Terugblik – Oktober 2017

Waar is de tijd gebleven? Het voelt als gisteren dat ik het maandoverzicht van september schreef en nu is het alweer eind oktober! Laten we er een kop warme chocolademelk, thee of koffie bij pakken en samen terugblikken op oktober.

Waar was ik?

1. Israël. Wat een fantastisch land blijft het toch.

Jessica-Israel-Tel-Aviv

En nog nieuwtjes?

Jazeker. Er zijn namelijk plannen om in december naar Egypte te gaan. Ik ben al een hele tijd nieuwsgierig naar dit land en aangezien “ik nu toch in de buurt ben”… Mocht je nog aanraders hebben, let me know!

Daarnaast ben ik bezig met een leuk, eigen project: het verhaal opschrijven van mijn leven in een hostel in Israël. Niet alleen is er genoeg interessants te vertellen over het dagelijks leven in Israël, maar ook over een half jaar wonen en werken in een hostel. Over het gebrek aan privacy en de overdaad aan alcohol, wiet, feestjes en nieuwe ontmoetingen. Over interessante gesprekken en vreemde gasten die dagelijks door ‘mijn’ woonkamer wandelen.

Favoriete artikelen?

1. Sabine van Girl vs Globe deelde de beste plekken voor Instagram foto’s in Venetië. Wat is het toch een fijne stad…

2. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van het plaatsje Füssen gehoord, maar na het zien van Nicola’s foto’s wil ik hier zeker naartoe!

3. Daisy is een van mijn favoriete bloggers en ze is inmiddels al een paar maanden op wereldreis met haar vriend. Haar verhaal waarom ZIJ op wereldreis wilde was leuk, maar logisch. Maar het verhaal over de ervaringen en de bedenkingen van haar vriend zijn nog leuker om te lezen!

4. Kunnen jullie je nog herinneren dat ik dit najaar eigenlijk met de Digital Nomad Cruise naar Midden-Amerika zou gaan? Plannen veranderden en ik bleef in het Midden-Oosten, maar collega Suus van Artikel 2.55 ging wel! Dankzij dit leuke artikel (inclusief video!) genoot ik toch een beetje mee van dit avontuur.

Favoriete artikelen op Corners

1. Vrouwelijke soloreizigers hebben het niet altijd makkelijk

Wauw, dit is misschien wel een van de best gelezen artikelen op Corners of the World! Het artikel gaat over mijn ervaringen met een verliefde bedoeïenjongen in Jordanië.

Amman-omgeving-Jordanié

2. Jordanië: 21 dingen die je wilt weten over Petra

Hoewel Petra de meest toeristische plek van Jordanië is was het toch een van mijn favorieten. Wat een geweldige wandelingen kun je hier maken en er zijn zó veel ruïnes te bezoeken!

Petra-Jordanie

Jullie mooie reisfoto’s

Wat werden er deze maand veel mooie foto’s doorgestuurd! Allereerst bedankt daarvoor. Het was lastig kiezen, maar een aantal vind je terug in dit maandoverzicht. Wil jij ook een mooie reisfoto delen? Stuur deze dan door naar info@cornersoftheworld.nl met de vermelding “Foto maandoverzicht” en wie weet zie je hem terug in het volgende maandoverzicht.

1. Zonsondergang in Bolivia

Michelle van Zwieten stuurde deze foto van een zonsondergang in het Amazonegebied in Bolivia door. Magisch hè?

Michelle-van-Zwieten-amazone-Bolivia

2. Charyn Canyon in Kazachstan

Toen ik deze foto van Cynthia Bil zag dacht ik eerst even dat het Bryce Canyon in de Verenigde Staten was. Ik had nog nooit van deze plek gehoord, maar hij staat nu zeker op m’n bucket list!

Cynthia-Bil-Charyn-Canyon-Kazachstan

3. Galapagos eilanden van Ecuador

Hoe schattig zijn deze zeeleeuwen die Kim van Ontdek Je Bestemming fotografeerde op San Christobal, een van de Galapagos eilanden van Ecuador?

