Zonsondergang-kabelbaan-Teleferico-Madrid

Mooie uitzichtpunten in Madrid (voor de zonsondergang)

In Madrid kun je een hoop zien en doen – veel van de bezienswaardigheden in Madrid zijn zelfs gratis. Maar wat ik nog meer zo fijn vind aan de stad? De vele leuke dakterrassen vanwaar je mooie uitzichten hebt over de stad! De zonsondergang bewonderen kan vaak het beste vanaf een van de dakterrassen in Madrid. In deze blog deel ik mijn favoriete plekken, dakterrassen en uitzichtpunten in Madrid om van een mooie zonsondergang te genieten!

Mooie uitzichtpunten in Madrid voor de zonsondergang

1. Templo de Debod

Overdag niet heel bijzonder, maar ’s avonds geniet je van de beste uitzichten en kleuren in de lucht bij Templo de Debod. Deze Egyptische tempel staat op een kleine heuvel in Parque del Oeste, in het westen van het centrum. Wat mij betreft is een van de beste uitzichtpunten in Madrid om van de zonsondergang te genieten.

Kosten: gratis.

Templo-de-debod-madrid-mooiste-uitzichten

2. Teleférico de Madrid

De kabelbaan van Madrid – de Teleférico – brengt je van Parque del Oeste naar Casa de Campo. Zorg ervoor dat je rond zonsondergang in de kabelbaan zit: dan heb je een prachtig uitzicht over het westen en het noorden van de stad!

Kosten: een enkele rit voor volwassenen kost €4,50 euro, een retour is €6 euro.

Zonsondergang-kabelbaan-Teleferico-Madrid
Mooiste-uitzichtpunten-Teleferico-Madrid
Teleferico-kabelbaan-mooiste-uitzichten-Madrid
Kabelbaan-Casa-de-Campo-Madrid

Lees ook: wat te doen in Madrid? Mijn favoriete bezienswaardigheden

3. Uitzichtpunten in Casa de Campo

In het stadspark Casa de Campo heb je verschillende uitzichtpunten in Madrid. Een die gemakkelijk te bereiken is en je een mooi uitzicht geeft is Mirador sur de la Casa de Campo, niet ver van de kabelbaan vandaan. Je vindt hier een paar bankjes vanwaar je van de rust kunt genieten. Iets verderop vind je ook een speeltuin; leuk voor jonge kinderen. Hier heb je ook uitzicht op de achtbanen in het pretpark Parque de Atracciones de Madrid. Een ander mooi uitzichtpunt tijdens de zonsondergang is Mirador Cerro de Garabitas. Vanaf de kabelbaan wandel je hier in 30 minuten naartoe. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de vier iconische torens (cuatro torres de Madrid) die in het zakengebied in het noorden van de stad staan.

Kosten: gratis. Vanaf de metrohalte Lago loop je in ongeveer 20 minuten hiernaartoe. Je kunt ook met de kabelbaan hiernaartoe komen, dan is het €4,50 euro. Bij de kabelbaan vind je ook een plek waar je een auto gratis kunt parkeren.

Lees ook: stedentrip battle – Madrid vs. Barcelona

Casa-de-Campo-Madrid-mooiste-uitzichten
Mirador-Casa-de-Campo-Madrid
Mooiste-uitzichten-zonsondergang-Casa-de-Campo-Madrid

4. El Corte Ingles aan Plaza del Callao

Er zitten redelijk wat winkels van deze keten in Madrid, maar die aan Plaza del Callao is de leukste om te bezoeken. Waarom? Omdat deze ook een dakterras heeft op de 9e verdieping. Hier vind je een food court waar je wat kunt bestellen, maar ook zonder een bestelling mag je hier rondwandelen. Er is zowel een buiten- als binnengedeelte waar je van het uitzicht kunt genieten. Vanaf het dakterras heb je onder andere uitzicht op de omringende winkelstraten, een paar mooie gebouwen en Puerta del Sol. Een van de meest centrale en leuke uitzichtpunten in Madrid!

Kosten: gratis.

Lees ook: leukste hotspots in Madrid voor ontbijt, tapas en meer eten/drinken

El-corte-ingles-Callao-dakterras-Madrid
El-Corte-Ingles-Madrid-dakterras-mooie-uitzichten

5. Accommodaties in Madrid met een dakterras

Met name in de zomer is het heerlijk om een dakterras te hebben waar je kunt uitwaaien. De temperaturen kunnen namelijk hoog oplopen, maar op een dakterras is het lekker koel. Voor veel dakterrassen van hotels moet je een dagpas kopen – soms voor wel €40 euro. Maar als bezoeker mag je gratis gebruikmaken van het dakterras en de andere faciliteiten.

Daarom een paar van mijn favoriete accommodaties met een dakterras in Madrid op een rijtje:

Generator Hostel. Een fijn dakterras waar regelmatig live muziek en dj’s zijn, maar ook 2 verfrissende jacuzzi’s met koud water.

Hotel Santo Domingo. Overdag open voor gasten (ze hebben ook een zwembad). ‘s Avonds is de cocktailbar Sunset Lookers ook open voor niet-gasten. Ideaal voor het bewonderen van een zonsondergang!

Hotel Urban. Prijzig, maar prachtig.

Hotel Emperador. Met een dakterras inclusief een zwembad. Ook niet goedkoop, maar vanaf hier heb je ook een geweldig uitzicht over de stad – en je kunt dus een dagpas kopen. Een dagticket voor het zwembad is €50 euro van maandag tot en met donderdag en €63 euro van vrijdag tot en met zondag. ‘s Avonds kun je ook een drankje doen in de sky bar La Terraza.

Generator-Hostel-Madrid-dakterras
Jacuzzi-dakterras-Generator-Hostel-Madrid
Dakterras-bar-Generator-Hostel-Madrid

Lees ook: overnachten in Madrid – de leukste hostels & accommodaties

Ken jij nog meer mooie uitzichtpunten in Madrid waar je van het uitzicht en/of een zonsondergang kunt genieten? Laat het mij en andere reizigers hieronder in de reacties weten!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Reacties via Facebook account

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *