Verona bezienswaardigheden: fotogenieke plekken & mooiste uitzichten

Verona is hoogstwaarschijnlijk een van de meest romantische steden in Italië. De stad is bekend van het wereldberoemde liefdesverhaal van Romeo en Julia. Maar ook families, vriendengroepen en soloreizigers zullen zich prima vermaken in Verona. De stad is namelijk een van de meest fotogenieke plekken in het noorden van Italië. Zelfs mét regen was de stad tijdens mijn bezoek geweldig. Ben je op zoek naar de Verona bezienswaardigheden? Ik deel ze met je in dit artikel!

In deze blog deel ik de meest fotogenieke plekken en mooiste uitzichten in Verona met je. Niet vergeten dus om jouw camera in te pakken, want die zul je ongetwijfeld mee willen nemen tijdens een wandeling door Verona! De meeste plekken bevinden zich in Città Antica in Verona, oftewel het oude stadsdeel. Als je weinig tijd hebt zou ik me dus vooral op dat deel focussen.

Verona-Italie-kleurrijke-straten

Verona bezienswaardigheden: fotogenieke en mooie plekken

1. Castel San Pietro in Verona

Castel San Pietro is het kasteel dat hoog boven de stad torent. Dit is dan ook de beste plek om de stad van bovenaf te zien. Je hebt gelijk een goed overzicht over de stad en waar andere bezienswaardigheden zich bevinden. Tijdens mijn bezoek was het gebouw gesloten (of misschien is dit altijd zo?), maar je kunt eromheen lopen om van mooie uitzichten te genieten.

Vanaf de brug Ponte Pietra gaan er trappen omhoog naar het kasteel. Wil je liever niet naar boven klimmen? Dan kun je ook met een kabelbaan naar het uitzichtpunt. Dit kost €2 euro (retour). Je kunt ook voor €1 euro enkel naar beneden, maar enkel naar boven is niet mogelijk.

Lees ook: 22x wat te doen in Milaan? (veel gratis tips!)

Verona-Italie-uitzicht-vanaf-Castel-San-Pietro
Verona-Italië-uitzicht-kasteel
Verona-Italie-uitzicht-op-Castel-San-Pietro

2. Ponte Pietra

Verona wordt in tweeën gesplitst door de Adige rivier. Het verbaasde me om te zien hoe snel het water hier door de stad stroomt zeg! Er zijn zelfs mensen die over deze rivier raften – of zeg maar gerust wildwaterraften. De Ponte Pietra is een stenen brug in het noordelijke deel van het oude stadsdeel en een van de mooiste Verona bezienswaardigheden. Deze brug is in de 1e eeuw voor Christus gebouwd! En hoewel de brug door de eeuwen heen meerdere keren moest worden opgebouwd staat hij vandaag de dag nog steeds.

Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de rivier. Extra leuk is dat je hier regelmatig straatmuzikanten tegenkomt. Tijdens mijn bezoek kwam ik Paolo Zanarella tegen, een pianist die zijn vleugel naar de brug bracht. Hij speelt op meer bijzondere plekken, dus zeker leuk om hem via Instagram te volgen (@ilpianistafuoriposto_official)!

Verona-Italie-Ponte-Pietra
Verona-Italie-Ponte-Pietra-uitzicht
Verona-Italie-Ponte-Pietra-pianist
Verona-Italie-Ponte-Pietra-muzikant

3. Piazza delle Erbe in Verona

Het drukste plein in Verona, maar dat is niet voor niets. Je wordt hier namelijk omringd door mooie gebouwen. Zoek naar oude muurschilderingen, kleurrijke huizen met schattige balkonnetjes en torens zoals Torre dei Lamberti en Torre del Gardello. Je vermaakt je hier wel even met al die fotogenieke plekken!

Extra tip

Wil je de Torre dei Lamberti beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad op zo’n 80 meter hoogte? Dit kost €8 euro voor volwassenen. Je mag dan ook het aangrenzende museum Galleria d’arte moderna in Palazzo della Ragione bezoeken. Deze is op maandag gesloten, dus dan kun je een ticket voor de toren voor €5 euro kopen.

Verona-Italië-Piazza-delle-Erbe
Verona-Italië-Piazza-delle-Erbe-kleurrijke-huizen
Verona-Italië-Piazza-delle-Erbe
Verona-Italië-Piazza-delle-Erbe
Verona-Italie-torre-dei-lamberti

4. Palazzo della Ragione

Palazzo della Ragione vind je naast Torre dei Lamberti in het oude stadsdeel van Verona. De binnenplaats van Palazzo della Ragione is ook zeker een kort bezoek waard. Alleen die trap is toch al indrukwekkend?

Lees ook: Pretty Picture Time – carnaval in Venetië

Verona-Italië-Palazzo-della-Ragione

5. Casa di Giulietta

Mensen van over de wereld reizen naar Verona vanwege het verhaal van Romeo en Julia. En als je een beetje een romanticus bent dan wil je het huis van Julia met het iconische balkonnetje bezoeken. Ook al is het de drukste en meest toeristische plek in heel Verona. Het is niet voor niets een van de meest populaire Verona bezienswaardigheden.

