Terugblik – November 2017

Zoals altijd vloog de tijd weer vliegensvlug voorbij in november. Laten we geen tijd verspillen en gelijk terugblikken op een leuke maand!

Waar was ik?

1. Israël. Yep, still here.

Israel-ervaringen-mama

En nog nieuwtjes?

Ik heb mijn trip naar Egypte vanwege verschillende redenen verplaatst naar volgend jaar. Tot de kerst blijf ik nog lekker in Tel Aviv, daarna ben ik weer een paar weken in Nederland te vinden en waarschijnlijk ga ik Egypte in februari 2018 ontdekken.

Wist je trouwens al dat we een nieuwe editie van de Reislustige Freelancer organiseren? Het evenement bestaat namelijk alweer een jaar! Op dinsdag 9 januari 2018 gaan we weer kletsen over reizen, ondernemen en het leven als digital nomad. Bovendien focussen we ook op de verhalen van eerdere deelnemers én is er voldoende tijd om te borrelen en te netwerken. Wie is erbij?

reislustige-freelancer-maart-2017 reislustige-freelancer-maart-2017

Favoriete artikelen?

1. Door de prachtige foto’s van Sigrid (My Travel Secret) van de herfst in Slowakije krijg ik zin om meer van dit land te ontdekken!

2. Sabine heeft een zéér uitgebreid artikel geschreven over verschillende reisroutes in een van mijn favoriete landen: Colombia!

3. Will reist al jaren rond en schreef deze mooie blog over alle levenslessen die hij onderweg op heeft gepikt.

Favoriete artikelen op Corners

1. De ervaringen van mijn moeder: een week in Israël

Jullie favoriet was overduidelijk. Ik vroeg mijn moeder om haar ervaringen op papier én met de rest van de wereld te delen en dat vond ze hartstikke leuk om te doen. En jullie reacties vond ze zelfs nog leuker, bedankt!

Israel-ervaringen-mama

2. Duurzaam reizen #3 – reizen als vegetariër + tips!

Mijn eigen favoriet was het artikel over reizen als vegetariër. Ik kom steeds meer mensen onderweg tegen die ofwel vegetariër zijn ofwel vegetarisch willen eten tijdens het reizen. Leuk!

Vegetarisch-op-reis

Favoriete Instagram foto’s

Instagram is een fijne plek om mijn mooiste reisfoto’s te delen. Maar sommige foto’s verdienen het om gewoon nóg een keer in the spotlight te staan.

Favoriete foto’s van Corners of the World

Leuke dingen en momenten?

1. Een tijdje terug werd ik via Instagram benaderd om (betaald) samen te werken met Backpacker Magazine dankzij mijn Jordanië foto’s. Hoe gaaf! Mijn bijdrage wordt gebruikt voor de januari editie.

Petra-Jordanie Amman-omgeving-Jordanië

2. Mijn moeder kwam me deze maand opzoeken in Israël én nam ook nog eens een overlevingspakket aan pepernoten en chocolade mee.

3. Halloween was een van de betere feestjes die ik hier in Israël heb meegemaakt…

4. Al was de karaokeavond met het thema Disney samen met een vriendin ook erg geslaagd!

5. Het is alweer maanden geleden sinds ik Nederlandse pannenkoeken op heb. Maar ik vond ze, in Bethlehem!

6. En falafel. Want falafel gaat nooit vervelen. Inmiddels kom ik zo vaak bij mijn favoriete takeaway voor falafel dat ik extra grote porties krijg.

Minder leuke dingen en momenten?

1. Tijdens mijn laatste trip naar Bethlehem raakte ik mijn portemonnee kwijt. Gelukkig zat er alleen contant geld en een aantal visitekaartjes in, maar ik was toch in één keer €125 euro armer.

2. Winter is coming… Zelfs hier in het Midden-Oosten. Gelukkig heb ik inmiddels een winterjas en een muts ingeslagen.

Tips?

1. Fit op reis: Runkeeper app

Een fijne app voor de sportievelingen onder ons: Runkeeper. Met deze app kun je niet alleen je routes vastleggen en zien hoe snel je hoe veel kilometers aflegt, maar ook hoe je het deed ten opzichte van je laatste ren.

Dat was het weer! Wat zijn jullie plannen voor kerst? En oud & nieuw? Ik breng deze dagen dit jaar door met familie en vrienden in Nederland, maar ik ben erg benieuwd hoe andere mensen de feestdagen doorbrengen.

Reacties via Facebook account

comments