Kim-ontdek-je-bestemming-galapagos-eilanden

4. Het mooie Madrid in Spanje

Piet van der Laan bezocht mijn favoriet der favorieten: Madrid. Als ik deze prachtige foto zie wil ik weer direct terug!

Piet-van-der-laan-Madrid

5. Chobe Nationaal Park in Botswana

Elisa reisde de afgelopen tijd door Botswana en legde onder andere deze geweldige zonsondergang vast in Chobe Nationaal Park in Botswana. Ik ben fan van de compositie!

Elisa-Chobe-NP-Botswana

6. Sidi Bou Said in Tunesië

Denise van In Het Vliegtuig bezocht Tunesië (opnieuw) en maakte deze indrukwekkende foto in Sidi Bou Said.

Denise-in-het-vliegtuig-

Favoriete Instagram foto’s en accounts

Instagram is een fijne plek om mijn mooiste reisfoto’s te delen. Maar sommige foto’s verdienen het om gewoon nóg een keer in the spotlight te staan.

Favoriete foto’s van Corners of the World

Leuke dingen en momenten?

1. Voordat ik naar Israël kwam had ik wel ervaring met het filmen van evenementen, maar niet zozeer met concerten. Inmiddels film ik meerdere concerten per week en ik had van tevoren niet verwacht dat ik het zó leuk zou vinden! Zeker iets waar ik ook in de toekomst meer mee wil doen.

Concert-Abraham-Hostel-Tel-Aviv

2. Via de Facebookgroep Female Digital Nomads kun je wekelijks delen waar ergens ter wereld je bent. Op die manier leerde ik een andere toffe digital nomad in Israël kennen en het klikte vanaf de eerste ontmoeting. Leuk!

3. Ik ben trouwens begonnen met een cursus Hebreeuws. Ook al heb ik het niet echt nodig in Israël, ik vond het beschamend dat ik al meer dan 3 maanden in het land ben en nog geen 2 volledige zinnen kon maken in het Hebreeuws.

4. Met een paar vrienden ging ik naar het noorden van Israël om even te ontsnappen aan het stadsleven. Het eindresultaat – naast heel veel chillen en lachen: deze prachtige tekeningen. Opgebiecht: deels is dit het resultaat van hele goede wiet…

Tekeningen-dieren

5. Mijn laatste knipbeurt was in het Spaanse Madrid, anderhalf jaar geleden. Herinneren jullie je nog dat ik de oudste mannenkapsalon van de stad binnenliep? Mijn kapsel is nu een stuk korter, maar het voelt zo veel zachter en levendiger!

Jessica-nieuw-kapsel

6. En ook deze maand genoot ik weer van prachtige zonsondergangen aan het strand…

Zonsondergang-Jaffa-Tel-Aviv

7. In Jeruzalem leerde een vriend en ik een 75-jarige vrouw uit Amerika kennen. Hoe gaaf is het dat ze op die leeftijd nog steeds alleen reist? Ze nam ons mee op sleeptouw en we bezochten onder andere het Israëlmuseum. Zo schattig!

Minder leuke dingen en momenten?

1. Eerlijk gezegd kan ik me deze maand geen vervelende dingen herinneren. Op het bijna aanrijden van een gigantische rat tijdens het fietsen na – om vervolgens tegen een lantaarnpaal aan te botsen.

Tips?

1. Muziek: Lucille Crew

Ik had van tevoren nooit verwacht dat er zo veel toffe bands in Israël te vinden zijn. Een van mijn nieuwe favorieten is Lucille Crew. Luister zelf maar wat voor toffe muziek ze maken.

2. Tip voor fotografen: Copytrack.com

Er worden steeds vaker foto’s gebruikt zonder toestemming van fotografen. Via Copytrack kun je foto’s uploaden en checken of andere websites jouw foto’s gebruiken zonder toestemming. Het is zelfs mogelijk om via hen schadeclaims in te dienen, maar je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met de eigenaren van de websites. Een zeer handige website voor fotografen en bloggers!

Inspirerende uitspraak

“Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire.”

Dat was mijn oktober! Hoe was jouw maand? Nog leuke reizen op de planning staan? Al voorbereidingen aan het treffen voor de feestdagen? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Reacties via Facebook account

comments