[:nl]Terugblik – Oktober 2016[:]

[:nl]Oktober, een maand waar ik even helemaal niets moest van mezelf. Want wat is het gemakkelijk om dat tegen jezelf te zeggen, maar om het vervolgens daadwerkelijk te doen.. Waar ik de afgelopen twee jaar veel aandacht, energie en liefde stopte in mijn werk en het reizen richtte ik me de afgelopen tijd vooral even op mezelf.

Schreeuwend zweeg mijn hart voor een tijdje.

Waar mijn hart altijd vol is geweest van reizen, gaf het nu eindelijk aan dat ik juist een stapje terug moest zetten om die liefde te behouden. Ruimte moest maken voor andere zaken. Orde moest scheppen in de gedachten en emoties die een plekje wilden vinden, maar die zich niet door de chaos konden wringen.

In dit verhaal over vergeten verdriet deelde ik al met jullie dat ik rust nodig had. Ik wist dat ik het verdriet geen plek ging geven aan de andere kant van de wereld, terwijl ik achter mezelf aan holde en 24/7 met mijn hoofd bij mijn werk zat. Door al jullie lieve reacties en berichtjes wist ik dat jullie mij die rust gunnen en dat een pauze niet zo erg zou zijn.

Ik heb mezelf zelfs vakantie gegeven.

En ja, ik besef dat dat tegenstrijdig klinkt voor iemand die de afgelopen jaren grotendeels in het buitenland doorbracht.

Juist door die rust heb ik weer de frisse energie gevonden om aan mooie verhalen en inspirerende ideeën te werken. Want die zijn er namelijk nog meer dan genoeg. Maar daarover later meer. Pak er een kop warme thee, koffie of chocolademelk bij en blik met me terug op de maand oktober!

Waar was ik in oktober?

Aan het begin van de maand bezocht ik de Belgische stad Leuven. Wat werd ik verrast door de fijne sfeer, de schattige straatjes, de vele leuke eettentjes en de prachtige gebouwen. Ik wil zeker nog eens terug om wat meer van de stad te ontdekken. Een leuke mogelijkheid voor een weekendje weg, dicht bij huis!

terugblik-oktober-2016
terugblik-oktober-2016

Goed, ik vertelde jullie zojuist dus dat ik mezelf vakantie had gegeven. Een vriend van me woont in Barcelona. Nou moet ik bekennen dat ik – na diverse bezoeken – niet hopeloos verliefd ben op de stad, maar ik besloot Barcelona in ieder geval nog een kans te geven. En aangezien ik landde op het vliegveld van de nabijgelegen stad Girona ging ik ook daar nog even op ontdekkingstocht.

terugblik-oktober-2016

Als dat nog niet genoeg was… besloten mijn moeder, mijn zusje en ik ook nog eens om samen een paar dagen naar Krakau te gaan. Na lange tijd weer een keer met z’n drieën op pad!

terugblik-oktober-2016

Favoriete artikelen?

1. Een van de beste artikelen die ik sinds lange tijd heb gelezen is geschreven door Lauren van Neverending Footsteps. Het kan best moeilijk zijn om eerlijk te zijn tegenover jezelf, maar nog veel meer tegenover de rest van de wereld. In dit artikel legt ze uit dat reizen het mooiste is wat mensen kunnen doen, maar dat fulltime reizen niet zo tof is als dat velen denken. Het kan behoorlijk vermoeiend zijn. Eenzaam. Stressvol. Je waardeert de essentie van het reizen soms niet meer, omdat je er 24/7 mee bezig bent. Soms ben je op de mooiste plek ter wereld en maak je je enkel zorgen over de Wi-Fi verbinding, het juiste licht voor de foto’s en hoeveel slaap je die nacht gaat hebben vanwege alle deadlines. Ze beschrijft prachtig waarom ik ervoor kies om niet fulltime te reizen, ook al heb ik zelfs de mogelijkheid om dat wél te doen (het artikel is in het Engels).

2. Karlijn vertrok naar het magische Tanzania en keek haar ogen uit. Gelukkig laat ze ons ook meegenieten en deelt ze de leukste momenten en de mooiste foto’s in deze terugblik op haar reis door Tanzania!

3. Harlingen kennen de meeste Nederlanders alleen als opstapplaats naar de Waddeneilanden, maar Anita van Weekendtoerist laat zien dat het eigenlijk wel de moeite waard is om wat meer van deze plek te ontdekken.

4. Persoonlijk was ik deze maand geraakt door een verhaal van Antonette van de website We12travel. Ze schreef een persoonlijke blog over reizen en dierbaren die je tijdens een reis thuis achterlaat, naar aanleiding van haar vader die in het ziekenhuis kwam te liggen toen zij op reis was.

Favoriete Instagram foto’s en accounts

Instagram is een fijne plek om mijn mooiste reisfoto’s te delen. Maar sommige foto’s verdienen het om gewoon nóg een keer in the spotlight te staan. Plus: ik ontdek dagelijks zo veel leuke accounts om te volgen en die deel ik graag met jullie!

Favoriete foto’s van Corners of the World

1. Zweden

Hoewel ik best een koukleum ben, vond ik het heerlijk om in de sneeuw in Zweden te spelen, enkele jaren geleden.

2. Girona, Spanje

Ik was fan van deze foto en blijkbaar was ik niet de enige. Wat is mijn rode jumpsuit een goede match met het fotogenieke Girona hè?

3. Cartagena, Colombia

Ik ben, net als velen, fan van street art. Dit kunstwerk kwam ik vorig jaar tegen in Colombia. Heb je dit artikel al gelezen met een en al Colombia inspiratie?

4. Montserrat, Spanje

Wat een leuke daguitstap is Montserrat vanuit Barcelona! Deze foto maakte een vriend van mij in het klooster boven op de berg. Het duurde overigens even voordat we een foto konden maken zonder andere mensen erop. Maar je moet wat overhebben voor een leuke foto, toch?

5. Leuven, België

Kijk eens hoe sprookjesachtig het stadhuis van Leuven is? Deze foto is gemaakt vanaf het dakterras van Museum M. Zeker niet de laatste keer dat ik in deze leuke stad op ontdekkingstocht ga!

Leuk om te volgen

1. @chasingthesunseries

Mijn dagelijkse shot zee en strand op één account. Heerlijk.

 

A little bit of the blues for this Monday morning by the boys of @saltywings #chasingthesun #tropicadevtures #jointhechase

2. @mytravelsecret

Sigrid van de blog My Travel Secret is best rap ontzettend gegroeid. En hoewel ze zelf eigenlijk geen idee heeft hoe het komt snap ik het wel hoor: kijk maar eens wat voor een paradijselijke foto’s ze op haar Instagram deelt!

3. @the.diamond.lifee

Ik ben ontzettend fan van accounts met foto’s van vrouwelijke (solo) reizigers. En dit account past goed in dat rijtje!

 

🍚🍚🍚 @wanderingwolfchild #bali #indonesia #rice #ricefields #travel #love #smile #happy #destination #nomad #citzen #girl #pretty #beautiful #beautifulview #escape #holiday #vaction #runaway #amazing #planetearth #glt #girlslovetravel

4. @tree_brilliance

Omdat de herfst gewoon onwijs fijn en fotogeniek is en dit account lekker veel mooie bomen deelt.

5. @bikeramble

Ik leerde Jamie dit jaar kennen in het Spaanse Valencia en wat was ik onder de indruk van zijn avontuur: fietsend de wereld verkennen. Ik volg zijn Instagram account dan ook al een tijdje met veel plezier en kan jullie alleen maar aanraden om deze lieve jongen ook te gaan volgen. Hij maakt genoeg toffe dingen mee, waar hij overigens ook over schrijft op zijn website.

Tips en aanraders?

1. Ik was altijd al wel een fan van ska muziek, maar dat is natuurlijk op Jamaica alleen nog maar meer geworden. Deze maand leerde ik de muziek van Martin Jondo kennen. Wat een heerlijke klanken! Enkele favorieten zijn Little Closer, Rainbow Warrior, Cherry en Jah Gringo.

2. Vorig jaar rond deze tijd kocht ik mijn vliegticket om het carnaval in Venetië te gaan bezoeken. Venetië is mooi, maar Venetië tijdens het carnaval is gewoon magisch. Door mijn ticket (retour €30 euro) al in november aan te schaffen bespaarde ik een hoop. Mocht je nog niet overtuigd zijn dat je zeker ooit in je leven het carnaval in Venetië moet hebben gezien, kijk dan vooral even deze Pretty Picture Time terug. Het carnaval wordt in 2017 van 11 tot en met 28 februari gehouden.

carnaval-in-venetie

Leuke dingen en momenten?

1. Sushi. Als je me ergens gelukkig mee kan maken…

2. En ook het Ben & Jerry ijs werd deze maand regelmatig gegeten. Dat het gek is om ijs te eten wanneer de temperatuur ’s nachts onder het vriespunt daalt laten we maar even achterwege.

terugblik-oktober-2016

3. Herfstkleuren. Ik vind de herfst misschien wel de meest fotogenieke tijd van het jaar. Hier word je toch blij van?

terugblik-oktober-2016

4. Het is weer mutsenweer! Althans, dat vind ik. De rest van Nederland waarschijnlijk niet. Maar ik ben blij met mijn nieuwste exemplaar, uit Polen!

terugblik-oktober-2016

5. Alvast een leuke vooruitblik: samen met Suzanne van de website Artikel 2.55 organiseer ik in december een leuk evenement over freelancen en locatie-onafhankelijk werken: de Reislustige Freelancer. Meer informatie kun je hier vinden. Ik hoop dat we ook een aantal van jullie kunnen helpen en inspireren!

terugblik-oktober-2016
Fotocredits: Eeuwit Klink

Minder leuke dingen en momenten?

1. Technologie en ik gingen de afgelopen tijd niet goed samen… Eerst hield de batterij van mijn laptop ermee op. Vervolgens besloot mijn telefoon dat hij er ook genoeg van had. In het vliegtuig barstte ook nog eens mijn laptopscherm in duizend stukjes. En dan besluit de harde schijf met al jouw werkzaamheden van de afgelopen weken ook nog eens om te formatteren en alles te verwijderen.

2. Mijn vlucht naar Barcelona had meer dan vier uur vertraging. Pff, zie jezelf maar eens vier uur te vermaken op het vliegveld van Maastricht… Gelukkig zit er ook een leuke kant aan dit verhaal. Bij vluchten met meer dan 3 uur vertraging kun je een schadeclaim indienen. Ik heb die van mij uitbesteed aan EUclaim, zodat ik er zelf niet meer naar hoef om te kijken.

Bijzondere uitspraak

 “Twenty years from now you’ll be more disappointed by the things you didn’t do, than by the things you did.”

Binnenkort verschijnen er weer een aantal verhalen en lekker veel foto’s op Corners of the World, onder andere over het Spaanse Girona en bezochte bestemmingen tijdens de road trip door Amerika. Hoe was jullie maand? Hebben jullie nog leuke tips gevonden? Fijne reisjes op de planning staan? Al zin gekregen in de feestdagen? Laat het me hieronder weten!
[:]

Reacties via Facebook account

comments