Terugblik – Mei 2016

[:nl]Deze maand holde ik een beetje achter mezelf aan. Jullie vonden dat ik in april al druk bezig was, maar mei voelde als complete chaos. Prettige chaos, maar stiekem ben ik toch wel erg blij dat ik nu kan zeggen dat ik eindelijk vakantie heb. VAKANTIE! Als jullie dit lezen zit ik namelijk al een paar dagen op Cuba. Aangezien ik daar weinig tot geen toegang tot internet heb is dit het ideale moment voor mij om te detoxen en wat minder online te zijn. Ook wel eens fijn, toch?

Mijn favoriete artikel?

Madrid veroverde mijn hart voor de tweede keer. De Spaanse hoofdstad lijkt nog redelijk onbekend onder de stedentrippers, dus met mijn 10 redenen waarom Madrid op jouw bucket list zou moeten staan hoop ik daar verandering in te kunnen brengen!

terugblik-mei-2016

Jullie favoriete artikel?

Jullie zijn – net als ik – fan van Henk! Ik volgde hem het afgelopen jaar tijdens zijn fietstocht van Rotterdam naar Singapore. Yup, die duizenden kilometers legde hij helemaal af op de fiets! Het interview gemist? Je kunt het hier teruglezen.

terugblik-mei-2016
Fotocredits

Andere leuke artikelen?

1. Ik praat ontzettend graag over reizen, dus ik vond het hartstikke leuk om de vragen van Freek en Claudia van de site Backpackgek te beantwoorden. Over onder meer het ontstaan van mijn reislust, wat ik doe tijdens een lange busreis en wat ik nooit vergeet in te pakken. Je kunt het interview hier lezen.

2. Ik ben echt verliefd geworden op Bohol en Panglao in de Filippijnen. Mede dankzij het leuke artikel en de prachtige foto’s van Kirsten en Erick van de reisblog Travelaar. See for yourself!

3. Paaseiland. Zo’n bestemming die waarschijnlijk iedereen wel op zijn of haar bucket list heeft staan. Nathalie en Bart vertrokken naar deze mysterieuze bestemming en delen de mooiste plaatjes!

Waar was ik deze maand?

– Thuis in Nederland. Ik vloog van hot naar her: van Den Bosch naar Amsterdam en van Utrecht naar Den Haag. Daarnaast bracht ik nog 2 dagen door in Pieterburen, in het noorden van het land.
– Een vriendinnenweekend in Budapest, Hongarije. Wat een fijne en relaxte stad!
– Inmiddels ben ik een paar dagen op het heerlijke Cuba, waar ik tot eind juni blijf.

terugblik-mei-2016terugblik-mei-2016

Aanraders?

1. De roundies van Bohemida zijn onwijs leuk, vinden jullie ook niet? Speciaal aan mijn lezers mag ik 10% korting geven voor de XXL roundies. Vermeld bij je bestelling de kortingscode ‘10%cornersoftheworld’. Op de Facebookpagina van Bohemida zie je alle vrolijk gekleurde doeken in alle soorten en maten.

terugblik-mei-2016
Fotocredits

2. Ik word best snel misselijk in bussen en op boten. Fijn hè, als je zo veel reist? Normaal gesproken neem ik voor zo’n tocht altijd een Primatour pil en die helpen eigenlijk heel goed. Maar om nou voor zo’n lange trip zo veel pillen mee te nemen…? In de apotheek raadden ze mij Sea Band aan. Dit zijn bandjes die je om je pols doet en door middel van acupressuur de misselijkheid onderdrukt.

3. De afgelopen maand heb ik onwijs veel geschreven, aangezien ik EEN MAAND vakantie heb op Cuba. Ik vind de muziek van Xavier Rudd heerlijk om tijdens het werken op te zetten. Luister zelf maar!

Happy moments

1. Ik dacht dat ik mijn paspoort met de vele stempels moest inleveren, maar gelukkig mocht ik deze houden! Je moet gewoon even in het gemeentehuis vragen of ze er een paar gaten in knippen, zodat het paspoort onbruikbaar is.

terugblik-mei-2016

2. De muziek van Alvaro Soler, zo fijn! Je kent zijn nummer El Mismo Sol en de nieuwste hit Sofia waarschijnlijk wel. Maar de rest is minstens zo lekker, vooral nu de zon voor de deur staat. En ook niet onbelangrijk: hij ziet er best leuk uit toch?

