Terugblik – september 2018

September was niet mijn beste maand. Ik kwam aan het begin van de maand terug in Nederland, na 1 jaar wonen in Israël. Tussendoor ben ik wel een paar keer terug geweest, maar die weken voelden altijd als een kort bezoek, haast als een vakantie. Daarna keerde ik weer terug naar mijn thuisbasis. Maar deze keer keerde ik terug naar Nederland terwijl het hoofdstuk Israël was afgesloten.

Begrijp me niet verkeerd: Israël is een super intrigerend land en ik heb veel over het land en over mezelf geleerd. Ik durf zelfs te zeggen dat ik daar een klein bestaan heb opgebouwd en me daar lange tijd thuis heb gevoeld. Maar op het moment dat ik voor de keuze stond om langere tijd te blijven of weer door te gaan begon het te kriebelen om op zoek te gaan naar nieuwe verhalen, op andere plekken. Deze keer was mijn terugkeer naar Nederland geen bezoek meer, maar het begin van een nieuwe zoektocht. En dat voelde erg vreemd. Waar wil ik me thuis voelen, ook al is het misschien maar tijdelijk? En wat voor nieuw project kan ik opzetten? Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee, maar ik hoop daar komende maand meer met jullie over te delen.

Niet alleen mentaal was het een warrige maand. Mijn laptop – nog geen 5 maanden oud – begaf het. Als tekstschrijver is dat al irritant, als videomaker is dat eigenlijk funest. Ik kwam erachter dat een goed werkende computer waar montageprogramma’s op werken helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn als dat ik dacht. Ik weigerde om een nieuwe laptop aan te schaffen aangezien mijn ‘nieuwe’ pas een paar maanden oud was en nog met garantie gemaakt kon worden. Dat grapje duurt wel 3-4 weken. En dus hopte ik van de ene computer naar de ander. Ik belandde zelfs bij een internetcafe voor immigranten in het zuiden van Italië… Maar deze week krijg ik mijn geliefde laptop eindelijk terug!

Waar was ik?

1. De eerste dagen van de maand bracht ik nog door in Israël

Maandoverzicht-april-mei-2018

2. Toen een paar weken op eigen bodem in Nederland

Terugblik-september2018

3. En de laatste dagen van de maand zat ik in het zuiden van Italië!

Terugblik-september2018

Nog nieuwtjes?

Tijdens onze zevende editie van De Reislustige Freelancer hield ik mijn workshop “(reis-) video’s filmen en monteren: van research tot eindmontage en alles ertussenin” voor de allereerste keer. Ik vind het hartstikke leuk om mensen te helpen en dan ook nog eens met zoiets tofs als video. Ik heb daarom besloten om de workshop nog een keer te houden, op zaterdagmiddag 17 november in Den Bosch. Houd de Facebookpagina van Corners in de gaten voor meer informatie!

jezelf-fotograferen-op-reis-statief

Interessante artikelen

1. Het Google Maps fiasco in Aswan, Egypte. Een van jullie favorieten en ook ik vond deze hartstikke leuk om te schrijven. En als je geen zin hebt om de 5000 woorden te lezen kun je altijd leuke foto’s bekijken.

Aswan-Egypte

2. Ik heb veel mooie verhalen geschreven over Egypte en er komen er nog een paar aan (inclusief een video!), maar het artikel met 6 minder leuke dingen tijdens een rondreis in Egypte vond ik ook belangrijk om te schrijven. Op deze manier kunnen mensen goed inschatten of Egypte een bestemming is die zij geweldig of juist verschrikkelijk zouden vinden.

Piramides-Egypte

3. Milou van Explorista.nl ging als digital nomad naar Roemenië en heeft me toch wel erg nieuwsgierig gemaakt naar dit land. Ook haar blog over Brașov is weer hartstikke leuk!

Leuke dingen?

1. Er veranderen dingen als je lange tijd van huis bent. Zo was er ineens een compleet nieuwe woonwijk naast mijn huis gebouwd en reden de nachtbussen ineens in het weekend niet meer. Gelukkig was mijn zusje zo lief om mij midden in de nacht op te halen. Thanks sis!

2. Een van mijn favoriete dingen als ik weer in Nederland ben is lunchen en afspreken met andere reisbloggers. Zo zag ik onder andere mede-digital-nomad Milou nog net voordat ze naar Vietnam vloog en was het weer een gezellige middag met Karlijn, Sigrid en Edith bij Happiness in Eindhoven!

Terugblik-september2018

3. September was de maand van de evenementen. Ik belandde onder meer op een bruiloft van Jehovah’s Getuigen, was bij het wintersport evenement van Baltus Communications en organiseerde samen met Suzanne natuurlijk ons eigen evenement De Reislustige Freelancer.

Terugblik-september2018

4. Wat was het een heerlijk weertje in Nederland. Ik heb heel wat kilometers op de fiets afgelegd.

5. Samen met mijn moeder ging ik een dagje naar Amsterdam. Ik werd er weer aan herinnerd hoe verschrikkelijk ik de mensenmassa’s in het centrum vind, maar wat was het concert van Xavier Rudd (en wat quality time met m’n moeder) heerlijk!

Terugblik-september2018

Minder leuke dingen?

1. De laptop was toch wel frustratiepunt numero 1. Ik ben niet snel boos te krijgen, maar ik heb toch wat gevloekt toen de laptop TIJDENS HET VERSTUREN VAN AFGERONDE VIDEO’S ineens besloot om ermee op te houden.

2. September was een onwijs drukke maand, dus ik begon mijn reis in het zuiden van Italië ziekjes en vermoeid in mijn bed. Gelukkig voel ik me inmiddels een stuk beter!

Wandel1000km

In 2018 wil ik minimaal 1000 kilometer wandelen. Dit zijn de kilometers die ik maak tijdens “speciale” wandelingen; kilometers die ik in het dagelijks leven maak tellen dus niet mee. Op deze manier wil ik mezelf stimuleren om er wat vaker op uit te trekken en meer van de omgeving en eigen land te zien. Ik deel hier iedere keer hoeveel kilometer ik al heb afgelegd.

In september liep ik 32,5 kilometer, verdeeld over 5wandelingen. In totaal heb ik nu 410,5 kilometer in 2018 gelopen.

Terugblik-september2018

Hoe was jouw september? Wat voor leuke (of minder leuke dingen) heb je meegemaakt? Of heb je leuke vooruitzichten die je wilt delen? Ik ben benieuwd!

Reacties via Facebook account

comments