelen. De wandelingen die nu op de planning staan zijn in principe voor iedereen te doen (ik heb zelfs gezien dat jonge kinderen deze wandelingen liepen). De wandelingen zijn niet zwaar, maar houd er wel rekening mee dat we omhoog gaan. De klim per wandeling/dag varieert van 300 tot 700 meter. Dit zijn vaak wel wandelpaden die geleidelijk omhoog lopen, waardoor het minder inspannend is dan een steile klim. Er is genoeg tijd ingepland voor pauzes en om iets te eten/drinken. Onderweg komen we langs berghutten, dus je hoeft niet de hele dag met eten te sjouwen als je dat niet wilt.

Het is wel prettig als je een beetje ervaring hebt met wandelen. Maak voor vertrek bijvoorbeeld eens een wandeling van 10 – 15 kilometer. Je kunt het jezelf wat moeilijker maken door op zacht zand of onverharde paden te lopen; dit is zwaarder dan een wandelpad. Of neem een bepakte rugzak mee, zodat je weet of je daar gemakkelijk mee kunt bewegen en lopen. De volgende dag voel je of je veel spierpijn hebt of dat het allemaal wel meevalt.

Wandelroute-Emma-omringd-door-bergen-met-mist

2. Is er een minimale of maximale leeftijd voor deelnemers?

Iedereen boven de 18 jaar is welkom!

3. Ik wil graag met een vriend(in) meegaan. Mag dat?

Ja hoor, hartstikke gezellig! Wanneer je met een vriend(in) komt krijg je zelfs korting. Noem de naam van de ander in het formulier wanneer je de groepsreis boekt. Zo krijgen jullie allebei €25 euro korting op jullie boeking!

Jessica-tijdens-wandelen-Buila

4. Hoe zit het met vegetarisch eten in Roemenië?

Ik ben zelf vegetariër en ik maakte me voor vertrek ook zorgen hierover. Maar dat is absoluut niet nodig! In de meeste restaurants zijn er voldoende vegetarische opties. Vanwege religieuze redenen hebben veel Roemenen vlees-vrije dagen. Die mensen bestellen hun maaltijden van de menukaart genaamd “meniu de post”. Maar als je vegetarisch wilt eten kun je ook gewoon om deze menukaart vragen als er geen vegetarische opties op de standaard menukaart staan!

Daarnaast hebben we een prima keuken in de accommodatie waar we eigen maaltijden kunnen klaarmaken. Voor het ontbijt zorg ik dat er voldoende vegetarische mogelijkheden zijn.

Lees ook: mijn favoriete vegetarische gerechten in Roemenië

Champignonnensoep-Roemenie

5. Is het gericht op vrouwen of zijn mannen ook welkom?

Ik merk dat vrouwen tot nu toe de meeste interesse in de reis hebben getoond. Maar dat betekent niet dat mannen niet welkom zijn hoor. Het is geen reis die enkel voor vrouwen is, iedereen is welkom.

6. Hoe zit het met vrije tijd tijdens de groepsreis?

Ik wil natuurlijk niet dat jullie na deze groepsreis zó moe zijn dat je nog een vakantie nodig hebt. Iedere dag staan er 1 – 3 activiteiten op de planning, maar ’s middags en/of ’s avonds is er vrije tijd. Zo kun jij je even terugtrekken met een boek, een filmpje kijken of een leuk restaurant uitproberen. Daarnaast staan er 3 workshops op het programma: creatief schrijven, reisfotografie en reisvideo’s maken. Mocht je een van deze workshops niet willen volgen, dan mag je die tijd natuurlijk ook zelf invullen.

Jessica-op-top-berg-Tampa

7. Tot wanneer kan ik deze groepsreis naar Roemenië boeken?

De groepsreis is te boeken zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Maar weet je nu al dat je mee wilt gaan? Dan zou ik je aanraden om niet te wachten.

Allereerst om jezelf te verzekeren van een plek met deze groepsreis. Er is namelijk veel interesse en er zijn in totaal slechts 7 plekken voor deze reis. Op de pagina met de algemene informatie geef ik updates over het aantal beschikbare plekken.

Ten tweede loopt de vroegboekkorting tot en met zondag 15 maart 23.59 uur. Als je meegaat en in de slaapzaal overnacht betaal je nu nog €659,- euro. Wil je een privékamer? Dan betaal je nu nog €759,- euro. Vanaf 16 maart kun je NIET meer met de vroegboekkorting boeken. Je doet overigens bij het boeken alleen een aanbetaling van 20%. Voor het betalen van het resterende bedrag heb je tot en met 21 juni 2020 de tijd.

Ten derde krijgen de mensen die als allereerste een bed in de slaapzaal boeken een TWEEPERSOONSBED in plaats van een eenpersoonsbed. Daar zijn er slechts 2 van, dus op = op.

8. Komt er nog een andere groepsreis?

Ik heb deze groepsreis met veel enthousiasme opgezet en iedere keer dat ik het programma zie word ik blij. Echter weet ik niet of er een tweede groepsreis naar Roemenië gaat komen. Dit hangt af van veel factoren. Vind ik het zelf leuk om te blijven doen? Vinden de deelnemers het geslaagd? Hoe denken de partners met wie ik samenwerk hierover? Het blijft dus nog even een verrassing of er nóg een Corners of the World groepsreis naar Roemenië komt.

Jessica-op-berg-Piatra-Craiului

9. Ga je ook een groepsreis naar andere bestemmingen organiseren?

Ik ben momenteel wel aan het kijken naar andere bestemmingen, maar er ligt nog niets vast. Het organiseren van zo’n reis vergt veel aandacht en werk. Ik wil me dus eerst op de eerste reis focussen voordat ik andere stappen ga zetten.

10. Wat is de samenstelling van de groep tijdens deze reis?

De focus van deze groepsreis ligt op avontuurlijke reizigers tussen de 20 en 45 jaar. Deze groepsreis is Nederlandstalig, dus de mensen die meegaan zullen voornamelijk uit Nederland en België komen. De reis is erg geschikt voor mensen die nieuwsgierig zijn naar Roemenië, maar niet alleen op pad willen gaan. Of soloreizigers die het juist een keer leuk vinden om gelijkgestemden te leren kennen. Als je het leuk vindt om op reis creatief bezig te zijn is dat een plus, aangezien we veel aan de slag gaan met creatief schrijven, reisfotografie en video’s maken.

Wanneer de groep compleet is zal ik jullie een lijst van de deelnemers doorsturen en jullie aanmelden in een besloten Facebookgroep. Op die manier kunnen jullie elkaar alvast leren kennen en bijvoorbeeld samen naar Roemenië reizen!

11. Gaat de groepsreis naar Roemenië zeker door?

De groepsreis naar Roemenië in juni 2020 gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Uiterlijk 10 mei 2020 laat ik je weten of de groepsreis naar Roemenië definitief doorgaat. Bij gebrek aan deelnemers wordt de aanbetaling aan degenen die zich hebben aangemeld terugbetaald. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit!

Lees ook: voorbereid op reis naar Roemenië – alles wat je moet weten voor vertrek

Groepsreis-Roemenie-corners-of-the-world
Klik op de afbeelding om het aanmeldformulier in te vullen.

Dat waren jullie vragen. Heb jij een vraag die er nog niet tussen staat? Laat het hieronder in de reacties weten of mail me via groepsreis@cornersoftheworld.nl. Wie weet tot in Roemenië!

Reacties via Facebook account

comments