3. Mijn zusje vertrok deze maand voor een paar dagen naar Rome en ik bracht haar naar het vliegveld. Om 5 uur ’s ochtends. Wat familie wel niet voor elkaar overheeft hè. Ik werd wel beloond met deze prachtige zonsopgang, heerlijk!

terugblik-mei-2016terugblik-mei-2016

4. Ook deze maand was ik weer bij een workshop van Getaway Academy. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, om te netwerken en natuurlijk om mede-reisfanaten te ontmoeten. En daar zijn de workshops van Getaway Travel perfect voor! Al is het minder fijn als je pas om 1 uur ’s nachts thuis komt van de borrel en om 5 uur weer op moet staan om naar het vliegveld te gaan… Je kunt je trouwens nog aanmelden voor een aantal workshops over schrijven, reisfotografie en video’s maken. Kijk voor de data even op de website.

terugblik-mei-2016
Fotocredits

5. Afspreken met andere bloggers en digital nomads blijft leuk! Blogger en digital nomad Suzanne van de site Artikel 2.55 vroeg op Twitter of er iemand zin had in een kop koffie in Den Bosch. Daarnaast sprak ik met een groep reisbloggers af in Den Haag, een van mijn favoriete steden in Nederland. Lekker lunchen, kletsen en varen over de grachten. Ondanks het slechte weer hebben we toch een hele leuke dag gehad!

terugblik-mei-2016
Fotocredits
terugblik-mei-2016
Fotocredits

terugblik-mei-2016

6. Mijn vliegticket boeken naar Jamaica! Met het excuus ‘als ik daar dan toch in de buurt ben…’ boekte ik een ticket naar dit exotische paradijs. Het eiland van de relaxte Bob Marley. De rum. De vliegensvlugge Usain Bolt. De hagelwitte stranden. De Rastafari cultuur. Ik ben benieuwd wat Jamaica allemaal te bieden heeft!

terugblik-mei-2016

Minder leuke momenten

1. Ik verkocht mijn fijne Mazda Demio. Ik heb 6 jaar lang met veel plezier in deze auto rondgereden, maar nu ik voor langere tijd naar het buitenland ga besloot ik dat het tijd was om afscheid te nemen. De auto is overigens naar een leuke koper gegaan: een muzikant die van Cubaanse muziek houdt. Je snapt misschien wel dat we dus – naast het regelen van de autozaken – genoeg te bespreken hadden haha.

2. Werkstress, vanwege het gebrek aan internet op Cuba. Niemand die hier fan van is lijkt me.

3. Afscheid nemen van familie en vrienden. Misschien juist omdat ik niet weet wanneer ik weer terug in Nederland ben was het extra zwaar om afscheid te nemen.

Inspirerende uitspraak?

“Pigeons aren’t harmless. They steal french fries and they poop on everything and they attack people’s faces!” – Bob van de televisieshow Bob’s Burgers

Just kidding guys. Hier een wat meer inspirerende uitspraak.

“The worst loneliness is not be comfortable with yourself.” – schrijver Mark Twain

Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat iemand mij vraagt hoe ik het vind om alleen op pad te gaan… Ik denk dat de bovenstaande uitspraak de kern van het soloreizen raakt. Als je niet gelukkig bent met wie jij bent ben je ook geen goed gezelschap voor jezelf. Natuurlijk, op reis ontmoet je dagelijks andere reizigers. Ik vind het zelfs lastiger om tijd voor mezelf te vinden dan om contact met anderen te zoeken. Maar er zijn ongetwijfeld ook momenten dat je op jezelf bent aangewezen. En dat is juist goed. Reizen draait namelijk ook om ontdekken wie jij bent, wat jouw normen en waarden zijn en welke invulling jij wilt geven aan jouw leven.

Ik hoop dat ik mensen die twijfelen om alleen op reis te gaan een beetje kan motiveren met deze woorden, want het blijft onwijs leuk! Begrijp me niet verkeerd: ik reis ook graag met vrienden en familie, maar soms kan dat simpelweg niet. En zonder mezelf schizofreen te verklaren kan ik best wel stellen dat ik een leuk gezelschap ben voor mezelf. But enough about me! Hoe was jullie maand? Nog mooie reizen gemaakt of juist nog leuke trips op de planning staan? Fijne momenten die je wilt delen? Shoot!

In dit artikel vind je affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine vergoeding ontvang als jij iets via Bol.com bestelt. Jij betaalt hier niets extra’s voor, dit betaalt de webwinkel. Zie het als een teken van waardering: omdat ik jou iets heb aanbevolen gun jij mij een paar centjes waarmee ik Corners of the World weer kan verbeteren! Meer informatie over affiliate vind je hier.[:]

Reacties via Facebook account

comments