In de tuin staat een bronzen beeld van Julia. Het schijnt dat vrijgezellen die de rechterborst van Julia aanraken binnenkort hun grote liefde zullen vinden. Je kunt zelfs het huis bezoeken en zelf op dat balkonnetje gaan staan. Entree voor Casa di Giulietta is €6 euro voor volwassenen.

Verona-Italie-Julia-beeld
Verona-Italie-Casa-di-Giulietta

6. Piazza dei Signori

Een ander centraal plein in het oude stadsdeel is Piazza dei Signori. En opnieuw geniet je hier van mooie kleurrijke gebouwen om je heen. Door locals wordt dit plein ook wel Piazza Dante genoemd, vanwege het standbeeld van Dante op het plein. Dwaal ook in de straatjes rondom dit plein, want die zijn minstens zo mooi.

Verona-Italie-Piazza-dei-Signori
Verona-Italie-Piazza-dei-Signori
Verona-Italie-kleurrijke-straten

7. Porta Borsari

Verona had vroeger diverse stadspoorten. Een die je vandaag de dag nog kunt bewonderen is Porta Borsari.

Verona-Italie-Porta-Borsari
Verona-Italie-Porta-Borsari

8. Ponte di Castelvecchio

De oevers van Verona worden door diverse bruggen met elkaar verbonden. De meest indrukwekkende brug is ongetwijfeld Ponte di Castelvecchio. Deze brug wordt ook wel Ponte Scaligero genoemd. De brug werd destijds gebouwd zodat de adellijke familie Della Scala vanuit het kasteel via de brug kon vluchten als er opstanden zouden komen. Het is zeker de moeite waard om over deze rode bakstenen brug te lopen. Er zijn verschillende plekken waar je omhoog kunt klimmen voor een nóg beter uitzicht.

Lees ook: stadswandeling in Pisa, Italië – wat moet je echt zien in 1 dag?

Verona-Italie-Ponte-Castelvecchio
Verona-Italie-Ponte-Castelvecchio
Verona-Italie-Ponte-Castelvecchio

9. Giardino di Carlo Scarpa (Museo di Castelvecchio)

Bij bovengenoemde brug hoort natuurlijk ook een kasteel: oftewel Castelvecchio. Het kasteel staat aan de Adige rivier en was vroeger de thuisbasis van adellijke families. Tegenwoordig is er een museum in het fort gehuisvest. Voor een bezoek aan het museum betaal je entree, maar de binnenplaats kun je gratis bezoeken.

Verona-Italie-Museo-Castelvecchio
Verona-Italie-Museo-Castelvecchio
Verona-Italie-Museo-Castelvecchio
Verona-Italie-Museo-Castelvecchio

10. Largo Don Bosco

Wandel vanaf Castelvecchio ook een stukje over Lardo don Bosco, de ‘boulevard’ langs de rivier. Vanaf hier krijg je nog eens een goede indruk hoe indrukwekkend de Ponte di Castelvecchio is.

Lees ook: stedentrip Bologna – tips én 13 gratis bezienswaardigheden

Verona-Italie-Ponte-Castelvecchio

11. Basilica di San Zeno

Basilica di San Zeno staat niet in het oude stadsdeel, maar als je tijd hebt zou ik hier ook langslopen. Deze basiliek is gebouwd ter ere van de beschermheilige van Verona: Sint Zeno.

Verona-Italie-Basilica-San-Zeno
Verona-Italie-Basilica-San-Zeno

12. Verona Arena

En we sluiten af met een bijzonder bouwwerk in Verona, namelijk de Arena. De Verona Arena is een amfitheater in het centrum en een van de populairste Verona bezienswaardigheden. Nog steeds worden hier in de zomermaanden concerten en opera’s opgevoerd. De akoestiek in het bouwwerk is namelijk top. Concerten zijn vrij prijzig, maar je kunt de Arena ook overdag bewonderen. Entree voor volwassenen is €10 euro.

Lees ook: 3 kastelen in het Italiaanse Trentino die je absoluut wilt zien

Verona-Italie-Arena
Verona-Italie-Arena
Verona-Italie-Arena
Verona-Italie-Arena
Verona-Italie-Arena
Verona-Italie-Arena

Extra tip: speelse stadswandeling met Secret City Trails

Wil jij Verona op een nieuwe, speelse manier ontdekken? Maak jouw bezoek aan Verona extra leuk met een stadswandeling via Secret City Trails. Dit platform biedt stadswandelingen aan in allerlei steden, waaronder Verona. Het is een combinatie van een wandeling en een scavenger hunt. Onderweg los je raadsels op, zodat je naar de volgende plek wordt geleid. Zelfs in steden die je goed denkt te kennen (voor mij was dat bijvoorbeeld Lissabon) ontdek je nieuwe dingen. Je kunt een Secret City Trail alleen doen, maar het is natuurlijk gezelliger om de raadsels samen op te lossen. Houd er wel rekening mee dat de meeste spellen en de raadsels in het Engels zijn.

Klik hier om meer informatie over de Secret City Trails in Verona te ontdekken

Ben jij wel eens in deze Italiaanse stad geweest en ken jij nog meer Verona bezienswaardigheden? Laat het mij en anderen weten via een reactie hieronder!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments