Terugblik – September 2017

Wow, het is inmiddels alweer herfst. Al heb ik daar zelf in het Midden-Oosten gelukkig nog weinig van gemerkt. Na 2 maanden trok ik er weer op uit met mijn backpack, maakte ik héél veel gave foto’s en werd ik jammer genoeg ook een paar keer ziek. Klaar om terug te blikken op september?

Waar was ik?

1. Israël. Wat vloog de tijd in dit fijne land voorbij.

Jeruzalem-Israel-video

2. Jordanië. Verwacht de komende tijd veel spam over dit prachtige land!

En waar ga ik naartoe…?

Een vraag die me de laatste tijd veel werd gesteld: wat zijn je plannen na Jordanië? Kom je terug naar Nederland of ga je een nieuw exotisch oord verkennen? Het was even spannend (de grenscontrole is namelijk geen pretje), maar ik heb besloten om de komende maanden opnieuw in Israël door te brengen. Geen idee wat dit land precies met me heeft gedaan, maar het voelt hier als thuiskomen. Het plan is om tot december hier te blijven en rond de feestdagen terug naar huis te gaan. But you know me, er zal ongetwijfeld wel weer wat veranderen wat betreft plannen in de tussentijd!

Favoriete artikelen?

1. Ik vind het geweldig als mensen op reis met video aan de slag gaan. Sander en Jolien van Geen Hagelslag maakte deze fijne video van Indonesië!

2. Suus van Artikel 2.55 maakte een leuke video samen met Milou van Explorista, over het hebben van een relatie als digital nomad. Want tja, ga je zonder hem op pad of ga je hem overtuigen om mee te gaan?

3. En nog een geweldig verhaal over het leven als digital nomad. Matt is een van de eerste internationale reisbloggers die ik volgde en hij beschrijft heel goed waarom het leven van een digital nomad niet altijd één groot feest is (en waarom hij nu dus wat rustiger aan doet).

4. Door de foto’s van Carolien van Dream Your World kreeg ik weer even heimwee naar het prachtige Tortuguero in Costa Rica

Favoriete artikelen op Corners

1. Werken als digital nomad: wat kun je doen om geld te verdienen?

De artikelen over leven en werken als digital nomad blijven populair en ook deze viel weer bij jullie in de smaak.

Digital-nomad-Jordanië

2. Travel movie – Jeruzalem, Israël

Het was moeilijk om deze maand mijn eigen favoriet te kiezen, want ik heb zo veel moois in Israël en Jordanië gezien de afgelopen tijd. Maar aangezien ik weer lekker in de video-modus zit kies ik voor de video waarin ik jullie in 1 minuut meeneem naar Jeruzalem.

Jullie mooie reisfoto’s

Ook deze maand deel ik weer een aantal van jullie prachtige reisfoto’s. En wat werden er deze keer veel foto’s ingestuurd! Het was lastig om keuzes te maken, dus ik deel er zo veel mogelijk. Wil jij ook een foto delen in het volgende maandoverzicht? Stuur deze dan door naar info@cornersoftheworld.nl met de vermelding “Foto maandoverzicht”.

1. Miriam ging deze maand naar Kroatië en maakte deze foto bij Omiš. Wat ziet het er heerlijk uit hè?

Miriam-Kroatie

2. En ondertussen genoot Liv van Expeditie Kram van prachtige zonsondergangen bij de Bodensee in Duitsland.

Live-Bodensee

3. Dankzij de foto van Thomas De Decker droomde ik weer even weg bij Cuba..

Thomas-Cuba

4. En Sandra genoot van mooie uitzichten in Tirol…

Sandra-Tirol

5. Aimy ging naar Japan en maakte deze te gekke foto!

Aimy-Japan

6. En Lien maakte deze gave foto van de Trollstigen in Noorwegen. Wat een weg hè?

Lien-Noorwegen

Favoriete Instagram foto’s en accounts

Instagram is een fijne plek om mijn mooiste reisfoto’s te delen. Maar sommige foto’s verdienen het om gewoon nóg een keer in the spotlight te staan. Plus: ik ontdek dagelijks zo veel leuke accounts om te volgen en die deel ik graag met jullie!

Favoriete foto’s van Corners of the World

Leuk om te volgen

1. @meetyouatthebridge

Een bericht gedeeld door meetyouatthebridge.nl (@meetyouatthebridge_nl) op

2. @paperboyo

3. @destinationchaser

4. @alienchrisblog

5. @lauravink

Leuke dingen en momenten?

1. Mijn zusje kwam me deze maand opzoeken in Israël. Zo leuk om haar te laten zien waar ik de afgelopen maanden ben geweest en om samen nog wat meer van het land te ontdekken!

Zusjes-Israel

2. Ze nam overigens ook nog een overlevingspakket mee, met onder andere stroopwafels en de beste chocoladerepen ter wereld: Tony Chocolonely’s.

3. Mijn moeder werd geïnspireerd door mijn zusje en besloot een vliegticket naar Tel Aviv te boeken en mij in november op te komen zoeken. Dit is voor mij extra speciaal, want ik weet dat mijn moeder een hekel heeft aan lange vluchten en eigenlijk helemaal niet van verre oorden houdt. Lief!

4. Voor mijn werk voor Better Places in Jordanië mocht ik overnachten in een van de gaafste accommodaties waar ik tot nu toe ben geweest. In deze blog vind je wat meer foto’s en informatie.

Overnachten-Jordanië-Feynan

5. Tijdens een wilde busrit in Jordanië vloog mijn Dopper uit mijn tas, richting de open deur. Gelukkig maakte iemand een duik en ving de fles nog nét op tijd. Held!

6. Ik besloot vanuit Amman een dagje naar Salt te gaan. Het hoogtepunt van de dag: zien hoe de oude mannen backgammon en manqala spelen. Zij leerden mij – voornamelijk met gebarentaal – hoe de spelletjes werkte, ik leerde hen om foto’s te maken met mijn camera. Het resultaat van de foto die van mij werd gemaakt is niet overweldigend, maar het is voor mij een herinnering aan een gezellige middag.

Salt-Jordanië-spelletjes Salt-Jordanië-blije-man Salt-Jordanië

Minder leuke dingen en momenten?

1. Buikgriep in Petra. Normaal kan mijn maag tegen bijna alles, maar blijkbaar niet tegen een stukje vlees dat ik per ongeluk had gegeten (ik zag een gehaktbal aan voor falafel #fail). Niet chill om de hele dag in Petra te lopen en bang te zijn dat je ofwel over de eeuwenoude ruïnes spuugt ofwel in je broek schijt…

Petra-Jordanie

2. Was ik eindelijk van de buikgriep af, kreeg ik een paar dagen later een blaasontsteking. Gelukkig kreeg ik in de lokale apotheek uitgelegd dat ik medicijnen nodig had en ze werkten ook nog eens!

3. Een van de gidsen met wie ik samenwerkte in Jordanië werd verliefd op me. En niet zo’n beetje ook. Ik heb het over bipolair gedrag: van mega gelukkig naar zielige liefdesliefjes à la James Blunt tot smeekbedes dat ik moest blijven en hem leuk moest vinden. Het werd behoorlijk ongemakkelijk en ik besloot er zelfs een dag eerder door weg te gaan. Binnenkort deel ik het verhaal over deze ervaring én over vrouwelijke soloreizigers die het niet altijd gemakkelijk hebben op reis.

Tips?

Netflix: Narcos seizoen 3

Het derde seizoen van Narcos is online! Pablo Escobar is inmiddels van het toneel verdwenen en dit seizoen focust volledig op het Cali kartel in Colombia. Ik heb weer met plezier gekeken!

Inspirerende uitspraak

“Change your thoughts and you change your world.”

Hoe was jouw maand, nog mooie plekken bezocht? En heb je een beetje zin in de herfstkleuren? Dat mis ik eerlijk gezegd wel een beetje wanneer ik niet in Europa ben.. Stuur me dus gerust een portie herfst via de mail of op social media!

Reacties via Facebook account

comments