Reissfeer en inspiratie opdoen bij de Vakantiebeurs in Utrecht

Iedere reisliefhebber heeft deze jaarlijkse beurs in januari ongetwijfeld in zijn agenda gemarkeerd staan: de Vakantiebeurs in Utrecht. Het is de perfecte plek om inspiratie op te doen, reizen te boeken en alvast in de vakantiesfeer te komen! De Vakantiebeurs 2019 wordt van donderdag 10 tot en met zondag 13 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De Vakantiebeurs is iedere dag van 10.00 tot 17.30 uur geopend. Op zaterdag 12 januari is de beurs zelfs tot 20.00 uur open (om vervolgens door te kunnen feesten in de Experience Hall tot 22.00 uur!).


Een rondje om de wereld op Vakantiebeurs in Utrecht

‘You Dutchies are everywhere’, is een uitspraak die ik regelmatig tijdens het reizen hoor. Waarschijnlijk ook hartstikke waar. Een groot deel van de Nederlandse inwoners wordt door onze windmolens naar andere streken geblazen. Nederlanders zijn ontdekkers: nieuwsgierig naar onbekende plekken, op zoek naar avonturen.

Maar je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om nieuwe mensen te ontmoeten en je op andere plekken te wanen. Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht maak je een rondje om de wereld in slechts één dag. Alle zintuigen worden geprikkeld; de klanken van salsamuziek en mysterieuze instrumenten uit het Verre Oosten. De geuren van Indiase curries en de verschillende smaken van sushi en tapas tijdens de Culinaire Route. Marshmallows roosteren bij het kampvuur op het campingterrein. Kleurrijke decors en wandelingen door de jungle. Je loopt ongetwijfeld de hele dag met een big smile op je gezicht rond op de Vakantiebeurs!

Wat te doen op de Vakantiebeurs in Utrecht 2019?

1. Vraag locals om advies over jouw droombestemming

Je bent halsoverkop verliefd geworden op jouw droombestemming, maar eigenlijk heb je amper een idee wat je wilt gaan zien en doen. Of misschien heb je juist last van keuzestress. Dan ben je op de Vakantiebeurs 2019 op de juiste plek!

Veel landen, regio’s en zelfs steden worden vertegenwoordigd op de beurs door lokale experts. Samen kunnen jullie bijvoorbeeld een leuk reisplan samenstellen dat aan al jouw eisen en wensen voldoet. Je krijgt sowieso een hoop flyers, informatieboekjes en plattegronden in je handen gedrukt. Ben je niet zo’n fan van dit immense papierverbruik? Neem bijvoorbeeld een schriftje mee om al de tips en informatie in op te schrijven. Tijdens de Vakantiebeurs gelden er trouwens vaak exclusieve kortingsacties en aanbiedingen, dus het is best interessant om een reis die je al van plan bent te boeken hier te regelen.

vakantiebeurs-2016

2. Doe mee met de winacties

Iets winnen is altijd leuk toch? Al helemaal als het bijvoorbeeld een gave trip of hotelovernachting is! Winacties worden iedere dag vrijwel o-ver-al op de Vakantiebeurs gehouden, dus houd je oren en ogen open.

3. Een vreetfestijn houden

Zorg dat je met een lege maag vertrekt, want er is GENOEG te eten en te drinken op de Vakantiebeurs in Utrecht. Van de bekende hamburger tot exotische hapjes als Bunny Chow. De Culinaire Route is een leuke manier om het beursterrein te verkennen en onderweg te genieten van lokale hapjes en wijnen. Houd er rekening mee dat je een apart ticket (7 euro) voor deze route moet kopen.

4. Actief zijn op de Vakantiebeurs

Op de Vakantiebeurs is er niet alleen genoeg te zien en te horen, maar ook te doen. Zo is er meestal een klimmuur en een duiktank op de beurs aanwezig. In 2019 is het ook mogelijk om te leren kiteboarden via een simulator!

5. Ontmoet een reismaatje

De Vakantiebeurs heeft ook aan soloreizigers gedacht. In de reiswereld wordt niet altijd rekening gehouden met mensen die in hun eentje een reis boeken. Dit kunnen vrijgezelle reizigers zijn, maar bijvoorbeeld ook mensen met een partner die simpelweg niet mee op reis wil. Er zullen meer solo-vriendelijke reisorganisaties aanwezig zijn en er is een speciaal ingerichte plek waar soloreizigers elkaar kunnen ontmoeten. En natuurlijk word je tijdens de beurs omringd door mensen met dezelfde passie: reizen!

vakantiebeurs-2016

Kaarten met korting voor Vakantiebeurs in Utrecht 2019!

De reguliere dagkaarten kosten €15 euro bij de kassa. Als je kaarten voor de Vakantiebeurs koopt kun je ze beter vooraf online bestellen. Je krijgt dan namelijk korting. Hoe eerder je ze bestelt, des te beter. Bekijk hier hoe veel korting je vandaag krijgt voor de entreekaarten van de Vakantiebeurs 2019!

Ben jij ook een fan van de Vakantiebeurs of zie je het niet zo zitten om op zo’n beurs rond te struinen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met en verhalen over de Vakantiebeurs in Utrecht!

Reacties via Facebook account

comments